Problem sa paljenjem??
+16
ristivoje
ZAC
kokisa82
charjek
bane90
Duki
Avijatichar
toni79
Shoxy
YugoKoral55
Crazy128
Predrag B.
jugi
Nikola NS
Sima21
Milos
20 posters
Strana 4 od 11
Strana 4 od 11 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 9, 10, 11
Re: Problem sa paljenjem??
YugoKoral55 ::Pomaka nema nikakvog..probao sam i sa start kablovima sa drugim vozilom i nista..
Cak sam grejao i svecice, ne bi li mozda upalio..ali jok
Sad mi se cini, da kad verglam nesto negde pusta neki vazduh (lepo se cuje u videu, i to pri kraju videa), stvarno vise ne znam sta ovo moze da bude..bolje da ga nisam ni turirao..
Ovo je ili prezubcen motor, prezubcen razvodnik.. u svakom slucaju prezubcio zubcasti.. proveri da li je uzupcen kako treba.
Godina : 50
Datum upisa : 16.06.2012
Hvala na informaciji, samo me zanima jos na osnovu cega se vidi da se antifriz nije izmesao sa uljem?
Da li ovo znaci da su mi ventili pokrivljeni i sl? I koliko otprilike kosta popravka?
Da li ovo znaci da su mi ventili pokrivljeni i sl? I koliko otprilike kosta popravka?
YugoKoral55- OHV 1295ccm 61ks
- Broj poruka : 673
Godina : 27
Datum upisa : 24.05.2013
Imas dosta naslaga u prelivnoj posudi ali nisam siguran da li je dihtung probio. Ja sam 99% siguran da je prezubio. Ako je vise od 4 zuba, velika je verovatnoca da je pokrivio ventile. Sto se cene tice, mislim da je cifra oko 100e ali je napamet, neka ti se javi neko koje radio.
Milos- SOHC 1372ccm 72ks
- Broj poruka : 4104
Godina : 28
Datum upisa : 05.05.2012
Ventili izgleda nisu pokrivljeni..prezubio je za zub -dva..
Sto se tice antifriza, da je zavrsio u karteru bilo bi pene ...bele, na sipci , cepu a videla bi se pena i u glavi motora.. tu na bregastoj... meni ovo ne lici na mesanje ulja i vode...curi negde..samo treba utvrditi da li je na crevu, hl;adnjaku, grejacu, pumpi.....
Sto se tice antifriza, da je zavrsio u karteru bilo bi pene ...bele, na sipci , cepu a videla bi se pena i u glavi motora.. tu na bregastoj... meni ovo ne lici na mesanje ulja i vode...curi negde..samo treba utvrditi da li je na crevu, hl;adnjaku, grejacu, pumpi.....
Godina : 50
Datum upisa : 16.06.2012
Mada kada slusam verglanje, zvuk je normalan. Kada prezubi, vergla dosta brze nego obicno. U svakom slucaju, proveri kako je uzupcen, ako ne, onda proveri razvodnik.
Milos- SOHC 1372ccm 72ks
Ja se izvinjavam sto ovako upadam u temu... Pre par dana sleteo sam s puta u livadu nikakva havarija nije bila. Problem je sledeci kad se auto zaustavio ugasio se ja sam ga upalio i nakon par sekundi on se ugasio i vise nije bilo sanse da upali samo vergla i kao da je na ivici da upali ali nista. Izvukli smo mi jugica i odslepali kuci moram da naglasim da nisam pokusavao paljenje na gurku jer znam da 55 ica moze da prezubi. kad sam stigao kuci motor se vec ohladio probao sam ponovo ali je tad vec teze verglao i kao da koci alnaser pa ponovo okrene par puta i tako u krug akumulator je stavljen drugi koji je skroz bio pun ... Na plin se vozi samo da naglasim. Sta bi mogao da bude problem i zanima me dali je moguce da je prezubio nekako ili je nesto drugo u pitanju ?
Shoxy- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 34
Godina : 36
Datum upisa : 04.12.2013
Meni u zadnje vreme auto teže pali, iako su mu zamenjeni i svećice, platine i remen (ovaj zadnji je stavljen prije otprilike godine dana).
Prilikom paljenja se čuje tu tu tu tu, šta prije nije bio slučaj. O čemu se tu radi?
Prilikom paljenja se čuje tu tu tu tu, šta prije nije bio slučaj. O čemu se tu radi?
toni79- OHV 843ccm 34ks
- Broj poruka : 280
Datum upisa : 15.06.2012
pomerila se faza razvodnika na ranije,proveri to dal je uredu posto kad okine dosta ranije hoce da uspori anlaser..
junior45- DOHC 1995ccm i.e 139ks
- Broj poruka : 35121
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012
Uh dobro je..taman sam pomislio da sam ga nacisto sredio..
odmah cu to sutra da vidim..moram li da menjam zupcasti kais i spaner..i uopste da li treba da kupim neki deo..?
Samo, nije meni verglanje bas normalno..mozda nije bas u videu jasno..ali prilicno je usporeno..bar se meni tako cini..
odmah cu to sutra da vidim..moram li da menjam zupcasti kais i spaner..i uopste da li treba da kupim neki deo..?
Samo, nije meni verglanje bas normalno..mozda nije bas u videu jasno..ali prilicno je usporeno..bar se meni tako cini..
Prvo utvrdi kvar pa posle menjaj sta je potrebno. Proveri prvo da li je uzubljen kako i da li je preskocio koji zup i ako jeste, koliko.
Milos- SOHC 1372ccm 72ks
Ok. Javljam sutra sta je bilo.
YugoKoral55, pogledao sam tvoj video snimak, i ni malo mi se nije svideo prizor praznog hladnjaka i posude. Ono što se verovatno desilo jeste da crevo ima mikropukotinu pa je vremenom kapala i iscurelo, a druga mogućnost jesu šelne da su popustile vremenom i tečnost je vremenom isticala...
Avijatichar- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 17
Godina : 37
Datum upisa : 21.12.2014
I to cu obavezno pregledati..to ako je iscurelo i kapalo napolje i nije strasno..samo da nije u motor..
I ne mesaj korsantin i antifriz. Sipaj ili korsantin cist, ili cist antifriz. Ne mesaj te dve stavke.
Znaci da raskacim creva sa hladnjaka, da izadje ako ima nesto antifriza i onda da sipam korsantin, jel tako?
Ako uopste izadje nesto na suv sistem sipaj korsantin pa dodaj destilovanu. Pise ti na boci koji razmer treba. 1 prema 1 je ok. Ako ima antifriza u sistem ne sipaj korsantin dok ga ne ispustis.
Samo da naglasim da se ne razumem mnogo ali da ispricam koji sam ja problem imao slican tvome. Vozio sam juga po ogromnoj kisi i odjednom mi se ugasio i nije hteo ni makac. Sutra dan nakon silnog verglanja i stelovanja uspem da ga upalim i tada mi je ulje bilo bas sivo kako mi se cini da je i tebi. Ali mislio sam da nije nista strasno i posle 2 dana relativno normalne voznje stao i odsvirao svoje. Ulje mi se diglo na max i kada ga kroz prste razvuces tacno se napravi kao kajmak. Probio mi je dihtung i pomesao ulje i vodu. Nadam se da nije isti problem i kod tebe ili nije stiglo skroz da pomesa pa jos nema onog ''kajmaka''
Duki- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 40
Godina : 29
Datum upisa : 24.11.2014
Kod mene je ulje normalne boje..nije sivo..mozda tako deluje na snimku, ali nije..kod mene se ne pravi kajmak..normalne je gustine..
junior45 ::pomerila se faza razvodnika na ranije,proveri to dal je uredu posto kad okine dosta ranije hoce da uspori anlaser..
ja stalno imam taj problem i kad je toplo, i kad je hladno...cas zavergla da se pokida, cas ukoci kao da ga verglam u brzini...radjena je generalna pre 3000km, a to se desavalo i pre i sad....do cega je tu problem...?
bane90- OHV 903ccm 45ks
- Broj poruka : 382
Godina : 34
Datum upisa : 15.05.2011
bane90 ::junior45 ::pomerila se faza razvodnika na ranije,proveri to dal je uredu posto kad okine dosta ranije hoce da uspori anlaser..
ja stalno imam taj problem i kad je toplo, i kad je hladno...cas zavergla da se pokida, cas ukoci kao da ga verglam u brzini...radjena je generalna pre 3000km, a to se desavalo i pre i sad....do cega je tu problem...?
tebe verovatno zeza anlaser koji "glavi"... nesto slicno se meni desavalo pre.
charjek- SOHC 1116ccm 55ks
- Broj poruka : 1005
Datum upisa : 20.01.2012
E ovako..sad sam gledao reper na remenici..onu tackicu, ili sto je kod YUgise zaseceno, ona ne da se ne poklapa sa onim troglom na limu..nego je odstupanje sigurno cetvrtina kruga (u videu se lepo vidi)..koji je najlaksi nacin da to izjednacim? YUgisa spomenu da stavim kljuc na neku maticu, koju, i da tako rotiram motor?
Sa druge strane remenice trebalo bi da ima takva onaka.
Uzmes okasti kljuc i stavis na taj sraf na remenici, ubacis u 4 ili 5 brzinu i okreces u smeru kazaljke na satu i gledas da se poklopi takva oznaka sa tim limom, kada se poklope onda gledas na zamajcu da se poklapaju oznake, imas sve slikovito u ovoj temi objasnjeno.
Vidim da vec par dana ne mozes da upalis auto a iz BG-a si, mozes da kontaktiras nekog clana sa foruma da ti pomogne ko je iz BG-a, ja mislim da ce neko izaci u susret i resiti problem .
Uzmes okasti kljuc i stavis na taj sraf na remenici, ubacis u 4 ili 5 brzinu i okreces u smeru kazaljke na satu i gledas da se poklopi takva oznaka sa tim limom, kada se poklope onda gledas na zamajcu da se poklapaju oznake, imas sve slikovito u ovoj temi objasnjeno.
Vidim da vec par dana ne mozes da upalis auto a iz BG-a si, mozes da kontaktiras nekog clana sa foruma da ti pomogne ko je iz BG-a, ja mislim da ce neko izaci u susret i resiti problem .
kokisa82- OHV 1451ccm 73ks
- Broj poruka : 890
Godina : 42
Datum upisa : 22.02.2012
Jaoo..da nisam nesto zeznuo..kod mene menjac u 1 brzini a ovo sam okretao i napokon izgleda nastelovao..
Kod mene nema sa druge strane tackica..samo ova s preda..koliko vidim poklapa se sa trouglom..
A gde se nalazi taj zamajac, precizno receno?
Kod mene nema sa druge strane tackica..samo ova s preda..koliko vidim poklapa se sa trouglom..
A gde se nalazi taj zamajac, precizno receno?
Strana 4 od 11 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 9, 10, 11
Similar topics
» problem sa paljenjem
» Problem sa paljenjem
» Problem sa paljenjem
» Problem sa paljenjem Koral In-a
» Problem sa paljenjem
» Problem sa paljenjem