Pumpa za vodu
+25
Enter90
d.stole
junior45
charjek
jollyjumper
dimmu
Vojislav
Vladislav
fox_87
Miljan
bane90
banebg81
ma4or4e
Mitke
Zuty
Nenad128
Buki
ZAC
toni79
Avram '90
djuki
bavaria
sykone
ladisz81
YUgisa
29 posters
Strana 5 od 8
Strana 5 od 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Re: Pumpa za vodu
Zar ne moze pumpa da se remontuje?
Godina : 50
Datum upisa : 16.06.2012
Znam za varijantu zamene polu pumpe. Ne znam za remont, mada oni neki likovi iz Kg-a prodaju remont. Tako da verovatno moze. Mene najvise nervira demontaza pumpe. Odavno to nisam radio, ali koliko se secam, jedan sraf mi je pravio problem, tesko doci do njega, pa sam u fazonu da bi radije platio majstora za to, nego se cimao sam.
Problem sa pumpom je sto je remenica upresovana pa mora da se skida a koliko sam cuo ljudi cesto imaju problem sa time da skinu jer se remenica iskrivi. Mada nisam nikad zagledao iskreno kakva je situacija, ja sam hteo da napravim jednu na sraf sa alu remenicom. Mada i kvalitetne polupumpe su nesto tipa 2000-2500din pa trud oko remonta jednostavno nije isplativ truda da se ustedi mozda 1000din. Problem je onaj jedan sraf koji je ispod izduvne grane, ako srafovi nisu pretegnuti moze da se popusti sa posebnim oblikom male gedore koja moze taman da se zavuce, ja sam tako radio.
Ako se iskrivi remenica, onda je bolja opcija lagano je iseci brusilicom, pa napraviti novu kod strugara i da se navrce na sraf...onda je vecna. Menjas lagere samo...i super je dok se onaj propeler ne upropasti i zardja.
Pa ako se sipa antifriz ne bi trebalo da rdja a ne znam koliko moze da se potrosi u toku radnog zivota auta, posto je metalan, nije plastican kao kod novih automobila...
U mojoj okolini jos niko nije reparirao pumpu za vodu, neki ili stave polovnu ( ) ili stave novu.
Ja se nadam da ce moja izdrzati do sredine juna, za ovih 6 dana od mog poslednjeg post-a nista se nije promenilo. Taj zvuk je i dalje tu kada je motor zagrejan.
Ja se nadam da ce moja izdrzati do sredine juna, za ovih 6 dana od mog poslednjeg post-a nista se nije promenilo. Taj zvuk je i dalje tu kada je motor zagrejan.
dimmu- SOHC 1301ccm EFI 68ks
- Broj poruka : 3943
Datum upisa : 29.04.2015
Jel neko do kraja menjao samo polupumpu?Mislim da je uspeo da skine samo nju da nije skidao celu pumpu?Jel to izvodljivo?
charjek- SOHC 1116ccm 55ks
- Broj poruka : 1005
Datum upisa : 20.01.2012
Pa jeste, tako se uglavnom i menja.
Miljan- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 9430
Datum upisa : 05.03.2008
Pa vidim da svi u temi objasnjavaju celu pumpu kako su skidali,pa reko jel izvodljivo samo polupumpu.Pocela odjednom da se cuje,pa me interesuje jel zna neko koliko moze potrajati da me ne ostavi negde? Svaki dan predjem 120km,a nadam se da ce izdrzati do vikenda...
Moja se cula nekih 5000km, kacio sam bas negde na forumu kako se culo..
dimmu- SOHC 1301ccm EFI 68ks
- Broj poruka : 3943
Datum upisa : 29.04.2015
Evo danas menjali vodenu pumpu,tacnije polupumpu i nismo mogli samo nju da zamenimo dok nismo skinuli komplet vodenu pumpu.Polupumpa ne moze da se izvuce,nema mesta...
Moze da se izvuce, odsrafi se nosac motora i podigne se malo motor, tako uvek radim, za 20 minuta se menja polupumpa.
Miljan- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 9430
Datum upisa : 05.03.2008
Pa i mi smo odsrafili nosac podigli malo nece,podigli jos nece,spustili malo nece.Probali da je izvucemo gore,dole,na stranu i nismo uspeli.Do kraja smo je izvadili kad smo skinuli celu pumpu...
Jedno pitanjce. Da li prilikom montaze nove polupumpe koristite neku vrstu silikona, lepka, sta god (radi bolje zaptivenosti)? Ako da, mozete li navesti konkretno proizvodjaca, eventualno neki link?
d.stole- OHV 1295ccm 61ks
- Broj poruka : 612
Datum upisa : 23.09.2013
Ubedljivo najbolji silikon, nisam nikad imao problem kada stavim njega plus dihtung, namazem tanko prstom obe strane i to je to.
Ili ABRO-crveni, ja sa njim imam odlicna iskustva...nikad pustio nije, a i trpi jos vise temperature..prem da za vodenu pumpu nema veze. .
https://www.beo-car.rs/silikon-za-zaptivanje-crveni
https://www.beo-car.rs/silikon-za-zaptivanje-crveni
Abro je slab,ovo kad zalepi ne mozes da skines
junior45- DOHC 1995ccm i.e 139ks
- Broj poruka : 35121
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012
Ne znam sta znaci slab? Zaptivni silikon treba da zaptiva a ne da lepi...elemente motora drze zavrtnjevi a ne lepak.
Pa lose zaptiva,procuri ulje za casak..mozes da cistis i ribas koliko hoces,ne vredi..kod auta kao yigo 45,trwba ti lepak da bi je zadihtovao,abro ne moze nista..viktor od spolja mazes ako neces da rasturas pa zadihtuje
Ja imam ok iskustva sa Abrom, ali mora malo deblje da se maze, da se puno pazi da se zuri itd da bi bio siguran da ce sve biti kako treba.
Ok, posto znam da Yugisa malo malo, pa lepi te dihtunge po motorima, usvojicu ovaj Victor Reinz kao zgodno resenje. Ne samo za pumpu, vec generalno gde postoji bojazan da "produva". :-)
d.stole- OHV 1295ccm 61ks
- Broj poruka : 612
Datum upisa : 23.09.2013
Ja nasao neku staru vodenu pumpu IPM proizvodjaca sa dmb remenicom od livenog gvozdja sa tri otvora, i probao danas da je rastavim , i kolko sam pipno remenicu presom ona se zdrobila sve , da li se te remenice od livenog gvozdja samo zagreju i spuste na osovinu bez presovanja ?
Enter90- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 30
Datum upisa : 23.11.2018
To je fabricka ugradnja,verovatno sr greju i postave samo..a i lakse je da se postavi nego da se skine
Na koliko predjenih km preporucujete zamenu polupumpe za juga 55 ST?
strelok89- OHV 903ccm 45ks
- Broj poruka : 426
Datum upisa : 24.02.2018
Strana 5 od 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Similar topics
» Cep na bloku za vodu
» Vazduh u crevima za vodu
» Auto gubi vodu
» Motor trosi vodu - Yugo 45
» Zamena dihtunga na pumpi za vodu
» Vazduh u crevima za vodu
» Auto gubi vodu