Re atest plina

+58
Aleko2141
dimmu
ZAC
Sima21
ilija94
bane90
MarkoIrmes
Petar
nesa-zeka
Nikola I.
jollyjumper
fox_87
ristivoje
Tatamata
boravirus
martin koral IN
Jandro
Baggiolinho
VPetar
Nikola NS
zeleni macak
d.stole
Zuty
Misty
aleksaa
machak99
toda
dragan79
Kum Ruzvelt
Marko Zemun
pilip
kokisa82
YUgisa
Milos
mmarkoo
srki79
Mitke
Yuger 1.1
zile
Miljan
baki001
deki27
teslaboj
slobodan271
banebg81
preza-trajce
robulovic1
darko-san
zastava 128
USKE
nenad_jj
Crazy128
charjek
castiel-87
Alex
Predrag B.
YugoM55
miljanxXx
62 posters

Strana 4 od 18 Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 11 ... 18  Sledeći

Ići dole

Re atest plina - Page 4 Empty Re: Re atest plina

Počalji od YUgisa Sub 20 Apr 2013, 21:14

Joj izvini, ja sam nesto istripovao, pomesao vezni i protivpozarni zid... Doh Sustigao me umor...

Pa ja imam izvedeno u kosu (od "bivse" instalacije) i nemam nikakve plastike i slicno i nikad blato nije toliko nabacano da se zausilo Very Happy A strujanje vazduha nisam bas siguran koliko ima uticaj, za ovo blato se slazem da je moguc scenario... Wink

YUgisa
DOHC 1995ccm Turbo 197ks

Broj poruka : 62038
Godina : 35
Datum upisa : 08.03.2008

http://boyracermotorsport.forum315.com/

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od srki79 Sub 20 Apr 2013, 21:17

Tako je i kod mene ugradjeno prosle godine kao sto je opisao predrag B.A sto se gumenih creva tice pa normalno je , bar ja smatram, da kad vidis da je neko crevo naprslo , gorivo- tng, odes u servis i zamenis , pa to kod nas kosta oko 500 dinara ,sva creva gumena , a glavu cuva
srki79
srki79
OHV 767ccm 30ks

Broj poruka : 87
Godina : 45
Datum upisa : 26.02.2013

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od slobodan271 Sub 20 Apr 2013, 21:29

Molim za savet,pošto ja više nemam snage da se izborim sa državnom administracijom i uredbama koje su mi život zagorčale.Naime:Posle duže štednje i krpljenja dinar na dinar,postadoh vlasnik "novog" Yuga.Auto 2008 godište,kupljen od prvog vlasnika,žena vozila...Uglavnom nigde moje sreće...
Pošto sam zadnji dinar iskeširao,a para za prenos nije bilo (auto kupljen u Pančevu a ja iz BG),potpisasmo prodavac i ja ovlašćenje koje je uredno overeno u tamošnjem sudu,pa reših da ga vozim do isteka registracije a onda da ga prevedem na sebe i produžim registraciju...Ali evo novih propisa...Auto ima plin sa atestom na 10 godina.Sada moram da uradim reatest itd...Dali to mogu da završim sa ovlašćenjem koje imam i da necimam bivšeg vlasnika,ili?Jednostavno neznam šta da radim.Mislim da prvo odem u neki ovlašćeni servis da prekontrolišu TNG uređaj i isprave nedostatke da me nebi vraćali sa reatesta,dali to mogu sa dokumentima koje imam ili???Pomagajte,da nemoram advokata da angažujem!
U prilogu dokumenta koja imam a takođe i saobraćajna koja je na ime bivšeg vlasnika.[img]Re atest plina - Page 4 Swscan0000200027[/img]
slobodan271
slobodan271
OHV 767ccm 30ks

Broj poruka : 73
Datum upisa : 24.01.2013

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Predrag B. Sub 20 Apr 2013, 21:33

Napisao sam sve što treba, pogledaj na dnu prethodne strane. Može ovlašćenje, ali samo ako je navedeno da si ovlašćen i za potpisivanje svih dokumenata vezanih za reatestiranje. U suprotnom vlasnik mora da potpiše zahtev, a potrebna je i njegova LK. Nisu ti potrebni nikakvi advokati.
Predrag B.
Predrag B.
SOHC 1498ccm 85ks

Broj poruka : 6738
Godina : 38
Datum upisa : 14.09.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od slobodan271 Sub 20 Apr 2013, 21:41

Hvala na odgovoru.Evo i scan ovlašćenja.Dali je dovoljno što u njemu piše da mogu "atestirati vozilo" ili postoji još neka pravno-terminološka začkoljica,gde će me vratiti sa šaltera...Suštinski,ako pare moraju da se daju-Daću.Ali nemogu više da izdržim redove,šaltere i čekanje da bi mi neko s one strane rekao da su dokumenta nepotpuna...
Od dokumenata imam ovlašćenje (gornja slika)
Potvrdu mašinskog fakulteta o atestu TNG uređaja,sa rokom do 2018
Tehnički karton isparivača "Lovato"
i naravno-Saobraćajnu.
Možda je bitno da napomenem da se sve slaže i da ništa nije u međuvremenu naknadno prepravljano,dirano ili oštećeno.
slobodan271
slobodan271
OHV 767ccm 30ks

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Predrag B. Sub 20 Apr 2013, 21:49

Za Vinču je dovoljno, ne znam za druge. Kod svih košta 6000 din i u toku je zakazivanje za jun mesec (u Vinči), a kod drugih i za kasnije.

U kartonu mora da bude zaveden i rezervoar za TNG.

Samo proveri da li je sve ugrađeno u skladu sa onim što sam napisao da te ne bi vraćali.
Predrag B.
Predrag B.
SOHC 1498ccm 85ks

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od slobodan271 Sub 20 Apr 2013, 22:01

Još jednom mnogo hvala na odgovoru.Moraće da se odrade neke sitne prepravke u smislu homologovanih creva i eventualno nosača boce (sanki)...Sve ostalo je ugrađeno po propisu.Ipak ću pre reatesta posetiti neki ovlašćeni servis da to urade i prekontrolišu,pa onda u red za atest...
(Sa ovim su izazvali pravi haos a čuo sam u prošloj emisiji SAT da je agencija za bezbednost saobraćaja dala predlog MUP-u da se pomenuti propis stopira zbog ogromnih gužvi-Međutim ako je država rešila da uzme lovu od toga neće biti ništa.)
slobodan271
slobodan271
OHV 767ccm 30ks

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od robulovic1 Sub 20 Apr 2013, 22:03

Evo mene ponovo.Moj glavni problem je istek 5 godina od kada je boca proizvedena (to piše na pločici boce) Registracija i rok za atest kompletnog uredjaja isteče 2013. (pretpostavljam da se pokalapa sa datumom registracije auta) Pitam,dali policija može da me isključi iz saobraćaja,samo zato što je boci istekao rok,ili mogu da budem spokojan,do isteka registracije (18.8.2013.)

robulovic1
OHV 767ccm 30ks

Broj poruka : 63
Godina : 79
Datum upisa : 02.02.2013

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Predrag B. Sub 20 Apr 2013, 22:30

slobodan271 ::Još jednom mnogo hvala na odgovoru.Moraće da se odrade neke sitne prepravke u smislu homologovanih creva i eventualno nosača boce (sanki)...Sve ostalo je ugrađeno po propisu.Ipak ću pre reatesta posetiti neki ovlašćeni servis da to urade i prekontrolišu,pa onda u red za atest...
(Sa ovim su izazvali pravi haos a čuo sam u prošloj emisiji SAT da je agencija za bezbednost saobraćaja dala predlog MUP-u da se pomenuti propis stopira zbog ogromnih gužvi-Međutim ako je država rešila da uzme lovu od toga neće biti ništa.)

Nema na čemu.

Poželjno je da creva budu homologovana (na pr. E6 67R 01 ...), ali ne moraju. Creva za TNG duže traju od onih za benzin koja još uvek prolaze. Baštenska i ona sa mrežom i zavojima ne dolaza u obzir.

Nosači boce (teleskopi) nisu neophodni ako je pod ravan. Potrebno je samo da trake budu 30x1,5 mm i da budu adekvatno pričvršćene (M8 + podloške 30 mm).

Gde god da ideš na atest moraš da zakažeš telefonom. Jezive su gužve. U Vinči je juče bilo preko 100 zaostalih predmeta...

Razlikujemo se od drugih po tome što stranke čekaju da dođu na red za pregled (oko sat-dva), a gotova uverenja mogu da pokupe za do 5 dana. Kod ostalih se sakupljaju ujutru pre zore i čekaju dok ne padne mrak. To je po meni totalno nehumano.

Agencija je svima napravila problem...
Predrag B.
Predrag B.
SOHC 1498ccm 85ks

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od slobodan271 Sub 20 Apr 2013, 22:37

hvala.Što se gužvi tiče ni u BG u Ruzveltovoj nije bolje stanje.Moj rođak bio juče.Čekao od 4 sata ujutru a nije imao zakazano.Kaže da oni izađu i prozovu ,međutim ako nije došao čovek kome je zakazano onda maože da se uskoči kao "padobranac",tako i on prošao.Kaže još da ima isto onih koji dolaze "preko veze"...Jedno je sigurno:Da kod nas nemože ništa civilizovano i normalno.
slobodan271
slobodan271
OHV 767ccm 30ks

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Predrag B. Sub 20 Apr 2013, 22:50

I ovde čekaju od 4, ali pobesne kada shvate da su džabe čekali jer će svi koji su zakazani doći na red po spisku prijavljenih, a kada oni budu gotovi uskaču "padobranci". Prednost uvek imaju oni koji su već bili. Veze rade i ovde, ali ne u velikoj meri već diskretno, u smislu ubacivanja na spisak. U petak sam baš uglavio jednog za 25. 4., a jednog druga treba da uglavim za posle prvog maja, s tim što ću auto da mu pregledam i popišem sve što treba čim se budemo videli Wink
Predrag B.
Predrag B.
SOHC 1498ccm 85ks

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od slobodan271 Ned 21 Apr 2013, 20:21

Danas gledam emisiju SAT.Po rečima Milana Božića direktora centra za motorna vozila AMSS,radiće se sa nekim novim softverom za obradu podataka,tako da će se znatno smanjiti gubljenje vremena i čekanje za obradu papirologije i da će se posao oko pregleda vozila višestruko ubrzati.Navodno:Za nedelju-dve dana bi trebalo da sve bude rasterećeno i da se daljnji posao nastvi bez gužvi.Naravno,plaćanja i dažbine ostaju isti.Još je bilo priče da sve države u okruženju taj isti atest/reatest rade na dve godine...A eto...Mi i dalje liberalni po tom pitanju.Predpostavljam kada država bude tražila načina da dopuni kasicu...Eto novih propisa i kod nas...Možda homologovana dizalica,presvlake,mirišljava jelkica...Neko,naravno to uvozi,pa je red i da proda.
slobodan271
slobodan271
OHV 767ccm 30ks

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od mmarkoo Pon 22 Apr 2013, 00:47

alo ljudi ja vas stvarno ne kapiram? svi se zalite na guzve I zakazivanje? meni je najveci problem sto moram opet nesto da placam a niko mi ne omogucuje da taj novac prvo zaradim! kada sam ugradjivao plin,2009god, sve sam uradio u ovlascenom servisu I odmah predao za attest, odmah upisao u dozvolu jer sam znao da cu biti 10 godina miran po tom pitanju. sto mi tada nisu rekli za reatest, ne bih ugradjivao.

mmarkoo
OHV 767ccm 30ks

Broj poruka : 111
Datum upisa : 10.12.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od slobodan271 Pon 22 Apr 2013, 01:00

Prijatelju.Nažalost tako je kod nas.Cilj je da se uzmu pare!Ima bezbroj primera iz ranijeg perioda.Ovo sada je samo jedan u nizu.U redu je da treba uređaje kontrolisati.Ali...Umesto da se prvo obezbedi logistika i organizacija...Država kreće obrnutim redosledom.Naravno,sve je uredno kalkulisano o naplati i zaradi.Administracija od nečeg mora da živi.Tako da svi plaćamo napumpane i nepostojeće troškove.Pa onda puta broj vozila...I ti računaj koja je to cifra u pitanju.Naravno izmisliće sve načine da istresu zadnji dinar čoveku,a što je još i gore da ga svojom imbecilnom "organizacijom" dovedu do nervnog sloma.A posao!To neće obezbediti niko,jer su upravo sa svojom politikom i doveli do toga.Još će mo biti i srećni ako ubrzo ne izmisle još neki biser.Pogledaj emisiju SAT (imaš na sajtu RTS snimak)...Izmišljeno je da od 4.Maja svi traktori moraju da imaju "homologovane" kabine...Baš čekam da vidim kako će se poštovati zakon.Jednom rečju:Još uvek sigurno klizimo ka dnu i anarhiji.
Pozdrav
slobodan271
slobodan271
OHV 767ccm 30ks

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Alex Pon 22 Apr 2013, 10:57

Na zalost sve to stoji da smo ga najebali jesmo,ako su vec davali i mi placali atest na neko 5 neko 10 godina onda tako treba i da ostane ja licno imam atest na 5 godina da ne mislite da sam na 10 pa da zato ovo pisem ali ako sada izmisljaju toplu vodu onda bi to trebalo da bude"od sada" znaci ko sada ugradjuje gas davati ateste na 5 god i tacka.
A ko ima atest na 10 god onda njemu/njima besplatno raditi reateste.
A sto se traktora i traktorista tice zivim na selu i znam da je sigurno tako svuda a ne samo u mojoj okolini ovde traktore niko zivi ne dira niti su registrovani niti imaju kabine niti ih neko nekada salje na tehnici pregled,zasticeni su kao beli medvedi.Da se razumemo svi imaju prednja svetla da vide kuda oni idu a za zadnja moze se reci da ih nije ni briga jer ko god da ih udari,auto ili motor,oni su jaci.I ko njih moze na nesto da natera?Secam se kada su ono(svake godine)blokirali puteve zbog para koje treba drzava da im da za dzabe jer oni posle svoje proizvode prodaju po paprenim cenama i bas ih briga a kada su blokirali puteve ja se zadesim pred blokadom i pitam milicajca koji je tu bio obezbedjivao "jel ste im pregledali dokumenta da vidite ko ima urednu dokumentaciju posto vidim dobar deo traktora sa starim tablicama a veci deo traktora uopste nema tablice pa ko nije registrovan eto vam prilike da ih ne jurite nego lepo tu na licu mesta da im naplatite kazne"na sta mi je on odgovorio da im je izricito naredjeno da ih uopste ne diraju!!!
Pa eto vidite kakva nam je drzava.
Inace kod nas u selu i u okolini svake godine kad traktori izadju na puteve dolazi do vise udesa i ljudskih zrtava,a svako domacinstvo koje ima traktor ima ih po najmanje 2-3 komada pa eto racunice mislim na udese i stradanja neduznog naroda.
Secate se kada je uvedena i odluka/naredba da se svake godine registruju mopedi i traktori koliko vidim to za traktore jos uvek ne vazi!Voze sasvim slobodno ko da su ga tek registrovali.
Alex
Alex
OHV 903ccm 45ks

Broj poruka : 429
Datum upisa : 28.03.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od junior45 Pon 22 Apr 2013, 11:36

neregistrovani traktori vam smetaju,a niko ne zna posto je cena setve i ostalih gluposti,da penzioneri i zaposleni ne mogu da primaju subvencije,tj mogu samo za gorivo i to je to!!vecina ljudi sto nije registrovalo traktor,nije to ucinilo zato sto se zakon menja za njih kao i za plin,jedan dan mora,sutradan vec ne,al ne dodje neki pametnjakovic sto mu smeta traktor,zato sto ga je drzava izjebala za plin,pa poceo da pametuje!! jel ti znas da Srbija zivi od Vojvodine? da se samo 7% budzeta vraca u Vojvodinu,a ostalo sve ide dole u Srbiju!napisao sam jednom,napisacu opet,dokle mislite da stedite??? moralo je nesto da vas zajebe,ako nije konstantne popravke,onda drzava. i sad su vam krivi poljoprivrednici i motoristi! ko kaze da policija pusta nas? kad su tu redovno sve zaustavljaju i pisu kazne. ti iskljuci sve neregistrivane traktore iz saobracaja,pa vidi kako ce onda biti,tek ce onda biti haosa,i malo para.a auto ko auto,u Vojvodini ne igra neku ulogu u dobitku para..
junior45
junior45
DOHC 1995ccm i.e 139ks

Broj poruka : 35121
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Mitke Pon 22 Apr 2013, 11:52

Juniore, slazem se sa tobom.

Da se razumemo, i ja vozim na plin, koji je uredno atestiran na 10 godina, i takodje ce me verovatno drkati za taj reatest kad dodje vreme (mada nesto ne obracam paznju na to), ali nisu krivi traktoristi za to sto drzava sada jebe nas sa plinom. Jedino sto bih uveo je da traktori MORAJU da imaju, neku signalizaciju pozadi, nevezano sa tim da li su registrovani ili ne, cisto da ima nocu na putu neko upozorenje, a ne da ides, ides, i odjednom traktor, bez svetla i kog djavola.
Mitke
Mitke
SOHC 1581ccm 83ks

Broj poruka : 8662
Godina : 34
Datum upisa : 25.03.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od junior45 Pon 22 Apr 2013, 11:55

mozda mislis na rotaciona svetla,to sad svi traktori imaju..
junior45
junior45
DOHC 1995ccm i.e 139ks

Broj poruka : 35121
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od YUgisa Pon 22 Apr 2013, 12:01

Da ne bi doslo do nekih trzalica i svadja po politickoj strani, ja bih zamolio clanove da se u temi dalje baziraju samo oko toga sta uciniti sad kad je vec dovde doslo i da li ce neke promene biti, jer prica oko nacina postupanja drzave sa gradjanima, punjene budzeta i trazenje krivca nece nikome pomoci da uradi ili legalno izbegne reatest sto je najbitnije za sve one koji poseduju ugradjen plin za razliku od politickih prica gde mozemo napisati nekoliko stranica i nece nikome pomoci...

YUgisa
DOHC 1995ccm Turbo 197ks

Broj poruka : 62038
Datum upisa : 08.03.2008

http://boyracermotorsport.forum315.com/

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Mitke Pon 22 Apr 2013, 12:01

Na to, ili bilo koju vrstu signalizacije, cisto da mogu da se vide nocu da su tu..

Doduse, prosle godine, nisam nesto video traktore sa rotacijama, osim ove nove napucane, od starijih traktora nisam zapazio mozda 2. Moguce da se ove godine promenilo. Kako god, ja smatram da jedino to treba, i da se poljoprivrednici puste da zive i rade na miru, sa svojim traktorima i ostalom mehanizacijom Cheers

YUgisa, pisali smo u isto vreme Cheers

Izvinjavam se, za off Very Happy
Mitke
Mitke
SOHC 1581ccm 83ks

Broj poruka : 8662
Godina : 34
Datum upisa : 25.03.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Alex Pon 22 Apr 2013, 12:26

Izvinjavam se svima koji su se nasli uvredjenim zbog onoga sto sam malopre napisao stvarno nisam imao losu nameru niti sam hteo ikoga da vredjam.
Izvinite jos jednom. Sad
Alex
Alex
OHV 903ccm 45ks

Broj poruka : 429
Datum upisa : 28.03.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od teslaboj Pon 22 Apr 2013, 12:49

Danas sam bio kod majsotra za plin, menjao neka creva i ventil. Smile

I pitao ga malo o tome, kaze ne brini nista, iz AMSS-a spisak po sistemu treba to to i to, mi cemo da odradimo i izdaju neko uverenje sa kojim se ide dalje da oni to "pogledaju".

E da, i bocu mi rece da cu morati da okrenem kontra(sada stoji kako da objasnim, u desnom delu gepeka po duzini auta, 30L boca), tako da ce da mi na kecu zauzme gepek i necu moci da oborim sedista i dobijem prostora ako nesto prenosim Cekic

I ajde razumem namete oko menjanja, sigurnost na prvom mestu. Ali ako sam shvatio 6000 je da neko okom baci pogled, posto je vec majstor izdao uverenje da je sve ok, da zvrcne "prosao atest" .....
teslaboj
teslaboj
OHV 843ccm 34ks

Broj poruka : 200
Datum upisa : 07.10.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od slobodan271 Pon 22 Apr 2013, 17:02

Neznam dali je dozvoljeno (reklama) pitati da neko ko je upoznat da par adresa servisa za TNG,gde se može otići da majstori odrade TNG uređaj (homologovana creva...) i otklone eventualne nedostatke,takođe i da daju potvrdu koju traže na atestu.Pa kad čovek ode da ga necimaju i nevraćaju da ispravlja sitnice.Ako neko zna dobar servis u BG koji to radi,molim da napiše u odgovarajućoj temi ili mi pošalje adresu na PP.
Hvala unapred.
slobodan271
slobodan271
OHV 767ccm 30ks

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od zastava 128 Sre 24 Apr 2013, 13:51

evo da i ja kazem nesto o tome, pre neki dan registrovao sam auto 1100 kubika 12000 din registracija benzin +plin rekao sam u servisu da mi plin nista ne dira da ostane po starom kazu moze al ako te neko pita reci naknadno si ubacio.. evo i to da iznesem mozda nekome posuzi
zastava 128
zastava 128
OHV 903ccm 45ks

Broj poruka : 561
Godina : 32
Datum upisa : 04.12.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od robulovic1 Sre 24 Apr 2013, 15:47

Pa evo i mene još jednom. Bruka za ovakvu državu. U emisiji SAT,rečeno je da će ekipe iči na teren i rastereti gužve u centrima. Tako su najavili za danas,dolazak i u Negotin. 60-setak "majmuna" ih je očekivalo,ali ko ih šiša.Ekipa iz Niša,nije došla. Dokle,bre. Plati,ali nemaš kome.Mogli su da se organizuju i pripreme,a ne ovako.

robulovic1
OHV 767ccm 30ks

Broj poruka : 63
Godina : 79
Datum upisa : 02.02.2013

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Strana 4 od 18 Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 11 ... 18  Sledeći

Nazad na vrh