Re atest plina
+58
Aleko2141
dimmu
ZAC
Sima21
ilija94
bane90
MarkoIrmes
Petar
nesa-zeka
Nikola I.
jollyjumper
fox_87
ristivoje
Tatamata
boravirus
martin koral IN
Jandro
Baggiolinho
VPetar
Nikola NS
zeleni macak
d.stole
Zuty
Misty
aleksaa
machak99
toda
dragan79
Kum Ruzvelt
Marko Zemun
pilip
kokisa82
YUgisa
Milos
mmarkoo
srki79
Mitke
Yuger 1.1
zile
Miljan
baki001
deki27
teslaboj
slobodan271
banebg81
preza-trajce
robulovic1
darko-san
zastava 128
USKE
nenad_jj
Crazy128
charjek
castiel-87
Alex
Predrag B.
YugoM55
miljanxXx
62 posters
Strana 18 od 18
Strana 18 od 18 • 1 ... 10 ... 16, 17, 18
Re: Re atest plina
Pa moglo bi biti i vise od 10000e,a ovo je skoro max koliko moze kostati reatest 😁
Sam reatest je bio 6000
Sam reatest je bio 6000
junior45- DOHC 1995ccm i.e 139ks
- Broj poruka : 35121
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012
nije strasno, ko me je obmanuo da je 200 evra
nadal- OHV 903ccm 45ks
- Broj poruka : 487
Datum upisa : 28.12.2020
Ako ne menjas bocu i isparivac npr onda je 6000
Reatest se radi posle 5god, a boce traju 10god najcesce
VPetar- SOHC 1581ccm i.e 75ks
- Broj poruka : 7302
Godina : 30
Datum upisa : 07.10.2013
junior45 ::Pa ako menja bocu i isparivac sa reatestom je 200e
Ja sam na Twingu menjao bocu, multiventil i uradio reatest. Izaslo oko 120eur. Ali ja kupim delove za zamenu, pa odnesem plinadžiji. Ne on da me šiša. :-)
d.stole- OHV 1295ccm 61ks
- Broj poruka : 612
Datum upisa : 23.09.2013
Mene je osisao 😁 nije bilo ustvari 200e nego 20000,moralo je jos nesto da se menja
kako da znam jel mora boca i isparivac da se menjaju?
jel se reatest radi u bilo kojoj radionici koja ugradjuje plin?
jel se reatest radi u bilo kojoj radionici koja ugradjuje plin?
nadal- OHV 903ccm 45ks
Pise ti u papirima za atest plinskog uredjaja koje imas sa vozilom.
Reatest se radi u radionicama koje saradjuju sa AMSS-om ili u samom AMSS-u.
Reatest se radi u radionicama koje saradjuju sa AMSS-om ili u samom AMSS-u.
dimmu- SOHC 1301ccm EFI 68ks
- Broj poruka : 3943
Datum upisa : 29.04.2015
Isparivac se ne menja.
Ako ga menjas onda ti se umesto reatesta racuna kao nova ugradnja i izadje te skuplje nego reatest.
Ako ga menjas onda ti se umesto reatesta racuna kao nova ugradnja i izadje te skuplje nego reatest.
Alex- OHV 903ccm 45ks
- Broj poruka : 429
Datum upisa : 28.03.2011
Kad se zavrsi u plin servisu on ti da potvrdu koju kako mi rece na brzinu nosim na masinski fakultet ili neko drugo mesto, ne objasni mi lepo?
Zna li neko gde dalje sa tom potvrdom i jel se nosi samo papir ili opet mora i auto da ga gledaju i tamo?
Zna li neko gde dalje sa tom potvrdom i jel se nosi samo papir ili opet mora i auto da ga gledaju i tamo?
nadal- OHV 903ccm 45ks
Ja sam prosle godine radio reatest,sto se cene tice ne secam se.Odveozao sam auto kod majstora koji mi je ugradio plin,on ga pregledao,rekao da mora boca da se menja (isparivac mi je ostao isti onaj iz prve igradnje 2010. god) a boca se valjda menja na 5 god i on mi je i zakazao reatest u agenciji koja radi i registracije kola.Onda sam otisao kod njih oni mi pregledali auto uslikali neke brojeve to je to nista spec,mada je i moj majstor bio tamo,da li muljaju nesto da se lakse prodje ne znam ili i on ima obavezu da bude tu kad se radi reatest stvarno ne znam.Ako si iz nekog manjeg mesta odes kod majstora za plin pa se sa njim posavetuj sta i kako ide,on mora da zna.
gorski_stab_57- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 58
Datum upisa : 15.08.2019
Boca vazi 10 godina(bar bi tako trebalo), a majstor za plin nije obavezan na pregledu
Tacno tako boca vazi 10 godina i majstor nije potreban.Pre par dana sam uradio reatest,nista nije menjano od proslog puta,samo sam jedan dan otisao u auto servis kod njih dolaze sa masinskog fakulteta da odrade atrest.
Znaci otisao sam jedan dan da vide da li boca jos vazi i da iskucaju neke papire koji im trebaju za atest,das im na uvid licnu kartu,saobracajnu i uverenje od proslog atesta.
Jedino mi nije jasno zasto se traze dimenzije guma?
Ali sve u svemu nikakav problem,par dana nakon toga sam otisao na reatest,trazili su mi kljuceve od auta i neki majstor je uvezao auto u krug servisa ja sam ostao da sedim napolju,kada su uradili sta treba drugi majstor je izvezao auto napolje i dao mi kljuceve.
Sacekao sam jos malo da ispune papire i zvali me da udjem,placa se 8050dinara i to je to.
Da isparivac se ne menjaa ako ga promenite onda mora da se radi novi atest posto se to racuna kao nova ugradnja.
Znaci otisao sam jedan dan da vide da li boca jos vazi i da iskucaju neke papire koji im trebaju za atest,das im na uvid licnu kartu,saobracajnu i uverenje od proslog atesta.
Jedino mi nije jasno zasto se traze dimenzije guma?
Ali sve u svemu nikakav problem,par dana nakon toga sam otisao na reatest,trazili su mi kljuceve od auta i neki majstor je uvezao auto u krug servisa ja sam ostao da sedim napolju,kada su uradili sta treba drugi majstor je izvezao auto napolje i dao mi kljuceve.
Sacekao sam jos malo da ispune papire i zvali me da udjem,placa se 8050dinara i to je to.
Da isparivac se ne menjaa ako ga promenite onda mora da se radi novi atest posto se to racuna kao nova ugradnja.
Alex- OHV 903ccm 45ks
- Broj poruka : 429
Datum upisa : 28.03.2011
Meni su menJali i bocu i isparivac i nisu radili atest,nego samo reatest
bio sam sad kod majstora, 4000 mi je uzeo i da teram u amss auto opet da ga gledaju i jos 5500 tamo
ja sam ga samo vozio na plin pa su creva za benzin bila suva i ispucala zato, da sam ga prebacio na benzin mozda bi curelo i zapalilo se tako da nije bas zajebancija i samo papir da se uzme
pogledao sam pod haubu i u gepek posle, nista nije pipnuo, samo jedno crevo je zamenio za benzin koliko sam video
ja sam ga samo vozio na plin pa su creva za benzin bila suva i ispucala zato, da sam ga prebacio na benzin mozda bi curelo i zapalilo se tako da nije bas zajebancija i samo papir da se uzme
pogledao sam pod haubu i u gepek posle, nista nije pipnuo, samo jedno crevo je zamenio za benzin koliko sam video
Poslednji izmenio nadal dana Sub 05 Jun 2021, 15:35, izmenjeno ukupno 1 puta
nadal- OHV 903ccm 45ks
Promeni ta creva za svaki slucaj
jel moguce da je ovo 30 litara boca?
na oko mi deluje mnogo vece, bar 50 litara, zauzima pola gepeka
na oko mi deluje mnogo vece, bar 50 litara, zauzima pola gepeka
nadal- OHV 903ccm 45ks
30 ili 40,one od 50 su preko celog gepeka
Treba da radim reatest plinа jer mi je istekao ove godine. Novu bocu sam stavio 2019. koja važi do 05/2028. Poslednji put pre 5 godina kada sam išao morao si da imaš izjavu servisera ili uput bez koje nisi mogao da radiš reatest. Pošto mi auto trenutno radi perfektno na oba goriva, creva mi deluju kao nova da li ponovo treba da idem do servisa po pomenutu izjavu i pečat (i dajem ponovo pare) ili mogu kao nekada da se samostalno, onako na divlje sa Uverenjem, potvrdom o poslednjem reaterstu i papirima od boce, isparivača i multiventila samo pojavim u AMSS i tražim da mi se odradi reatest ?
Night Hawk- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 29
Datum upisa : 21.10.2012
Tebi sada treba samo slikanje i produzetak atesta. Izjava ili uput servisera se trazi kada se uredjaj ugradjuje prvi put, menja boca ili modifikuje bilo sta na sistemu. Od papirologije nosis originalni atest koji si dobio prosli put (ne kopiju) i najbolje bi bilo poneti papire od prve ugradnje.
Tamo gde ces raditi reatest odes pa se raspitas ali trebalo bi da nisu menjali nista od 2019. U smislu menjali, meni su 2018. na reatestu trazili da se menjaju rebrasta creva u gepeku od boce do patosa (zato sto su promenili specifikaciju za ista, u sustini isto materijal creva sa drugacijom sarom) i da se promeni crevo od isparivaca do karburatora jer je bilo izbledelo i nisu se videla obelezja na istom.
Tamo gde ces raditi reatest odes pa se raspitas ali trebalo bi da nisu menjali nista od 2019. U smislu menjali, meni su 2018. na reatestu trazili da se menjaju rebrasta creva u gepeku od boce do patosa (zato sto su promenili specifikaciju za ista, u sustini isto materijal creva sa drugacijom sarom) i da se promeni crevo od isparivaca do karburatora jer je bilo izbledelo i nisu se videla obelezja na istom.
dimmu- SOHC 1301ccm EFI 68ks
- Broj poruka : 3943
Datum upisa : 29.04.2015
I ja sam u periodu od 2008 do 2019. morao da menjam ta ventilaciona creva i to crevo od isparivača. Od papira imam sve orginale a oni su : Uverenje iz 2008. jer je tada prvi put ugradjen TNG u vozilo, Potvrdu o atestu iz 2019. (pošto sam tada menjao bocu tj. stavio novu), papire od boce, isparivača i multiventila. Znam da stalno menjaju nešto pa sam zato i pitao jer treba i izjava ili uput servisera
Upravo sam uspešno prošao reatest u AMSS Progress na pančevačkom putu. Nikad lakše, od papira samo treba Uverenje koje se dobija prvi put kada se stavlja TNG i saobraćajna dozvola i ništa više (nikakve izjave servisera ukoliko ništa nije menjano, nikakvi papiri od boce, multiventila, isparivača čak vam ne treba ni zadnja potvrda o atestu jer sve imaju u sistemu). Samo su ljudi islikali i sve gotovo za 15ak min.
Strana 18 od 18 • 1 ... 10 ... 16, 17, 18
Similar topics
» Ledi mesac plina
» Stelovanje plina od "0"
» Ugradnja plina u z 101
» Kompresija od plina
» Povecana potrosnja plina ?
» Stelovanje plina od "0"
» Ugradnja plina u z 101