Grejanje u kolima - problem
+37
MARKO.M
jugota
ljuti
Sultan
d.stole
Marko Zemun
putopisac
junior45
dimmu
charjek
Nikola I.
Tatamata
Mitke
igor80
dragan77
Zuty
YugoKoral55
kokisa82
Crazy128
ristivoje
Nikola NS
castiel-87
Petar
Milos
Avijatichar
pilip
ZAC
Sima21
VPetar
Baggiolinho
cunji
kalasnjikov
miljanxXx
Miljan
Pedja
YUgisa
ladisz81
41 posters
Strana 5 od 17
Strana 5 od 17 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11 ... 17
Re: Grejanje u kolima - problem
Moze, radi sve
Milos- SOHC 1372ccm 72ks
- Broj poruka : 4104
Godina : 28
Datum upisa : 05.05.2012
Da pitam, ako ovaj mali hladnjak-radijator grejanja napunim aksel sgrasom i ostavim ga 15 minuta, kako bih ga ocistio, nece li ova kiselina u aksalu da mu nesto osteti iznutra?
castiel-87- SOHC 1116ccm 55ks
- Broj poruka : 1158
Godina : 37
Datum upisa : 16.08.2012
Ako se vec sipaju hemikalije u hladnjak,najbolje bi bilo da se skine,posto posle treba da se ispere a to ne moze da se uradi kako treba dok je na kolima
junior45- DOHC 1995ccm i.e 139ks
- Broj poruka : 35121
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012
Skinuo sam ja njega. Nego pitam zbog hemikalija. Da mu ne sprzi nesto unutra
zar nije too cudo samo za masnocu? ti unutra imas taloga i cuda..ne mogu tacno da se setim sta je moj komsa stavljao,davno je bilo..
Ja kad sam ga prao sipao sam sodu bikarbonu da odstoji malo i onda ispirao...
Nikola NS- SOHC 1116ccm 61ks
- Broj poruka : 1321
Godina : 31
Datum upisa : 26.07.2013
Axel sgraso je dobar za čišćenje spolja. Unutra treba nešto za razbijanje kamenca,šta znam, alkoholno sirće.
ristivoje- SOHC 1290ccm 60ks
- Broj poruka : 2385
Godina : 43
Datum upisa : 30.08.2014
Axsel je odmascivac..na bazi alkalne hemuje, nema kiselinu u sebi...ali isto tako nece ti oprati grejac ili hladnjak unutra... Ako imas kamenca najbezbolnije je alkoholno sirce...ono je najmanje agresivno na aluminijum..a i lako se ispira..ne zahteva posle upotrebe pranje u baznoj sredini..
Godina : 50
Datum upisa : 16.06.2012
Cistili su ljudi hladnjake i radijatore sonom kiselinom od kamenca. Ali, kako sam cuo to nije moje iskustvo treba raditi brzo jer lako moze da ga urnise. Ne znam, da sam na tvom mestu potrazio bi polovan radijator ili ako je moguce taj isti oprati u ultrazvucnoj kadici. Ona bi trebala da razbije taj kamenac u odgovarajucu hemikaliju, al to nije bas jeftino.
E ovako drugovi,
Uzeo sam drugi radijator kako ga zovu reparirani, i situacija je sledeća , kad se zagreje motor i postigne radna temperatura, kad je auto u pokretu-ne radi grejanje, a kada stojim u mestu i na obrtajima od 2500+ obrtaja radi grejanje. Do čega bi to moglo da bude? Kako to u mestu radi, a kad se krene ne radi, nije mi zaista jasno??? Ima li neko ideju šta bi to moglo da bude?
Uzeo sam drugi radijator kako ga zovu reparirani, i situacija je sledeća , kad se zagreje motor i postigne radna temperatura, kad je auto u pokretu-ne radi grejanje, a kada stojim u mestu i na obrtajima od 2500+ obrtaja radi grejanje. Do čega bi to moglo da bude? Kako to u mestu radi, a kad se krene ne radi, nije mi zaista jasno??? Ima li neko ideju šta bi to moglo da bude?
Ista situacija je bila i kod mene na petardi dok je bio zapusen hladnjak..to znaci da ne prolazi dovoljno vode kroz hladnjak i ne greje kako treba..
Znači radijator??? Pa mamu im lopovsku ovaj je kao reparirani... UH... A kaže mi jedan drug da su mi creva baš mekana i da nedostaje pritiska u njima i da zato mi nije dobar kao termostat, mada je i on menjan...
A da nemas mozda vazduha u sistemu? Mozda ima malo rashladne tecnosti dole u radijatoru pa greje kad stojis a kad se vozilo krece onda se razladi
Ispustio sam vazduh tako sto sam otvorio cep ekspanzione posude i pustio ga da radi u leru, mehurice je izbacio, ali opet ista prica. a kako da znam da li ima malo rashladne tecnosti u radijatoru ili ne?
Probaj popustiti gornje crevo koje je na radijatoru pa vidi da li ide vazduh ili rashladna tecnost Mozda kad popustis selnu bude jos dihtovalo, onda samo malo rotiraj crevo tamo vamo da se odlepi da moze da prodje... Meni se jednom desilo da sam sipao rashladnu tecnost pa iako sam pazio na to da ne udje vazduh, ipak je grejanje radilo jako slabo a kad ukljucis ventilator, prakticno ga nije ni bilo...
Ali ta selna naleze na cev iz radijatora...ne verujem da cu moci da je popustim a da ne izadje tecnosti... a i ne bih labavo da tu ostavljam... cudno je to pomalo... a da li moze da bude da su creva nesto zacepljena koja idu od bloka motora do radijatora?
Normalno je da izadje rasladna tecnost, to i treba da vidis... Ako ima vazduha izlazice prvo vazduh a ne rashladna tecnost... I ne treba da ostavis labavo nego da popustis, vidis sta izlazi napolje i kad krene rashladna tecnos 1-2s, onda stegnes nazad...
Kod tebe je novi tip hladnjaka i imas mali cep na njemu, on sluzi za ispustanje vazduha. Skines cep sa posude za vodu, upalis kola, skines mali cep sa hladnjaka,pustis malo da izadje voda, zatvoris, dodas antifriz opet u posudu za vodu i opet otvaras mali cep na hladnjaku, uradi tako jedno tri puta i miran si.
kokisa82- OHV 1451ccm 73ks
- Broj poruka : 890
Godina : 42
Datum upisa : 22.02.2012
Uradiću to danas, pa javljam šta sam postigao.
Ovo mislis na crevo koje ide na slavinicu ili na cev radijatora?
Nemoj pisati poruku za porukom, koristi opciju EDIT. Milos
YUgisa ::Normalno je da izadje rasladna tecnost, to i treba da vidis... Ako ima vazduha izlazice prvo vazduh a ne rashladna tecnost... I ne treba da ostavis labavo nego da popustis, vidis sta izlazi napolje i kad krene rashladna tecnos 1-2s, onda stegnes nazad...
Ovo mislis na crevo koje ide na slavinicu ili na cev radijatora?
Nemoj pisati poruku za porukom, koristi opciju EDIT. Milos
I mene vec poodavno zeza to grejanje..na leru duva ladno, a i u voznji isto..tek kad vozim na autoputu jedno 100km/h onda je grejanje ok..ovako nikako..
Nastrckao sam WD 40 obilno po slavini i onoj polugi za klapnu u kutiji, ali i dalje isto..izbaciovao sam i vazduh iz sistema..grejanje je da se smrznes..
Ono sto sam primetio je to da je crevo koje je na slici obelezeno crvenom strelicom mnogo toplije od creva koje je obelezeno zelenom strelicom (ovo zeleno je skoro pa hladno)..moram jos da napomenem i da su oba creva jako tvrda..
Koliko sam mogao da primetim, a i na slici bi trebalo da se vidi, ja imam metalnu slavinu..jel moze ona nekako da propadne i kako to da utvrdim?
I sta bi mogao uopste da bude problem sa grejanjem?
Nastrckao sam WD 40 obilno po slavini i onoj polugi za klapnu u kutiji, ali i dalje isto..izbaciovao sam i vazduh iz sistema..grejanje je da se smrznes..
Ono sto sam primetio je to da je crevo koje je na slici obelezeno crvenom strelicom mnogo toplije od creva koje je obelezeno zelenom strelicom (ovo zeleno je skoro pa hladno)..moram jos da napomenem i da su oba creva jako tvrda..
Koliko sam mogao da primetim, a i na slici bi trebalo da se vidi, ja imam metalnu slavinu..jel moze ona nekako da propadne i kako to da utvrdim?
I sta bi mogao uopste da bude problem sa grejanjem?
Poslednji put izmenio YugoKoral55 dana Ned 01 Feb 2015, 15:17, izmenio ukupno 2 puta
YugoKoral55- OHV 1295ccm 61ks
- Broj poruka : 673
Godina : 27
Datum upisa : 24.05.2013
ako je ulazno crevo toplo,a izlazno hladno,to je 99% zapusten hladnjak,a onaj 1% je da se slavina nesto poremetila..
Ne znam da li si procitao..sad sam editovao gore..oba creva su jako tvrda..
Nije ono bas totalno hladno, ali je primetno hladnije od ovog crvenog..
Kako da otpusim hladnjak..jel komplikovano?
Nije ono bas totalno hladno, ali je primetno hladnije od ovog crvenog..
Kako da otpusim hladnjak..jel komplikovano?
ne znam dal to moze da se otpusi kako treba dok je u autu..ta creva kad je sve ok, treba da bude jako mala razlika u temperaturi izmedju njih..a ti kad vozis lagano imas mali protok vode kroz hladnjak i zato slabo greje,kad uzmes da ga peglas on poveca protok zbog vecih obrtaja i onda pocne malo da greje..mozes probati da skines creva sa motora,ta creva sto idu u mali hladnjak i kroz gornje crevo sipas neku tecnost protiv kamenca i tih cuda i posle isperes sa vodom..ja sam to radio pre 5 godina na 45,al mi je hladnjak bio dole,isti simptomi bili..
Onda mi je bolje resenje da izvadim taj mali hladnjak i da ga operem alkoholnim sircetom i potom isperem vodom..samo kako se on skida i da nece slucajno da odnekud pocne da curi antifriz?
samo zapusi ta dva creva sto idu na njega i resen problem..
Strana 5 od 17 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11 ... 17
Similar topics
» Problem sa kolima!
» Problem resen:Grejanje u Jugu...
» Grejanje u leru
» Misterija - grejanje
» grejanje
» Problem resen:Grejanje u Jugu...