Misterija - grejanje
+6
junior45
MARKO.M
dimmu
VPetar
Sultan
MilosL
10 posters
Strana 1 od 4
Strana 1 od 4 • 1, 2, 3, 4
Misterija - grejanje
Da pocnem😀
Jos odavno me zeza grejanje - greje tek po malo i to kad je pod gasom, na leru skroz hladan vazduh
Termostat otvara zatvara sve
Skinem mali hladnjak, bio je cist i potpuno prohodan ali ga ocistim sonom kiselinom jos bolje ispremem i vratim
Slavina (metalna) otvara i zatvara odlicno...
Pomislim da nije vodena pumpa slaba,skinem crevo- baca vodu
Pipao sam saća na malom hladnjaku i vrela su znaci moram da imam grejanje a nema
Neverovatno
Na kraju sam zakljucio da ventilator okrece u levu stranu( gledajuci od ispod haube) sto znaci da umesto da uvlaci vazduh kroz mali hladnjak on duva u njega i hladi ga
Trebalo bi da okrece u desnu stranu jel tako?
Ventilator je sa 2 brzine i ima 3 zice, nisam uspeo nikako da okrenem smer
Da li je problem u ventilatoru i sta da radim
Izvinite na duzem tekstu
Yugo 45 87
Jos odavno me zeza grejanje - greje tek po malo i to kad je pod gasom, na leru skroz hladan vazduh
Termostat otvara zatvara sve
Skinem mali hladnjak, bio je cist i potpuno prohodan ali ga ocistim sonom kiselinom jos bolje ispremem i vratim
Slavina (metalna) otvara i zatvara odlicno...
Pomislim da nije vodena pumpa slaba,skinem crevo- baca vodu
Pipao sam saća na malom hladnjaku i vrela su znaci moram da imam grejanje a nema
Neverovatno
Na kraju sam zakljucio da ventilator okrece u levu stranu( gledajuci od ispod haube) sto znaci da umesto da uvlaci vazduh kroz mali hladnjak on duva u njega i hladi ga
Trebalo bi da okrece u desnu stranu jel tako?
Ventilator je sa 2 brzine i ima 3 zice, nisam uspeo nikako da okrenem smer
Da li je problem u ventilatoru i sta da radim
Izvinite na duzem tekstu
Yugo 45 87
Yugo_45- OHV 843ccm 34ks
- Broj poruka : 200
Datum upisa : 15.06.2019
Re: Misterija - grejanje
Tebra,kao prvo stavi neku slikicu kao Avatar...
Salim se naravno,al ti ipak stavi...
Pa vidi sad,ja ovako kontam: ako ces okretati polaritet,motor xe se vrteti kontra,a i ventilator. Kod jednosmerne struje se to kod motora sme,ali kod elektronike se ne cacka,plus je plus a minus je minus...
Mislim da nema veze toliko na koju ce se stranu ventilator okretati,sve dok je u tandemu sa propelercicem...da li je to iko cackao mozda,evo slike celog sklopa sistema za hladjenje/grejanje kabine...snimi kako je propelerce namontirano,da li je isto ... Mozda kad je elektricar cackao i namestao da je i to nesto losho prespojio...
Uglavnom na prekidacu mozes da zamenis polaritet,to ti je najlakse... Od ventilatora do prekidaca idu zuta i crnoplava zica,a treca je za masu,ta je negde pod sraf pritegnuta...
Jel ovakav ventilator?
Salim se naravno,al ti ipak stavi...
Pa vidi sad,ja ovako kontam: ako ces okretati polaritet,motor xe se vrteti kontra,a i ventilator. Kod jednosmerne struje se to kod motora sme,ali kod elektronike se ne cacka,plus je plus a minus je minus...
Mislim da nema veze toliko na koju ce se stranu ventilator okretati,sve dok je u tandemu sa propelercicem...da li je to iko cackao mozda,evo slike celog sklopa sistema za hladjenje/grejanje kabine...snimi kako je propelerce namontirano,da li je isto ... Mozda kad je elektricar cackao i namestao da je i to nesto losho prespojio...
Uglavnom na prekidacu mozes da zamenis polaritet,to ti je najlakse... Od ventilatora do prekidaca idu zuta i crnoplava zica,a treca je za masu,ta je negde pod sraf pritegnuta...
Jel ovakav ventilator?
- Broj poruka : 7089
Godina : 45
Datum upisa : 17.03.2018
Samo ipak proprati dobro koje zice odakle dolaze za ventilator,a koje za napajanje,do samog prekidaca,da ne napravis neki kurslus...
Mozda su kod tebe boje zica sasvim drugacije...
Mozda su kod tebe boje zica sasvim drugacije...
Pokusavao sam da zamenim na prekidacu svaku mogucu kombinaciju ali samo se pomesaju prva i druga brzina a smer ostaje isti
Elektricar nema veze s ovim, to je problem od kad je kod mene auto
Mislim da je takav ventilator - ima 2 brzine, 3 zice plavo crna crvena i masa
Ispod haube gledano- da li treba da se okrece u levo ili u desno?
Elektricar nema veze s ovim, to je problem od kad je kod mene auto
Ispod haube gledano- da li treba da se okrece u levo ili u desno?
Poslednji izmenio Nikola_98 dana Sub 25 Jan 2020, 20:32, izmenjeno ukupno 1 puta
Yugo_45- OHV 843ccm 34ks
Jel duva kad upalis ventilator? Da li su oba creva vrela kad je auto u leru? Imao sam ja problema sa hladnjakom sve vruce,sve super a on ne greje,neko cackao i ne radi kako treba
junior45- DOHC 1995ccm i.e 139ks
- Broj poruka : 35121
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012
To je i kod mene
Duva u kabini ali duva i u kutiji iz one klapne
Vrela oba creva, hladnjak mali vreo sve super ali duva mlako i hladno, kako kad
Da li ventilator treba da duva ka hladnjaku ili da vuce iz hladnjaka vazduh?
Vrela oba creva, hladnjak mali vreo sve super ali duva mlako i hladno, kako kad
Da li ventilator treba da duva ka hladnjaku ili da vuce iz hladnjaka vazduh?
Yugo_45- OHV 843ccm 34ks
Nikola_98 ::
Nije to masa ,dovod + pa izlaz1 i 2 brzina,masa kod mog staro tipa je na sraf cini mi se kod ventila negde.
MilosL- OHV 843ccm 34ks
- Broj poruka : 237
Datum upisa : 08.01.2018
Kako da preokrenem smer okretanja tok ventilatora s 2 brzine?
Yugo_45- OHV 843ccm 34ks
Ne mozes nikako
Nikola_98 ::
Vrela oba creva, hladnjak mali vreo
pod uslovom da nema vazduha,jedino ako si skinuo kutiju i proverio sace a ne lim kod ventila.
Iza venta ima sundjercici a mozda je i upalo nesto tipa krpa...
Cudno da duva na obe strane,ali cak i tada bi bilo toplo na obe strane ako je stvarno vruc.
MilosL- OHV 843ccm 34ks
- Broj poruka : 237
Datum upisa : 08.01.2018
Pipao sam bas saće i vrelo je
Ventilator duva u mali hladnjak i hladi ga umesto da vuce vazduh iz njega i tera u kabinu
Ja msm da je to problem, nzm sta drugo moze da bude
Ventilator duva u mali hladnjak i hladi ga umesto da vuce vazduh iz njega i tera u kabinu
Ja msm da je to problem, nzm sta drugo moze da bude
Yugo_45- OHV 843ccm 34ks
Kakav show...
Kolege su u pravu,prekidac prekida dovod plusa,tj prebacuje sa dovoda na dve zice,tako da na taj nacin nista ne moze da se dobije,jer je masa tj minus,pod sraf pritegnuta kako je i pojasnio MilosL...da je sa jednom brzinom pa i mozda da zamenis ...
Tako da,po meni,ventilator duva u pravom smeru....ne vidim kako je moguce da duva kontra....
Kolege su u pravu,prekidac prekida dovod plusa,tj prebacuje sa dovoda na dve zice,tako da na taj nacin nista ne moze da se dobije,jer je masa tj minus,pod sraf pritegnuta kako je i pojasnio MilosL...da je sa jednom brzinom pa i mozda da zamenis ...
Tako da,po meni,ventilator duva u pravom smeru....ne vidim kako je moguce da duva kontra....
Evo ovako da krenemo nekom logikom.
Kazes da ti duva po malo i to pod gasom.
Uzmes lepo i otvoris slavinu skroz, gurnes ruku u kutiju i proveris da li je klapna otvorena. Odes na otvoren put i vozis izmedju 80-100km/h. Ako je tebi sace vrelo kao sto kazes, pri toj brzini bi trebalo itekako lepo da ti duva u kabini ako je sve ok. Mozda i jace nego na prvoj brzini ventilatora kada stojis negde u leru. Ventilator naravno svo vreme drzis iskljucen. Ako ti je dotok vazduha los i pri toj brzini ti veoma slabo duva sto na soferku sto na resetke ili na noge eto ti resenje problema.
Ako ti je sve ok i duva tako vreo vazduh bez ikakvih problema kreni na ventilator. Kada si skidao taj mali hladnjak trebao si da upalis ventilator da vidis kako vrti. Ne moze da ti duva i u kutiju i u kabinu sve i da se vrti u levu stranu. Osetio bi malo vruceg vazduha ali definitivno ne bi bilo i tamo i vamo.
Pre nego sto to rastavljas odes do Nemanje iz Batajnice i uzmes drugi ventilator pa ako i ovaj ne radi kako treba zamenis ga i dalje kreces da resavas probleme jer ako je tako da vrti kontra ili je nesto do instalacije ili je ventilator problem.
Kazes da ti duva po malo i to pod gasom.
Uzmes lepo i otvoris slavinu skroz, gurnes ruku u kutiju i proveris da li je klapna otvorena. Odes na otvoren put i vozis izmedju 80-100km/h. Ako je tebi sace vrelo kao sto kazes, pri toj brzini bi trebalo itekako lepo da ti duva u kabini ako je sve ok. Mozda i jace nego na prvoj brzini ventilatora kada stojis negde u leru. Ventilator naravno svo vreme drzis iskljucen. Ako ti je dotok vazduha los i pri toj brzini ti veoma slabo duva sto na soferku sto na resetke ili na noge eto ti resenje problema.
Ako ti je sve ok i duva tako vreo vazduh bez ikakvih problema kreni na ventilator. Kada si skidao taj mali hladnjak trebao si da upalis ventilator da vidis kako vrti. Ne moze da ti duva i u kutiju i u kabinu sve i da se vrti u levu stranu. Osetio bi malo vruceg vazduha ali definitivno ne bi bilo i tamo i vamo.
Pre nego sto to rastavljas odes do Nemanje iz Batajnice i uzmes drugi ventilator pa ako i ovaj ne radi kako treba zamenis ga i dalje kreces da resavas probleme jer ako je tako da vrti kontra ili je nesto do instalacije ili je ventilator problem.
dimmu- SOHC 1301ccm EFI 68ks
- Broj poruka : 3943
Datum upisa : 29.04.2015
Hladnjak se oladi svakako da li vuntilator duvao vaZduh u njega ili vukao u njega..da ti klapna od ladnog nije otvorena? Ne moze duvati tamo i vamo u isto vreme,ako osetis da duva u kabini u kutiji osetis da vazduh prolazi unutra..i koristi prvu brzinu,druga ne greje nista bolje samo vise duva
Da ti nije nesto "zapuseno", mozda je neko skidao tablu i izolacija je zacepila prolaz ili tako nesto..Ako vec nije neki ocigledan kvar
VPetar- SOHC 1581ccm i.e 75ks
- Broj poruka : 7302
Godina : 30
Datum upisa : 07.10.2013
Sve klapne su u redu, za hladan vazduh je skroz zatvorena(to je ona gornja) a dole je otvorena 40ak%- kad se otvori slavina ona se otvori malo
To je sve u redu
Pokusacu ovih dana ponovo da skinem kutiju i da promenim ventilator
Neverovatan kvar, ni jedan majstor ne zna sta mu je
To je sve u redu
Yugo_45- OHV 843ccm 34ks
A da ti nije otiso dihtung na glavi pa stvara vazdusni cep u sistemu pa nema grejanja imao sam takav problem radi grejanje pa odjednom duva hladno pa nekad nece uopste da radi a nekad prokine a sto se tice ventilatora on nemoze da menja smer treba da vuce kroz hladnjak u kabinu ako ti duva u kontra smeru mozda je neko stavio motorcic od drugog auta pa nije obracao paznju u koju stranu duva....
MARKO.M- OHV 843ccm 34ks
- Broj poruka : 284
Godina : 32
Datum upisa : 15.11.2019
Pa on kaze da je hladnjak vruc, a ne duva toplo..
Tako je hladnjak je vruc ali vazduh unutra duva mlak ili hladan
Yugo_45- OHV 843ccm 34ks
Nema logike meni duva toplo i kad je ventilator iskljucen a kad vozim malo brze...
MARKO.M- OHV 843ccm 34ks
A u kom smeru ti se okrece ventilator gledano od ispod haube?
Yugo_45- OHV 843ccm 34ks
U levo treba da okrece gledano ispod haube
MARKO.M- OHV 843ccm 34ks
Onda nije to problem i meni se okrece u levu
Yugo_45- OHV 843ccm 34ks
Ako nisam izlapeo klapna za vruc vazduh je gornja, a ne donja.Nikola_98 ::Sve klapne su u redu, za hladan vazduh je skroz zatvorena(to je ona gornja) a dole je otvorena 40ak%- kad se otvori slavina ona se otvori malo
To je sve u redu
dimmu- SOHC 1301ccm EFI 68ks
- Broj poruka : 3943
Datum upisa : 29.04.2015
Hahahahaha bas bi bio fazon 😁