Ciscenje dizni. Sipati neki aditiv ili ultrazvucna kadica?
+5
Petar
YUgisa
Milos
Crazy128
junior45
9 posters
Strana 4 od 5
Strana 4 od 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Ciscenje dizni. Sipati neki aditiv ili ultrazvucna kadica?
I da, zaboravio sam. Kvar je izgleda lociran. Pretpostavljam da bi svi davaci trebali na sebi da imaju oznaku i kataloski broj. Kod mene onaj na kucistu termostata nema nikakvu oznaku i drugaciji je nego na slici u uputstvu. Jugi, ako ti nije tesko posalji mi kataloski broj tvog davaca kod termostata. Izgleda da je kod mene neki vanserijski.
Uobičajeno stanje
Glavna elektroda, gornja elektroda mase kao i telo ispravne svećice moraju biti boje bele kafe, odnosno svetlosivo-smeđeg tona. To stanje, osim da je svećica ispravna, pokazuje i da je paljenje motora, kao i smese goriva i vazduha pravilno podešeno. To je i pokazatelj da toplotna vrednost svećice odgovara motoru, odnosno da svećica nije ni „pretopla“ ni „prehladna“.
Po ovome je to tvoje ok.
Miljan- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 9430
Datum upisa : 05.03.2008
Što volim što ti je davač temperature vanserijski
Otkači ga i vozi bez njega dok ne kupiš novi. ECU će raditi prema fiksnoj vrednosti temperature ambijenta, što ti je otprilike slično sa temperaturama, koje imaš u ovom godišnjem dobu.
Otkači ga i vozi bez njega dok ne kupiš novi. ECU će raditi prema fiksnoj vrednosti temperature ambijenta, što ti je otprilike slično sa temperaturama, koje imaš u ovom godišnjem dobu.
Pa to ne bi trebalo da bude problem, ako on daje odgovarajuci otpor pri odgovarajucoj temperaturi. Inace gledam ovaj sto ja imam, isto ne pise broj a sifra ti je 0 280 130 026
EDIT: jos dve stvari, pitanje je da li je takva situacija postojala i pre ugradnje tvog izduva, mozda mu je previse otvoren pa izbaci deo smese u izduv a drugo posto je tvoj stariji sistem sa razvodnom kapom, mozda bregasta nije u fazi sto bi poremtilo i paljenje i ubrizgavanje...
EDIT: jos dve stvari, pitanje je da li je takva situacija postojala i pre ugradnje tvog izduva, mozda mu je previse otvoren pa izbaci deo smese u izduv a drugo posto je tvoj stariji sistem sa razvodnom kapom, mozda bregasta nije u fazi sto bi poremtilo i paljenje i ubrizgavanje...
Miljan ::Uobičajeno stanje
Glavna elektroda, gornja elektroda mase kao i telo ispravne svećice moraju biti boje bele kafe, odnosno svetlosivo-smeđeg tona. To stanje, osim da je svećica ispravna, pokazuje i da je paljenje motora, kao i smese goriva i vazduha pravilno podešeno. To je i pokazatelj da toplotna vrednost svećice odgovara motoru, odnosno da svećica nije ni „pretopla“ ni „prehladna“.
Po ovome je to tvoje ok.
Onda ok, nista necu diram. Nek bude ovako kako je sad. Petar, probao sam taj trik, odma pocne da trokira. Yugi, hvala za broj, motor je dobro podesen, tri puta sam to proverio. A za izduv nzm, ranije su svecice bile tamne. da ne kazam garave.
Cekaj ajd idemo redom posto sad vec ne mogu da pohvatam kad se sta desilo, svecice su bile tamne/garave pre zamene izduva ali sa 3 bara pritiskom (prvo si zamenio regulator)?
kad sam ga kupio na njega su bile neke bosh svecice, naravno kopije. I odjednom je riknuo regulator, stavio sam nov i ujedno zamenio svecice, stavio sam ngk. Ne dugo nakon toga ugradio pecurku. E sad, sa svim tim i fabrickim auspuhom trosio je oko 12. Kad sam mu promenio auspuh i stavio dvocevku od keca potrosnja se prepolovila. A svecice pobelele.
Jel bio katalizator ili ne?
Nije imao katalizator, samo kratku dvocevku od obicnog juga.
Mozda ti je bilo zapuseno nesto, lonac ili nesto i nije mogao da izbaci gasove pa se zagaravilo a sad ti je mozda previse otvoren izduv pa izvlaci smesu...
Moracu uskoro lonac nov da kupim. Sa ovim je velika buka na mali obrtaji. Jeste da se lepo cuje al nije to to.
Bolje napravi Dacu ti ja specijalan dizajn za EFI
Ovaj sto sam prepravljao iznutra je istog dizajna ko fabricki lonac msm na cevi i pregrade ali izgleda da mu veci promer unutrasnjih cevi smetaju :/ daj sliku na pm ili ovde
Pisao sam ja vec o tome na forumu:
Fazon je da je ulaz fi45mm (unutrasnji 42mm) a da su unutrasnje cevi recimo 55-60mm i izlaz recimo moze da bude 45mm ali moze i da bude velicine kao unutrasnja cev Veci precnici cevi idu zbog boljeg protoka plus bi bolji protok napravio i da je veci izlaz, posto je onda nizi pritisak tamo a veci na ulazu pa to automatski poboljsava protok. A ovo zeleno je usustini staklena odnosno mineralna vuna nagurana Nisam bas siguran da to sto si ti pravio da je fabricki dizajn, jer ove koje sam ja video su bili na fazon ovog sa slike, samo su unutrasnje cevi i izlazna bile jednaka kao ulazna...
Fazon je da je ulaz fi45mm (unutrasnji 42mm) a da su unutrasnje cevi recimo 55-60mm i izlaz recimo moze da bude 45mm ali moze i da bude velicine kao unutrasnja cev Veci precnici cevi idu zbog boljeg protoka plus bi bolji protok napravio i da je veci izlaz, posto je onda nizi pritisak tamo a veci na ulazu pa to automatski poboljsava protok. A ovo zeleno je usustini staklena odnosno mineralna vuna nagurana Nisam bas siguran da to sto si ti pravio da je fabricki dizajn, jer ove koje sam ja video su bili na fazon ovog sa slike, samo su unutrasnje cevi i izlazna bile jednaka kao ulazna...
Ako je ovo zeleno staklena vuna, kako mislis da gasovi prolaze kroz nju? Msm da to ne pije vodu. Ugusio bi se motor posle 10 sec rada.
Ne treba nabiti kao stoka i proci ce bez problema A mozes i bez nje
Crazy128 ::Ako je ovo zeleno staklena vuna, kako mislis da gasovi prolaze kroz nju? Msm da to ne pije vodu. Ugusio bi se motor posle 10 sec rada.
Isto kao u fabrickim loncima sto prolaze.
Hvala Miljane Evo Yugi kako sam radio lonac
Lonac koji sam ja video je ulaznu cev imao skroz do kraja kao na mom crtezu... Bas sam merio da proverim da li je do kraja... Mozda resenje zavisi od proizvodjaca...
Moguce, na mom izgorelom loncu je bilo ko na slici, i po njega sam pravio sadasnji. Sutra cu mu namontiram i krivinu, trebalo bi to da ga utisa i da mu stvori pritisak, jer krivina je manjeg promera od izlazne cevi.
Pa probaj tako
Namontirana krivina, prvi utisak, radi a ne cuje se tisi nego sa fabricki lonac samo se cuje sustanje na cevku. vozio ga nisam, cim malo provozam javljam sta se desava
EDIT:
EDIT: Ispravljen link slike. YUgisa
EDIT:
EDIT: Ispravljen link slike. YUgisa
Malo pre sam pricao sa jednim likom iz Leskovca u vezi ciscenja dizni, kaze da nema potrebe da se skidaju vec samo se otkaci dovodno i odvodno crevo sa raila i onda se prikljuci na neku masinu sa nekom hemikalijom i upali se motor i radi 40 min u mestu sa njom. Za to mi trazi 2500 din. Kaze da nema nikakvih posledica po motor. Meni to smrdi, po ceni je pristupacno ali dal je efikasno i nece li stetiti motoru? Ako znate o cemu se radi i ako je neko cistio dizne na taj nacin neka kaze. Meni to nikako ne deluje sigurno. :/
Po tvojoj prici rekao bi da je to http://www.wynns.rs/ciscenje-dizni/ .
zeleni macak- SOHC 1116ccm EFI 63ks
- Broj poruka : 1994
Datum upisa : 08.03.2008
Strana 4 od 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» Aditiv Resurs
» Koji aditiv u menjac?
» Ciscenje rezervoara?
» Ciscenje karburatora
» Neki lud problem.
» Koji aditiv u menjac?
» Ciscenje rezervoara?