Koji aditiv u menjac?
+2
VPetar
ZAC
6 posters
Zastava Forum :: Mehanika :: Menjac
Strana 1 od 1
Koji aditiv u menjac?
Resio sam da ubacim aditiv za menjac u juga 55 jer tutnji posebno u 5oj brzini.
Da li da kupim aditiv iqui moly 2100rsd za 3l (3x20gr).Ili 460din aditiv marke Abro made in U.S.A. ?
Da li je uopste zdravo da to radim?
Da li da kupim aditiv iqui moly 2100rsd za 3l (3x20gr).Ili 460din aditiv marke Abro made in U.S.A. ?
Da li je uopste zdravo da to radim?
strelok89- OHV 903ccm 45ks
- Broj poruka : 426
Datum upisa : 24.02.2018
Re: Koji aditiv u menjac?
Zasto bi to radio, ako ti je menjac ispravan? U tim aditivima ima grafita koji otkloni malo prevelike zazore...ali ako je menjac ok. ne preporucujem nista osim novog i odgovarajuceg ulja.
Godina : 50
Datum upisa : 16.06.2012
ABRO sam ja sipao kod sebe i tisi je nesto menjac, nema u sebi grafit, nego ima neki PTFE aditiv koji je na bazi teflona i trebalo bi da smanji trenje. Iako pise da je jedno pakovanje dovoljno za menjac i da kao treba sipati do 10% za upotrebu na traktorima i slicno, mislim da bi kod Zastave mozda trebalo sipati i dva pakovanja ili barem 1.5, jer vecina modernih menjaca ima zapreminu ulja tipa 1.5-2l, dok kod Zastave ide preko 3l, pogotovo sto mnogi od nas sipaju i vise od preporucenog jer tako radi tise menjac, pa lako moze da se sipa i 3.5l, a ABRO je pakovanje od 0.2l.
Mada Zastavini menjaci nisu nesto glasni kad su u brzini nego znaju da tandrcu dok je motor u leru i menjac van brzine, tu se i kod mene javljala buka i smanjila se drasticno. Mada sam ja sipao aditiv pre svega zbog spera u menjacu.
Mada Zastavini menjaci nisu nesto glasni kad su u brzini nego znaju da tandrcu dok je motor u leru i menjac van brzine, tu se i kod mene javljala buka i smanjila se drasticno. Mada sam ja sipao aditiv pre svega zbog spera u menjacu.
Wurth je extra, ali je skup, ja sam njega sipao.
Miljan- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 9430
Datum upisa : 05.03.2008
Ja sam mislio da stavim aditiv u menjac zato sto mislim da mi tutnje lezajevi.U brzini posebno u cetvrtoj i petoj prilicno tutnji.Curi mi ulje na manzetni ali nije strasno 300ml na 10000km.
Ako curi na manzetni onda prvo sredi to pa aditiv...menjac ne treba da curka nigde.
Da bih sredio mazetnu moram da skidam menjac. Kad vec skidam menjac onda cu pre da zamenim lezajeve na menjacu da ne bih dodavao aditive.ZAC ::Ako curi na manzetni onda prvo sredi to pa aditiv...menjac ne treba da curka nigde.
Sredio ja mazetnu ili sredjivao lagere, ne gine mi skidanje menjaca.
Za manzetne ne treba da skidas menajc, taman posla da je tako.
Manzetne se manjaju jak obrzo ..otkacinje se samo ptrednje vesanje i izvlaci poluvrailo iz homokinetickog zgloba i diferencijala...drugim recima samo treba skinuti poluvratila...ili popularne poluosovine.
Manzetne se manjaju jak obrzo ..otkacinje se samo ptrednje vesanje i izvlaci poluvrailo iz homokinetickog zgloba i diferencijala...drugim recima samo treba skinuti poluvratila...ili popularne poluosovine.
Aaaaa takooooo znaaaaciiiiii.....svaka cast na odgovoru druze.A automehanicar mi puni glavu kako treba skidati menjac i kaze da uzalud menjam manzetnu jer ce ponovo procureti..samo da uzmu lovu.....c c c nemam reci....
Ok,trebam li da kupujem neku posebnu manzetnu da ne uzimam malu privredu jer brzo procuri i moram li i poluosovinu da menjam?
Ok,trebam li da kupujem neku posebnu manzetnu da ne uzimam malu privredu jer brzo procuri i moram li i poluosovinu da menjam?
Probaj da andjes Akron...ja sam po preporuci forumasa kod sebe stavio te akron i za sada je ok... bitno je da ne budu neka mala privreda...tipa UNA i slicno.
Mozda ce Predrag ili Miljan znati gde da kupis Akron...ja sam ih kupio u Vojvode Stepe Auto disk.
Mozda ce Predrag ili Miljan znati gde da kupis Akron...ja sam ih kupio u Vojvode Stepe Auto disk.
U autodisku kupi akron, super su, a nisu skupe manzetne.. prvo promeni majstora, onda sredi manzetne i ostalo sto curi, onda ga parkiraj na uzbrdicu i sipaj koliko god moze da stane.. ako nastavi da tutnji onda sipaj aditiv(ili mozes odmah da sipas, vrvtno nece da skodi)
VPetar- SOHC 1581ccm i.e 75ks
- Broj poruka : 7304
Godina : 30
Datum upisa : 07.10.2013
strelok89 ::Aaaaa takooooo znaaaaciiiiii.....svaka cast na odgovoru druze.A automehanicar mi puni glavu kako treba skidati menjac i kaze da uzalud menjam manzetnu jer ce ponovo procureti..samo da uzmu lovu.....c c c nemam reci....
Ti onda verovatno neki drugi problem imas cim ti je to rekao, nije do manzetne, verovatno curi na nekom drugom mestu, slikaj ako mozes to.
A i to je st,oni imaju problem sa curenjem ako se usece poluosovina
junior45- DOHC 1995ccm i.e 139ks
- Broj poruka : 35132
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012
U Auto Disku imaju manzetne samo skorpion i una, nemaju akronove 200rsd.Ne znam ni da li da uzimam cuo sam da manzetne male privrede brzo puste ulje.
Tu bi bilo najbolje staviti novi tip poluosovina,tanje one i novi tip mazetna i sve to..stari tip uglavnom curi posto su usecene poluosovine
junior45- DOHC 1995ccm i.e 139ks
- Broj poruka : 35132
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012
Moram li onda menjati i homokineticke zglobove?junior45 ::Tu bi bilo najbolje staviti novi tip poluosovina,tanje one i novi tip mazetna i sve to..stari tip uglavnom curi posto su usecene poluosovine
Eto. nema vise ni Akron....Unu zaobidji a te skorpion ne znam, nemam iskustva...cije su?
Mislim da novi tip poluosovine ima drugacije homokineticke ali nisam siguran..ako se razlikuje onda je samo u nutovima.
Mislim da novi tip poluosovine ima drugacije homokineticke ali nisam siguran..ako se razlikuje onda je samo u nutovima.
Nema Akrona....skorpion manzetne sam imao na zglobovima i uzas su...uzas.Sada sam zamenio za rekordove i prilicno sam zadovoljan odnosi se na manzetnu zgloba.Nista, dolivacu po 300ml ulja u menjac,gledacu da uvek ima ulja i necu da brinem.
U pravu si druze, uopste nisam zadovoljan njihovim gumenim prozivodima i nikome ne preporucujem.Moram naci Akronove manzetne.YUgisa ::Una i skorpion je jedna te ista firma
Steta,jugica sve manje delova sve manje....jos malo pa cemo morati svi da jurimo po otpadima
YUgisa ::Una i skorpion je jedna te ista firma
Vidis, to nisam znao...uzas kriju se iza drugog naziva...
Idi u Euro 07, ili u neku Fiatovu radnju i trazi za Uno, Pandu, Seicento...
Mogu da se kombinuju stari i novi tip sto se tice krstova, poluosovina i homokinetickih, ne mora sve isti tip, cak je i fabricki tako ugradjivano, ali nemas potrebe da menjas poluosovine, uzmes lezajeve za manzetne od Bravo/Brava koji su 25mm i manzetne novi tip uzmes posebno, kod tebe idu obe iste, za novi tip se razlikuju leva i desna.
Mogu da se kombinuju stari i novi tip sto se tice krstova, poluosovina i homokinetickih, ne mora sve isti tip, cak je i fabricki tako ugradjivano, ali nemas potrebe da menjas poluosovine, uzmes lezajeve za manzetne od Bravo/Brava koji su 25mm i manzetne novi tip uzmes posebno, kod tebe idu obe iste, za novi tip se razlikuju leva i desna.
Similar topics
» Brujanje u menjacu- i koji je bolji menjac
» Aditiv Resurs
» Ciscenje dizni. Sipati neki aditiv ili ultrazvucna kadica?
» Menjac
» menjac???
» Aditiv Resurs
» Ciscenje dizni. Sipati neki aditiv ili ultrazvucna kadica?
» Menjac
» menjac???
Zastava Forum :: Mehanika :: Menjac
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu