Ciscenje rezervoara?
4 posters
Strana 1 od 1
Ciscenje rezervoara?
Da li treba (i da li postoji nacin) da se rezervoar ocisti? Cuo sam da se vremenom u njemu skupi mulj i ostalo djubre iz goriva, pa me zanima koliko je to tacno i treba li cistiti rezervoar? Ako treba, ko ili kako se to radi?
Jos jedno pitanje, ne direktno vezano za ovo. Koliko kosta rezervoar za EFI (bez pumpe) i sta se menja kad se on montira? Razmisljao sam da ga stavim jer je veci, pa da redje idem na pumpu. I moze li se on uopste ugraditi, a da se ne ugradi Bosch pumpa (da bude za karbovski motor)?
Jos jedno pitanje, ne direktno vezano za ovo. Koliko kosta rezervoar za EFI (bez pumpe) i sta se menja kad se on montira? Razmisljao sam da ga stavim jer je veci, pa da redje idem na pumpu. I moze li se on uopste ugraditi, a da se ne ugradi Bosch pumpa (da bude za karbovski motor)?
Re: Ciscenje rezervoara?
Moras da ga skines, pa se ispere lepo vodom, gurnes crevo unutra, i isperes ga, ali ako je zardjao iznutra, moze da se desi da procuri posle toga. Nema potrebe da se cisti, osim ako nisi presao veliku kilometrazu i cesto se desava da se zapusi filter za gorivo sto je bas retko.
Moze da se stavi rezervoar od EFI-ja bez pumpe, samo poklopac i plovak, a rupu za pumpu zatvoris poklopcem, ali moras i auspuh da menjas jer vise nema mesta za srednji lonac.
Moze da se stavi rezervoar od EFI-ja bez pumpe, samo poklopac i plovak, a rupu za pumpu zatvoris poklopcem, ali moras i auspuh da menjas jer vise nema mesta za srednji lonac.
Miljan- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 9430
Datum upisa : 05.03.2008
Miljan ::... i cesto se desava da se zapusi filter za gorivo sto je bas retko.
Mislim da nije tako lako da se namontira rezervoar, mislim da nisu isti polozaji za srafove Mada mozda su i isti, ako Miljan slucajno ne zna to, onda cemo da proverimo kod mene Srednji lonac mu svakako netreba, nego treba od EFIja da stavi zadnji Pa ako ces mejati rezervoar, on da sto bi prao stari? Bolje ti pogledaj kako je stanje u njemu... Ja sma isto mislio da cistim moj, kad ono otvorim, pogledam kad ono totalno cisto
YUgisa ::Miljan ::... i cesto se desava da se zapusi filter za gorivo sto je bas retko.
Pa lepo sam napisao, nego si ti citirao samo deo, pa ispadne smesno, ako ti se cesto desava da se zapusi filter od mulja iz rezervoara, ali ta situacija je retka, da ima toliko mulja.
Kad sam već nabasao na temu, onda da se pridružim sa mojim pitanjem:
Kako da obavim zamenu rezervoara za gorivo i dovodnih cevi? Da samo dodam, ja baš volim samostalno da čačkam oko auta tamo gde mislim da nije potrebno neko veliko znanje.
Ja već godinu i po dana nisam sipao benzin u auto i sve vreme vozim na gas. Možda bi trebalo i da pregledam stanje merača nivoa goriva - možda i njega treba menjati.
Sasvim sam siguran da treba menjati ceo rezervoar i verovatno da treba pročistiti ili zameniti creva za dovod.
Da li neko zna gde da tražim rezervoar i šta i kako nakon što ga nađem?
Hvala unapred na odgovorima!
Kako da obavim zamenu rezervoara za gorivo i dovodnih cevi? Da samo dodam, ja baš volim samostalno da čačkam oko auta tamo gde mislim da nije potrebno neko veliko znanje.
Ja već godinu i po dana nisam sipao benzin u auto i sve vreme vozim na gas. Možda bi trebalo i da pregledam stanje merača nivoa goriva - možda i njega treba menjati.
Sasvim sam siguran da treba menjati ceo rezervoar i verovatno da treba pročistiti ili zameniti creva za dovod.
Da li neko zna gde da tražim rezervoar i šta i kako nakon što ga nađem?
Hvala unapred na odgovorima!
Sto bi menjao rezervoar i cevi na novom autu ?
Pa nisi 20 god vozio sa suvim rezervoarom pa da mu nesto bude.
Garantujem da mu nista nije, samo proveri i isperi ga po potrebi.
Pa nisi 20 god vozio sa suvim rezervoarom pa da mu nesto bude.
Garantujem da mu nista nije, samo proveri i isperi ga po potrebi.
Ok, Miljane.
Skinuću ga ovih dana kada otopli i videću sa kojim sredstvom da ga isperem, pošto ću to obavezno uraditi. Onda ću da sipam benzin unutra i neka stoji koliko može.
Skinuću ga ovih dana kada otopli i videću sa kojim sredstvom da ga isperem, pošto ću to obavezno uraditi. Onda ću da sipam benzin unutra i neka stoji koliko može.
Similar topics
» Cep rezervoara
» Cisceje rezervoara
» Prelivanje benzina iz rezervoara
» Nalivno crevo rezervoara za Jugo
» Cisceje rezervoara
» Prelivanje benzina iz rezervoara
» Nalivno crevo rezervoara za Jugo
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu