Dvogrli karburator ili EFI, pitanje je sad?
+17
bukusa
bojan bor
junior45
kalasnjikov
dragan brate
Pedja
Bohoc
Inferno
NenadNR
Danilo
bavaria
Aki91
Miljan
yugodriver
ladisz81
Speed_Hunter
YUgisa
21 posters
Zastava Forum :: Mehanika :: Tuning
Strana 4 od 6
Strana 4 od 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Dvogrli ili EFI?
Re: Dvogrli karburator ili EFI, pitanje je sad?
Sa Loganom 1.4 moze svaki Yugo u dobrom stanju pod uslovom da nije neka fabricka 45ica ili 55ica S obzirom da lazu u fabrickim podacima za oko 2s za ubrzanje do 100...
bukusa: Pa ja ne bih da omalovazavam Miljanovog keca, ali nisam bas siguran u to sem ako nije radio neke modifikacije za koje ja ne znam
bukusa: Pa ja ne bih da omalovazavam Miljanovog keca, ali nisam bas siguran u to sem ako nije radio neke modifikacije za koje ja ne znam
Ma sa Loganom i Sanderom ja smem da se potrcem kad oces,bas su mrtva auta uopste nisu toliko statrna.....
@Yugisa naravno da ima modifikacije al ne prica covek, to je EFEKAT IZNENADJENJA NA STAZI
@Yugisa naravno da ima modifikacije al ne prica covek, to je EFEKAT IZNENADJENJA NA STAZI
bukusa- OHV 1295ccm 61ks
- Broj poruka : 756
Datum upisa : 14.02.2012
Bile su teme pre, ali posto nikom nije bilo interesantno, vise ne pisem nista ni na jednom forumu o svojim vozilima.
Miljan- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 9430
Datum upisa : 05.03.2008
bukusa ::Ma sa Loganom i Sanderom ja smem da se potrcem kad oces,bas su mrtva auta uopste nisu toliko statrna.....
Mozda i ja imam iznenadjenje pod haubom...odnosno u ECU-uuuuuuu
Godina : 50
Datum upisa : 16.06.2012
Pa to onda podize ulog na neki fabricki 1.3 motor.
Voleo bih da se resim sranja zvanog karburator na Jugu, i da jednom za svagda auto ide normalno i na hladan i vruc motor.... zao mi je kada gledam caleta kako se ujutru pati sa sauhom kao pre 40 godina dok je vozio NSU-Prince.
Pa me zanima koliko bi to zadovoljstvo kostalo i ako neko zna konkretno da mi objasni kao se glava motora prepravlja za dizne???
Hvala unapred.
Pa me zanima koliko bi to zadovoljstvo kostalo i ako neko zna konkretno da mi objasni kao se glava motora prepravlja za dizne???
Hvala unapred.
https://zafc.forumsr.com/t200-prelazak-sa-karburatora-na-efi
Rupe tj kanali u glavi se slicuju sa gornje strane
Rupe tj kanali u glavi se slicuju sa gornje strane
Izvinjavam se promasio sam temu, prebacujem svoj post tamo.
Pitanje za Miljana (crvenog).... druze treba mi hitna informacija o ovom karburatoru....
Pitanje:
- Koji je ovo karburator?
- Da li ima automatski ili rucni sauh?
- Dali mogu ovaj karburator da stavim na svoj auto?
- Sta mi sve treba da bi ga ugradio?
- Kolika ce potrosnja benzina biti (otprilike)
- Da li mora da se menja usisna grana ili je dovoljo da se napravi reducir?
I na kraju, da li je to ovaj karburator (drugaciji je ugao slikanja pa ne mogu oceniti)...
Hvala.
Pitanje:
I na kraju, da li je to ovaj karburator (drugaciji je ugao slikanja pa ne mogu oceniti)...
Hvala.
To je fabricki ugradjivan karburator sa Yuga 60 sa automatskim sauhom koliko ja prepoznajem... Treba ti usisna i kuciste Potrosnja ce ti biti jednaka ili malo manja nego sa jednogrlim karburatorom ako ne otvoris drugo grlo kada ce ici bolje ali i trositi vise
Hvala YUgisa...
Imam ponudu za 40 Evra...dal da to uzimam, sobzirom da me fabricki karb. prilicno zeza....YUgi jel znas cije su proizvodnje bili ovi karbovi...mislim na ovaj dvogrli.....
I voleo bih potvrdu od Miljana i jos nekih clanova koji se razumeju.... da slucajno ne kupim nesto sto ne odgovara.
Imam ponudu za 40 Evra...dal da to uzimam, sobzirom da me fabricki karb. prilicno zeza....YUgi jel znas cije su proizvodnje bili ovi karbovi...mislim na ovaj dvogrli.....
I voleo bih potvrdu od Miljana i jos nekih clanova koji se razumeju.... da slucajno ne kupim nesto sto ne odgovara.
To bi trebao da je WEBER 7Y 2M-RA i mnogo je kvalitetniji od IPM 32 MGV-12 (imao sam par komada u ruci) Ali najbolje sacekaj potvrdu od Miljana I vidi da to bude jeftinije, recimo 4000din
Taj gornji se po oglasima vuče jako dugo.
To je ovaj što ti je Yugisa napisao (išao je u 60 i 65).
- automatski sauh sa grejačem (ne volimo ga ni ja ni Miljanče),
- Možeš da ga staviš na 1.1,
- treba ti pripadajuća grana, pripadajuće kućište, kalibrisana vakuum creva, termovakuumski prekidač,
- Na prvom grlu potrošnja je ista kao sa tvojim, a kada "zine" drugo grlo ode potrošnja u ... Najvažnija je rezerva snage koju ti pruža.
Ne volim ga zbog toga što ima klapnu i na drugom grlu, komplikovan je...
Imaš DAT kome sauh radi na principu bimetala koji greje rashladna tečnost. Po meni je to mnogo inteligentnije rešenje nego ovo sa grejačem (DAT ima Miljanče).
O svemu ovome ćeš detaljnije moći da čuješ samo od Miljančeta
Ne znam zbog čega bežiš od mehaničkog DMTR 32/32? Kakve veze ima što je sa ručnim sauhom?
P.S. Da li imaš dugu duplu cev?
To je ovaj što ti je Yugisa napisao (išao je u 60 i 65).
- automatski sauh sa grejačem (ne volimo ga ni ja ni Miljanče),
- Možeš da ga staviš na 1.1,
- treba ti pripadajuća grana, pripadajuće kućište, kalibrisana vakuum creva, termovakuumski prekidač,
- Na prvom grlu potrošnja je ista kao sa tvojim, a kada "zine" drugo grlo ode potrošnja u ... Najvažnija je rezerva snage koju ti pruža.
Ne volim ga zbog toga što ima klapnu i na drugom grlu, komplikovan je...
Imaš DAT kome sauh radi na principu bimetala koji greje rashladna tečnost. Po meni je to mnogo inteligentnije rešenje nego ovo sa grejačem (DAT ima Miljanče).
O svemu ovome ćeš detaljnije moći da čuješ samo od Miljančeta
Ne znam zbog čega bežiš od mehaničkog DMTR 32/32? Kakve veze ima što je sa ručnim sauhom?
P.S. Da li imaš dugu duplu cev?
Predrag B.- SOHC 1498ccm 85ks
- Broj poruka : 6738
Godina : 38
Datum upisa : 14.09.2012
On hoce bilo sta sa automatskim sauhom Da ima jednogrli sa automatskim sauhom, njega bi verovatno stavio
Sa ovim fabrickim imam problema, auto se vice kao slina, ujutru kada je hladan trza i nece da primi gas prvih 6-7 km.... ne bezim od rucnog sauha, nego me nervira sto pravi probleme dok je hladan i sto je auto lenj....
A znaci vuce se po oglasima dugo???? Sta li je razlog, da se ipak ja ne zalecem preterano....
A znaci vuce se po oglasima dugo???? Sta li je razlog, da se ipak ja ne zalecem preterano....
I da dodam, kada el. sauh nije nastelovan, zna da se poveca potrosnja. Po meni, mnogo bolje resenje 32/32 ili 32/34 DMTR. Po oglasima sam vidjao ove sa rucnim sauhom za nekih 30-35 eura, idu sa usisnom granom i po neki cak i sa kucistem.
Milos- SOHC 1372ccm 72ks
- Broj poruka : 4104
Godina : 28
Datum upisa : 05.05.2012
MilosBG ::I da dodam, kada el. sauh nije nastelovan, zna da se poveca potrosnja. Po meni, mnogo bolje resenje 32/32 ili 32/34 DMTR. Po oglasima sam vidjao ove sa rucnim sauhom za nekih 30-35 eura, idu sa usisnom granom i po neki cak i sa kucistem.
E jedino je razlika sto ti sa rucnim sauhom su uglavnom polovni...a ovaj sto sam nasao je navodno NOV....za 40E ????? to me je privuklo...ali sta znam.... strah me da uzimam polovan za koji nemam garanciju da ce raditi kako treba....
ZAC
Odoh iz kuće, pišem kasnije
Ne bih kupio taj, vuče se bar 6 meseci. Generalno, ne bih kupovao sa automatskim, osim DAT. Kupio sam za sebe mehanički 32-32 pa možemo da se nađemo od nedelje da ga vidiš uživo.
Sa 32/32 će ti biti brži i startniji od Logana, a pogledaj na Miljančetovom YouTube kanalu kako pali njegov Yudžin sa tim karbom
Yugisa
Znam, ali ne može i jare i pare
EDIT: Bez odgovarajućeg kućišta, usisne i termovakuumskog prekidača taj karb se ne kupuje
Odoh iz kuće, pišem kasnije
Ne bih kupio taj, vuče se bar 6 meseci. Generalno, ne bih kupovao sa automatskim, osim DAT. Kupio sam za sebe mehanički 32-32 pa možemo da se nađemo od nedelje da ga vidiš uživo.
Sa 32/32 će ti biti brži i startniji od Logana, a pogledaj na Miljančetovom YouTube kanalu kako pali njegov Yudžin sa tim karbom
Yugisa
Znam, ali ne može i jare i pare
EDIT: Bez odgovarajućeg kućišta, usisne i termovakuumskog prekidača taj karb se ne kupuje
Predrag B.- SOHC 1498ccm 85ks
- Broj poruka : 6738
Godina : 38
Datum upisa : 14.09.2012
Pre nekih 5-6 godina, cale je vozio sluzbenog Juga 65, sa tim 7Y 2M-RA karbom i posto su ga svi silovali a niko ga nije odrzavao, ujutru na nekih 7-8 stepena nije bilo sanse da upali bez jedno 8-9 verglanja a kada je niza temperatura nije vredelo ni pokusati. Za 40e nov je prava bagatela ali ja iskreno nisam za tog sa automatskim sauhom.
PS Na bubnju sam vidjao dvogrle cak i za 20e sa usisnom ali to je sigurno odsluzilo svoj zivotni vek
PS Na bubnju sam vidjao dvogrle cak i za 20e sa usisnom ali to je sigurno odsluzilo svoj zivotni vek
Milos- SOHC 1372ccm 72ks
- Broj poruka : 4104
Godina : 28
Datum upisa : 05.05.2012
E toga se plasim...kako znati koji je dobar????
Dobro, ajde, ovaj sam nasao pa mi se ucinio povoljno, ali ako mislite da nije srecno resenje, ond koji...ili bolje, kako da resim problem sa Jugom, dali menjati karb ili nesto drugo...koji tano uzeti?
Predraze, vazi druze mozemo se naci negde od nedelje.
Dobro, ajde, ovaj sam nasao pa mi se ucinio povoljno, ali ako mislite da nije srecno resenje, ond koji...ili bolje, kako da resim problem sa Jugom, dali menjati karb ili nesto drugo...koji tano uzeti?
Predraze, vazi druze mozemo se naci negde od nedelje.
Uzmes EFI i nemas nikakvih problema sa karbom
Najradije bih to uradio, ali trenutno mi je to velika investicija...
ZAC ::Pitanje za Miljana (crvenog).... druze treba mi hitna informacija o ovom karburatoru....
Pitanje:
Hvala.
- Weber 7Y2M-RA leptiri 32/32, difuzori 22/22
- Automatski sauh
- Mozes
- Treba ti usisna grana, kuciste filtera za vazduh sajla gasa za Yugo 60
- Dok ga vozis laganije, na prvom grlu (do 2/3 gasa) manja nego sa jednogrlim, oko 8l po gradu, 5-6 na otvorenom, ako ga gazis pun gas, da cesto otvara drugo grlo 10-13 po gradu, 8-9 na otvorenom
- Mora druga usisna grana za dvogrli.
To je taj isti karburator.
Miljan- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 9430
Datum upisa : 05.03.2008
investicija koja se zestoko isplati..
junior45- DOHC 1995ccm i.e 139ks
- Broj poruka : 35121
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012
Strana 4 od 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» Dvogrli karburator od Lade
» usisna grana za dvogrli karburator
» koji dvogrli karburator da stavim na yuga 45
» P: Dvogrli karburator WEBER elektronski sauh
» Dvogrli na 1.3 GVX