Re atest plina
+58
Aleko2141
dimmu
ZAC
Sima21
ilija94
bane90
MarkoIrmes
Petar
nesa-zeka
Nikola I.
jollyjumper
fox_87
ristivoje
Tatamata
boravirus
martin koral IN
Jandro
Baggiolinho
VPetar
Nikola NS
zeleni macak
d.stole
Zuty
Misty
aleksaa
machak99
toda
dragan79
Kum Ruzvelt
Marko Zemun
pilip
kokisa82
YUgisa
Milos
mmarkoo
srki79
Mitke
Yuger 1.1
zile
Miljan
baki001
deki27
teslaboj
slobodan271
banebg81
preza-trajce
robulovic1
darko-san
zastava 128
USKE
nenad_jj
Crazy128
charjek
castiel-87
Alex
Predrag B.
YugoM55
miljanxXx
62 posters
Strana 15 od 18
Strana 15 od 18 • 1 ... 9 ... 14, 15, 16, 17, 18
Re: Re atest plina
Pored toga sto ti naplate skidanje plinskog uredjaja naplacuju i atest na benzin. Ja kada sam hteo da izvadim plin pre 2-3 godine nisam mogao da verujem da naplacuju atest i za to...
dimmu- SOHC 1301ccm EFI 68ks
- Broj poruka : 3943
Datum upisa : 29.04.2015
Sto se tice skidanja jeste ta cena sto je Miljan rekao , evo 5 servisa sam zvao , u 4 je 50 evra , a u jednom je 60 evra. Ne znam nikoga ko ce da mi da tu potvrdu.....
Sto se tice ugradnje cena je 250 bukvalno kod svih , samo su mi u Panetu rekli da dodjem da vidimo jel treba sve da se radi komplet novo , mozda i ne mora , tako on kaze....ja iskreno ne znam sta da radim , za skroz novu instalaciju mi se ne daje novac , kada bi mogla samo boca i neke zajebancije i da to izadje do 100,120 evra to bih uradio , ali ovako gledano sa strane , najverovatnije cu da ga posaljem u zaborav (plin)...
@dimmu : Ako mislis na to da moras posle skidanja da uradis atest , da , to mora , kosta isto kao i da ga ugradjujes , znaci sa svim taksama i sve oko 9.300 dinara plus nova saobracajna , znaci oko 9.500/600 , znaci prakitcno te skidanje plina izadje 100 evra , a ne 50 , ali tako isto i ugradnja izadje jos +75 eura,,,,,
Sto se tice ugradnje cena je 250 bukvalno kod svih , samo su mi u Panetu rekli da dodjem da vidimo jel treba sve da se radi komplet novo , mozda i ne mora , tako on kaze....ja iskreno ne znam sta da radim , za skroz novu instalaciju mi se ne daje novac , kada bi mogla samo boca i neke zajebancije i da to izadje do 100,120 evra to bih uradio , ali ovako gledano sa strane , najverovatnije cu da ga posaljem u zaborav (plin)...
@dimmu : Ako mislis na to da moras posle skidanja da uradis atest , da , to mora , kosta isto kao i da ga ugradjujes , znaci sa svim taksama i sve oko 9.300 dinara plus nova saobracajna , znaci oko 9.500/600 , znaci prakitcno te skidanje plina izadje 100 evra , a ne 50 , ali tako isto i ugradnja izadje jos +75 eura,,,,,
ilija94- OHV 843ccm 34ks
- Broj poruka : 190
Datum upisa : 04.11.2013
Ako si sa bilo kojim serviserom dobar, dace ti potvrdu da ti je on skidao dzabe, eventualno ces castiti 500 kinti da popiju nesto u servisu
Mitke- SOHC 1581ccm 83ks
- Broj poruka : 8662
Godina : 34
Datum upisa : 25.03.2011
@ilija94 - Jel ti radis ugradnju ili vec imas ugradjeni plin?
Ako radis ugradnju onda je ta cena a ako ga vec imas onda ti je cena atesta oko 5-6000dinara a ako moras da menjas bocu,boca ima rok trajanja 10 godina na njoj ima urezan datum proizvodnje,onda se cena od 5-6000(cena atestiranja) podize za cenu boce i ventila.
Meni je za zamenu boce + creva bilo cini mi se nesto manje od 80e mislim da je bilo 80e ali posto majstor nije nasao bocu od 60l koju sam hteo onda je stavio od 50l i za tu razliku mi umanjio cenu + jos onih 5000 din atest.
Ako radis ugradnju onda je ta cena a ako ga vec imas onda ti je cena atesta oko 5-6000dinara a ako moras da menjas bocu,boca ima rok trajanja 10 godina na njoj ima urezan datum proizvodnje,onda se cena od 5-6000(cena atestiranja) podize za cenu boce i ventila.
Meni je za zamenu boce + creva bilo cini mi se nesto manje od 80e mislim da je bilo 80e ali posto majstor nije nasao bocu od 60l koju sam hteo onda je stavio od 50l i za tu razliku mi umanjio cenu + jos onih 5000 din atest.
Alex- OHV 903ccm 45ks
- Broj poruka : 429
Datum upisa : 28.03.2011
Nisam Mitke, sta da radim
Imam vec ugradjen , ali istice atest....
Moram bocu sigurno da menjam , ne znam da li treba jos nesto , ta cena uopste nije mnogo i pored tog atesta od 5,6 hiljada jer to svejedno moram da platim i da stavim opet ili da skidam
Imam vec ugradjen , ali istice atest....
Moram bocu sigurno da menjam , ne znam da li treba jos nesto , ta cena uopste nije mnogo i pored tog atesta od 5,6 hiljada jer to svejedno moram da platim i da stavim opet ili da skidam
ilija94- OHV 843ccm 34ks
To ti i kazem ja sam menjao bocu i sada ide sigurnosni ventil na njoj plus creva i selne ostaje ti tvoj rasprskivac i prekidac nema tu neke velike filozofije
Ovo sto Mitke kaze za potvrdu koliko ja znam ne moze,licno sam prisustvovao kada je kod ovog majstora dosao tip koga su navatali panduri i trazili da sve skine posto nije imao atest i da im donese tu potvrdu o skidanju.
Ovaj plinadzija mu je rekao da on a i niko drugi ne smeju tek tako da mu "prodaju" potvrdu jer nece da rizikuju svoj posao zbog toga.
Ovo sto Mitke kaze za potvrdu koliko ja znam ne moze,licno sam prisustvovao kada je kod ovog majstora dosao tip koga su navatali panduri i trazili da sve skine posto nije imao atest i da im donese tu potvrdu o skidanju.
Ovaj plinadzija mu je rekao da on a i niko drugi ne smeju tek tako da mu "prodaju" potvrdu jer nece da rizikuju svoj posao zbog toga.
Alex- OHV 903ccm 45ks
Mislis da ostaje , bez obzira sto je navodno gas ugradjen pre 10 godina ?
ilija94- OHV 843ccm 34ks
Da samo boca ima "rok trajanja" od 10godina,kao sto sam ranije napisao ako nemas one "sanke ili kolevku" ili sipke ispod boce onda i to treba(ja sam imao jednu sipku sa one strane sto se vidi pa su mi sada dodali i onu od pozadi),menjaju se creva ali to ti je nesto bas malo mislim parcici su u pitanju i shelne to je sve sitna para ali nemoj sam da kupujes imaju to plinadzije i to njihovo sigurno prelazi atest.
Alex- OHV 903ccm 45ks
Za te sanke ne znam da li imam , moram da pogledam. Nije problem ako je to do 100e plus atest od 50 , ako je preko toga , to mi je bas mnogo
ilija94- OHV 843ccm 34ks
alex1974 ::To ti i kazem ja sam menjao bocu i sada ide sigurnosni ventil na njoj plus creva i selne ostaje ti tvoj rasprskivac i prekidac nema tu neke velike filozofije
Cekaj da Mitke krene da rastura keca, ici ce slike i snimci, a izmedju ostalog ce biti izvadjen plin (na slikama i snimcima cu biti ja kako cerupam napolje ). Zatim ce stici slika te iste potvrde Mitke ti kaze da moze iz iskustva, i Mitke je vec dogovorio to, samo se ceka da pocne da rastura.
Serviseri ti nece dati potvrdu kao random liku koji je eto dosao da trazi da bi ustedeo pare (mada su radili i to, prodavali je za crvenu), jer ako dodje do toga da ti on dao potvrdu a tebe uhvatili sa plinom osta on bez posla, i dobi po usima od Drzave. Ali ukoliko te poznaju licno, i ukoliko stvarno vadis plin bez namere da ga vracas (bar ne u skorije vreme) dobices je bez ikakvih problema.
Mitke- SOHC 1581ccm 83ks
Mitke ne zameri ne kazem ja da ne mozes sam da ga skines i da "kupis" tu potvrdu vec kazem da ona kosta recimo 5000dinara i ta je cena skidao ga ti ili oni a ako je vec ista para u pitanju onda ti je valjda bolje da ga oni skidaju
Alex- OHV 903ccm 45ks
ZAC- DOHC 1581ccm 103ks
- Broj poruka : 14369
Godina : 50
Datum upisa : 16.06.2012
I dalje nije tema o plinu u sporetima, pa bih te ponovo zamolio da se klonis tema oko plina u kolima
Mitke- SOHC 1581ccm 83ks
Mene samo zanima sta to prija coveku da stalno placa ateste, reateste, da busi auto, da nema gepek, da nosi bombu u gepeku, da upropasti karburator..itd da bi imao LPG ???? Sporet je vec predvidjen za plin pa nema tih nedoumica..
Shvatices kad porastes, i kad budes poceo da citas sta se pise, a ne da teras svoju filozofiju kao pokvarena ploca. Do tad, izucavaj sporete koji su vec predvidjeni za plin, posto je to tema u koju se razumes i u kojoj nemas nedoumica.
Mitke- SOHC 1581ccm 83ks
Ti ZAC da vozis vise od 10.000km godisnje i da vozis auto normalno, a ne do 2000 obrtaja da saltas kao sto si vec negde pisao i ti bi vozio na plin. Ne znam sta je tesko razumeti da to nije ljubav prema tom gorivu nego potreba da se ustedi jer nismo bogatasi.
Kacio sam vec ko zna koliko puta racunicu zasto se plin isplati i koliko se isplati, zaista nema potrebe ponovo i da se pokrece ova rasprava...
Kacio sam vec ko zna koliko puta racunicu zasto se plin isplati i koliko se isplati, zaista nema potrebe ponovo i da se pokrece ova rasprava...
Istina da vozim stedljivo poslednjih 9.5 godina, zbog stambenog kredita...mrdjutim, Ja od maja krecem da vozim normalno, i opet necu ugraditi plin , zbog gepeka, motora i busenja karoserije, dece koji vozim u autu...
Pre kredita sam prelazio i po 15000 godisnje, sada je to oko 8000
Pre kredita sam prelazio i po 15000 godisnje, sada je to oko 8000
Mi mesecno predjemo sa jednim autom u kuci oko 2000km kada ja radim. Nekada i vise, nekada i manje ali uzmimo tu cifru kao neki prosek.
Litra benzina je 145din, litra plina 77din. Meni je potrosnja 9.3l plina, recimo da je na benzin litru manje znaci 8l/100km.
Sto znaci da na 100km na plinu potrosim 716din, a na benzin 1160din. Mesecno nam je trosak za gorivo sa tom kilometrazom 14320din, a da vozim na benzin izaslo bi me 23200din. Usteda 8880din. Ugradnja plina sa atestom je 300e ako se ne varam to je 37092din po danasnjem kursu. Za 4 ipo meseca se isplati ugradnja plina i dalje je sve usteda. Da ne pricamo o tome da je u Novom Sadu ako se ne varam trenutno oko 70din litra plina i uvek je jeftinije nego kod nas na samom severu. Znam da ne prelazi svako toliko km koliko sam ovde naveo ali racunica i isplatljivost su tu. Sto se tice gepeka ja ga na jugu iovako nemam tj bez boce za plin iovako ne znam sta bih tovario u tako mali prostor. Imam malu bocu od 30l koja zauzme tacno pola gepeka pa se nesto moze i staviti u gepek ako zatreba. Moji su vozili na plin dok sam ja jos bio klinac, ja vozim sest godina i bio je samo jedan problem za to vreme. Moji su hteli da ustede svaki dinar, otisli kod nekog coveka i ugradili u tadasnjeg Yuga 45 plin na crnjaka. On im je plin stelovao onako odoka sto bi se reko na sluh, bila je prebogata smesa i sve je u glavi otislo... Posle toga im nije palo na pamet da rade bilo sta takvo van Auto Moto Saveza i od tada problema nema.
Litra benzina je 145din, litra plina 77din. Meni je potrosnja 9.3l plina, recimo da je na benzin litru manje znaci 8l/100km.
Sto znaci da na 100km na plinu potrosim 716din, a na benzin 1160din. Mesecno nam je trosak za gorivo sa tom kilometrazom 14320din, a da vozim na benzin izaslo bi me 23200din. Usteda 8880din. Ugradnja plina sa atestom je 300e ako se ne varam to je 37092din po danasnjem kursu. Za 4 ipo meseca se isplati ugradnja plina i dalje je sve usteda. Da ne pricamo o tome da je u Novom Sadu ako se ne varam trenutno oko 70din litra plina i uvek je jeftinije nego kod nas na samom severu. Znam da ne prelazi svako toliko km koliko sam ovde naveo ali racunica i isplatljivost su tu. Sto se tice gepeka ja ga na jugu iovako nemam tj bez boce za plin iovako ne znam sta bih tovario u tako mali prostor. Imam malu bocu od 30l koja zauzme tacno pola gepeka pa se nesto moze i staviti u gepek ako zatreba. Moji su vozili na plin dok sam ja jos bio klinac, ja vozim sest godina i bio je samo jedan problem za to vreme. Moji su hteli da ustede svaki dinar, otisli kod nekog coveka i ugradili u tadasnjeg Yuga 45 plin na crnjaka. On im je plin stelovao onako odoka sto bi se reko na sluh, bila je prebogata smesa i sve je u glavi otislo... Posle toga im nije palo na pamet da rade bilo sta takvo van Auto Moto Saveza i od tada problema nema.
Poslednji izmenio dimmu dana Ned 19 Mar 2017, 18:53, izmenjeno ukupno 1 puta
Ne daj se ZAC, meni kada sporet ne pali na plin, ja ga oteram u #$%^& i ukljucim na struju
Sa plinom generalno nemam loseg iskustva, ali s obzirom da sam vec odradio reatest i da ne prelazim dovoljno da bi se LPG isplatio, sledeci auto ce ici samo na benzin, sa potrosnjom do 8l meni ce to biti sasvim ok.
Sto se tice zauzeca gepeka meni generalno ne smeta, za viseclanu porodicu je verovatno mali. Sto se tice bombe, mislim da je SAT u saradnji sa AMSS pucao zapaljivim zrnima iz kalasa u bocu pod pritiskom, i palili renoa, pa nisu imali filmske efekte, vise me brine bojler u kupatilu.
Sa plinom generalno nemam loseg iskustva, ali s obzirom da sam vec odradio reatest i da ne prelazim dovoljno da bi se LPG isplatio, sledeci auto ce ici samo na benzin, sa potrosnjom do 8l meni ce to biti sasvim ok.
Sto se tice zauzeca gepeka meni generalno ne smeta, za viseclanu porodicu je verovatno mali. Sto se tice bombe, mislim da je SAT u saradnji sa AMSS pucao zapaljivim zrnima iz kalasa u bocu pod pritiskom, i palili renoa, pa nisu imali filmske efekte, vise me brine bojler u kupatilu.
fox_87- OHV 1295ccm 61ks
- Broj poruka : 634
Godina : 37
Datum upisa : 28.02.2013
Jugu je gepek mali, ali kad oboris zadnje sediste staje frizider...a sa bocom ne moze...meni gepek treba zbog placa i velike porodice...tako da bi mi i najmanja boca jako smetala..
Ajte sad svi lepo na pivo.
Sima21- SOHC 1290ccm 73ks
- Broj poruka : 3028
Godina : 40
Datum upisa : 28.08.2009
ZAC ::Jugu je gepek mali, ali kad oboris zadnje sediste staje frizider...a sa bocom ne moze...meni gepek treba zbog placa i velike porodice...tako da bi mi i najmanja boca jako smetala..
Tebi znaci treba kombi, a ne auto. A nama treba da prestanes da smaras u svakoj mogucoj temi o plinu, jer niti ces koga ubediti da izvadi plin, niti koga odgovoriti od ugradnje, jer ljudi nisu sisali vesla pa da ne znaju da saberu 2 i 2, da li im se isplati ili ne. Ako imas paara za 15000 na benzin, vozi se na benzin i ne davi nas ostale, eto cisto da bi pisao, jer svi smo odavno ustanovili tacan redosled tvojih poruka u vezi sa plinom, i praznih prica koje moze da prica samo neko ko na plin nije vozio. Iskreno ne znam ni koji kurac ova administracija radi kad te do sad nisu banovali. Da se ja pitam odavno ti ne bi bio na ovom forumu sa takvim spamovanjem.
Mitke- SOHC 1581ccm 83ks
Zasto da me banuju...da bi ti mogao da iznosis samo svoje misljenje...a drugi da cute....p-a ti si bezobrazan do daske.
Ne, ako treba neka banuju i mene, nije nikakav problem. Ja bih te banovao zato sto konstantno (slucajno ili namerno), malo malo pa uskocis da spamujes u temi koja te ne zanima. Pod spamovanjem smatram tvoje postove i kojima provociras, a svestan si da ces izazvati reakciju, i u 99% slucajeva ce zapoceti svadja. To si uradio milion puta, i to radis i sada. E zbog toga bih te banovao dok ne pocnes da se pridrzavas pravila. No posto sam sad nesto mnogo nervozan, da ne bi preslo u bas ozbiljnu svadju ovim postom cu zavrsiti pisanje za danas. A da sam bezobrazan kao sto kazes, veruj mi da nisam. Jer da jesam, prvo NIKADA pa ni sada ne bih birao reci kojima pisem da ne budem pogresno shvacen i da nikoga pa ni tebe ne uvredim. Nego mi je prosto prekipelo svakih par dana ista prica. A ako i dalje mislis da sam bezobrazan, smatraj da jesam, eto jer mi se moze! Ende...
Mitke- SOHC 1581ccm 83ks
Strana 15 od 18 • 1 ... 9 ... 14, 15, 16, 17, 18
Similar topics
» Ledi mesac plina
» Stelovanje plina od "0"
» Ugradnja plina u z 101
» Kompresija od plina
» Povecana potrosnja plina ?
» Stelovanje plina od "0"