Da li imate naslage u iber crevu?
+21
YugoM55
-YUGO_55-
danijeldokic
NikolaBoss
dragan77
charjek
miljanxXx
venoman
Djuka
Mitke
IMT-539deluxe
djuki
zile
Miljan
darko-san
ZAC
teslaboj
vedranb
junior45
YUgisa
Predrag B.
25 posters
Strana 3 od 7
Strana 3 od 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Re: Da li imate naslage u iber crevu?
Opusti se, sve je ovo dobro.... videces sa tim novim uljem... i sa visom temperaturom.
Malo mi je nelogicno da Miljan nikada nije imao naslage, a da se tebi stvaraju za kratko vreme.... da li je moguce od "loseg ulja" ili ....... voleo bih da cujem njegovu teoriju.....
Azasto ti sumnjas u lose odradjenu generalnu? Delove koje si stavljao, vidim da su ok.
Malo mi je nelogicno da Miljan nikada nije imao naslage, a da se tebi stvaraju za kratko vreme.... da li je moguce od "loseg ulja" ili ....... voleo bih da cujem njegovu teoriju.....
Azasto ti sumnjas u lose odradjenu generalnu? Delove koje si stavljao, vidim da su ok.
Godina : 50
Datum upisa : 16.06.2012
Pa ovo je posle 1000 km sa novim uljem Prethodnih 1000 km je bio Mobil i stvorile su se iste naslage. Za 5000 km sam 4 puta zamenio ulje. 2 puta zbog generalne, a 2 puta zbog naslaga.
Sa Seleniom 15W-40 je radio u mestu, Liqui moly 10W-40 je bio prvih 3000 km, narednih 1000 km Mobil 10W-40 i poslednjih 1000 km Turbo Sint 15W-40 (polusintetika). Počeo je da duva sa Mobilom, a sa Optimom manje duva. Zbog toga a i zbog lošije kompresije na drugom cilindru (nešto malo preko 10) sumnjam na to da obrada nije dobro urađena ili da nisu dobro "ušlajfovani" ventili na drugom cilindru.
Sa Seleniom 15W-40 je radio u mestu, Liqui moly 10W-40 je bio prvih 3000 km, narednih 1000 km Mobil 10W-40 i poslednjih 1000 km Turbo Sint 15W-40 (polusintetika). Počeo je da duva sa Mobilom, a sa Optimom manje duva. Zbog toga a i zbog lošije kompresije na drugom cilindru (nešto malo preko 10) sumnjam na to da obrada nije dobro urađena ili da nisu dobro "ušlajfovani" ventili na drugom cilindru.
Predrag B.- SOHC 1498ccm 85ks
- Broj poruka : 6738
Godina : 38
Datum upisa : 14.09.2012
Auuuuu....problem, pa jel imas neku garanciju...reklamiraj im motor .
Ostali cilindri imaju kompresiju nešto malo preko 11, ali ni to nije sjajno... Meriću je ponovo za neko vreme.
EDIT: Znam komercijalnog direktora, a to je ono najgore. Da njega nema napravio bih im haos, a ovako moram da se suzdržavam.
EDIT: Znam komercijalnog direktora, a to je ono najgore. Da njega nema napravio bih im haos, a ovako moram da se suzdržavam.
Poslednji izmenio Predrag B. dana Uto 15 Jan 2013, 23:36, izmenjeno ukupno 1 puta
Moguce je da lose ulje pravi naslage, ali nemoguce da se slicno desava sa dva razlicita ulja, tako da ja mislim da negde postoji problem.
Miljan- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 9430
Datum upisa : 05.03.2008
Evo i ja sam danas skidao moje crevo ibera, da vidim sta se desava. Presao sam 104000 i nikada nije cisceno, i nema nista, crevo cisto, suvo, kao novo. Tako da se i ja slazem sa Miljanovim misljenjem da tu postoji neki problem.
Mitke- SOHC 1581ccm 83ks
- Broj poruka : 8662
Godina : 34
Datum upisa : 25.03.2011
Koje ulje koristiš (gradacija, proizvođač)? Da li voziš na TNG? Kolike su ti relacije? Ako voziš na TNG, kada ga prebaciš?
djuki kupio sam obicnu burgiju za metal 2,5mm posto su rupe na osovini klackalica 2mm... Skinuo sam klackalicu, imas onaj stift sa strane i njega sam skinuo i rastavio skroz, stim da moras voditi racuna o polozaju i redosljedu da to sve vratis kako treba. Na osovini imas 10rupica, busilicu u ruke i busi! Poslije to dobro ocistiti u benzinu i produvati zrakom da ne ostane opiljaka od busenja. Namazes osovinu motornim uljem i sve to vratis nazad kako je bilo i to je to! A sto se tice naslaga na iberu, mislim da to moze biti samo do ventila i gumica ventila, nista drugo, ja koristim stalno optimu hc power 10w 40 ali je 100% original i nisam imao problema, i mislim da to nesmije da se desava bez obzira na vremenske uslove i relacije, koristio sam i optimu sint turbo 2002 15w40 i opet je sve bilo cisto! Sad pred zimu mi se pocelo pojavljivati, vjerovatno su mi te naslage i zacepile kanal ulja u glavi... Rjesio glavu promjenio gumice ventila, ventile i opet sve suho i cisto, zato pretpostavljam da je do toga!
vedranb- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 12
Datum upisa : 17.06.2012
Koristim SELENIU VS GAS 15-40, vozim na gas. Relacije mi zavise, bukvalno od 500 metara, pa do 20 km, a nekada i do 50 u cugu, zavisi gde radim . Samo zimi prvo paljenje ujutru na benzin, sacekam da se malo zagreje, nekih 5-10 minuta, preciznije dok skala od temperature dodje do one prve crte, prabacujem na plin i teraj. A kada je toplo ako se setim prebacim na benzin, a ako ne i prvo paljenje bude na gas, sve ostalo u toku dana i palim i vozim na gas. Jedino ne znam da li ima veze sto ja sa kratkim i duzim relacijama, u proseku dnevno predjem 70-80 km sve zajendo.
Mitke- SOHC 1581ccm 83ks
- Broj poruka : 8662
Godina : 34
Datum upisa : 25.03.2011
Ja sam imao takav problem, al u dosta manjoj kolicini, pitao sam jednog majstora i on mi je rekao da je to zbog voznje na kratke relacije, pali gasi, motor ne postigne radnu tep pa se to desava pogotovo zimi...
Djuka- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 21
Datum upisa : 16.01.2013
Dobro se setih, obecao sam Predragu....
Danas sam malo zagledao Jugica, i bas pogledam cev uljnih para (iber-lauf) i mogu vam reci da na mom Jugu nema ni tragova bilo kakvih naslaga... u motor od prvog dana se sipa Castrol Profesional 5w40.
Danas sam malo zagledao Jugica, i bas pogledam cev uljnih para (iber-lauf) i mogu vam reci da na mom Jugu nema ni tragova bilo kakvih naslaga... u motor od prvog dana se sipa Castrol Profesional 5w40.
Hvala ZAC. Moj motor definitivno meša ulje i rashladnu tečnost u manjoj količini i zbog toga stvara te jezive naslage. Juče je za 110 km divlje vožnje opao nivo RT za 2 prsta. Čim bude malo lepše vreme ode mu glava.
kod mene ima naslaga kod cepa,al samo posle kratkih voznji..ne gubi RT,nisam dolivao od kad sam ravnao glavu..
junior45- DOHC 1995ccm i.e 139ks
- Broj poruka : 35131
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012
Predrag B. ::Hvala ZAC. Moj motor definitivno meša ulje i rashladnu tečnost u manjoj količini i zbog toga stvara te jezive naslage. Juče je za 110 km divlje vožnje opao nivo RT za 2 prsta. Čim bude malo lepše vreme ode mu glava.
Ako si skoro radio motor, idi kod tog majstora i natrljaj mu nos.... neka ti odradi tu glavu o svom trosku!!!
Mogu da mu trljam do sutra opet bi uradio isto. Promeniću glavu, a promeniću i majstora
Dobro, naravno, ali taj neka plati...mora da ti da neku garanciju...a tebi je auto crkao vrlo brzo posle generalne, tako da ne odustaj olako...
Namerno mu dugujem nekih 100 € baš zbog ovakvih stvari, pritom tih 100 € je po meni više nego što je zaslužio čak i da je sve super. Sada ih neće dobiti.
ZAC- DOHC 1581ccm 103ks
- Broj poruka : 14369
Evo ja sam sad izvadio iber crevo i video da nema naslaga ali se oseca smrad benzina.
Da li neko zna da li je to normalno?
venoman- OHV 903ccm 45ks
- Broj poruka : 367
Datum upisa : 16.11.2012
Ako je starije ulje onda dobije slican miris Pogotovo ako mirises deo kod usisne grane gde se i ubrizgava gorivo
venoman ::Evo ja sam sad izvadio iber crevo i video da nema naslaga ali se oseca smrad benzina.
Proveri pumpu za benzin, da nije membrana malo pocepana, pa ti u karter odlazi malo benzina.... I kroz karike hoce da prodje benzin, posebno na hladnom motoru pod sauhom....
danas sam rasturio iber lauf...
kada sam ga rasturio nije bilo nikakvih naslaga...
cak razmisljam da vratim crevo u karb...
jedino nisam nasao mrezicu...
prethodni vlasnik je to skinuo i bacio..
jel ima to posebno da se kupi?
ili da teram bez toga ?
kada sam ga rasturio nije bilo nikakvih naslaga...
cak razmisljam da vratim crevo u karb...
jedino nisam nasao mrezicu...
prethodni vlasnik je to skinuo i bacio..
jel ima to posebno da se kupi?
ili da teram bez toga ?
miljanxXx- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 10127
Godina : 31
Datum upisa : 07.01.2012
ja nisam imao tu mrezicu pa je gurao vodu u karb..tako da bolje nemoj da vracas dok to ne nabavis..
pa jel ima to da se kupi ?
miljanxXx- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 10127
Godina : 31
Datum upisa : 07.01.2012
mozda mozes da napravis od parceta zice od 1.5mm i one zice za pranje sudova.. proveri,mozda ima da se kupi..
Strana 3 od 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Similar topics
» Iber duvanje
» mala potrosnja ulja i pusi na iber
» Pitanja...Ukoliko imate bilo kakve probleme sa forumom, kritike, pohvale ili predloge koji bi ga ucinili boljim, napisite ovde
» mala potrosnja ulja i pusi na iber
» Pitanja...Ukoliko imate bilo kakve probleme sa forumom, kritike, pohvale ili predloge koji bi ga ucinili boljim, napisite ovde
Strana 3 od 7
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu