Felne i gume
+99
Lazarevic
Matija
Vlado 128
snopy106
Sultan
ljuti
vukiclab
Yugo_45
Aleko2141
stojadin
dimmu
kocnicar
_jugosloven
YUgisa
jugota
Miljan
junior45
slobokv88
VPetar
ZAC
Sima21
nikola031
zaya95
Alex
ricpe
Marko Zemun
srbelix
Milos55
ilija94
zoki
ristivoje
jollyjumper
martin koral IN
Skala 55
MarkoIrmes
Jandro
LeSa
Nikola I.
blaks157
sloba1995
dejandejo
Yoxa
Nikola Vukovic
bendzii1981
shomi 991
Loshmey
bukovski
Nenn3
srdjan_gsp
Wookman
nenad_jj
danijeldokic
lekac
fox_87
novmaher
Petar
d.stole
Nikola NS
Milos
grofmed
Nemanja 101
srki79
Petar030
Zuty
BorisZemun
kokisa82
MarkoNN
venoman
Vuk_
Zivaccc
AlenTZ
Mitke
charjek
zastavayugo1.1i
miljanxXx
bukusa
csaba32
Predrag B.
altairandy
castiel-87
davidian
medo_kv
100jic
yugo55
Micko85
dragan brate
ratko_82
kalasnjikov
joca_kg
Riverholder
Wii
attilla
valsorimkaran
djolee cervello
csaba
yugodriver
djzecky
zeleni macak
Pedja
103 posters
Strana 10 od 40
Strana 10 od 40 • 1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 25 ... 40
Re: Felne i gume
Posto sam planirao nove gume da uzimam, a za 14-icu najvise ima 185/60/14, da li moze onda ta guma, i da li bi moglo da kad nadjem felne, postavim link, pa mi napisete da li moze ili ne ?
BorisZemun- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 97
Datum upisa : 12.06.2013
Prevelik je precnik gume i vece su sanse da ce da kaci a mozda budes i osetio pad ubrzanja Ako hoces 185, onda 55 profil
Da li je moguce 155/65/14 ? Gledao sam na kalkulator guma, precnik tocka je manji za 2.5mm (to je 0.9%), u odnosu na onaj sto je fabrika stavila 145/80/13, a sirina je 155 sto je kao sto sad imam pozadi 155/70/13. Visina bi onda bila 100mm
I cena ovih gume je manja od 165/60 i 175/60, sto mi utice na racunicu, posto sam uzeo auto pre nedelju dana, sad se mehanicki sredjuje, a gume na njemu su iz 2005 godine, prve od kad je uzet auto, jeste da je vozio penzioner i da je presao 30k km za osam godina, ali je zrelo za menjanje
I cena ovih gume je manja od 165/60 i 175/60, sto mi utice na racunicu, posto sam uzeo auto pre nedelju dana, sad se mehanicki sredjuje, a gume na njemu su iz 2005 godine, prve od kad je uzet auto, jeste da je vozio penzioner i da je presao 30k km za osam godina, ali je zrelo za menjanje
Pa to je ok, ali mislim da je steta da ne uzmes neke sire i dobijes malo pozitivnih efekata po upravljanje, kocenje a i izgled Je proizvodjaci sad kradu na sirini gume i ta 155 je najverovatnije samo 145 siroko...
To za skracivanje nisam znao Znam da bi sire delovalo dosta bolje, npr one 185/60 i 155/65 su ocigledno "standardnije" pa su zato 1500din jeftinije od ovih "nestrandardnih" po komadu .. Cini mi se da cu ostati na tim 155, jer u obzir dolaze samo nove gume ..
I sad kad sam nasao gume, za felne, da li i dalje vazi ono sto si mi nap u prvom postu ?
I sad kad sam nasao gume, za felne, da li i dalje vazi ono sto si mi nap u prvom postu ?
Pa za 155 sirinu, nemoras uzeti sire od 5j, jer ce biti razvucene u suprotnom i mozes onda uzeti neki ET oko 25-30, da budu barem malo izbacenije posto su uze
To za ET sam skapirao, sto je manji, ceo tocak bezi. A za tih sirinu felne, ako se stavi vise npr 5.5, da li ce to onda da lici na onaj german style ?
I da li takva varijanta je laksa da se osteti tocak, prilikom penjanja na ivicnjake, rupe i sl ?
***** EDIT *****
Pa po istoj ceni mogu da nadjem i 165/65 .. Da li da to bude konacan izbor ??
I da li takva varijanta je laksa da se osteti tocak, prilikom penjanja na ivicnjake, rupe i sl ?
***** EDIT *****
Pa po istoj ceni mogu da nadjem i 165/65 .. Da li da to bude konacan izbor ??
Da tako je, ako je sira od 5j onda ce biti razvucena kao sto rade za german style. Vec i na 5j ce mozda biti malo razvucena ako kupis od nekog proizvodjaca koji krade malo na sirini kao sto sam rekao. Pa zavisi od gume dosta, neke imaju onaj zastitni prsten oko felne koji stiti od ostecenja felnu. To sam vec pominjao u temi:
Na rupi verovatno ne bi ostetio, ali na bankinu treba pod vecim uglom prici kako bi se izbeglo grebanje.
Sa njima je isto veci precnik, ali licno ja bih se pre na njih odlucio nego na 155...
Na rupi verovatno ne bi ostetio, ali na bankinu treba pod vecim uglom prici kako bi se izbeglo grebanje.
Sa njima je isto veci precnik, ali licno ja bih se pre na njih odlucio nego na 155...
Ok, sve skapirao. Uzima se onda 165/65. Gledam da bude 5j, mada dolazi u obzir i 5.5, a za et 25-30 i to bi bilo to.
Gume uniroyal rainexpert, svidja mi se sto ima simetricnu saru, a ako ne uspem da dodjem do njih, onda semperit. Onda bi to bilo to.
Videcu da ovih dana postavim auto u autom. clanova
Gume uniroyal rainexpert, svidja mi se sto ima simetricnu saru, a ako ne uspem da dodjem do njih, onda semperit. Onda bi to bilo to.
Videcu da ovih dana postavim auto u autom. clanova
Pa gledaj blize 30 da je ET ako ces uzeti 165 i 5.5j Ok, cekamo da predstavis
Jer mogu ovde da postavim link felne da mi kazes da li moze da pase ?
Ne pise ET, ja mislim da bi mogle da stanu ali ne mogu da ti tvrdim 100% tacno.
Javice mi covek ET i promer cen. rupe.
Centralnu promerim nonijusom i to bi trebalo da bude oko 57, ako se secam dobro dok sam citao prethodne postove ?
Centralnu promerim nonijusom i to bi trebalo da bude oko 57, ako se secam dobro dok sam citao prethodne postove ?
58mm je Mada ja mislim da su to neke Fiatove felne, tako da bi trebale da stanu...
Jesu. Na googlu sam nasao iste, na kojima na nalepnici pise Abarth S Fiat Uno 130 (ili 131)
I da li ako stavim tocak bez gume, zasrafim dok je dignut i vidim da nema lufta, onda je to to ?
I jos samo et da mi javi
** Jer mora da pise et na svakoj felni ??
Izvini sto smaram, jos sam neiskusan u ovim vodama, ovo mi je prvi auto, pa zato mislim da je forum dobro mesto za edukaciju
I jos samo et da mi javi
** Jer mora da pise et na svakoj felni ??
Izvini sto smaram, jos sam neiskusan u ovim vodama, ovo mi je prvi auto, pa zato mislim da je forum dobro mesto za edukaciju
Poslednji izmenio BorisZemun dana Uto 18 Jun 2013, 17:53, izmenjeno ukupno 1 puta
ET ne bi smeo da bude problem jer Ritmo ima jednako oslanjanje kao Zastava
ET je 45 .. Jer moze sad brz odgovor da li to odgovara da odem da ih zavrsim veceras ??
Jel to sigurno ET45, pa to je dosta uvuceno onda, nisam siguran da li moze da prodje nazad od amortizera ili napred od spone... Jel mozes izmeriti rastojanje od ivice felne do amortizera nazad i od ivice felne do spone napred? Onda mogu da preracunam tacno da li moze da stane ta felna?
Felne uzete. Montirao sam ga na prednji levi tocak, za probu, i rekao mi je vulkanizer da napred ne kaci. Jedino nazad. Moguce da je pala greska .....
Mogu da izmerim nije prob, to radim sa ovim kupljenim ?
Ako sam se presao, koliko su distanceri + srafovi okvirno ?
Mogu da izmerim nije prob, to radim sa ovim kupljenim ?
Ako sam se presao, koliko su distanceri + srafovi okvirno ?
Pa zasrafi onda tu kupljenu, pa proveri ;)Ja sam mislio pre kupovine, da izmeris fabricku felnu, naspram toga moze da se izracuna gde bi nova dosla ;)Pa distanceri i srafovi su negde oko 4000-5000din za dva tocka novo ili potrazis polovno.
Proveri i da li uopste srafovi koje imas odgovaraju za alu felne, postoje bas srafovi za alufelne koji su duzi za 6mm i ima da se kupe za 50din/kom, posto alufelna ima deblji zid od celicne felne. Mada neke mogu da se zavrnu bez vecih problema.
Proveri i da li uopste srafovi koje imas odgovaraju za alu felne, postoje bas srafovi za alufelne koji su duzi za 6mm i ima da se kupe za 50din/kom, posto alufelna ima deblji zid od celicne felne. Mada neke mogu da se zavrnu bez vecih problema.
Poslednji izmenio YUgisa dana Uto 18 Jun 2013, 20:15, izmenjeno ukupno 1 puta
Nadam se da je sve ok. Rekao mi je da je stajalo na zastavi, a na felni ima nalepnica : Modelli Ritmo pa nesto .. Ono sto si spominjao
Strana 10 od 40 • 1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 25 ... 40
Similar topics
» Felne/Gume
» Gume i Zakon - Da li pneumatici na obe osovine moraju da budu isti (odnosno sve cetiri gume na vozilu iste) ?
» Felne
» felne, nedoumica... :D
» Srafovi za alu felne
» Gume i Zakon - Da li pneumatici na obe osovine moraju da budu isti (odnosno sve cetiri gume na vozilu iste) ?
» Felne
» felne, nedoumica... :D
» Srafovi za alu felne
Strana 10 od 40
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu