BRzo se ispraznio akumulator
+16
ristivoje
dimmu
ricpe
martin koral IN
Mitke
ilija94
Sima21
jelen66
Alex
YUgisa
Zuty
charjek
Miljan
toni79
Avram '90
predrag5891
20 posters
Strana 4 od 4
Strana 4 od 4 • 1, 2, 3, 4
Re: BRzo se ispraznio akumulator
Mnogo obara,magnetron manje obara..moj sa ugasenim svetlima pokazeb14.5 a kad upalim oko 13.9,al to je na akumulatoru manja razlika,voltmetar manje pokaze posto naponbza njega ne uzimam sa akumulatora negp sa table
junior45- DOHC 1995ccm i.e 139ks
- Broj poruka : 35121
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012
Imam TopOlu dve god,za sad se drži dobro.
ristivoje- SOHC 1290ccm 60ks
- Broj poruka : 2385
Godina : 43
Datum upisa : 30.08.2014
Videcu sta imam kad skinem, pretpostavljam da je ceski, nadam se da je od 55A.
Posto se vec bilo smrklo, i smrzlo, unimerom sam samo proverio - klema akumulatora i masa alternatora, nema gubitka napona, takodje nema odliva AC napona, malo cu morati da se pomucim da dohvatim B+ sa alternatora i + sa akumulatora, ali mislim da su ti kontakti svi ok.
Za voltmetar kradem napon sa zuto plave cini mi se, ta ide na prekidac svetla, ako bude razlike tog napona od onog sa akumulatora , lako cu izvuci 2 zice, al da nepuni kako treba to je evidentno, sve je bilo ok do pre neki dan kad je zakovao minus a ja vozim kratke relacije gde vise izvuce nego sto napuni
Posto se vec bilo smrklo, i smrzlo, unimerom sam samo proverio - klema akumulatora i masa alternatora, nema gubitka napona, takodje nema odliva AC napona, malo cu morati da se pomucim da dohvatim B+ sa alternatora i + sa akumulatora, ali mislim da su ti kontakti svi ok.
Za voltmetar kradem napon sa zuto plave cini mi se, ta ide na prekidac svetla, ako bude razlike tog napona od onog sa akumulatora , lako cu izvuci 2 zice, al da nepuni kako treba to je evidentno, sve je bilo ok do pre neki dan kad je zakovao minus a ja vozim kratke relacije gde vise izvuce nego sto napuni
fox_87- OHV 1295ccm 61ks
- Broj poruka : 634
Godina : 37
Datum upisa : 28.02.2013
Nikola I. ::Vesna je Makedonski proizvodjac i nema veze sa Toplom...
A to je verovatno cena za onu crvenu Toplu, ona mu dodje kao original pa pretpostavljam da je zbog toga skuplja... Znam da su TAB Polar S akumulatori, 56 Ah oko 6 hiljada, ja sam takav platio 6.200 dinara pocetkom 2014. godine... To je isti proizvodjac TAB Mezice a zasto je tolika razlika u ceni ko ce ga znati...
Silno, ovaj silno gresis sinak...Vesna je iz Maribora i stara fabrika skoro 100 godina.. 1936
http://www.vesna-akumulatori.hr/
Ja imao slovenacku Vesnu jos 1986
Godina : 50
Datum upisa : 16.06.2012
Ustvari imaju veze sa slovenackim TAB-om, oni su da kazemo otvorili fabriku u Makedoniji (SAP Probistip), ako nije dosad privatizovana i oni su proizvodili/proizvode Vesna starter akumulatore od sredine 60-ih ako sam dobro informisan... Imali su oni fabriku i u Hrvatskoj u Bjelovaru, ali to sad nije bitno... Naravucenije iako je "vlasnik" isti to je jedino zajednicko oko tih akumulatora...
Inace, prelistao sam jedan sajt za prodaju akumulatora, Topla Energy (crvena) 55 Ah je 6.990 dinara, a Polar S 56 Ah je 6.380 dinara sa popustom...
Inace, prelistao sam jedan sajt za prodaju akumulatora, Topla Energy (crvena) 55 Ah je 6.990 dinara, a Polar S 56 Ah je 6.380 dinara sa popustom...
Nikola I.- SOHC 1290ccm 60ks
- Broj poruka : 2252
Godina : 29
Datum upisa : 07.05.2015
Vesna Starter je SAP Probistip Makedonija.
Miljan- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 9430
Datum upisa : 05.03.2008
Koliko para toliko i muzike 😀
junior45- DOHC 1995ccm i.e 139ks
- Broj poruka : 35121
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012
Strana 4 od 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Ispraznio se akumulator
» Ispraznio se akumulator i da li je stradalo kvacilo? -kad se sad nisam slogirao!!!
» Akumulator kiselina
» Koji akumulator?
» Ne puni mi akumulator
» Ispraznio se akumulator i da li je stradalo kvacilo? -kad se sad nisam slogirao!!!
» Akumulator kiselina
» Koji akumulator?
» Ne puni mi akumulator
Strana 4 od 4
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu