Ispraznio se akumulator
3 posters
Strana 1 od 1
Ispraznio se akumulator
Sinoc u toku noci se burazeru na Astri ispraznio akumulator iz nepoznatog razloga, nije sigurno ostavio nista ukljuceno jer se sve gasi kad se izvuce kljuc. Jutros nije bilo ama bas ni malo struje, ni lampice da zackilje, nista. Aku je odlican Energizer, oko godinu ipo star. Probao sam kablovima da ga upalim, nista. Bio je na kablovima desetak minuta i opet nije hteo ni da cuje. Skinuo sam aku i prikljucio kuci na punjac, krenuo je da se puni ali posle par minuta je krenulo da se cuje "caktanje" iz punjaca. Primetio sam da punjac puni 10-15 sekundi a onda cakne i iskljuci se par sekundi, pa onda opet u krug. Punio sam i ranije akumulatore sa tim punjacem i to definitivno nije normalno ponasanje. E sad, negde sam procitao da to znaci da je aku gotov skroz i da su se spojile celije usled dubokog praznjenja, pa se punjac tako gasi zbog preopterecenja usled spojenih celija. Znaci li to to, da mu nema spasa?
nebojsas- OHV 903ccm 45ks
- Broj poruka : 392
Datum upisa : 12.09.2012
Re: Ispraznio se akumulator
Zar nije taj akumulator u garanciji jos? Odneses u servis pa nek se bakcu
Jel rade svetla, lampice na kontaktu, jesi merio napon na klemama ?
Kod kratkog spoja obicno strada jedna celija napon padne na oko 10V sto je dovoljno za svetla, ali ne za startovanje. Ako je tu napon pao ispod 5V i nema ni lampica, onda je nesto ispraznilo akumulator, neki potrosac.
Kod kratkog spoja obicno strada jedna celija napon padne na oko 10V sto je dovoljno za svetla, ali ne za startovanje. Ako je tu napon pao ispod 5V i nema ni lampica, onda je nesto ispraznilo akumulator, neki potrosac.
Miljan- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 9430
Datum upisa : 05.03.2008
Re: Ispraznio se akumulator
U garanciji jeste, jos sam da je nadjem...
Apsolutno nista ne radi, nikakve lampice, kad dam kontakt apsolutno je isto kao i da ga nisam dao. Merio sam napon, bio je oko 3.5v.
Kad sam ga stavio na kucni punjac, vec posle dvadesetak minuta je pokazivao da je pun 12.3v. I to mislim da sam procitao nekad negde, ako aku za kratko vreme pokaze da se kao napunio, da je i to znak kratkog spoja.
Apsolutno nista ne radi, nikakve lampice, kad dam kontakt apsolutno je isto kao i da ga nisam dao. Merio sam napon, bio je oko 3.5v.
Kad sam ga stavio na kucni punjac, vec posle dvadesetak minuta je pokazivao da je pun 12.3v. I to mislim da sam procitao nekad negde, ako aku za kratko vreme pokaze da se kao napunio, da je i to znak kratkog spoja.
nebojsas- OHV 903ccm 45ks
- Broj poruka : 392
Datum upisa : 12.09.2012
Similar topics
» BRzo se ispraznio akumulator
» Akumulator 45A u 1.1 iskustva
» Akumulator??
» AGM akumulator u juga ?
» Akumulator se prebrzo potrosi!
» Akumulator 45A u 1.1 iskustva
» Akumulator??
» AGM akumulator u juga ?