Ispraznio se akumulator i da li je stradalo kvacilo? -kad se sad nisam slogirao!!!
+2
vatreni 45
mmarkoo
6 posters
Strana 1 od 2
Strana 1 od 2 • 1, 2
Ispraznio se akumulator i da li je stradalo kvacilo? -kad se sad nisam slogirao!!!
nisam vozio auto 2 dana, do tad sve normalno. udjem sad u auto, da zaverglam-prc, ispraznio se akumulator, prikacim na punjac i posle nepunih 5 minuta nekako prevarim i upalim ga, ok mozda mi cd vuce struju, da krenem u rikverc auto nece! kvacilo je dosta meko, pogledam u motornom prostoru sajla na mestu i izgleda ok, kod pedala isto ok, ubacim jedva auto u garazu i na kanalu otpustim malo sajlu ali opet isto! probam ono sa rucnom i trecom brzinom a auto radi i samo kandela-lamela. dal` je moguce da to strada tako odjednom, bez simptoma u voznji? dal` je korpa crkla? zaboravio sam da kazem da sam ceo set menjao 2009god i od tad presao 23000km, set je zastavin kupljen u ap sportu u nisu
EDIT: Dopunjen naslov. Obrati paznju kako nazivas teme, potrebno je temu nazvati na taj nacin da clanovi foruma mogu da predpostave o cemu se radi bez otvaranja iste.
https://zafc.forumsr.com/t2915-poboljsanje-sadrzaja-opisa-same-teme-u-naslovu-teme
YUgisa
EDIT: Dopunjen naslov. Obrati paznju kako nazivas teme, potrebno je temu nazvati na taj nacin da clanovi foruma mogu da predpostave o cemu se radi bez otvaranja iste.
https://zafc.forumsr.com/t2915-poboljsanje-sadrzaja-opisa-same-teme-u-naslovu-teme
YUgisa
mmarkoo- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 111
Datum upisa : 10.12.2012
Re: Ispraznio se akumulator i da li je stradalo kvacilo? -kad se sad nisam slogirao!!!
Kolko ti je star akumulator ako je dosta star onda nije cd a da li imas jos neki zesci potrosac,a sto se tice kvacila da li je krcalo kad si pokusao da ubacis u rikverc.
vatreni 45- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 119
Datum upisa : 22.12.2012
Re: Ispraznio se akumulator i da li je stradalo kvacilo? -kad se sad nisam slogirao!!!
Proveri punjenje akumulatora, mozda se ne puni dovoljno pa od stajanja na nizim temperaturama se ispraznio...
Sto se tice kvacila, mozda je pukla korpa, nisam siguran koji je Zastavin set, predpostavljam da je Ruen proizvodjac koji je niskog kvaliteta.
Sto se tice kvacila, mozda je pukla korpa, nisam siguran koji je Zastavin set, predpostavljam da je Ruen proizvodjac koji je niskog kvaliteta.
akumulator ja tacno dve godine star, energizer 56ah, imam jos godinu dana garancije, puni dobro bas je skoro kontrolisano, na leru sa svim potrosacima je samo 12,5v i stavljao sam onu diodu p600 ali nema poboljsanja na leru. kontrolisano punjenje vise puta i ono nije sigurno, a set kvacila je bas zastavin, nije ruen, ali bilo je problema kad je ugradjen. od tada trese pri polasku pa je odmah bilo sumnje na korpu, reklamirao sam odmah u prodavnici i smejao se onim majstorskim prepucavanjima tipa taj nema pojma, evo ako mi ugradimo u nasem servisu onda ce taj tvoj majstor da plati, sve do one cuvene a gde je pecat? e a kad je majstor napisao simptome, napravio kao sluzbenu belesku i stavio pecat na izjavu onda su mi dali drugu korpu. sa tom drugom je isto tresao ali manje pa sam menjao drzace motora. mnogo sam se sad iznervirao pa smaram ovolikim postovima
mmarkoo- OHV 767ccm 30ks
Ako je set "Zastavin", proizvođač je Ram International. Sa Ruenom se to ne bi dogodilo
Predrag B.- SOHC 1498ccm 85ks
- Broj poruka : 6738
Godina : 38
Datum upisa : 14.09.2012
http://www.ap-sport.rs/prodavnica/index.php?dispatch=products.view&product_id=34225
http://www.ap-sport.rs/prodavnica/index.php?dispatch=products.view&product_id=30550
u cemu je razlika? zar to nisu isti motori?
http://www.ap-sport.rs/prodavnica/index.php?dispatch=products.view&product_id=30550
u cemu je razlika? zar to nisu isti motori?
mmarkoo- OHV 767ccm 30ks
Razlika je popust od 65% zbog slabe potražnje Mislim da je Floridin set kvačila drugačiji
Valjda je 190 vs. 180 mm - nisam siguran
Valjda je 190 vs. 180 mm - nisam siguran
Koliko ja znam, razlike izmedju 1.1, 1.3 i 1.4 kvacila bi trebale u nekoj teoriji biti samo u vecem pritisku korpe... 190mm je islo na Fiatove 1.5 i 1.6 motore koliko sam ja upoznat Taj skuplji set je mozda od 1.6 Floride sa Pezoovim motorom... Moja preporuka je MecArm kvacilo, najbolje od svih koje se nude.
sad sam dobio odgovor, spoljasnji precnik korpe za floridu-ovu jeftiniju- je 190mm, a unutrasnji 125mm. a sinoc sam u knjizi nasao podatak da za motore 128A6.064 tj 1300cm3 ima jacu oprugu. jos nesto me buni, kod rasturanja korpe kaze da "reperima obeleziti polozaj spojnice u odnosu na zamajac, pri cemu se naknadnim postavljanjem spojnice na zamajac nece poremetiti prethodna uravnotezenost masa" sta to znaci? ja mislio da se samo skine stara korpa i nova zasrafi, nacentrira lamela unutra i stegne?
mmarkoo- OHV 767ccm 30ks
Mislim da pod time misle na one siljke na zamajcu koji sluze za centriranje korpe naspram zamajca
ma to je nesto bezveze 100%. kao kad sam prvi put hteo sam da menjam lamelu pa citao da je potrebno "centriranje" lamele, i onda je bilo sta li je to? dok nisam prakticno video kod majstora to "centriranje" i cemu sluzi. u sustini nesto sto je logicno i prosto oni u knjizi napravili bauk od toga. nego "ogoogla" vise trazeci dimenzije zamajca i onu raliku stepenika i nema pa nema, na kraju cu sublerom u prodavnici da merim
mmarkoo- OHV 767ccm 30ks
Centriranje lamele nije nesto specijalno bitno, tj pomaze samo u montazi menjaca... Centriranje korpe je vec bitna stvar jer ako se ne centrira onda ce prilicno da baca a sigurno nije dobro kad par kg baca pri 6000 obrtaja... U svakom slucaju, nije neka mudrost, ti siljci sta li su se izbiju da se poravna zamajac i onda se vrate nazad i samo se korpa nabije na njih...
Ja imam jedan zamajac, ali nije moj i ne znam da li je obradjivan vec... Na njemu je razlika 1mm a ja mislim da je meni majstor/strugar napravio 2mm razlike da bi korpa imala jaci pritisak na lamelu posto vozim sinter... Malo je zeznuto podesiti posto je mala razlika izmedju ne odvaja skroz i ima dovoljan luft ali je ok.
Ruen ja ne preporucujem zbog:
Pojeo druk lezaj lepezu na korpi i onda spoljni obruc druk lezaja tj njegovo kuciste pocelo da sece peraja i kad je preseklo samo uletelo u korpu koja se razletela i delovi lepez su se razleteli i probili zvono menjaca... Zato uvek preporucujem MecArm, jedino kvacilo koje ima kovana peraja pa druk lezaj ne moze da ga potrosi, ja ga koristim i potrosilo je dve sinter lamele i evo sad trecu i jos uvek drzi, samo je obradjeno kao i zamajac u izmeni lamele i to je to... Uz to ima vecu silu sto je najbitnije da ne kliza kvacilo... Koriste ih i na trkama. Lamela ima onaj kevlar u sebi, najvise od drugih proizvodjaca pa ce sigurno dugo da potraje... Mada je ja licno ne koristim
Ja imam jedan zamajac, ali nije moj i ne znam da li je obradjivan vec... Na njemu je razlika 1mm a ja mislim da je meni majstor/strugar napravio 2mm razlike da bi korpa imala jaci pritisak na lamelu posto vozim sinter... Malo je zeznuto podesiti posto je mala razlika izmedju ne odvaja skroz i ima dovoljan luft ali je ok.
Ruen ja ne preporucujem zbog:
Pojeo druk lezaj lepezu na korpi i onda spoljni obruc druk lezaja tj njegovo kuciste pocelo da sece peraja i kad je preseklo samo uletelo u korpu koja se razletela i delovi lepez su se razleteli i probili zvono menjaca... Zato uvek preporucujem MecArm, jedino kvacilo koje ima kovana peraja pa druk lezaj ne moze da ga potrosi, ja ga koristim i potrosilo je dve sinter lamele i evo sad trecu i jos uvek drzi, samo je obradjeno kao i zamajac u izmeni lamele i to je to... Uz to ima vecu silu sto je najbitnije da ne kliza kvacilo... Koriste ih i na trkama. Lamela ima onaj kevlar u sebi, najvise od drugih proizvodjaca pa ce sigurno dugo da potraje... Mada je ja licno ne koristim
ha, danas trazio korpu i u euro07 mecarm je 2140 a ruen u ap sport je 2800, ali nikako da u nisu nadjem nov zamajac da premerim stepenik! jel zna neko koliko je tezak menjac? 30kg,40kg... da znam dal da pocinjem sam ili da trazim pomoc?
mmarkoo- OHV 767ccm 30ks
Sam jedino ako imas neki kanal pravljen bas na tvoju visinu i ako si snazan u rukama, u suprotnom ti bas ne bih predlagao... Naravno ako ces na puku snagu da ides, ako hoces malo da olaksas sebi posao, onda cekrk i okacis menjac sa plafona ili nesto slicno Nije tesko skinuti koliko je tesko staviti nazad Ima valjda oko 30kg...
u cetvrtak ulazim u kanal, a nesto sam razmisljao da isto i menjac privezem nekako da mi olaksa pri skidanju da mi ne cimne na dole, a kako da napravim alat za fiksiranje zamajca da bih mogao da ga odsrafim? na nekim slikama sam video nesto kao sraf sto se uglavi na mesto gde stoji alnaser u uzupci se sa zamajcem? moracu da izmozgam malo kad skinem menjac i korpu
mmarkoo- OHV 767ccm 30ks
Yugisa, koji sve proizvođači rade setove "kvačila" za Yuga? Za Coram "druk" ležaj znam, a zanimaju me "korpa" i "lamela"
Uzmes veliki srafciger, uvrnes jedan saraf koji drzu zvono i gurnes srafciger u zamajac i zaglavis ga na saraf
Predraze, zaista ne pratim sta ima u ponudi, MecArm je jedino koje me interesuje
Predraze, zaista ne pratim sta ima u ponudi, MecArm je jedino koje me interesuje
ok, kapiram, hvala na predlogu
mmarkoo- OHV 767ccm 30ks
Drugim rečima postoji njihov set za Yuga Koji ležaj daju u setu? Koliko okvirno košta? Jel to neka standardna ili specijalna varijanta?
Pa ima Ruen kao sto vidis a verujem da ima i negde Valeo u ponudi... E to zaista ne znam, tj ima valjda original MecArm lezaj ali ja do sada nisam nikad ga uzeo, uvek Breda druk lezaj sam uzimao... Pa to je standardno i specijalno... Mislim, ja sam uzimao i 215mm kvacilo za Yuga pa je sve isto kao i za 180mm, to je predpostavljam neki njihov standardni kvalitet a ogleda se u velikom pritisku korpe, kovanim perajima korpe sto sprecava da druk lezaj pojede peraja i uleti kao meni i lamela ima veliku kolicinu kevlara (valjda je taj materijal), nije onako crna, nego je vise zuta. Evo kako to izgleda:
Dopadaju mi se ova kovana "peraja" Da li je potrebna veća sila na komandi sa ovim setom?
Gde ga kupuješ i koliko košta standardni 180 mm?
Gde ga kupuješ i koliko košta standardni 180 mm?
Dopadaju se i meni jer ih druk lezaj uopste neostecuje To mi onako najveca stavka posle onog razletanja ruena
Iskreno, ja nisam primetio neku razliku u tvrdoci papucice, mada ja stvarno jako slabo koristim kvacilo
Ja ga nabavljam preko veze i kosta:
-Lamela 2800din
-Korpa 3300din
-Druk lezaj 1000din
Mada marko kaze da je nasao korpu za 2140din sto me vrlo iznenadjuje. Ja po toj ceni nisam video ni pre par godina kad je Yugodriver kupovao sebi a cena je skocila par puta
Iskreno, ja nisam primetio neku razliku u tvrdoci papucice, mada ja stvarno jako slabo koristim kvacilo
Ja ga nabavljam preko veze i kosta:
-Lamela 2800din
-Korpa 3300din
-Druk lezaj 1000din
Mada marko kaze da je nasao korpu za 2140din sto me vrlo iznenadjuje. Ja po toj ceni nisam video ni pre par godina kad je Yugodriver kupovao sebi a cena je skocila par puta
Hvala Nije tako strašno, a nije ni jeftino Pozvaću sutra Euro07
Pozovi pa pitaj, prosto mi neverovatna cena Mozda je neki popust kao gore za Ruen... Pa ja mislim da nije skupo posto naspram redovne cene Ruena je 2500din skuplje a daleko kvalitetnije... Ja sam sebi kupovao u Kragujevcu set za mali N koje cinio blago olaksan zamajac, korpa i sinter lamela pa sam posle nasao oznaku na korpi da je MecArm Ako je dobra za trke, onda je dobra i za saobracaj
VOdi računa sa Euro 07, počeli su da prodaju fuš delove,nek ti Jugiša objasni detalje po kojima se prepoznaje original.
danijeldokic- OHV 1295ccm 61ks
- Broj poruka : 786
Datum upisa : 23.09.2010
Strana 1 od 2 • 1, 2
Similar topics
» problem kvacilo-menjac
» BRzo se ispraznio akumulator
» Kvacilo
» Proklizava kvacilo!
» Labavo kvacilo
» BRzo se ispraznio akumulator