EFI, gomila problema
+5
CyberianIce
yugodriver
YUgisa
Petar
M@RKO
9 posters
Strana 3 od 4
Strana 3 od 4 • 1, 2, 3, 4
Re: EFI, gomila problema
CyberianIce: Tebi fabricki ide tamo crevo iz kucista filtera do ragulatora lera? Prvi put vidim takvo kuciste...
@Cyber
Ma ja kad sam ga uzeo on je trosio oko 10l sto je ok s obzirom da nema lamda sondu. I iznenada polako je poceo da zeza, da slabije ide, i onda je potrosnja rapidno skocila
Kako da sam napravim taj instrument za mjerenje pritiska?
Ma ja kad sam ga uzeo on je trosio oko 10l sto je ok s obzirom da nema lamda sondu. I iznenada polako je poceo da zeza, da slabije ide, i onda je potrosnja rapidno skocila
Kako da sam napravim taj instrument za mjerenje pritiska?
M@RKO- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 78
Godina : 31
Datum upisa : 02.06.2010
Treba ti jedan precizan manometar koji meri sto manji pritisak (posto je u sistemu samo 3bara pritisak), treba ti jedna T racva, malo gumenog creva i selne
Mozda su stavljali kad kako, kod drugara na Floridi, ista ko tvoja samo malo starija, ide samo jedna zica za lambdu, znaci bukvalno na samoj sondi je buksna kao na davacu pritiska ulja i jedna zica ide na nju, a ima i tu masu kod dijagnostickog konektora.
Isto je i kod drugara na Yugu EFI '92, verovatno kod novijih 3.1 ima i grejac lambde, nisam radio 3.1 noviji od '92.
Razlikuje se Floridino kuciste od Yugovog.
Isto je i kod drugara na Yugu EFI '92, verovatno kod novijih 3.1 ima i grejac lambde, nisam radio 3.1 noviji od '92.
YUgisa ::
CyberianIce: Tebi fabricki ide tamo crevo iz kucista filtera do ragulatora lera? Prvi put vidim takvo kuciste...
Razlikuje se Floridino kuciste od Yugovog.
Miljan- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 9430
Datum upisa : 05.03.2008
Mislim da je na ovoj slici kod mene sve fabricko osim ibera, ali to sam u medjuvremenu doveo u red, tako da je sad i on spojen usis, zajedno sa onim trecim crevom iz usisnog kolektora. Sto se sonde tice, ja imam takvu zicu, samo sto iz zajednickog buzira jednon 30-ak cm ranije izlaze dve zelene za grejac, sa dvopolnom keramickom uticnicom. Ne vide se ovde jer su namotane negde. Inace Florida je '95.
Mozes uzeti manometar za vodu 0-6 bar 1/2", ja sam iskoristio jedan takav sto je sluzio na sistemu za navodnjavanje u venturiju. Znaci treba ti manometar, "T" racva i 3 selne. Spaja se izmedju filtera benzina i fuel-raila i u tvom slucaju pritisak treba da iznosi 3 bar (kod mene je 2.5 bar).
Mozes uzeti manometar za vodu 0-6 bar 1/2", ja sam iskoristio jedan takav sto je sluzio na sistemu za navodnjavanje u venturiju. Znaci treba ti manometar, "T" racva i 3 selne. Spaja se izmedju filtera benzina i fuel-raila i u tvom slucaju pritisak treba da iznosi 3 bar (kod mene je 2.5 bar).
Eh ovako.. da se javim...
Naime nevjerovatna stvar me zezala Filter vazduha je bio okrenut naopako, i ja to nisam primjetio, dok nisam skroz skinuo kutiju, i onda sam vidio to. Vratio ga kako treba, i ono crijevo sto ide od ibera na usisnu, zamjenio nekim gumenim posto mi je moje sumljivo bilo.. I puno bolje ide auto.. Ler je dobar, ima u nekim momentima nepravilnosti, ali podnosljivo je. Onaj duboki zvuk je nestao, auto je savrseno tiho, jedino sto ja mislim da je bolje povlacio prije uzbrdo, ali i sad je solidno. Ali da ne bude sve divno krasno nakon mjesec bez problema, otkako sam map senzor ocistio, neki dan mi se desilo da auto nije htio da upali nakon sat stajanja, nego kao i prije, nakon drugog verglanja. To se desilo prije nekoliko dana i nije se ponavljalo opet. Tako da nezz Potrosnja, nisam tacno mjerio, al rekao bih oko 12l gradske voznje, skroz pazljivo, opet nije neki rezultat Situacija se poboljsala, ali moze jos bolje hvala vama na pomoci, ako imate jos kakvih prijedloga, pucajte
Naime nevjerovatna stvar me zezala Filter vazduha je bio okrenut naopako, i ja to nisam primjetio, dok nisam skroz skinuo kutiju, i onda sam vidio to. Vratio ga kako treba, i ono crijevo sto ide od ibera na usisnu, zamjenio nekim gumenim posto mi je moje sumljivo bilo.. I puno bolje ide auto.. Ler je dobar, ima u nekim momentima nepravilnosti, ali podnosljivo je. Onaj duboki zvuk je nestao, auto je savrseno tiho, jedino sto ja mislim da je bolje povlacio prije uzbrdo, ali i sad je solidno. Ali da ne bude sve divno krasno nakon mjesec bez problema, otkako sam map senzor ocistio, neki dan mi se desilo da auto nije htio da upali nakon sat stajanja, nego kao i prije, nakon drugog verglanja. To se desilo prije nekoliko dana i nije se ponavljalo opet. Tako da nezz Potrosnja, nisam tacno mjerio, al rekao bih oko 12l gradske voznje, skroz pazljivo, opet nije neki rezultat Situacija se poboljsala, ali moze jos bolje hvala vama na pomoci, ako imate jos kakvih prijedloga, pucajte
M@RKO- OHV 767ccm 30ks
Evo mene opet
Skidao sam i benzinsku pumpu, ono sito je skroz cisto, kao i rezervoar. To sam uradio cisto rekreativno
Nasuo pun rezervoar, nasuo mu nekiv Wynns-ov aditiv za injection, fol 3 u 1, i predjem 100km u gradu, 100 km na otvorenom, onako zustrije voznje, opet ga naspem do cepa kad cudo Potrosio 14l, sto bi mu bilo 7l/100 kombinovana E sad da li je taj aditiv odradio svoje, da li promjena pumpe na kojoj sipam (za ovu se prica da je najbolja) ili je ovo svo cackanje konacno donijelo rezultate ne znam, ali sada je sve odlicno. Fino radi, fino ide, malo trosi. Milina
Samo jedno pitanje vezano za plovak, kako sam skidao pumpu ii njega, kad sam ga vratio pokazuje mi vece vrijednosti. One kablove sam mrdao savijao gledao, ne reaguje. Kazaljka isto tako na neki udarac, preko rupe i sl padne, pa se opet vrati. Sta sam zeznuo?
Pozz
Skidao sam i benzinsku pumpu, ono sito je skroz cisto, kao i rezervoar. To sam uradio cisto rekreativno
Nasuo pun rezervoar, nasuo mu nekiv Wynns-ov aditiv za injection, fol 3 u 1, i predjem 100km u gradu, 100 km na otvorenom, onako zustrije voznje, opet ga naspem do cepa kad cudo Potrosio 14l, sto bi mu bilo 7l/100 kombinovana E sad da li je taj aditiv odradio svoje, da li promjena pumpe na kojoj sipam (za ovu se prica da je najbolja) ili je ovo svo cackanje konacno donijelo rezultate ne znam, ali sada je sve odlicno. Fino radi, fino ide, malo trosi. Milina
Samo jedno pitanje vezano za plovak, kako sam skidao pumpu ii njega, kad sam ga vratio pokazuje mi vece vrijednosti. One kablove sam mrdao savijao gledao, ne reaguje. Kazaljka isto tako na neki udarac, preko rupe i sl padne, pa se opet vrati. Sta sam zeznuo?
Pozz
M@RKO- OHV 767ccm 30ks
Ocisti plovak, naspricaj malo WD i u njega...
Koliko se secam, i bivsi vlasnik YUgisinog Yuga je imao neke gremline koje je resio tim aditivom (ili nekim slicnim), tako da je moguce da je pomoglo. Neo dramke, nisam bas pratio, jesi stavio lambda sondu?
Nasucu jos ako tako pomaze, nije problem. Nisam je jos stavio. Ima dosta precih stvari Tako da je ovaj rezultat od 7l/100 jos divniji kad znas da nema lambda sonde.
M@RKO- OHV 767ccm 30ks
Kad stavis i sondu, benzinske pumpe ce placati tebi da sipas gorivo. U svakom slucaju, drago mi je da se taj auto konacno ponasa kako treba.
edit: Ne cepas ti to dovoljno ako trosi 7l/100km, dodji kod mene na kurs povecavanja potrosnje za 20%, ako ne uspe, vracamo novac.
edit: Ne cepas ti to dovoljno ako trosi 7l/100km, dodji kod mene na kurs povecavanja potrosnje za 20%, ako ne uspe, vracamo novac.
Kod mene na krus povecanja potrosnje za 80%
Povecati potrosnju nije problem nikad, ali smanjiti jeste. Ovo gorivo kako luduje sta cu moram i ja da predjem u ekonomi mod, tako da je 7l opravdano
M@RKO- OHV 767ccm 30ks
Da li ovaj aditiv moze na neki nacin da steti?
VPetar- SOHC 1581ccm i.e 75ks
- Broj poruka : 7304
Godina : 30
Datum upisa : 07.10.2013
Ne bi smeo ali kod nas svasta prodaju...
Mislio sam na one aditive sto prodaju za motor, pa ako nije sve najsjajnije onda bude sranja i tako to
pa uzmi neki od poznatih proizvodjaca...
Znaci ako uzmem neki siguran necu imati problema? Jer kad bude sranje sa motorom jer to zbog loseg kvaliteta aditiva ili zbog samog motora? Npr neka gumica je pri kraju ionda je taj aditiv dokrajci..
A kakav ti aditiv uopste hoces da uzmes, za iscenje dizni ili?
Kao ovaj kolega cija je tema, pa me zanima da li stvarno moze da se smanji potrosnja( a i svakako nisu ciscene vrvtno od kad je kupljen fzn..)..pa me i zanima da li ce mozda biti nekog stetnog dejstva, kao kod slucajeva sa aditivima za "ciscenje" motora..
Smanjice se samo ako je zaprljana recimo dizna pa da curi... Eventualno mozda moze da rastalozi neke naslage na motoru koje smanjuju dotok vazduha (ili izbacivanje izduvnih gasova) ali to usustini mozes i prostom voznjom punim gasom u nekom vremenskom intervalu...
To sam ja vec rascistio sve
Strana 3 od 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Nekoliko problema iz Yugo 45
» par problema vezano za prednji trap
» Resavanje problema sa saltanjem i nepreciznim menjacem
» Par problema sa mojom Z101,molim za savete i pomoc...
» VISE PROBLEMA kod Yuga Koral in l Cabrio sa Peugeot motorom
» par problema vezano za prednji trap
» Resavanje problema sa saltanjem i nepreciznim menjacem
» Par problema sa mojom Z101,molim za savete i pomoc...
» VISE PROBLEMA kod Yuga Koral in l Cabrio sa Peugeot motorom
Strana 3 od 4
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu