Rasprava o kvalitetu
+37
sloba1995
Nikola I.
ricpe
kokisa82
Zuty
Loshmey
ristivoje
Sima21
Crazy128
VPetar
Nikola NS
Mitke
novmaher
Petar
Sasho
nenad_jj
bukusa
Milos
srki79
castiel-87
Miljan
NikolaBoss
miljanxXx
ZAC
junior45
zastava 128
Predrag B.
YUgisa
Avram '90
kalasnjikov
civera
djolee cervello
Bohoc
Danilo
Aki91
dragan brate
Cobra
41 posters
Strana 2 od 40
Strana 2 od 40 • 1, 2, 3 ... 21 ... 40
Re: Rasprava o kvalitetu
jel clanovi nst-a imaju popust u BOYRACER MOTORSPORT radionici?
djolee cervello- OHV 1295ccm 61ks
- Broj poruka : 677
Datum upisa : 22.05.2009
Pa cene zaista ne mogu biti manje tako da nema mesta za smanjivanje i neki popust, moze jedino na tri rate placanje
Rekao sam coveku koji se bavi radom na amortizerima da mi napravi najtvrdje moguce amortizere na kojima ce ici opruga od Yuga kracena sa 43 na 24cm. Da li da stavim Ficinu oprugu ili da ostavim Yugovu, posto sam coveku rekao da ce ici Yugova i da amortizer ne sme da radi gore-dole vise od 3mm (ako se sabije 5mm, onda guma kaci u krilo)?
kalasnjikov- OHV 903ccm 45ks
- Broj poruka : 520
Datum upisa : 30.10.2010
Pa pre svega pitanje je koliko su ti kratki amortizeri jer ako stavis ficinu koja je 24cm onda ce ti biti visi auto nego sa Yugovim oprugama koje su 24cm pa moras da kratis ficine opruge a to onda podrazumeva da koristis mnogo kraci amortizer... Pa sad pre svega tu treba da vidis da uklopis Ali ja ti preporucujem svakako da koristis tvrdju oprugu kako bi upario sa amortizerima jer je Yugova smesne tvrdoce... Tj ja nisam siguran koje su ficine opruge vise (posto sam naleteo na vise kontradiktornih podataka), ja ti predlazem ove da koristis:
[You must be registered and logged in to see this link.]
50kg su i duzine su ti 21cm, kad ih montiras na auto bice od ruba do centra tocka 28cm... A 50kg je mislim jako dobar kompromis lezanje - svakodnevna upotrebljivost. Pa vidi da potrazis takve
50kg su i duzine su ti 21cm, kad ih montiras na auto bice od ruba do centra tocka 28cm... A 50kg je mislim jako dobar kompromis lezanje - svakodnevna upotrebljivost. Pa vidi da potrazis takve
Koliki je precnik kruga tih opruga?
kalasnjikov- OHV 903ccm 45ks
- Broj poruka : 520
Datum upisa : 30.10.2010
Nisam siguran na sta mislis, unutrasnju precink opruge je 10cm a debljina zice je 14mm
BOYRACER MOTORSPORT Radionica je danas dobila pohvalu od strane dugogodisnjeg servisa [You must be registered and logged in to see this link.] za izradu BMR amortizera sa Bilstein uloskom, kao najbolje i najkvalitetnije resenje za unapredjivanje performansi u smislu "lezanja" vozila.
Svaka cast
civera- OHV 903ccm 45ks
- Broj poruka : 455
Godina : 35
Datum upisa : 28.01.2010
Hvala Dobio sam predlog i da pravim samo te amortizere Ali to za sada nece biti mada kako dizu cene za obicne amortizere od Yuga, mozda budem presao da pravim amortizere sa Bilstein uljnim uloskom kao zamenu za obicne
Sta se krije ispod farbe? Prvi sloj temeljne
Sta se krije ispod farbe? Prvi sloj temeljne
Pa opruge se i ne vide i nisu toliko bitne da li će prorđati odma' i da li će uopšte biti ofarbane,jedino estetski izgledaju bolje kad su ofarbane!
Svaka ti dal. -čast!
A postoje li mekše opruge od fabričkih zastavinih?
Svaka ti dal. -čast!
A postoje li mekše opruge od fabričkih zastavinih?
Avram '90- SOHC 1372ccm 72ks
- Broj poruka : 4182
Godina : 34
Datum upisa : 29.08.2010
Pa usustini da, jeste tako ali sam zeleo da ponudim odredjen nivo kvaliteta i da budem drugaciji od drugih Vodio sam se idejom, sta sam ja zeleo da kupim a nisam bio u mogucnosti i sta bi bilo zanimljivo ostalima A i mnogi koji se odluce da modifikuju svoje Zastave tj u ovom slucaju spuste su osobe koje vole da posvete paznju i detaljima pa ja verujem da bi vecini vise odgovarlo ovako ofarbao nego onako sa otpada zardjalo... Imao sam priliku da odem na jedan otpad pa mi lik trazio 2000din za opruge i jos ja moram sam da skidam... Tako da mislim da je moja ponuda sasvim korektna
Sto se tice opruga, pa u teoriji da li u praksi tesko... Znaci, prvo mora da se nadje da bude odgovarajuceg precnika. Kad se nadje to, onda se mora naci duza od fabricke jer ako se kupi jednaka ili kraca onda ce auto biti nizi... A i mora da bude duza, cak sta vise, trebalo bi podici auto jer je meksa i ako auto bude iste visine kao sa fabrickim oprugama onda ce da stosuje... A opet ako se digne onda ce amortizeri biti previse izvuceni a i pitanje je kvaliteta voznje posto visi a meksi auto ima prilicno da se naginje... A opet, ako bi da se zadrzi fabricka visina sa meksim oprugama onda mora da se krati telo amortizera... Mada i onda ostaje pitanje toga da ponovo koliki ce biti hod posto ako se opet sabije previse onda ce da udara poluosovina o krak karoserije, alternator, ramena se jako uvijaju, b. stangla moze da lupa u menjac, spone su pod opterecenjem a i letva... Mislim da ako se zeli meksi auto, onda bi eventualno mogla da se izbaci b. stangla i prepravi prednjica na "uzduzne vodjice" ali je pitanje koliko bi bilo osetno povecanje udobnosti a i izrada bi ja mislim izasla barem 2-3000din... A pozadi bi mogli da se preprave amortizeri pa da se nabace opruge zadnje od Floride/Golfa... Samo je pitanje ponasanje vozila, sve je to ok kad se lepo i lagano vozi, al ne znam kako bi bilo ako bi moralo naglo da se reaguje da bi se izbeglo nesto... Mada ako si pitao to najvise zbog udobnosti, barem sam ja tako predpostavio, opruge imaju mnogo manji uticaj od amortizera... Uticaj ti je odprilike amortizeri/opruge = 70/30%... Barem iz mog uskustva i osecaja za to Ali odprilike se i Aki slaze sa mnom, a on je isto imao zelju da udobnost zadrzi sto blize fabrickom nivou Takodje na udobnost voznje prilicno utice sirina guma, ne samo profil... Primera radi, 185/55 R14 je udobnije nego 145/80 R13. Iako ova druga ima skoro 1.5cm veci profil. A bitan je isto i precnik tocka... Veci precnik, udobnija voznja. Mada naravno, nema smisla ici preko fabrickog.
Inace, danas odradjen drugi sloj
A sutra ide prvi sloj farbe pa u nedelju zavrsni sloj
Sto se tice opruga, pa u teoriji da li u praksi tesko... Znaci, prvo mora da se nadje da bude odgovarajuceg precnika. Kad se nadje to, onda se mora naci duza od fabricke jer ako se kupi jednaka ili kraca onda ce auto biti nizi... A i mora da bude duza, cak sta vise, trebalo bi podici auto jer je meksa i ako auto bude iste visine kao sa fabrickim oprugama onda ce da stosuje... A opet ako se digne onda ce amortizeri biti previse izvuceni a i pitanje je kvaliteta voznje posto visi a meksi auto ima prilicno da se naginje... A opet, ako bi da se zadrzi fabricka visina sa meksim oprugama onda mora da se krati telo amortizera... Mada i onda ostaje pitanje toga da ponovo koliki ce biti hod posto ako se opet sabije previse onda ce da udara poluosovina o krak karoserije, alternator, ramena se jako uvijaju, b. stangla moze da lupa u menjac, spone su pod opterecenjem a i letva... Mislim da ako se zeli meksi auto, onda bi eventualno mogla da se izbaci b. stangla i prepravi prednjica na "uzduzne vodjice" ali je pitanje koliko bi bilo osetno povecanje udobnosti a i izrada bi ja mislim izasla barem 2-3000din... A pozadi bi mogli da se preprave amortizeri pa da se nabace opruge zadnje od Floride/Golfa... Samo je pitanje ponasanje vozila, sve je to ok kad se lepo i lagano vozi, al ne znam kako bi bilo ako bi moralo naglo da se reaguje da bi se izbeglo nesto... Mada ako si pitao to najvise zbog udobnosti, barem sam ja tako predpostavio, opruge imaju mnogo manji uticaj od amortizera... Uticaj ti je odprilike amortizeri/opruge = 70/30%... Barem iz mog uskustva i osecaja za to Ali odprilike se i Aki slaze sa mnom, a on je isto imao zelju da udobnost zadrzi sto blize fabrickom nivou Takodje na udobnost voznje prilicno utice sirina guma, ne samo profil... Primera radi, 185/55 R14 je udobnije nego 145/80 R13. Iako ova druga ima skoro 1.5cm veci profil. A bitan je isto i precnik tocka... Veci precnik, udobnija voznja. Mada naravno, nema smisla ici preko fabrickog.
Inace, danas odradjen drugi sloj
A sutra ide prvi sloj farbe pa u nedelju zavrsni sloj
Avrame, sta ce mekse opruge?
Aki91- SOHC 1116ccm 55ks
- Broj poruka : 1117
Godina : 33
Datum upisa : 07.01.2010
Fabricka je zastava savim udobna odnosno mekana.
Aki91- SOHC 1116ccm 55ks
Mozda bi on jos mekse Mada bih se ja vise posvetio sedistima u tom pogledu
Aki,kod mene su menjani amortizeri pre 3-4 godine i stavljeni su lip-sva 4,mogu da skačem po autu i da ga muckam,on se ukruti momentalno i npr. neke neravnine na putu,sve se oseti,meni izgleda da to nešto nije kako treba namešteno,čak sam pričao jednom sa Yugisom,kad su mi menjali amorte,onu gumu sto izgledao kao platna su stavili istu staru koja ima 20 godina i koja je istrulila,a sad posle 4 godine ko zna šta je sa njom!
Uglavnom,u drugim zastavama sam se slabo i vozio,ali mislim da je kod mene nešto mnogo tvrdo!
Uglavnom,u drugim zastavama sam se slabo i vozio,ali mislim da je kod mene nešto mnogo tvrdo!
Pa to je zbog amortizera, oni su tvrdji od fabrickih
To je nesto drugo ako su se amortizeri ukrutili.Jel je tako otkad si stavio te amortizere ili od nedavno.A mekse opruge stvarno nema smisla stavljat.
Aki91- SOHC 1116ccm 55ks
Aki,nisam mislio da se amorti ukrute,nego da ukrute auto-mislim nisu propali,pa kad mrdneš auto on radi još 3 sekunde dok se ne smiri,kod mene učvrsti auto odmah-znači da su ispravni
Mislim da je tako od početka kad su zamenjeni!
Yugisa,a koji su amortizeri fabrički na zastavu stavljani? Nisu ovi lip?
Mislim da je tako od početka kad su zamenjeni!
Yugisa,a koji su amortizeri fabrički na zastavu stavljani? Nisu ovi lip?
Tj rade onako kako bi trebali Fabricki su Amortizeri Pristina tj AP skraceno a koliko sam ja negde citao, LIP su valjda ugradjivali na kraju, pre gasenja, mada ne znam da li je to bas istina. Takodje sam citao negde da su i oni Zastava Sport amortizeri isto LIP, samo sa skracenom osovinom...
Pa da,oni rade kako treba,a sve tvrdo...
Moram ja to kad otopli još malo,da pregledam te gume,možda su propale!
Moram ja to kad otopli još malo,da pregledam te gume,možda su propale!
Pa od tog nece bas biti meksi Mada je pametno to da sredis posto ako imas tamo lufta onda se i tocak mrda...
Kupis lepo kopiju LIP amortizera, to ce ti biti mekano Slabiji su nego neki 20 godina stari amortizeri
Kupis lepo kopiju LIP amortizera, to ce ti biti mekano Slabiji su nego neki 20 godina stari amortizeri
Al bi štosov'o,ne bi se smirio dok ne staneš skroz!
Strana 2 od 40 • 1, 2, 3 ... 21 ... 40
Similar topics
» Rasprava o kvalitetu
» Rasprava o kvalitetu
» semerinzi radilice-preporuka o kvalitetu
» Rasprava o isplativosti ugradnje plina
» Rasprava o kvalitetu
» semerinzi radilice-preporuka o kvalitetu