Skracivanje osovine amortizera za 4cm bez rastavljanja amortizera
+8
slobokv88
Crazy128
sugo
Avram '90
kalasnjikov
CyberianIce
dragan brate
YUgisa
12 posters
Zastava Forum :: Slobodne teme :: DIY
Strana 5 od 5
Strana 5 od 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Skracivanje osovine amortizera za 4cm bez rastavljanja amortizera
2 kruga je relativan pojam, posto imas opruge u raznim duzinama od 38 do 43cm, prakticno na svakih 5mm iako zvanicno treba da bude na 38/40/42cm i znaju da se razlikuje broj krugova za do 3/4 kruga. Neke su 8 i nesto, druge su 9...
Mada za secene fabricke opruge, ako je manje od 35cm od ruba do centra tocka, mora da se stavi kraca odbojna guma, a za 33cm je najnize sto moze i nece pomoci ovo skracivanje amortizera niti je potrebno uraditi u tom slucaju. Ovo skracenje je kad se koriste tvrdje opruge od fabrickih. I onda ispadaju iz mesta kada se podigne auto na dizalicu i slicne situacije kad se amortizer izvuce do kraja jer su prekratke opruge za fabricku duzinu amortizera. Jer sa fabrickim oprugama ako spustas ispod 33cm, udara u samo kuciste previse pa njega treba teoretski skratiti, ali ako ga skratis ni to nije resenje jer krene da udaraju spone u sasiju, desna poluosovina u alternator, stangla u menjac itd... Zato se stavljaju onda tvrdje opruge od fabrickih.
Mada za secene fabricke opruge, ako je manje od 35cm od ruba do centra tocka, mora da se stavi kraca odbojna guma, a za 33cm je najnize sto moze i nece pomoci ovo skracivanje amortizera niti je potrebno uraditi u tom slucaju. Ovo skracenje je kad se koriste tvrdje opruge od fabrickih. I onda ispadaju iz mesta kada se podigne auto na dizalicu i slicne situacije kad se amortizer izvuce do kraja jer su prekratke opruge za fabricku duzinu amortizera. Jer sa fabrickim oprugama ako spustas ispod 33cm, udara u samo kuciste previse pa njega treba teoretski skratiti, ali ako ga skratis ni to nije resenje jer krene da udaraju spone u sasiju, desna poluosovina u alternator, stangla u menjac itd... Zato se stavljaju onda tvrdje opruge od fabrickih.
Ovo moje je radjeno davno i nisam tad znao nista o ovome samo mi je na fb- grupu receno mozes 2 kruga i ja uradio, sad izmjerih od ruba do centra tocka ima 32cm. Na koju visinu dodje sa ficinim oprugama kec? Sto predlazes ti da uradim? Ubacih par slika da vidis kako to izgleda. I hvala na ovako detaljnim odgovorima puno mi znaci!!
Miquelly- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 11
Godina : 25
Datum upisa : 12.02.2021
Ficina opruga spusta na 31cm i potrebno je onda uraditi ovo iz teme, samo u zavisnosti od amortizera treba oko 40 do 60mm da se stanji i kraca odbojna guma kao sto je vec opisano i sa gibnjem od 4 lista pozadi, to je prilicno lep setap za svakodnevnu voznju ako se zeli drasticnije povecanje stabilnosti uz manji gubitak udobnosti, mada posto tebi ne radi amortizer kako bi trebao, verovatno bi bio i udobniji nego sada.
Aha, pa onda sad imas sve informacije
Daaa Cedomir za zadnji trap, ti za pednji i lezi kao Porše (njegove rijeci).😂😂
Hahahaha vazi
Ovde uglavnom junior ili Ceda,Cedomir me samo zena zove kad popizdi 😂
Ps
On je i za zadnji samo preko mene 😂
Ps
On je i za zadnji samo preko mene 😂
junior45- DOHC 1995ccm i.e 139ks
- Broj poruka : 35132
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012
Pozabavio sam se danas sa oprugama i ima posla ali se isplati!! Evo slike kako to sada izgleda, ne moze se uporediti sa ovim prije po svakom pitanju a po stabilnosti u krivinama tek. Malo su mutne slike ali jbg uhvatila me noc dug je posao to hahaha, hvala na info i pomoci!! Saljem slike bolje kad napravim!
Super, drago mi je da si zadovoljan
Similar topics
» Ugradnja ficinih i peglicinih opruga, skracivanje fabrickih. Uparivanje amortizera sa oprugama.
» Skripa iz solje amortizera i iz najverovatnije dotrajalog amortizera (kako proveriti)
» bregaste osovine
» Skracivanje hoda rucice menjaca
» Racunanje dobitaka na zameni bregaste osovine
» Skripa iz solje amortizera i iz najverovatnije dotrajalog amortizera (kako proveriti)
» bregaste osovine
» Skracivanje hoda rucice menjaca
» Racunanje dobitaka na zameni bregaste osovine
Zastava Forum :: Slobodne teme :: DIY
Strana 5 od 5
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu