Projekat: Restomod Yugo 1.3EFI
+7
nenad_jj
VPetar
dimmu
nikola031
yankez92
junior45
YUgisa
11 posters
Strana 5 od 7
Strana 5 od 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Re: Projekat: Restomod Yugo 1.3EFI
Danas smo isekli samo neke zakrpe i pripremili zamenu za polomljen brezon, nazalost ostao sam bez gasa za varenje tako da ce morati na pauzu malo radovi:
[You must be registered and logged in to see this link.]
Napokon nastavljeni radovi, zakrpljen patos, pojacane rupe za montazu sedista, zapusena rupa od antene i dimplovan lim za ojacanje praga:
YUgisa :: dimplovan lim za ojacanje praga:
Jer to ojacanje rupe,jer taj alat presujes rucno ili hidraulikom?
MilosL- OHV 843ccm 34ks
- Broj poruka : 237
Datum upisa : 08.01.2018
Stezem sraf i to privuce dve strane
Pojacani svi spojevi na patosu, zatvorene nepotrebne rupe na patosu i zapoceto popravljanje poprecne gredice koja je iskrivljena. Nazalost jedan kraj je ispeglan kad sam skontao da je lim toliko otanjen da se ipak mora iseci i zameniti:
Pojacani svi spojevi na patosu, zatvorene nepotrebne rupe na patosu i zapoceto popravljanje poprecne gredice koja je iskrivljena. Nazalost jedan kraj je ispeglan kad sam skontao da je lim toliko otanjen da se ipak mora iseci i zameniti:
Nastavljeni radovi na patosu, okrpljene rupe, pojacano sve, dodate kuke za auspuh, brezoni za drzace matica sedista, tretirano mehanicki i hemijski protiv rdje i ofarbano sve u epoxi prajmer:
Posle dosta mucenja da se ocisti sva diht masa na protivpozarnom zidu, pojacan dodatim varovima:
slinim od kad si krenio s poslom, nego uvijek me jedna stvar zanima, kako zaštitiš lim i s druge strane vara? npr po krovu što si vario? jel ona su prskaš kroz cijev anti rost, pa prajmer pa boju?
AnteLo- OHV 1451ccm 73ks
- Broj poruka : 993
Godina : 20
Datum upisa : 14.01.2020
Ako neku supljinu krpim tj otvaram, onda ocistim svu rdju sto mogu da pridjem, isperem sa nitro razredjivacem, pa antirost, pa opet nitro pa onda prajmer i onda zavarim. Mada naravno deo prajmera izgori od toplote ali opet. Ali svakako sve te supljine ce kad dodje vreme za farbanje da se isperu sa nitrom par puta, pa antirost, pa opet nitro, pa onda prajmer i farba i onda vosak. Barem pretpostavljam da ce tako raditi Yankez
U glavnom je situacija takva da tu gde se krpi ima nesto povrsinske rdje, dalje u dubinu obicno nema ili je ono tek tek tako da taj deo bi trebao da bude dovoljno sto se sa crevom ispere sve sa nitrom i onda predje antirostom itd dalja procedura. Jer tu gde je trulo obicno ima dosta povrsinske rdje, blata i slicno i onda to trazi da se malo vise cisti od prostog ispiranja... A farbam prajmerom iako ce se farbati dodatno na kraju jer kazem, tu gde nema rdje ili je minimalna povrsinska, obicno je i predjeno sa fabrickim prajmerom tako da po kolicini slojeva da bude sve slicno.
Nakon toga sam ja te duple spojeve limova sve prelazio sa spoljne strane sa diht masom da ne moze tu gde je na udaru vode i blata da se zavuce nista izmedju (naravno spolja je vec pre diht mase bilo u prajmeru), pa onda opet prajmer pa boja i onda zastita gde treba od kamencica.
U glavnom je situacija takva da tu gde se krpi ima nesto povrsinske rdje, dalje u dubinu obicno nema ili je ono tek tek tako da taj deo bi trebao da bude dovoljno sto se sa crevom ispere sve sa nitrom i onda predje antirostom itd dalja procedura. Jer tu gde je trulo obicno ima dosta povrsinske rdje, blata i slicno i onda to trazi da se malo vise cisti od prostog ispiranja... A farbam prajmerom iako ce se farbati dodatno na kraju jer kazem, tu gde nema rdje ili je minimalna povrsinska, obicno je i predjeno sa fabrickim prajmerom tako da po kolicini slojeva da bude sve slicno.
Nakon toga sam ja te duple spojeve limova sve prelazio sa spoljne strane sa diht masom da ne moze tu gde je na udaru vode i blata da se zavuce nista izmedju (naravno spolja je vec pre diht mase bilo u prajmeru), pa onda opet prajmer pa boja i onda zastita gde treba od kamencica.
Poskidane kuke za izolaciju i nosac obloge menjaca, ofarban PP zid, demontirana vrata za ulivanje goriva i zapusene rupe od lajsne. I zapoceti radovi na demontazi A stuba i praga, ukupno 106h do sada:
Ukloljen A stub i prag i polako pripremamo montazu novog 2mm pojacanja umesto fabrickog 0.8mm:
YUgisa ::[You must be registered and logged in to see this link.]
YUgisa ::[You must be registered and logged in to see this link.]
Da li je ova rdja iza A stuba bila vidljiva ili si skidao za svaki slucaj da vidis kakva je situacija iza?
Posto na prvoj slici izgleda sve super, nikada ne bi rekao da je slika 2 to sto je iza slike 1.
dimmu- SOHC 1301ccm EFI 68ks
- Broj poruka : 3943
Datum upisa : 29.04.2015
Ne vidi se na slici, ali spoljna obloga je imala dosta rupica (nisam siguran sto tako truli ali svuda vidim da je tako ako krene da probija). Ali taj A stub je dobar primer toga zasto nisam za duplirale limova kad se pojacava limarija jer svuda je to tako jer ne moze da udje izmedju prajmer ni fabricki. Tako je bilo i kod Petra, a i na zelenom sam isto video da ima u manjoj meri gde sam sekao da okrpim.
Najbolje sto moze je da se sto bolje natopi tokom procesa farbanja supljina i naduva puno voska u nadi da ce se zatvoriti rupe na spojevima i na taj nacin zaustaviti kontakt tog prostora izmedju 2 lima sa vazduhom. Zato ja otvaram rupu tu na A stubu iznad gde sam sekao sto fabricki ima pa zavare parce metala naknadno, da jer tuda je najbolji pristup za gornju zonu tog prostora oko A stuba. Problem je samo da je ta rupa preklopljena kad se stavi blatobran, pa je naknadno problem obnoviti zastitu.
Najbolje sto moze je da se sto bolje natopi tokom procesa farbanja supljina i naduva puno voska u nadi da ce se zatvoriti rupe na spojevima i na taj nacin zaustaviti kontakt tog prostora izmedju 2 lima sa vazduhom. Zato ja otvaram rupu tu na A stubu iznad gde sam sekao sto fabricki ima pa zavare parce metala naknadno, da jer tuda je najbolji pristup za gornju zonu tog prostora oko A stuba. Problem je samo da je ta rupa preklopljena kad se stavi blatobran, pa je naknadno problem obnoviti zastitu.
Ofarban prag i A stub i zavareno pojacanje. Takdje isecen visak veznog lima sa desne strane i pojacan desni kos dodatnim varovima. I onda nam nestalo zice za varenje, potroseno 3.5kg do sada:
Kod zelenog kako je bilo:
Kod zelenog kako je bilo:
Ti nisi majstor, ti si doktor 🎓
Pratim sve sto radis i svaki put se iznova odusevim koliko je to sve lepo, pedantno, precizno i temeljno ✨
Svaka cast, nema takva dva 💪
Pratim sve sto radis i svaki put se iznova odusevim koliko je to sve lepo, pedantno, precizno i temeljno ✨
Svaka cast, nema takva dva 💪
Jovovic- OHV 843ccm 34ks
- Broj poruka : 227
Datum upisa : 24.03.2023
Nije toliko raditi problem koliko naplatiti. Malo ljudi shvata da je ovo 116h radnih sati i da smo potrosili 51000din na delove limarije i potrosni materijal, a nije gotovo.
Za ovakav rad niko ne bi trebao zaliti ni dinara, koliko god da kosta, nije ovo neka budzetna krpljacina koja ce da taljiga par godina pa onda opet isto kao sto je i bilo... Ovo ce biti bolje nego kad je iz fabrike izasao, znaci i bolje zasticen i bolje ojacan a svaki deo je pretresen i bez korozije, sredjen i izvaren...
Posebno sto je danas jako tesko naci nekoga ko uopste hoce da radi takav veliki posao tako detaljno... Plus- u pitanju je auto koji se odavno ne proizvodi i sve ih je manje u dobrom voznom stanju (da ne kazem na ulicama, po Beogradu gotovo da vise ne mozes nigde da ga vidis u saobracaju)... A nakon ovakve restauracije dobija se prakticno nov Yugo, kazem, i bolji nego nov... Tako da to vredi svake pare 😉
Posebno sto je danas jako tesko naci nekoga ko uopste hoce da radi takav veliki posao tako detaljno... Plus- u pitanju je auto koji se odavno ne proizvodi i sve ih je manje u dobrom voznom stanju (da ne kazem na ulicama, po Beogradu gotovo da vise ne mozes nigde da ga vidis u saobracaju)... A nakon ovakve restauracije dobija se prakticno nov Yugo, kazem, i bolji nego nov... Tako da to vredi svake pare 😉
Jovovic- OHV 843ccm 34ks
Nazalost razlog sto ih ima sve manje i manje je jer nisu ljudi spremni da uloze Tesko je nekome opravdati ovolika ulaganja, s obzirom da samo limarija bez farbanja izadje ko "dobar" Yugo iz oglasa Iznenadio sam se koliko ih ima u Banatu
Koliko god da ih ima u Banatu ovaj ce da nadzivi sve 😅
Ovo je projekat bukvalno od golog lima, od nule, tako da je logicno da ulaganja i troskovi tesko da mogu da se mere sa nekim skromnijim sredjivanjem... Ali ce zato biti vrhunski ✨
Ovo je projekat bukvalno od golog lima, od nule, tako da je logicno da ulaganja i troskovi tesko da mogu da se mere sa nekim skromnijim sredjivanjem... Ali ce zato biti vrhunski ✨
Jovovic- OHV 843ccm 34ks
Ja ne moram da zurim sa popravkom mazde
- Broj poruka : 7302
Godina : 30
Datum upisa : 07.10.2013
Pa videcemo jos za nju kad budemo blizi kraju sa ovim
Hahaha ja mislim za doterivanje ovog pacijenta kuci
- Broj poruka : 7302
Godina : 30
Datum upisa : 07.10.2013
Zavrsen desni prag, usput pojacan A stub i B stub iz kabine, prebaceno kacenje prednjih pojaseva iz polozaja iza zadnjeg tapacirunga na B stub radi lakse demontaze fabrickog pojasa kada nije potreban:
Similar topics
» Projekat: Restomod Yugo 1.6 16v
» ubacivanje 1.6 16v fiat bravo/a motora u yuga
» tesko verglanje, florida 1.3efi, '00
» Problem sa plinom na leru, Florida 1.3EFI
» Da li menjac za za Yugo Koral 65 odgovara na Yugo Floridu?
» ubacivanje 1.6 16v fiat bravo/a motora u yuga
» tesko verglanje, florida 1.3efi, '00
» Problem sa plinom na leru, Florida 1.3EFI
» Da li menjac za za Yugo Koral 65 odgovara na Yugo Floridu?
Strana 5 od 7
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu