1.4 turbo organi na obican blok :D
+4
YUgisa
VPetar
Dare4x4
vukiclab
8 posters
Zastava Forum :: Mehanika :: Tuning
Strana 2 od 2
Strana 2 od 2 • 1, 2
Re: 1.4 turbo organi na obican blok :D
radilica i klipnjace su iste kao i na 1600, 1.4t blok je isti kao i 1.4 NA blok dok 1.3t ima malo više "mesa".
NA glava paše na turbo blok i osobno znam lika s Puntom GT 1.6 8v. Isto mi je on pričao da se može stavit glava od 1.4 8v tipa na gt blok i da ima malo bolje ventile ali se iskreno ne sjećam veličina ventila.
Također postoje 3 revizije GT motora tako da i na to treba pripaziti.
Mislim da je bregasta od GTa dosta slaba tako da bi se ja nebi brinuo o njoj uopće i stavio bi DMB 1.1 bregastu.
Da se mene pita ja bi složio nadrkanog NA 1.6 iz tog 1.4, bregasta od Punta Sportinga, neki dobar weber, malo sređeni portovi, spuštena glava i eto ga. Vjerojatno ćeš parirat s serijskim 1.3t bez problema.
NA glava paše na turbo blok i osobno znam lika s Puntom GT 1.6 8v. Isto mi je on pričao da se može stavit glava od 1.4 8v tipa na gt blok i da ima malo bolje ventile ali se iskreno ne sjećam veličina ventila.
Također postoje 3 revizije GT motora tako da i na to treba pripaziti.
Mislim da je bregasta od GTa dosta slaba tako da bi se ja nebi brinuo o njoj uopće i stavio bi DMB 1.1 bregastu.
Da se mene pita ja bi složio nadrkanog NA 1.6 iz tog 1.4, bregasta od Punta Sportinga, neki dobar weber, malo sređeni portovi, spuštena glava i eto ga. Vjerojatno ćeš parirat s serijskim 1.3t bez problema.
AnteLo- OHV 1451ccm 73ks
- Broj poruka : 993
Godina : 20
Datum upisa : 14.01.2020
ja sam pre gledao velicine ventila i naisao na sledeci podataka.. ventili kod turba su 36/33 a ventili kod atmo 37.5/31. E sad ne znam da li je tacno.. Drugo, glave od turbaka imaju vece komore zbog kompresionog odnosa.. Ja bih ostao kod 1.4, sirim klipovima necu dobiti nista puno vise, jedino ako budem isao na vece vemtile, pa da ne mogu da stanu na 1.4, a ovako ce mi ostati deblji zidovi na cilindru.. Sto se tice bregaste iz Punta su toliko lose polovne kao da su ih pravili od siporeksa ( Imao sam cast da pazarim jednu i bila je katastrofa ). Spremio sam i horiznotalce ali sam oduvek voleo i turbo verziju.. Videcemo, mozda i spakujem samo glavu, grane trubo i instalaciju.. Mada mi se bas to i ne svidja puno..
yankez92- OHV 1451ccm 73ks
- Broj poruka : 914
Godina : 32
Datum upisa : 17.12.2018
Da atmo 1.4 ima 37.5/31 ventile. I moze da se stavi 37.5/33 kombinacija na taj precnik klipa, to je i neki max optimum da nema uskog grla pored zidova Povecanje komore ne zvuci kao velik problem, pogotovo sto moze da se kopa oko ventila za bolji protok, sto je bas problem kod atmo motora.
Treba racunati i na to da su to automobili 20-30 godina stari, a sigurno nisu kupljeni da bi baba isla na pijacu I onda jos "nase" odrzavanje... Dobro je da uopste postoje...
Treba racunati i na to da su to automobili 20-30 godina stari, a sigurno nisu kupljeni da bi baba isla na pijacu I onda jos "nase" odrzavanje... Dobro je da uopste postoje...
Ovako ima jedan lik kod nas ojačano košaro na yugu cabrio 1.6 turbo, a mjenajč je od una turba.
snopy106- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 75
Datum upisa : 05.03.2020
Offtopic ali šta nije to od Mateja 2.0 16v Yugo s pogonom od Integralke?
AnteLo- OHV 1451ccm 73ks
Imas prav, ja sam malo zajebao. On mi je slao gornjo sliko od menjaca i rekao da ima od una turba. Znam da ima dva yuga kabrioleta samo ne znam od kojeg je ona slika.
snopy106- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 75
Datum upisa : 05.03.2020
Da ima dva i jedan ima pogon na sva cetiri, a drugi ima samo prednji pogon
sorry na off topicu al jel ima itko slike tog 1.6 turbo cabria?
AnteLo- OHV 1451ccm 73ks
Strana 2 od 2 • 1, 2
Similar topics
» 1.3 Turbo i 1.4ie Turbo iz Fiat Una - ugradnja, razlike, prednosti i mane
» Elektricni turbo
» Turbo - opsta tematika
» Elektricni turbo na zastavi
» Turbo u yugo sa origjnalnim motorom
» Elektricni turbo