Problem sa Yugo Floridom 1.3 Tng(Snaga i potrosnja)
+13
Jandro
Miljan
Milos55
VPetar
jollyjumper
Mitke
ZAC
YUgisa
dimmu
Nele11
slobokv88
jugota
junior45
17 posters
Strana 2 od 5
Strana 2 od 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Problem sa Yugo Floridom 1.3 Tng(Snaga i potrosnja)
YUgisa ::Ja sam ti rekao sta je problem, nije EFI
dimmu- SOHC 1301ccm EFI 68ks
- Broj poruka : 3943
Datum upisa : 29.04.2015
MIljane, gresis za potrosnju, 1.1 ili 1.3 da bi trosili 15-16 l plina, mora da nesto debelo ne valja, ili da ide bolje nego na benzin. SVe normalno i ustelovano, 12 i to ne znam sta da mu radis, normalnom voznjom 10 MAKS 11.
Zac, oces povoljnu ugradnju u daciju, da ne ljubomorises vise, da se i ti vozis jeftino?
Zac, oces povoljnu ugradnju u daciju, da ne ljubomorises vise, da se i ti vozis jeftino?
Mitke- SOHC 1581ccm 83ks
- Broj poruka : 8662
Godina : 34
Datum upisa : 25.03.2011
Mitke ::
i koliko bi trosio plina? 2 litre? Moj sada trosi 5.3 benzina...gde ces manje..
Godina : 50
Datum upisa : 16.06.2012
A zar nije lepse da ti trosi 6 plina De ces od toga lepse
Mitke- SOHC 1581ccm 83ks
Nema sanse, koliko znam svima trosi plin skoro duplo nego goriva... a i nisam lud da sjebem auto i ostanem bez gepeka.
Veruj mi ne znas. Tvojim stilom voznje i tvojom relacijom kojom se najcesce kreces (kuca posao i obrnuto), moj auto koji je skoro pa duplo jaci od tvog, 7 l ne bi presao ni u teoriji Ako ne verujes, reci kad oces da ti ostavim auto na nedelju dana pa probaj
Mitke- SOHC 1581ccm 83ks
Zavisi od stila voznje, meni je na otvorenom putu Cabrio 1.3cw trosio 8l plina, ni litar vise, normalne voznje, bez naglih promena rezima, divljanja i slicno, u nekim normalnim obrtajima, 5 brzina. Dok je po gradu, zavisno od guzve, kreni stani i cepanja po gasu trosio 8-10. Benzina mi je trosio po fabrickoj specifikaciji 7.5-8l otvoreno, mada tako nesto i po gradu, opet slabo sam ga vozio na benzin, par puta mesecno, cisto zbog membrana i palio sam ga i gasio na benzinu. Ali fora je da nije bio ustrojen sa plinom, mala je razlika bila plin-benzin, ali nisi morao da stiskas papucicu gasa, sve se zavrsavalo na niskim obrtajima i na vr gasa do 2500-3000 obrtaja.
Zato sada ne mogu da se naviknem na Keca i ovaj izakani karb, koji trosi kao kamion.
Zato sada ne mogu da se naviknem na Keca i ovaj izakani karb, koji trosi kao kamion.
Hvala Mitke na ponudi, ali ne treba, meni treba auto i za Krcedin, znaci bez gepeka mi ne treba...a i ne zelim da vozim na plin, imam ja kuci plinsku bocu za sporet, koristimo plin od 1976 godine.
Ispricana prica sto puta ZACova bliza i dalja familija poseduje lanac pumpi sa plinom pa im trosi duplo nego benzina XD
VPetar- SOHC 1581ccm i.e 75ks
- Broj poruka : 7303
Godina : 30
Datum upisa : 07.10.2013
Mogu da se sjebu tegici i opruge u razvodniku pa da ne dodaje pretpaljenje i to je najcesci razlog osetnog pada snage, a samim tim i povecanja potrosnje.
Miljan- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 9430
Datum upisa : 05.03.2008
ZAC ::Hvala Mitke na ponudi, ali ne treba, meni treba auto i za Krcedin, znaci bez gepeka mi ne treba...a i ne zelim da vozim na plin, imam ja kuci plinsku bocu za sporet, koristimo plin od 1976 godine.
I pored plinske boce imam gepek skoro ko logan
E konacno dodjosmo do poente da si smorio sa pluvanjem plina. Ne zanima te plin i to je u redu, al prestani onda da se mesas SVAKI put kada se plin spomene.
Mitke- SOHC 1581ccm 83ks
Pravda za ZAC-a! Ja se slažem sa njim.
Milos55- OHV 1295ccm 61ks
- Broj poruka : 626
Godina : 25
Datum upisa : 19.04.2014
Pa lepo kaze covek.
Miljan- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 9430
Datum upisa : 05.03.2008
Vodite vi zac-a kuci sto se mene tice, nemam nista protiv
Nemam ja nista protiv zac-a, znamo se licno, i sto se mene tice za mnoge stvari ima moj naklon, ali za plin NIJE u pravu i nikada nece biti. I sve dok bude iznosio komentare na temu plina a da isti nije vozio u autu nego slusao price, a ja postojim na svetu i forumu doci ce do rasprave, jer ponavljam NIJE u pravu, vec prica nesto sto je cuo, sto je opet on cuo od nekoga ko je cuo od komsije, koji je cuo od komsijine zene. A uglavnom glavni protivnici plina ZAC koji nije nikad vozio plin u autu, nego se nalusao nekih prica i uvrteo sebi u glavu nesto, i Miljan koji predje 1000 km godisnje. Zajebite to.
Nemam ja nista protiv zac-a, znamo se licno, i sto se mene tice za mnoge stvari ima moj naklon, ali za plin NIJE u pravu i nikada nece biti. I sve dok bude iznosio komentare na temu plina a da isti nije vozio u autu nego slusao price, a ja postojim na svetu i forumu doci ce do rasprave, jer ponavljam NIJE u pravu, vec prica nesto sto je cuo, sto je opet on cuo od nekoga ko je cuo od komsije, koji je cuo od komsijine zene. A uglavnom glavni protivnici plina ZAC koji nije nikad vozio plin u autu, nego se nalusao nekih prica i uvrteo sebi u glavu nesto, i Miljan koji predje 1000 km godisnje. Zajebite to.
Mitke- SOHC 1581ccm 83ks
Pa normalno da nisam vozio na plin kada plin nije namenjen za SUS motore, vec za kuvanje...to ti je isto kao kada bi ja rekao...
Nisi nikada drzao psa u kavezu za kanarince...pa zasto bi kada znas da je kavez namenjen za ptice... ..
Mitke, nista licno...ti i ja smo drugari stari, znas vec...ali za plin nisi u pravu.
Nisi nikada drzao psa u kavezu za kanarince...pa zasto bi kada znas da je kavez namenjen za ptice... ..
Mitke, nista licno...ti i ja smo drugari stari, znas vec...ali za plin nisi u pravu.
Ja imam plin u kolima, i iznad svega bih voleo da ga šutnem napolje, daleko mu lepa kuća... Prvo što mi je boca zauzela pola gepeka, drugo što auto ide neuporedivo lošije kada se vozi na plin... Ateste, i ostale zajebancije da ne pominjem. Takođe, na našem tržištu je plin toliko očajan, da nemam reči. Letos su mi zveknule membrane na isparivaču i ispišao je sav antifriz napolje. Plinadžija mi je rekao da ne zna koliko je membrana, i ostalih komponenti menjao ljudima od početka 2017. a sve zbog očajnog plina. Ovo sve pričam iz ličnog iskustva, a ne rekla-kazala.
Ljudi, opet se teme zatrpavaju spamovima i beskonacnim raspravama o plinu..
Ima nas koji smo za, ima vas koji ste protiv. Vrtimo istu pricu vec dve godine na forumu svakih par meseci.
Za te dve godine bilo ko od nas nije promenio misljenje da li je plin dobar ili los. Ovakve diskusije su totalno bespotrebne, neka vozi svako svoj auto na koje god gorivo zeli..
Ima nas koji smo za, ima vas koji ste protiv. Vrtimo istu pricu vec dve godine na forumu svakih par meseci.
Za te dve godine bilo ko od nas nije promenio misljenje da li je plin dobar ili los. Ovakve diskusije su totalno bespotrebne, neka vozi svako svoj auto na koje god gorivo zeli..
dimmu- SOHC 1301ccm EFI 68ks
- Broj poruka : 3943
Datum upisa : 29.04.2015
Dimmu u pravu si, i ne bi ni bilo ovakbih rasprava kad bi ovi pljuvaci (prvi i osnovni ZAC ) sjahali sa grbace nama koji se jeftinije vozimo.
Milos55, aj jedno glupo pitanje. Zbog cega onda ne izbacis plin iz auta ako ti toliko smeta? Nemoj pogresno da me shvatis, ali brate meni ako nesto smeta ja to bacim u 3 lepe i cao.
Milos55, aj jedno glupo pitanje. Zbog cega onda ne izbacis plin iz auta ako ti toliko smeta? Nemoj pogresno da me shvatis, ali brate meni ako nesto smeta ja to bacim u 3 lepe i cao.
Mitke- SOHC 1581ccm 83ks
Zato što mnogo zezaju sa atestima prilikom izbacivanja, sve mora da bude 100% fabrički (što kod mene baš i nije), onda sve to iziskuje još dosta novca i gnjavaže... Takođe, pored mene ga vozi i ćale, koji ne bi u Zastavin auto uložio ni dinara (osim održavanja, naravno) i koji ne podnosi Juga, takođe mi kaže da nisam normalan što volim taj auto, dajem pare na njega, itd.
Milose, idi kod nekog da ti popravi auto i ici ce ti na plin slicno kao i na benzin
Miljan ::Mogu da se sjebu tegici i opruge u razvodniku pa da ne dodaje pretpaljenje i to je najcesci razlog osetnog pada snage, a samim tim i povecanja potrosnje.
Kao moj na primer,sto na autoputu odjednom pocne da ubrzava 😅
junior45- DOHC 1995ccm i.e 139ks
- Broj poruka : 35121
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012
Dobar je plin, ko se vozi sa karburatorom ja sam ga palio do nula stepeni na plin, terao, nema šta da se zaprlja, servis jednom godišnje 3000 dinara i teraj.
Kod ove floride je problem sa mešačem, a da se ubuši, ume da bude nezgodno, nema prostora, takav je karb.
Ako se stavi jednogrli, onda nema šanse da ide dobro, pa da bi se pokrenula, mora da se stisne, a to onda povećava potrošnju. Još ako vuče neki teret, ta potrošnja od 15 ak litara i nije strašna.
Dajte neke slike, da vidimo kako izgleda plinska instalacija, kako je postavljen isparivač i sl.
Kod ove floride je problem sa mešačem, a da se ubuši, ume da bude nezgodno, nema prostora, takav je karb.
Ako se stavi jednogrli, onda nema šanse da ide dobro, pa da bi se pokrenula, mora da se stisne, a to onda povećava potrošnju. Još ako vuče neki teret, ta potrošnja od 15 ak litara i nije strašna.
Dajte neke slike, da vidimo kako izgleda plinska instalacija, kako je postavljen isparivač i sl.
banebg81- OHV 843ccm 34ks
- Broj poruka : 226
Datum upisa : 10.02.2013
Za sta bre potrosnja od 15-ak litara nije strasna? Za neki V6 ili redni sestak (2500+ ccm) stvarno nije za sve ispod toga jeste, bar u normalnoj upotrebi. Divljanje ne racunam, tad niko potrosnju ne gleda.
Mitke- SOHC 1581ccm 83ks
Strana 2 od 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» Problem sa floridom
» Problem sa floridom 1.3