Položaj toplo/hladno na poklopcu kućišta filtera vazduha
+8
Neshko
Tatamata
YUgisa
Nikola NS
charjek
Milos
junior45
castiel-87
12 posters
Strana 1 od 2
Strana 1 od 2 • 1, 2
Položaj toplo/hladno na poklopcu kućišta filtera vazduha
Za vikend sam čistio kućište filtera vazduha od majoneza i ne znam da li sam pogrešno stavio poklopac kućišta filtera, ali od tada je počeo da mi secka auto kad vozim na plin ili možda kao da detonira, kad vozim preko 70 km/h, ali ne uvek, dok na benzin fino radi. Pre jedno 3 meseca sam zamenio ceo razvodnik paljenja i uzeo Magneti Mareli sa komutatorom, i nakon zamene nije mi uopšte seckao auto, sve do sada. Ovako sam stavio poklopac :
Takođe sam primetio kod kablova da je jedan kao opečen malo na bombini ili je možda probio :
Šta vi mislite da je u pitanju?
Takođe sam primetio kod kablova da je jedan kao opečen malo na bombini ili je možda probio :
Šta vi mislite da je u pitanju?
castiel-87- SOHC 1116ccm 55ks
- Broj poruka : 1158
Godina : 37
Datum upisa : 16.08.2012
Re: Položaj toplo/hladno na poklopcu kućišta filtera vazduha
Na poklopcu filtera imas klapnu,e tu klapnu trebas da okrenes ka cevki koja je bliza kabini,tadd usisava ladan vazduh i taj problem je resen..sto se tice kabla,ja bi ga zamenio za neki ispravan,cisto za probu..
junior45- DOHC 1995ccm i.e 139ks
- Broj poruka : 35132
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012
A leti da okrenem ovaj poklopac obrnuto ili da tako ostane? A koje kablove mi preporučuješ da uzmem?
Poklopac je trenutno na usisavanju hladnog vazduha, tako i ostavi preko leta. Zimi je potrebno da okrenes poklopac tako da pregrada na samom poklopcu zatvori dovod vazduha iz prednje surle a otvori prolaz toplog vazduha sa izduvne grane.
Kablove Facet, ProSpark, Lika sistem (ako nadjes).
Kablove Facet, ProSpark, Lika sistem (ako nadjes).
Milos- SOHC 1372ccm 72ks
- Broj poruka : 4104
Godina : 28
Datum upisa : 05.05.2012
A jel može da zbog tog dovoda vazduha i položaja pregrade secka i detonira ponekad?
meni je receno da ako vozim na plin uvek bude na hladnom vazduhu...
charjek- SOHC 1116ccm 55ks
- Broj poruka : 1005
Datum upisa : 20.01.2012
Tako je i meni receno.... Kakav ti je filter za vazduh? Taj kabel svakako zameni sa nekim ispravnim pa probaj,ali da je do njega bilo bi isto i na plin i na benzin.
Nikola NS- SOHC 1116ccm 61ks
- Broj poruka : 1321
Godina : 31
Datum upisa : 26.07.2013
Ista priča. Uzeo sam silikonske classic Flash kablove i zamenio, pa videću kako će se ponašati, a ovaj poklopac kako god da stavim ista priča.
Ne bih da te smorim ali mislim da gore nisi mogao da uzmes. Ja imam Flash i redovno na hladnom startu probijaju i auto trokira, o kvasenju da ne pricam.
Milos- SOHC 1372ccm 72ks
Pa ove sam cisto uzeo da resim dilemu dal je do kablova ili ne, a i nisam trenutno pri parama bas. A sta mislis da bi jos moglo biti? Jel moguce da je do kablova ili bobine(mada imam iskrinu sad), ako na benzin dobro radi, a na gas se gusi?
Struja,varnica... ako ti dobro radi na benzin,a zeza na plin
charjek- SOHC 1116ccm 55ks
- Broj poruka : 1005
Datum upisa : 20.01.2012
Jel sumnjate na bobinu?
Ako na benzinu sve radi bez problema, znaci da nije nisto oko paljenja. Da li ti je ispravno nastelovana smesa na plinu?
Milos- SOHC 1372ccm 72ks
Pa nista nisam dirao. Jedino ako se je sama rastelovala?
Ti si cackao to kuciste filtera vazduha,sad si valjda dobro vratio,tako kako je i bilo.Ako auto radi na benzinu normalno znaci do struje nije,da nisi mozda prao filter vazduha ili tako nesto? Ne moze smesa sama da se rasteluje tako odjednom,jedino ako nesto nisi dirao.Kakav ti je filter plina,meni se desilo da je bio strasno prljav i na plinu kao da secka,tj pomalo zatrokira....
Nikola NS- SOHC 1116ccm 61ks
- Broj poruka : 1321
Datum upisa : 26.07.2013
Ne ynam kakav je filter plina. Gde se on nalazi? U raspršivaču ili?Jutros probao sa novim zamenjenim kablovima, međutim ista priča
Ako nisi siguran kako stoji, sto prosto samo ne okrenes sad u drugi polozaj u odnosu na sad pa proveris da li ce onda da radi ok pa onda lako saznas da li je u tome problem ili ne i kako je stajalo kuciste...
Probao sam i tako, ali problem je i dalje tu. Zameniću i filter vazduha, pa pravac kod plinadžije. Jer drugo ne znam šta bi moglo biti.
kad si zadnji put menjao membrane na isparivacu od plina?
Tatamata- OHV 843ccm 34ks
- Broj poruka : 263
Datum upisa : 25.02.2015
Iz licnog iskustva: Uvek ostaje poklopac na hladno za voznju na plin!
Neshko- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 7
Datum upisa : 12.06.2015
Može li neko da napiše razloge iz kojih treba ostavljati poklopac na hladno zimi? Pri vožnji na plin naravno..
Hvala!
Hvala!
MarkoIrmes- OHV 1295ccm 61ks
- Broj poruka : 651
Datum upisa : 02.09.2015
Meni nikad nije bilo jasno ko je skontao takav sistem na filteru.
Motor, osim prvih minut dva, mnogo vise voli hladan nego vruc vazduh.
Cak sta vise kod turba se dodaje hladnjak za vazduh ( interkuler).
E zasto. Vruc vazduh je laksi od hladnog, sto znaci da ima manje grama u istoj zapremini.
Za proces gorenja su bitni grami, a ne litri, pa ispada da se sa vriucim vazduhom dobije manja snaga uz istu potrosnju.
Drugo vruc vazduh ce olakstati samopaljenje smjese ( detonantno izgaranje) sto svakako nije dobro.
Kao sto rekoh od 1 do 2 minuta ima prednosti ( od kada se ugrije izduvna grana dok se ne umlaci motor), poslije samo problemi.
Motor, osim prvih minut dva, mnogo vise voli hladan nego vruc vazduh.
Cak sta vise kod turba se dodaje hladnjak za vazduh ( interkuler).
E zasto. Vruc vazduh je laksi od hladnog, sto znaci da ima manje grama u istoj zapremini.
Za proces gorenja su bitni grami, a ne litri, pa ispada da se sa vriucim vazduhom dobije manja snaga uz istu potrosnju.
Drugo vruc vazduh ce olakstati samopaljenje smjese ( detonantno izgaranje) sto svakako nije dobro.
Kao sto rekoh od 1 do 2 minuta ima prednosti ( od kada se ugrije izduvna grana dok se ne umlaci motor), poslije samo problemi.
veselinovic- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 33
Datum upisa : 05.06.2015
Navodno gasadžije imaju letnju i zimsku smešu za gas (propan-butan smešu).
Ja sam par puta imao priliku da osetim (na svom novčaniku) tu razliku. Kad im u rezervoarima ostane "letnja" smeša i natočim je pa pređem pola od onoga što obično pređem kada se vozim na "zimsku" smešu u zimskim uslovima.
U suštini, samo sam u Sloveniji sipao gas do vrha u rezervoar (45litara) i sa njim prešao 660km dok se sve nije ispraznilo, a ovde tu kilometražu na pun rezervoar neću nikada ostvariti. Meni je usis uvek namešten na hladno. Naravno, drugačiji je sistem, ali isto ima topao i hladan uvod vazduha.
Takođe, kod mene postoji pozajmica tople vode iz rashladnog sistema, koja prolazi kroz kućište leptira gasa i dogreva vazduh. Navodno za istu količinu uzetog vazduha (uzetog iz hladnog dela usisa) nabije u usisnoj grani izvestan pritisak preko toplotno-pritisnog gasnog zakona, ali iskreno, nisam imao prilike nikada da poredim dogrevanje sa nedogrevanjem...
Ja sam par puta imao priliku da osetim (na svom novčaniku) tu razliku. Kad im u rezervoarima ostane "letnja" smeša i natočim je pa pređem pola od onoga što obično pređem kada se vozim na "zimsku" smešu u zimskim uslovima.
U suštini, samo sam u Sloveniji sipao gas do vrha u rezervoar (45litara) i sa njim prešao 660km dok se sve nije ispraznilo, a ovde tu kilometražu na pun rezervoar neću nikada ostvariti. Meni je usis uvek namešten na hladno. Naravno, drugačiji je sistem, ali isto ima topao i hladan uvod vazduha.
Takođe, kod mene postoji pozajmica tople vode iz rashladnog sistema, koja prolazi kroz kućište leptira gasa i dogreva vazduh. Navodno za istu količinu uzetog vazduha (uzetog iz hladnog dela usisa) nabije u usisnoj grani izvestan pritisak preko toplotno-pritisnog gasnog zakona, ali iskreno, nisam imao prilike nikada da poredim dogrevanje sa nedogrevanjem...
Kuciste leptira se zagreva da se ne bi zaledilo zimi..
junior45- DOHC 1995ccm i.e 139ks
- Broj poruka : 35132
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012
Bio sam kod 2 različita majstora (jedan radi samo mehaniku, drugi i mehaniku i gas i elektriku), obojica su rekli da je to zbog leptira karburatora, kao i da pad snage/povećanje potrošnje prosečan vozač nema šanse da oseti ukoliko se vozi na TNG (zimska smeša naravno), a da poklopac zimi držim na toplom a leti na hladnom.. Isprobao sam i toplo i hladno pod istim uslovima u istom danu, zaista ne osetim razliku u radu i snazi auta...
MarkoIrmes- OHV 1295ccm 61ks
- Broj poruka : 651
Datum upisa : 02.09.2015
Strana 1 od 2 • 1, 2
Similar topics
» Kondenzat - kondenzacija u kucistu filtera vazduha
» peglanje gibnjeva na hladno
» zadnje kocnice ne koce kad je hladno
» Problem sa paljenjem na hladno vreme...
» peglanje gibnjeva na hladno
» zadnje kocnice ne koce kad je hladno
» Problem sa paljenjem na hladno vreme...
Strana 1 od 2
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu