Hitno mi treba pomoc! Prokuvao mi je Yugo 55.

+15
Skywalker
Pakson
Miljan
ZAC
YUgisa
junior45
Crazy128
YugoM55
castiel-87
teslaboj
Mitke
Milos
srki79
pedesetpetica
Zuty
19 posters

Strana 2 od 5 Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeći

Ići dole

Hitno mi treba pomoc! Prokuvao mi je Yugo 55. - Page 2 Empty Re: Hitno mi treba pomoc! Prokuvao mi je Yugo 55.

Počalji od Milos Pon 05 Avg 2013, 00:12

Stavi neki cist karton ispod auta preko noci i ujutru ces videti gde curi. Ako ne curi nigde a trosi vodu, onda verovatno moras da skidas glavu i menjas dihtung.
Slobodno moze da vozis i ako kazaljka prelazi pola.
Milos
Milos
SOHC 1372ccm 72ks

Broj poruka : 4104
Godina : 28
Datum upisa : 05.05.2012

Nazad na vrh Ići dole

Hitno mi treba pomoc! Prokuvao mi je Yugo 55. - Page 2 Empty Re: Hitno mi treba pomoc! Prokuvao mi je Yugo 55.

Počalji od Zuty Pon 05 Avg 2013, 00:14

Do pola, pa i malo vise od pola je sasvim normalno, zavisi na koliko se pali vent, ....
Zuty
Zuty
SOHC 1290ccm 60ks

Broj poruka : 2224
Godina : 30
Datum upisa : 17.06.2013

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od teslaboj Pon 05 Avg 2013, 01:03

Meni je prokuvao pre 3 godine na nekom brdu nenormalnom, moralo je da se ide prvom jedno kilometar uz strmo cudo
A uopste nisam provaljivao da ne radi vent (do tada) jer gde god sam isao bilo je otvoreno pa se sam hladio Smile

Inace prokuvao je, prosistao na boci i na cepu izbacivao vodu, ugasio sam ga tog momenta, ostavio da se ohladi, dolio vodu cesmusu koju sam prvo nasao, sacekao jos malo dok je radio, pa dolio jos, i od tad je proslo 3 godine nema frke Wink

I da zamenio sam termodavac (valjda to?) koji odredjuje kad ce da se pali ventilator
teslaboj
teslaboj
OHV 843ccm 34ks

Broj poruka : 200
Godina : 35
Datum upisa : 07.10.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Milos Pon 05 Avg 2013, 01:08

Zato je najbolje staviti dodatni prekidac da mozes da palis ventilator kada hoces. Ja ga imam ali ga nikada nisam koristio (mislim na prekidac Laughing ).
Milos
Milos
SOHC 1372ccm 72ks

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od castiel-87 Pon 05 Avg 2013, 08:39

MilosBG ::Zato je najbolje staviti dodatni prekidac da mozes da palis ventilator kada hoces. Ja ga imam ali ga nikada nisam koristio (mislim na prekidac Laughing ).

Pa na šta bi drugo mislio Laughing  Nije valjda da ono drugo nisi nikad koristio Da puknes od smeha  Nemoj da me brukaš molim te, jer onda ode devojka kod komšije Jebe 
castiel-87
castiel-87
SOHC 1116ccm 55ks

Broj poruka : 1158
Godina : 37
Datum upisa : 16.08.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Milos Pon 05 Avg 2013, 18:56

Sve se koristi osim prekidaca za ventilator Wink Da puknes od smeha
Milos
Milos
SOHC 1372ccm 72ks

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od castiel-87 Uto 06 Avg 2013, 19:33

To hoću da čujem. Wink 
castiel-87
castiel-87
SOHC 1116ccm 55ks

Nazad na vrh Ići dole

Hitno mi treba pomoc! Prokuvao mi je Yugo 55. - Page 2 Empty ?

Počalji od pedesetpetica Pet 09 Avg 2013, 22:08

MilosBG ::Jel si ozracio sistem?
Nije nista cudno ako se kazalja penje do pola. Na celetovom sluzbenom kazalja ide cak i do 3/4 skale dok ne upali ventilator a na mom autu pali ventilator na malo vise od pola skale.
????? Jel si ozracio sistem? ?????

Ne znam sta to znaci.

Nisam pokusao da vozim kad skazaljka predje pola, jer ne znam da li ce opet da prokuva.

Da li neko zna, da li treba da se uradi neki servis , odnosno, da li se nesto ozbiljno desilo zato sto mi je prokuvao motor ????
Sad mi je hladnjak pun ciste destilovane vode, da li treba da dodam malo antifriza ???
pedesetpetica
pedesetpetica
OHV 767ccm 30ks

Broj poruka : 66
Datum upisa : 19.06.2013

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Mitke Pet 09 Avg 2013, 22:44

Ozraciti znaci ispustiti vazduh iz sistema.

Vidi ovako, prvo moras da znas da li se pali ventilator, dakle budi kuci, sipaj vode koliko treba, upali auto, sedi i cekaj, kada temperatura dodje do pola, ili malo preko pola ventilator MORA da su upali. Ako se ventilator ne upali, kada skala bude na pola, ili malo preko pola, obavezno ugasi auto, i onda javi ovde, da znamo na sta dalje da te uputimo Very Happy

Ako se ventilator ne pali, postoje 3 razloga za to

1 Zaglavio termostat
2 Zaglavio termoprekidac
3 Crko elektromotor ventilatora  (najmanje verovatno)

Dakle prvo saznaj da li ventilator radi, pa posle cemo lako Cheers
Mitke
Mitke
SOHC 1581ccm 83ks

Broj poruka : 8662
Godina : 34
Datum upisa : 25.03.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Milos Pet 09 Avg 2013, 23:33

MilosBG ::Kada budes nabavio novu posudu, otvoris tu malu rupu a rashladnu tecnost sipas u posudu. Kada pocne da izlazi na tu malu rupu na hladnjaku, zatvaras to i dosipas u posudu do naznacenog nivoa.
Obavezno moras izbaciti vazduh iz sistema, i to moze da prouzrokuje da dize temperaturu u crveno.
Mitke ti je napisao sta dalje da radis. Slobodno mozes da vozis i ako dodje kazaljda do pola, cak i vise od pola. Ako dodje skoro do crvenog a ne pali ventilator, onda imas problem. Ako ti nestaje voda iz prelivne posude, ili je hladnjak negde busan ili je otisla glava/dihtung. Kakav dim izlazi na auspuh? Ako je beo, motor sagoreva vodu. Skini svecice, ako imaju kao blato na vrhu i to je znak da sagoreva vodu.
Milos
Milos
SOHC 1372ccm 72ks

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od castiel-87 Sub 10 Avg 2013, 10:56

E ovako ljudi moji, da se ukljucim i ja ovde. Ja sam zamenio ekspanzionu posudu, ali nisam ispustao vazduh iz sistema, a sad je pun sistem antifrizom i destilovanom vodom. Da ispustam sada vazduh ili ne? Pali mi se ventilator i skala za temperaturu je ili do pola ili nekad malo iznad pola.
castiel-87
castiel-87
SOHC 1116ccm 55ks

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od YugoM55 Sub 10 Avg 2013, 13:48

@pedesetpetica

Jedino ti je mitke dao konkretan savjet što da uradiš...sve neki majstori a nitko osim mitketa da spomene termostat. Bože sačuvaj.

Uglavnom, kad ti se kazaljka popne do i preko polovice pipni donje crijevo na hladnjaku, e ako ti je ono hladno znači da ti je termostat zaglavio u zatvorenom položaju, odnosno voda ne ide iz motora u hladnjak da se ohladi. I to ti je razlog prokuhavanja.

Također tada bi trebao da se ventilator upali...vrela voda ide iz motora u hladnjak kroz donje crijevo kada termostat otvori i odmah na ulazu donjeg crijeva u hladnjak je termoprekidač koji pali ventilator kada do njega dođe ta vrela voda iz motora.

Ako ti kazaljka temperature dođe na 3/4 skale, odnosno na gornju polovicu ja ti nebi preporučavao da voziš dalje.
YugoM55
YugoM55
OHV 1295ccm 61ks

Broj poruka : 746
Godina : 31
Datum upisa : 13.10.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od pedesetpetica Ned 08 Sep 2013, 22:05

Drugri, tek sad nadjoh vremena da se pozabavim kolima.

Uradio sam kao sto ste rekli. Vozio sam auto u gradskoj voznji i nije popeo temperaturu. Kad sam stigo na odrediste gde cu popravljati kola. Upalio sam kola i pustio da rade, i kad je popeo temperaturu preko pola (malo vise), pocela je da mi siklja voda iz tankog creva koje ide do dekompenzacione posude. Ventilator se nije upalio. Tad sam ugasio motor. Kad se ohladio malo uzeo sam zicu i bolje pritegnuo to crevo gde je izlazila voda. Izgleda da je bio neki problem sa strujom (sa osiguracima) barem mislim tako, jer kad sam posle cackao osigurace, ventilator je proradio, ali se pojavio novi problem:
Sada pali ventilator cim skazaljka predje plavo znaci na 30%, mozda i manje. Dok sam to provalio skinuo sam hladnjak i ispustio svu vodu. Opet sam dolivao cistu destilovanu vodu dok mi nije izasla kroz mali crni otvor za vazduh na hladnjaku. Trazio sam taj termodavac da kupim na buvljaku na NBGD, ali bezuspesno. Sad treba to kupim i da zamenim, pa da vidim sta ce da bude. Ako ima neko neki savet ili misljenje, neka mi napise. Bicu zahvalan.
Pozdrav!
pedesetpetica
pedesetpetica
OHV 767ccm 30ks

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Milos Ned 08 Sep 2013, 22:10

Na buvljaku na Novom Beogradu nema puno delova za automobile. Jedne subote ustani malo ranije i idi na Bubanj potok, tamo ces naci sve sto ti je potrebno za pristojnu cenu.
Milos
Milos
SOHC 1372ccm 72ks

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Mitke Ned 08 Sep 2013, 22:21

Najbolje ti je to lepo kupiu prodavnici autodelova Very Happy
Mitke
Mitke
SOHC 1581ccm 83ks

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od pedesetpetica Ned 08 Sep 2013, 22:23

Ok. Kupicu ja to. Nego da li ce onda biti sve u redu? Da li moze da postoji jos neki problem? Nisam vozio kola mesec dana. Jer ne znam da, li ce nesto da se desi.
Hvala. Javicu sl. nedelje kad kupim i postavim taj termodavac, pa cemo da vidimo sta cemo dalje.
pedesetpetica
pedesetpetica
OHV 767ccm 30ks

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od pedesetpetica Pon 16 Sep 2013, 12:05

Kupio i postavio sam termodavac. Uzeo sam onaj sa temperaturom 68 - 82 stepena i sad mi pali ventilator cim predje plavo na pokazivacu. Potrosio sam oko 6 l destilovane vode dok sve to uradih. Usput se pojavi jos brdo nekih drugih problema, ali to je za neku drugu temu...
pedesetpetica
pedesetpetica
OHV 767ccm 30ks

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Crazy128 Pon 16 Sep 2013, 16:11

Kao prvo, kad motor prokuva usled nedostatka vode, nikad se ne gasi. Vec ako imas vodu, dosipas dok je motor u radu da nebi doslo do krivljenja glave i ostecenja karika usled naglog gasenja. Drugo, termoprekidac na hladnjaku nije bas mnogo siguran, iako stavis ispravan pozeljno je da mu dodas redno prekidac i u slucaju da ne aktivira ventilator uvek mozes sam da ga ukljucis. Trece, termostat stavi od golfa dvojke isti je ko kecev, msm da se zove Topam (stavio sam ga pre par nedelja i temperaturu jedva dogura do pola skale)  ako ti je prsla boca, ne znam zasto si kupovao novu. Moja je prskala par puta. Lemilica i malo plastike odlicno zavrsi posao po tom pitanju. Zalemis pukotine i opet imas novu bocu.
Crazy128
Crazy128
SOHC 1290ccm EFI 67ks

Broj poruka : 2816
Datum upisa : 10.12.2012

https://www.facebook.com/LeWolf90

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od pedesetpetica Pon 16 Sep 2013, 21:17

Crazy128 ::Kao prvo, kad motor prokuva usled nedostatka vode, nikad se ne gasi. Vec ako imas vodu, dosipas dok je motor u radu da nebi doslo do krivljenja glave i ostecenja karika usled naglog gasenja. Drugo, termoprekidac na hladnjaku nije bas mnogo siguran, iako stavis ispravan pozeljno je da mu dodas redno prekidac i u slucaju da ne aktivira ventilator uvek mozes sam da ga ukljucis. Trece, termostat stavi od golfa dvojke isti je ko kecev, msm da se zove Topam (stavio sam ga pre par nedelja i temperaturu jedva dogura do pola skale)  ako ti je prsla boca, ne znam zasto si kupovao novu. Moja je prskala par puta. Lemilica i malo plastike odlicno zavrsi posao po tom pitanju. Zalemis pukotine i opet imas novu bocu.
Gotovo sad. Tako sam uradio. Vozac sam pocetnik i jos pride imam yuga 1991. godiste.
Ali borim se. Kupujem uglavnom nove delove. Tako sam sigurniji.

Da li se nesto desilo Glavi, Dihtungu, Klipovima... kad mi je prokuvao auto, i kako to da provalim???

Unsure 
pedesetpetica
pedesetpetica
OHV 767ccm 30ks

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od junior45 Pon 16 Sep 2013, 21:19

jel trosi vodu?
junior45
junior45
DOHC 1995ccm i.e 139ks

Broj poruka : 35121
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od pedesetpetica Ned 22 Sep 2013, 14:23

Mislim da trosi malo vode, ali sam bio u velikoj guzvi, pa nisam proveravao. Ali je voda bila na minimumu. Sad se ne secam kad sam sipao koliko je bilo. Dolio sam malo destilovane vode i povukao liniju crvenim markerom na dekompezacionoj posudi, pa cemo da vidimo, ali po svemu sudeci, gubi malo vode. Sad 
pedesetpetica
pedesetpetica
OHV 767ccm 30ks

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od YUgisa Ned 22 Sep 2013, 14:35

Ako prokuva moze i ne mora da se nesto desi, zavisi koliko dugo se krckao. Moze da se desi da negde curi voda, pa je izgubio vodu i zato prokuvao i u tom slucaju treba proveriti sve spojeve creva i dihtunge oko pumpe. Ako je opet slucaj da je iz nekog razloga se pregrejao i probio dihtung glave npr i da je zbog toga izgubio vodu e onda je to losija situacija jer mora da se radi popravka motora.

YUgisa
DOHC 1995ccm Turbo 197ks

Broj poruka : 62038
Godina : 35
Datum upisa : 08.03.2008

http://boyracermotorsport.forum315.com/

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od pedesetpetica Pet 27 Sep 2013, 22:12

Saznao sam, napokon.

Gubi vodu! Sad  Sad  Sad 

Vlazan mi je motor duz spoja dva dela iznad cepa gde se sipa ulje.
pedesetpetica
pedesetpetica
OHV 767ccm 30ks

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Mitke Pet 27 Sep 2013, 22:52

Cekaj, to sto je vlazan motor, na tom spoju, to je otisao dihtung deklija ventila, ne moze voda da vlazi tu.

Koliko vode si izgubio za koji period?
Mitke
Mitke
SOHC 1581ccm 83ks

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od pedesetpetica Sub 28 Sep 2013, 10:57

Pa tu je vlazan, a kada povucem prstom i pomirisem tu tecnost, ne mirise na bezin. Jednostavno nema miris (ili mi je njuh otisao u k....). JBG. Ne razumem se.
Mogu da slikam, pa cu postaviti sliku.

Izgubio sam oko 1 prst vode, odprilike, ali ne znam koliko sam presao, recimo 50 - 80 km. Ne znam koliko sam presao. Nemam naviku da gledam u kilometrazu, uvek zaboravim.
pedesetpetica
pedesetpetica
OHV 767ccm 30ks

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Strana 2 od 5 Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeći

Nazad na vrh

- Similar topics

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu