Kvačilo škripi i propada
+9
Milos
junior45
ZAC
Predrag B.
YUgisa
castiel-87
Stefi.
djzecky
emilija
13 posters
Strana 4 od 7
Strana 4 od 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Re: Kvačilo škripi i propada
Ja sam baš za Top Spider čuo da su očajne
castiel-87- SOHC 1116ccm 55ks
- Broj poruka : 1158
Godina : 37
Datum upisa : 16.08.2012
Ko ti je to rekao ?
Ja sam ti rekao da su Una najgore, a Top Spider ok.
Ja sam ti rekao da su Una najgore, a Top Spider ok.
Miljan- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 9430
Datum upisa : 05.03.2008
E drugovi šta ja doživeh... Otišao sam kod pogrešnog majstora i sve mi urniso. Kao prvo nije hteo da mi zameni manžetnu homokinetičkog zgloba, a kao drugo izgleda da mi je prestegao sajlu kvačila, a to izgleda ovako :
Po mom mišljenju on je prestegao sajlu, jer 3,5 cm štrči navoj nakon matice, a na prvobitnoj sajli je štrčao 2-2,2 cm. I jako smrdi na neku zapeklinu, kao da gori kvačilo i nema snagu da postigne, jedva postigne 100-110 kmh. E sad mene zanimaju Vaša mišljenja, jer to zato što je on prestegao sajlu ili je nešto drugo u pitanju?
Po mom mišljenju on je prestegao sajlu, jer 3,5 cm štrči navoj nakon matice, a na prvobitnoj sajli je štrčao 2-2,2 cm. I jako smrdi na neku zapeklinu, kao da gori kvačilo i nema snagu da postigne, jedva postigne 100-110 kmh. E sad mene zanimaju Vaša mišljenja, jer to zato što je on prestegao sajlu ili je nešto drugo u pitanju?
Ako je pretegnuta sajla, lamela proklizava...i ne sme se voziti... a ako se oseca paljevina frikcionih obloga...onda si vec zapalio lamelu....a obloga tako postaje tvrda sa manjom frikciom...podesavaj to dok ti ne propadne nova lamela...ako vec nije.
PS: Manzetnu sam promeni...nije to tesko.
PS: Manzetnu sam promeni...nije to tesko.
Godina : 50
Datum upisa : 16.06.2012
Ne mozes gledati bas po tome kako je pre i posle stajalo jer ima malo varijacija u dimenzijama korpi i druk lezaja sto utice na podesavanje sajle kao i od toga da li je potrosena ili ne lamela. Treba da ima 20-25mm praznog hoda u kabini pre nego sto pocnes da osetis otpor pri stiskanju.
E to nisam znao YUgisa. Vidite ovako, ja sam prvo vratio na 2,5 cm navoja, onda je ubacivao u brzine, ali kad pođem i pustim malo kvačilo on bas zacima, e sad sad sam stavio na 3 cm(a majstor je stavio na 3,5 cm) i koliko vidim sada je ok što se tiče kvačila, ali sutra ujutru kad budem išao na posao ću još testirati. Nadam se da nisam sjebao lamelu, ipak sam prešao oko 30 km samo. A ako jesam baš me iskreno BMK, pa dokle ide neka ide, ja nemam stvarno više živaca, a ni para. Videću da li će biti ok kvačilo sutra, pa šta mi bog da. Ovde su ti nepismeni majstori da nemam reči. Jednog normalnog ne može čovek da nađe. U PM neka idu.
Snimicu ja sutra kako se ponasa kvacilo kad je podeseno Podseti me tamo oko 15h da to uradim ako budem zaboravo slucajno
Da si kupio odgovarajuću korpu, ne bi morao toliko da zavijaš matice...
Predrag B.- SOHC 1498ccm 85ks
- Broj poruka : 6738
Godina : 38
Datum upisa : 14.09.2012
Ok, a znaš šta sam primetio? Kad ga je majstor podesio do kraja, znači na tih 3,5 cm navoja, jako je mali hod imalo kvačilo, a sad ima veći hod na 3 cm, ali koliko vidim sve je ok. Videću sutra autoputem kako će da se ponaša.
A ti Predraže uvek imaš neko najpametnije rešenje. Od YUgise sam sve kupio, tako da čisto sumnjam da bi me YUgisa zajebao i dao mi nešto što nije odgovarajuće.
A ti Predraže uvek imaš neko najpametnije rešenje. Od YUgise sam sve kupio, tako da čisto sumnjam da bi me YUgisa zajebao i dao mi nešto što nije odgovarajuće.
Ako je "plića" varijanta, nije odgovarajuće, a po svemu sudeći jeste. Zbog toga i imaš problem. Kupio sam sebi tu korpu i odmah sam je skinuo.
Žao mi je što i dalje misliš da sam te zeznuo za kablove jer znaj da nisam. Znam 4 automobila koja odlično rade od kada ih imaju.
Vreme će pokazati ko je u pravu za obe stvari. Strpljiv sam, a i ne pogađaju me pokušaji vređanja
Žao mi je što i dalje misliš da sam te zeznuo za kablove jer znaj da nisam. Znam 4 automobila koja odlično rade od kada ih imaju.
Vreme će pokazati ko je u pravu za obe stvari. Strpljiv sam, a i ne pogađaju me pokušaji vređanja
Ne pokušavam da te vređam, al tebi sve nešto ne valja, sve što je drugima ok tebi nije, a o Optimi i uljima da ne govorimo.
Ceo život me prati parola "sam protiv svih", ali vreme je nekako u većini slučajeva bilo moj saveznik
Ima stvari koje mi itekako valjaju i odgovaraju
Ima stvari koje mi itekako valjaju i odgovaraju
Predraze, ne siri dezinformacije. Jeste plica varijanta koja se bez problema koristi na mnogim vozilima. To sto kod tebe nije funkcionisala je verovatno jer ti je bila naceta sajla koja je zapinjala i odatle si dobio osecaj tezine i posle toga je ubrzo i pukla. Zato si je skinuo a ne jer je bilo problema sa stelovanjem hoda, barem ti to nisi onda iznosio kao problem. Cak i da nije tako bilo, ostalima normalno funkcionisu, tako da ako nemas nista u svoju odbranu da kazes sem da tvrdis da svi lazemo i sad pokusavamo i drugima to da uvalimo, molim te da zadrzis to za sebe. Plica varijanta je jedino nesto teza za stelvanje i nista drugo. Duzina navoja na sajli nista ne znaci i nema nikakve veze koliko je pre i posle i sa bilo cime... Ono sto je bitan je prazan hod pedale kvacila odnosno korpe u odnosu na druk lezaj da kvacilo ne bi bilo delimicno aktivirano i prklizavalo sto se desava kod njega a sa druge strane ne treba da ima prevelik hod jer ce to praviti problem pri aktiviranju kvacila jer nece skroz odvojiti lamelu od korpe. I tacka.
Sto se price oko ulja, kablova i ostalih stvari, imate teme namenjene za to, bez
Sto se price oko ulja, kablova i ostalih stvari, imate teme namenjene za to, bez
Ne bih da se nadovezujem, osim da naglasim da je sajla nova i da pre i posle te korpe radi odlično. Nije bio samo problem u težini. Objasniću na skupu u nedelju.
Meni nije jasno kako radi pre i posle ok kad si rekao da je pukla od tezine?
To nikada nisam rekao, jer mi se tako nešto nikada nije dogodilo. Rekao sam da se raspala gumica koja ide na sajlu pre zvona menjača. Napinjala se i stiskala, bukvalno je "curela" sa bočnih strana, a sajla se sva uvijala kada pedala dolazi do kraja hoda. Poslednji deo je bio posebno težak jer se izgleda tanjirasta opruga napinjala više nego što treba.
Ok, nismo se nesto razumeli onda. Bice snimak sutra kako funkcionise.
I ja vec 2536km imam tu korpu koja "ne pasuje" i savrseno fukcionise, a sajla je kao nova.
Miljan- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 9430
Datum upisa : 05.03.2008
Daso, vidimo se u nedelju
A vas dvojca, kao rogovi u vreci...OFF-ujete
Godina : 50
Datum upisa : 16.06.2012
Znači ne bi smela uopšte da se oseća paljevina?
Ne, cak i kad nabijes pun gas ne sme da se oseti paljevina.
E ja zaboravih najvažnije da kažem Ovako je izgledala moja lamela RUEN posle pređenih 115.000 km :
A evo i korpe :
I na kraju druk lager :
A da dodam i to da mi je ova neznalica od majstora usput uspela da mi i odlemi-izvuče nožić sa sirene, pa mi još kaže kao jel imaš nekog električara da ti to sanira, hteo sam da mu kažem ti to treba da saniraš, a ne da ja plaćam za tvoju štetu, ali izbrojao sam ipak do 5, i bio sam da kupim novu sirenu, ali nisu imali ovu FIAMM italijansku kao što mi je bila na autu, već neku nemačku koja ovako izgleda :
Pa mi je ovu sirenu montirao.
Da dodam dam sam jutros baš isprobao auto, dok sam išao na posao i opet sam imao moć i snagu i lepo sam mogao da postižem brzinu,, ali ja sam umereno vozio, 120 kmh:lol!: I baš sam omirisao, uopšte se paljevina nije osećala, ali vidim da kvačilo propada do kraja i ne osećam baš onaj otpor i čvrstinu, pa ću ga još malo priteći, a čika YUgisa obavezno mi postavi uputstvo danas da jos jednom proverim da li je to to.
A evo i korpe :
I na kraju druk lager :
A da dodam i to da mi je ova neznalica od majstora usput uspela da mi i odlemi-izvuče nožić sa sirene, pa mi još kaže kao jel imaš nekog električara da ti to sanira, hteo sam da mu kažem ti to treba da saniraš, a ne da ja plaćam za tvoju štetu, ali izbrojao sam ipak do 5, i bio sam da kupim novu sirenu, ali nisu imali ovu FIAMM italijansku kao što mi je bila na autu, već neku nemačku koja ovako izgleda :
Pa mi je ovu sirenu montirao.
Da dodam dam sam jutros baš isprobao auto, dok sam išao na posao i opet sam imao moć i snagu i lepo sam mogao da postižem brzinu,, ali ja sam umereno vozio, 120 kmh:lol!: I baš sam omirisao, uopšte se paljevina nije osećala, ali vidim da kvačilo propada do kraja i ne osećam baš onaj otpor i čvrstinu, pa ću ga još malo priteći, a čika YUgisa obavezno mi postavi uputstvo danas da jos jednom proverim da li je to to.
Jel to tebi strugala lamela do nitni po zamajcu? Jel onda nosen na ravnanje?
ako odvaja i ne preklizava,ne diraj nista..
moja RUEN je bila izlizana sa obe strane,a imala je 196k
moja RUEN je bila izlizana sa obe strane,a imala je 196k
junior45- DOHC 1995ccm i.e 139ks
- Broj poruka : 35132
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012
Strana 4 od 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Strana 4 od 7
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu