Kvačilo škripi i propada
+9
Milos
junior45
ZAC
Predrag B.
YUgisa
castiel-87
Stefi.
djzecky
emilija
13 posters
Strana 1 od 7
Strana 1 od 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Kvačilo škripi i propada
Kvačilo je počelo da mi škripi i propada do daske. Šta bi tu moglo biti ? Sajla kvačila ili možda set lamele ili nešto drugo?
castiel-87- SOHC 1116ccm 55ks
- Broj poruka : 1158
Godina : 37
Datum upisa : 16.08.2012
Re: Kvačilo škripi i propada
sajla kvacila je zardjala trba je zamenuti
emilija- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 76
Godina : 48
Datum upisa : 02.06.2013
motor kad neradi dali ti skripi kad stisnes kvacilo
emilija- OHV 767ccm 30ks
Škripi i tada. A nije lamela?
To sto skripi je do sajle.
Jel ti kliza lamela?
Mozda je korpa popustila.
Jel ti kliza lamela?
Mozda je korpa popustila.
Mitke- SOHC 1581ccm 83ks
- Broj poruka : 8662
Godina : 34
Datum upisa : 25.03.2011
zameni sajlu kvacila to je 100% ona je maksimum 500 dinara
A ZAMENU MOZES URADITI SAM AKO NEZNAS KAZI DA TI OBJASNIM
A ZAMENU MOZES URADITI SAM AKO NEZNAS KAZI DA TI OBJASNIM
emilija- OHV 767ccm 30ks
Ne verujem bas da kvacilo propada zbog sajle, osim ako nije pukla. Skripa jeste od sajle, i to verovatno skripi unutra, na spoju sa papucicom.
Mitke- SOHC 1581ccm 83ks
KLAMELA KADA PROKLIZAVA AUTO SLABO KRECE A MOTOR VRTI KAO U PRAZNO
emilija- OHV 767ccm 30ks
Kupio sam sajlu, koštala je 300 dinara. Ne znam da je zamenim, a jedan drug kaže da je opasno da je menjam sam. Ajde mi molim te objasni ako možeš, da ne punim džepove majstorima. A kako da znam da li mi kliza lamela? Kako se to primećuje? Jer ja sam prešao preko 110000 i nikad je nisam menjao...
Prvo, nema potrebe za velikim slovima
Drugo, ja znam simtome kada prokliza lamela, i pitam njega da li mu se desava upravo to sto si opisao.
Trece, lepo napisah da je moguce da je korpa popustila, jer koliko sam ranije video, presao je preko 100.000, a poucen sopstvenim iskustvom sa fabricki losim setomm kvacila, kazem da je moguce da je korpa popustila.
Drugo, ja znam simtome kada prokliza lamela, i pitam njega da li mu se desava upravo to sto si opisao.
Trece, lepo napisah da je moguce da je korpa popustila, jer koliko sam ranije video, presao je preko 100.000, a poucen sopstvenim iskustvom sa fabricki losim setomm kvacila, kazem da je moguce da je korpa popustila.
Mitke- SOHC 1581ccm 83ks
Sta je bre opasno da sam menjas sajlu kvacila?
Na menjacu, gde ide sajla (ispod akumulatora odprilike, videces), imas sraf 10, njega odvijes, i imas slobodnu sajlu sa menjaca. Zatim, na pozarnom zidu, ispod rezervnog tocka (ponovo ces videti gde ide sajla), imas jos dva srafa, 8, ili 10, ne mogu tacno da se setim. I na kraju u kabini, na samoj papucici ima jedan metalni osigurac, njega srafcifgerom malo razvuces da spadne sa papucice, i onda ti ostaje lsobodna sajjle, samo je treba izvuci napolje. Drugu postavljas obrnutim redosledom.
Simtome klizanja lamele ces lako prepoznati, kad se kreces nekom brzinom, i naglo dodas gas, auto pocne da dize obrtaje, a ne ubrzava.
Na menjacu, gde ide sajla (ispod akumulatora odprilike, videces), imas sraf 10, njega odvijes, i imas slobodnu sajlu sa menjaca. Zatim, na pozarnom zidu, ispod rezervnog tocka (ponovo ces videti gde ide sajla), imas jos dva srafa, 8, ili 10, ne mogu tacno da se setim. I na kraju u kabini, na samoj papucici ima jedan metalni osigurac, njega srafcifgerom malo razvuces da spadne sa papucice, i onda ti ostaje lsobodna sajjle, samo je treba izvuci napolje. Drugu postavljas obrnutim redosledom.
Simtome klizanja lamele ces lako prepoznati, kad se kreces nekom brzinom, i naglo dodas gas, auto pocne da dize obrtaje, a ne ubrzava.
Poslednji izmenio mitke dana Ned 23 Jun 2013, 23:42, izmenjeno ukupno 1 puta
Mitke- SOHC 1581ccm 83ks
TREBAJU TI DVA KLJUCA 10 KOD HLADNJAKA NA MENJACU TI STOJI SAJLA ODSRAFI JE PRETEZNO IMA DVE MATICE OD 6 MM I PLASTICNI PODMETAC U KABINI IMAS SAMO ZABICU
emilija- OHV 767ccm 30ks
Koliko sam ja mogao da primetim auto jeste da ima znatno manje snage nego ranije. Nekad ni 110 kmh ne može da postigne, a nekad 130 glatko postigne, e sad da li to ima veze sa tim , recite mi Vi.
izvini za velika slova
emilija- OHV 767ccm 30ks
nema veze
emilija- OHV 767ccm 30ks
mnogo stvari mogu da uticu na brzinu
emilija- OHV 767ccm 30ks
mitke ::
Mitke- SOHC 1581ccm 83ks
Pa meni se desilo da sam u drugoj brzini na 6000 obrtaja, a da neće preko 60 kmh? jel to zbog toga?
Ne, ne, kada se kreces lupam trecom, i ides 60, i naglo potopis gas, jel auto pocne da ubrzava ili samo dize obrtaje, a krece se istom brzinom?
Mitke- SOHC 1581ccm 83ks
zavisi kakv je motor jel imas obrtajku kad znas da motor vrti na 6000 obrtaja
za pocetak zameni sajlu
za pocetak zameni sajlu
emilija- OHV 767ccm 30ks
Ubrzavao je u trećoj, ali možda ne do maksimuma. Ajde videću još sutra da pokušam, da vidim kako će se ponašati. Da, zameniću sajlu za početak da vidim šta se dešava tu. A jel sajla pod nekom polugom i jel 100 % stegnuta pa se rasteže kad se stisne kvačilo ili? Jel tako jednostavno da se samo odvrte dva šrafa, skine ova i postavi nova ili ima neke cake?
Salja je prisrafljena na "polugu" na menjacu, i da samo se odvije, skine, stavi nova i zavije.
Nema nikakve cake.
Pokusaj, vozi trecom, 50--60, i onda naglo dodaj pun gas, pa javi da li auto ubrzava normalno, ili se samo podizu obrtaji.
Nema nikakve cake.
Pokusaj, vozi trecom, 50--60, i onda naglo dodaj pun gas, pa javi da li auto ubrzava normalno, ili se samo podizu obrtaji.
Mitke- SOHC 1581ccm 83ks
Znači mogu da se upustim da je zamenim sam. Bojim se da se nešto ne otkači, pa da ne budem na nigde? A imate li neke slike koja je to sajla tačnije u motornom prostoru?
Auh, nemam slike, ali ne mozes da je omasis. Prisrafljena je na menjac, ispod nosaca akumulatora.
Pa ako bas nisi siguran, onda nemoj da diras, ali je jako prosto da se uradi.
Pa ako bas nisi siguran, onda nemoj da diras, ali je jako prosto da se uradi.
Mitke- SOHC 1581ccm 83ks
Ja sam oba puta prvo u petoj brzini primecivao da je lamela pri kraju. Idem 80-90, stisnem gas, on se dernja,dize obrtaje a ne ubrzava bas nista. Pa onda polako pocelo to da se desava i u cetvrtoj, pau trecoj...
Jedna bitna stvar koju ste zaboravili, posto covek prvi put menja sajlu.
Pre skidanja sajle, na delu gde se kaci sajla na kvacilo, izmeri tacno na koliko mm od pocetka navoja (to je kraj sajle) su dve matice kontra stegnute. Kada stavis novu sajlu, na isto toliko mm navrni te iste matice, ako bude trebalo, lako se posle dosteluje malo.
Oznaceno strelicom, gledano od gore
Kupio si vec novu sajlu, pogledaj ispod akumulatora, na menjacu gde vec imas takvu sajlu, sa navojem na kraju. Nema 20 sajli pod haubom, ne mozes da je ne nadjes.
Skines staru,vratis novu isto kako je bilo i teraj
Evo i ova slika, tu gde strelica pokazuje, tu prolazi sajla
Jedna bitna stvar koju ste zaboravili, posto covek prvi put menja sajlu.
Pre skidanja sajle, na delu gde se kaci sajla na kvacilo, izmeri tacno na koliko mm od pocetka navoja (to je kraj sajle) su dve matice kontra stegnute. Kada stavis novu sajlu, na isto toliko mm navrni te iste matice, ako bude trebalo, lako se posle dosteluje malo.
Oznaceno strelicom, gledano od gore
Kupio si vec novu sajlu, pogledaj ispod akumulatora, na menjacu gde vec imas takvu sajlu, sa navojem na kraju. Nema 20 sajli pod haubom, ne mozes da je ne nadjes.
Skines staru,vratis novu isto kako je bilo i teraj
Evo i ova slika, tu gde strelica pokazuje, tu prolazi sajla
Poslednji put izmenio djzecky dana Pon 24 Jun 2013, 00:18, izmenio ukupno 3 puta
djzecky- SOHC 1116ccm 55ks
- Broj poruka : 1098
Godina : 41
Datum upisa : 13.11.2008
Strana 1 od 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Strana 1 od 7
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu