BEAR centralna brava
+11
venoman
ZAC
srki79
miljanxXx
Miljan
Mitke
YUgisa
Milos
batamare
bukusa
junior45
15 posters
Strana 1 od 5
Strana 1 od 5 • 1, 2, 3, 4, 5
BEAR centralna brava
Kupio juce centralnu bravu od BEAR-a, model CB-LD-005-153. U paketu se nalazi cetiri motorica, od kojih jedan ima pet zica (crna, bela, braon, zelena i plava) dok su ostala tri sa po dve zice (plava i zelena). Planiram da stavim i gepek na dugme. Sema koju sam dobio u paketu je potpuno sranje, nista mi nije jasno. Evo slike:
http://upimg.co/i/e31fc8f1c32b8518da08f20cb1aeb0c2.png
Problem mi pravi to sto nema imena boja na motoricima i to sto je prikazano dva motorica sa 5 i dva sa 2 zice. Predpostavljam da ce ovaj sa 5 zica ici na vozaceva vrata a ovi sa 2 zice na gepek i u suvozaceva vrata. Druga stvar, nije mi jasno uopste kako se povezuje izlaz za gepek?
I treca stvar, nije mi jasno sta predstavljaju roza i dve braon na gornjem konektoru i gde se povezuju zice na donjem velikom konektoru?
Ko pomogne, ima pice od mene
http://upimg.co/i/e31fc8f1c32b8518da08f20cb1aeb0c2.png
Problem mi pravi to sto nema imena boja na motoricima i to sto je prikazano dva motorica sa 5 i dva sa 2 zice. Predpostavljam da ce ovaj sa 5 zica ici na vozaceva vrata a ovi sa 2 zice na gepek i u suvozaceva vrata. Druga stvar, nije mi jasno uopste kako se povezuje izlaz za gepek?
I treca stvar, nije mi jasno sta predstavljaju roza i dve braon na gornjem konektoru i gde se povezuju zice na donjem velikom konektoru?
Ko pomogne, ima pice od mene
Milos- SOHC 1372ccm 72ks
- Broj poruka : 4104
Godina : 28
Datum upisa : 05.05.2012
Re: BEAR centralna brava
taj sa 5 zica stavis na vozacka,a taj sa 2 na suvozacka
za gepek moras da provodis posebne zice,ovde je sve objasnjeno
https://zafc.forumsr.com/t823-otvaranje-gepeka-iz-kabine-na-dugme-yugo?highlight=otvaranje+gepeka+na+dugme
https://zafc.forumsr.com/t2200-elektricna-brava-poklopca-gepeka?highlight=otvaranje+gepeka+na+dugme
i to spajas na trunck release,skroz gore
ostalo se vidi iz seme,samo prati zice..
za gepek moras da provodis posebne zice,ovde je sve objasnjeno
https://zafc.forumsr.com/t823-otvaranje-gepeka-iz-kabine-na-dugme-yugo?highlight=otvaranje+gepeka+na+dugme
https://zafc.forumsr.com/t2200-elektricna-brava-poklopca-gepeka?highlight=otvaranje+gepeka+na+dugme
i to spajas na trunck release,skroz gore
ostalo se vidi iz seme,samo prati zice..
junior45- DOHC 1995ccm i.e 139ks
- Broj poruka : 35121
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012
Aaaa sad vidim boje zica za motorice sa ovim donjim konektorom
Nego idalje me buni sta predstavljaju ove dve braon i roza na gornjem konektoru?
I nije mi jasno gde se povezuju ove dve zadnje zice na velikom konektoru?
Nego idalje me buni sta predstavljaju ove dve braon i roza na gornjem konektoru?
I nije mi jasno gde se povezuju ove dve zadnje zice na velikom konektoru?
Milos- SOHC 1372ccm 72ks
na gornjem ima i zelena
koliko sam ja skontao,te sluze da zatvore prozor ako imas el podizace..
koliko sam ja skontao,te sluze da zatvore prozor ako imas el podizace..
Ja koliko kapiram, zelena je za prozore, a za rozu i ove dve braon nemam pojma. Zar ne treba da bude zica za zmigavce? I nije mi jasno sta predsavljaju bela i braon na velikom konektoru, zadnje dve?
Milos- SOHC 1372ccm 72ks
nejasna mi je sema,al lici kao da idu na masu..sta god im to znacilo..mada verujem da moze da radi i bez toga..
Pink je za otvaranje gepeka(gore stelujes trajanje impulsa i koja je pobuda(+ ili -)
Green je za podizanje prozora kad zakljucas
Brown je za zmigavce,kacis direktno ne treba ti dioda,najbolje na prekidac "sva 4"
Ove zice White i Brown,ti sluze da mozes da napravis taster prekidac i iznutra zakljucas auto,a drugi par ide u glavni motor i ima funkciju prekidaca,kad rucno zakljucas/otkljucas da zakljuca/otkljuca ostala vrata
E sad da li moze preko impulsa da ti otvori gepek,ako vezes na motor nisam probavo,posto na Z101 ima skroz drugi sistem zakljucavanja i otvaranja
Ovaj modul je dobar,u pravom smislu centralno,samo sto nema izvod za SIRENU,mada ti mozes napraviti sa plave,ili zelene preko releja da ima
Toci pice
Green je za podizanje prozora kad zakljucas
Brown je za zmigavce,kacis direktno ne treba ti dioda,najbolje na prekidac "sva 4"
Ove zice White i Brown,ti sluze da mozes da napravis taster prekidac i iznutra zakljucas auto,a drugi par ide u glavni motor i ima funkciju prekidaca,kad rucno zakljucas/otkljucas da zakljuca/otkljuca ostala vrata
E sad da li moze preko impulsa da ti otvori gepek,ako vezes na motor nisam probavo,posto na Z101 ima skroz drugi sistem zakljucavanja i otvaranja
Ovaj modul je dobar,u pravom smislu centralno,samo sto nema izvod za SIRENU,mada ti mozes napraviti sa plave,ili zelene preko releja da ima
Toci pice
bukusa- OHV 1295ccm 61ks
- Broj poruka : 756
Datum upisa : 14.02.2012
Vidim pominjes Z101, pa me interesuje da nemas slucajno neku ideju, kako to resiti na Z101?
Mitke- SOHC 1581ccm 83ks
- Broj poruka : 8662
Godina : 34
Datum upisa : 25.03.2011
@Bukusa, imas celu gajbu
Samo mi jos nije jasno kako se steluje to za gepek i kako da izaberem pobudu?
Posto ima dve braon za zmigavce, znaci samo jednu kacim na 'sva 4' a ova druga ostaje 'da visi'?
EDIT: Posto je gore crkao link za semu, evo novi
http://www.dodaj.rs/f/1s/120/2cQEp9Iy/centralna.png
Samo mi jos nije jasno kako se steluje to za gepek i kako da izaberem pobudu?
Posto ima dve braon za zmigavce, znaci samo jednu kacim na 'sva 4' a ova druga ostaje 'da visi'?
EDIT: Posto je gore crkao link za semu, evo novi
http://www.dodaj.rs/f/1s/120/2cQEp9Iy/centralna.png
Milos- SOHC 1372ccm 72ks
Ne mora da visi,jedna za levu stranu,jedna za desnu.
Kazem ti da nisam siguran zato sto nisam probavo.
A ova duzine impulsa(0.5 pobuda + i 3.5s pobuda -) je ostavljena da bi se prilagodilo prema raznim autima(VW,AUDI..)koji imaju OTVARANJE GEPEKA u pravom smislu,otvore se cela vrata
Sto se tice Z101 moglo bi da se napravi da se otvara gepek(mada i tako strci motor kod Yuga je bolje ima dupli lim),a da se zakljucava tesko morao bi da dovaris neku polugicu za cilindar ali tesko da bi zadrzao "kljuc" da funkcionise
Kazem ti da nisam siguran zato sto nisam probavo.
A ova duzine impulsa(0.5 pobuda + i 3.5s pobuda -) je ostavljena da bi se prilagodilo prema raznim autima(VW,AUDI..)koji imaju OTVARANJE GEPEKA u pravom smislu,otvore se cela vrata
Sto se tice Z101 moglo bi da se napravi da se otvara gepek(mada i tako strci motor kod Yuga je bolje ima dupli lim),a da se zakljucava tesko morao bi da dovaris neku polugicu za cilindar ali tesko da bi zadrzao "kljuc" da funkcionise
bukusa- OHV 1295ccm 61ks
Ok, znaci to za trajanje impulsa i pobudu ne diram, a na + motorica gepeka kacim rozu zicu.
Imam jos jednu misteriju. Danas sam 'razvukao' zice i sve se poklapa samo ne jedna zica. Dakle na semi kaze da crvena zica ide na + akumulatora i na jednu zicu od motorica. Na motoricu mi jedino ostaje crna zica, jel to to?
Imam jos jednu misteriju. Danas sam 'razvukao' zice i sve se poklapa samo ne jedna zica. Dakle na semi kaze da crvena zica ide na + akumulatora i na jednu zicu od motorica. Na motoricu mi jedino ostaje crna zica, jel to to?
Milos- SOHC 1372ccm 72ks
Ako oces + na izlacu onda namesti na 0.5s,valjda ce moci jer ja sam probavo test lampom al mislim da je ta struja bas mala
Da to je crna,pa sema nije savrsena po njoj ide i do suvozaca sa 5 zica,ova crna ti se racva od glavne crne(kao sto si primetio da se racvaju zelena i plava) i sta si uradio sa viskom zice za 2 motorcica?
Da to je crna,pa sema nije savrsena po njoj ide i do suvozaca sa 5 zica,ova crna ti se racva od glavne crne(kao sto si primetio da se racvaju zelena i plava) i sta si uradio sa viskom zice za 2 motorcica?
bukusa- OHV 1295ccm 61ks
bukusa ::
Ma nije meni kljuc problem, ja ako bih izveo da resim da to radi na dugme, kao na jugu, klju bih batalio, koji ce mi djavo. Samo nemam ideju kako uglaviti motoric, da to sve radi kako treba
Mitke- SOHC 1581ccm 83ks
Pa to je najveci problem kazem ti,jer kod Yuga imas gde da smestis posto je dupli lim,pa ima za sta da se privrsti a kod Z101 direktno ide spoljni lim,tako da bi morao da dovarsi neke drzace sa CO2
bukusa- OHV 1295ccm 61ks
Moze i na kecu da se napravi ali moras male prepravke da iszvrsis. Ima tema na ZFC-u o tome i slike kako su clanovi to resili.
Evo je tema sa tog foruma: http://www.zfc.rs/forum/viewtopic.php?f=16&t=16293&sid=40990858260ba46dd102eb900a528842
Evo je tema sa tog foruma: http://www.zfc.rs/forum/viewtopic.php?f=16&t=16293&sid=40990858260ba46dd102eb900a528842
batamare- OHV 843ccm 34ks
- Broj poruka : 252
Godina : 38
Datum upisa : 18.06.2012
Batamare, hvala, za temu, ali nisam registrovan na forum, pa ne mogu da vidim
Mitke- SOHC 1581ccm 83ks
Nadam se da ce ti pomoci
Dokic ::Dakle,razmišljam se već dugo o ovome,samo nisam baš puno upućen u te stvari da li se može i kako. Video sam slike kod Pukija da je zatvorio bravu gepeka,ali me takođe zanima kako rešiti da se vrata otvaraju/otključavaju u ovom slučaju iznutra. Neke su priče da se nešto mora prepravljati itd itd.
Da li je neko to radio,kakva su iskustva?
Bilo bi poželjno neku sliku okačiti ako se ima.
Video sam na 128,ali kod nje je drugačiji mehanizam,kao i kod juga,koliko sam skapirao da je mnogo jednostavnije nego ovde,ili grešim?
Meni to fino izgleda,nekako je lepše bez brave,a i donekle sigurnije,pa sam stoga i pokrenuo ovu temu,ako sam promašio mesto,nek admini srede,izvinjavam se.
Ove su mi 2 slike zapale za oko,ali nisu od neke velike pomoći,pogotovo prva. dots
sale 128 ::kako je puki uradio ne znam,kako su neki drugi uradili ne znam,al znam kako bih ja to uradio
dakle uzmes bravicu od juga gepek,hauba sta vec,moze i od 128ce i zasrafis u donji deo tj u vezni lim,a gore napravis jezicak,kao na tvojoj 2 slici ili sve moze to i obrnuto,kako je verovatno i on napravio...
al sad se pitas kako otvara,ako hoces da ti se otvara iznutra,mora umesto kljuca da imas nesto sto ce da odzubi jezicak,tj sta ce da pomeri polugu ili povezes na sajlu da vuces sam,ili da je sprovedes do sedista kao kod punta npr,ili na dugme...sad kako staviti na dugme?
lako,preko obicnog motorica za centralnu bravu,stavis ga pored povezes njega na plus minus,sve preko prekidaca,i kad stisnes prekidac on se zgrci laugh i cap otvori :zviz kad pustis on se vrati na svoje mesto cheers
Milos- SOHC 1372ccm 72ks
Ovaj Madjar je bas lepo pretapacirao gepek
Milose videcu sta moze da se uradi
Bas ga je lepo tapacirao
Bas ga je lepo tapacirao
Mitke- SOHC 1581ccm 83ks
Moze da se uradi relativno lako sa Yugovom bravom (ili bravom prednje haube), ali bez funkcije otvaranja spolja, samo na sajlu ili motorcic iznutra.
Miljan- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 9430
Datum upisa : 05.03.2008
Miljane
Ko ga hebe, spolja mi i nije bitno, i bolje da ne moze
A jel mora bravica da se zatvori, ili moze da ostane, da znam sta da radim, da vidim da zatvorim rupu
Ko ga hebe, spolja mi i nije bitno, i bolje da ne moze
A jel mora bravica da se zatvori, ili moze da ostane, da znam sta da radim, da vidim da zatvorim rupu
Mitke- SOHC 1581ccm 83ks
Moze da se odsece dodji deo, gde je onaj zub i da ostane cilindar za ukras, nece moci da se pritiska.
Miljan- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 9430
Datum upisa : 05.03.2008
To me zanimalo
Ma da cu videti sta mogu da uradim, pa da zatvorim rupu
Ma da cu videti sta mogu da uradim, pa da zatvorim rupu
Mitke- SOHC 1581ccm 83ks
Strana 1 od 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» Centralna brava
» Centralna brava - ugradnja?
» centralna brava Golf 2
» Centralna Brava na Yugu
» Klipovi... (postavljanje snimaka obavezno u vidu linka, sve poruke koje ne postuju ovo pravilo ce biti brisane)
» Centralna brava - ugradnja?
» centralna brava Golf 2
» Centralna Brava na Yugu
» Klipovi... (postavljanje snimaka obavezno u vidu linka, sve poruke koje ne postuju ovo pravilo ce biti brisane)
Strana 1 od 5
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
|
|