Grejanje u kolima - problem
+37
MARKO.M
jugota
ljuti
Sultan
d.stole
Marko Zemun
putopisac
junior45
dimmu
charjek
Nikola I.
Tatamata
Mitke
igor80
dragan77
Zuty
YugoKoral55
kokisa82
Crazy128
ristivoje
Nikola NS
castiel-87
Petar
Milos
Avijatichar
pilip
ZAC
Sima21
VPetar
Baggiolinho
cunji
kalasnjikov
miljanxXx
Miljan
Pedja
YUgisa
ladisz81
41 posters
Strana 14 od 17
Strana 14 od 17 • 1 ... 8 ... 13, 14, 15, 16, 17
Re: Grejanje u kolima - problem
Ma radilo je sve normalno Ja sam proverio hladnjak onda sa na cesmi bas zato sto sam video da je stari prefarban sprejem u crno. Nije problem prosuti sve napolje i rasturiti, nego greota novog antifriza i sto nije nista ocigledno da moze biti problem. Moj adapter za cep rashladne tecnosti izgleda kao totalna glupost dok nisi u ovakvoj situaciji
Kod mene sva tri yuga sure,posle km.voznje bukvalno pocinje.mlako da greje..tempo sad malo slabije greje posto je racing termostat,drzi malo nize 😀 ali in i dalje suri..to je do hladnjaka problem,ja sam jednom stavio hladnjak ispravan,creva vruca sve u fulu a greje 50% slabije od ovog sto je na autu,pa sam vratio nazad taj sto je bio
junior45- DOHC 1995ccm i.e 139ks
- Broj poruka : 35121
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012
Sta onda raditi, da li uzeti nov hladnjak iz prodavnice (koji je isto crn i apsolutno isto izgleda kao i ovaj sto je sada u kolima ali je ako se ne varam 2800din, a ovaj je bio 1000 na kupindu) ili uzeti neki polovan pa eto sta mi bude?
Definitivno ce se ugraditi od YUgise adapter cepa za ispustanje rashladne tecnosti jer treci put menjati antifriz u nesto vise od godinu dana.. Sve se mislim da Koral sedi ispred i razmislja se a gde je treci, tu je i cetvrti
Definitivno ce se ugraditi od YUgise adapter cepa za ispustanje rashladne tecnosti jer treci put menjati antifriz u nesto vise od godinu dana.. Sve se mislim da Koral sedi ispred i razmislja se a gde je treci, tu je i cetvrti
dimmu- SOHC 1301ccm EFI 68ks
- Broj poruka : 3943
Datum upisa : 29.04.2015
Ja sam kupio sa jednog slupanog, kao nov jugo i nemam problema ali ono, tesko je naci sa garancijom da valja, da nije zapusen ili da ne curi. Ja sam hteo da pravim sa alu radijatorima od drugog auta i sa boljom slavinom, ali tesko je napraviti set koji ne kosta ~50 evra a to je svima skupo.
Bolje kupi polovan sa nekog gde mozes da proveris dal radi ili ne,on moze biti protocan a da ne greje
На Мегану сам скоро мењао хладњак воде, испран је цео систем са Ликви Молијем, изашло је ђубрета катастрофа. Резултат је тај да му је на скали за темепратуру, иста пар милиметара ниже, тј. мање показује, а греје 20% боље. Ја мислим да је прљавштина проблем, испери то све, скини оба хладњака након испирања и са цревом покушај да испиташ проток флуида. Кад је све тако размонтирано, очисти и канале који иду од малог хладњака до кабине. Кад му је цео систем куда вода иде чист, спорије постиже радну температуру, пошто је пренос топлоте на воду, преко зида блока, идеалан. Мање су шансе да прокува, односно никакве уколико је термостат добар, боље греје зими, стабилнији рад има... Кад све то урадиш, за пробу му налији обичну воду па види, испрати рад, како греје кад постигне радну температуру, односно кад отвори и термостат и све промеша. Уколико је све у реду, испусти ту воду и налији антифриз.
Marko Zemun- OHV 1451ccm 73ks
- Broj poruka : 943
Godina : 38
Datum upisa : 08.11.2013
Ja sam ispirao komplet sistem 2017. kada je i termostat zamenjen. Hladnjak sam skidao dole i ispirao ga posebno, kasnije je sve spojeno, sipana je destilovana voda, auto se provozao par kilometara, to je ispusteno i sipan je antifriz i proluftirao se sistem. Eh sad jedino ako nesto nije ostalo unutra u samom hladnjaku..
Onda ostaje da se skida mali hladnjak i da se on proveri, a iskren da budem ni termostat mi neda mira i kad je vec antifriz napolju i njega bih prekontrolisao..
Sta raditi sa ovim kontrolama u kabini sto malo baca na noge, malo na ona dva otvora na instrument tabli i malo na soferku?
Da li to mora komplet da se skida sve dole da bi se ti otvori na soferci zamenili (koliko sam video na staroj tabli njih drzi sraf ili dva iznutra?) i ovu konzolu gde su kontrole u sredini zameniti drugom ako toj rucici uopste ima leka?
Onda ostaje da se skida mali hladnjak i da se on proveri, a iskren da budem ni termostat mi neda mira i kad je vec antifriz napolju i njega bih prekontrolisao..
Sta raditi sa ovim kontrolama u kabini sto malo baca na noge, malo na ona dva otvora na instrument tabli i malo na soferku?
Da li to mora komplet da se skida sve dole da bi se ti otvori na soferci zamenili (koliko sam video na staroj tabli njih drzi sraf ili dva iznutra?) i ovu konzolu gde su kontrole u sredini zameniti drugom ako toj rucici uopste ima leka?
Pa prema soferci je samo rupa, tamo nema mehanizma, na ventilaciji imas za svaku rupu posebno da kontrolises da li da duva, to ako je pokvareno moze da se zameni samo sto to nekad tako zna da bude tesko za skidanje da nema sanse da se bez skidanje table izvadi. A ovo dole gde su komande treba skinuti i videti sta nije ok. Da li moze da se popravi ili da se zameni, ja se ni ne secam sta kod mene nije bilo ok ali sam to popravio jos pre 10 godina i jos uvek radi.
Kod mene je dosta toplote odlazilo van kabine i otvora, jer kroz taj vazdusni tunel koji vodi do ventilacije ima velike gubitke. Naime, tu je stavljena izolacija (nesto poput staklene vune ako se dobro secam) i tu izolaciju na limu drzi par limica. Bolja opcija je da je izolacija zalepljena za lim, a ne da je drzi par limova jer se izmedju dva lima "potklobuci" izolacija. I onda dosta toplog vazduha ide izmedju lima i izolacije. Meni je to takodje bio problem pa je duvalo mnogo slabo na noge a cini mi se i gore ka soferci. Ima negde tema o tome. Miljance je kacio i slike od neke zastave kada je skidao tablu. Okacicu ovde ako nadjem.
Sima21- SOHC 1290ccm 73ks
- Broj poruka : 3028
Godina : 40
Datum upisa : 28.08.2009
Posto je neko pomenuo magljenje stakala par postova ranije, fora koja dosta pomaze neki znaju neki mozda ne, da se na staklu krpom nanese jako malo najobicniju tecnost za sudove, stakla se neko vreme nece magliti uopste.
Nikola I.- SOHC 1290ccm 60ks
- Broj poruka : 2252
Godina : 29
Datum upisa : 07.05.2015
Mislim da je dovoljno obrisati staklo iznutra sredstvom za pranje prozora(ne pijacarsko neko sranje) i samo ne dirati rukama nego sacekati da ventilacija odmagli.. tako mi stakla nisu maglila nista vise nego sto mora
VPetar- SOHC 1581ccm i.e 75ks
- Broj poruka : 7303
Godina : 30
Datum upisa : 07.10.2013
Nikola I. ::Posto je neko pomenuo magljenje stakala par postova ranije, fora koja dosta pomaze neki znaju neki mozda ne, da se na staklu krpom nanese jako malo najobicniju tecnost za sudove, stakla se neko vreme nece magliti uopste.
N bih ti to savetoao , posto ta hemija posle isparava, a ti je udises ili ti pici u oci, ako radi ventilacija.
To je poput fore za ronilacke maske, ili naocare za plivanje. Ali u tom slucaju, bolje premazati za par kapi decjeg sampona (onog od kog im ne suze i ne peku oci).
d.stole- OHV 1295ccm 61ks
- Broj poruka : 612
Datum upisa : 23.09.2013
Zeka Pega
Kabina ti posle mirise na jagode,sta znam,moze biti i nezgodno...
Dodje coveku da pocne da lize soferku,pa da se jezik ne zalepi...
Kabina ti posle mirise na jagode,sta znam,moze biti i nezgodno...
Dodje coveku da pocne da lize soferku,pa da se jezik ne zalepi...
- Broj poruka : 7090
Godina : 45
Datum upisa : 17.03.2018
a sta je sa onom forom sa 2 carape i pijeskom za macke?
ljuti- OHV 1295ccm 61ks
- Broj poruka : 657
Godina : 34
Datum upisa : 11.06.2017
Ja narucujem
https://www.aliexpress.com/item/1PC-20ml-Anti-fog-Agent-Waterproof-Rainproof-Anit-fog-spray-for-front-Window-Glass-Anti-Mist/32903940428.html?spm=a2g0s.13010208.99999999.259.6eda3c00is31eQ
i
https://www.aliexpress.com/item/Car-Cleaning-HGKJ-2-20ml-Rainproof-Nano-Hydrophobic-Coating-Glass-Hydrophobic-Coating-Auto-Car-Styling-Car/32905050257.html?spm=a2g0s.8937460.0.0.1ca72e0eujoukX
Za 3.5 eura zajedno vredi.
https://www.aliexpress.com/item/1PC-20ml-Anti-fog-Agent-Waterproof-Rainproof-Anit-fog-spray-for-front-Window-Glass-Anti-Mist/32903940428.html?spm=a2g0s.13010208.99999999.259.6eda3c00is31eQ
i
https://www.aliexpress.com/item/Car-Cleaning-HGKJ-2-20ml-Rainproof-Nano-Hydrophobic-Coating-Glass-Hydrophobic-Coating-Auto-Car-Styling-Car/32905050257.html?spm=a2g0s.8937460.0.0.1ca72e0eujoukX
Za 3.5 eura zajedno vredi.
Samo obrisana stakla iznutra ne pomaze, brisao sam merom i jos nekim proizvodjacem...
Opasno mrzim zamagljena stakla, na kecu sam imao malo izrazeniji problem sa njima, tako da sam probao i K2, Sonax i nego bugarsko sredstvo, skoro sva su se slicno pokazala, tj do 30-40% manje zamagljenja, opet nije to to, o kako sam saznao za to sa tecnost za sudove, vise i nisam hteo da bacam pare na sprejeve a i 2-3 kapi su sigurno manje stetni od pomenute "hemije"
Opasno mrzim zamagljena stakla, na kecu sam imao malo izrazeniji problem sa njima, tako da sam probao i K2, Sonax i nego bugarsko sredstvo, skoro sva su se slicno pokazala, tj do 30-40% manje zamagljenja, opet nije to to, o kako sam saznao za to sa tecnost za sudove, vise i nisam hteo da bacam pare na sprejeve a i 2-3 kapi su sigurno manje stetni od pomenute "hemije"
Nikola I.- SOHC 1290ccm 60ks
- Broj poruka : 2252
Godina : 29
Datum upisa : 07.05.2015
Samo povremeno ocistite soferku iznutra i ne bi smelo da magli... znaci ne sme da bude prljava,masna i sl... na oba korala nemam problem,ako je u pokretu,sve ok,a ako stoji,ventilator i zacas odmagli... ford mi je pravio problem dok nisam zamenio filter klime.
jugota- OHV 1295ccm 61ks
- Broj poruka : 643
Datum upisa : 23.08.2015
Yugo nikad nije maglio,jedino magli ako curi hladnjak ili dihtung slavine
Jel neko nekad modiikovao grejanje u kecu naprimer da se stavi neki alu hladnjak kabine koji bi dosta bolje grejao od fabrickog....??
MARKO.M- OHV 843ccm 34ks
- Broj poruka : 284
Godina : 32
Datum upisa : 15.11.2019
Jos nisam cuo da se neko zali na ispravno grejanje u zastavi
Da, sa ispravnim sistemom stvarno ne bi trebalo da bude problema oko grejanja, e sad sto je sve teze sklopiti neki ispravan sistem, to je nesto drugo. Hteo sam ja da pravim set za drugaciju slavinu i aluhladnjak od malo dostupnijih modela auta, ali nisam siguran da bi ljudi hteli da plate par desetina evra umesto 10e koliko kosta drugi fabricki hladnjak...
Kazu da na zastavu pase od nekog punta,ali onda bude papreno vruce a ne mozes da smanjis..posto je velik kolikoje na yuga ulaz vruceg i ladnog vazduha..kec jeste malo veci pa treba duze da zagreje ali evo danas smo isli do grada i nazad,u povratku sam komotno mogao sedeti u majci kratkoh rukava,al smo morali da smanjimo zbog malog
Akcenat je na ispravno. Kecmana sam vozio kratko,lepo je grejao a Yugo spaljuje trepke.VPetar ::Jos nisam cuo da se neko zali na ispravno grejanje u zastavi
ristivoje- SOHC 1290ccm 60ks
- Broj poruka : 2385
Godina : 43
Datum upisa : 30.08.2014
Greje meni kec ok sve je ispravno i radi ne zalim se....nego onako mi pade na pamet mozda bi alu hladnjak poceo ranije da greje nego fabricki...kod ovih novijih auta pocne odmah da greje prosto da ne poverujes e sad jeste to sasvim drugaciji sistem al verovatno ima i do alu hladnjaka.....??
MARKO.M- OHV 843ccm 34ks
- Broj poruka : 284
Godina : 32
Datum upisa : 15.11.2019
Strana 14 od 17 • 1 ... 8 ... 13, 14, 15, 16, 17
Similar topics
» Problem sa kolima!
» Problem resen:Grejanje u Jugu...
» Grejanje u leru
» Misterija - grejanje
» grejanje
» Problem resen:Grejanje u Jugu...