Grejanje u kolima - problem
+37
MARKO.M
jugota
ljuti
Sultan
d.stole
Marko Zemun
putopisac
junior45
dimmu
charjek
Nikola I.
Tatamata
Mitke
igor80
dragan77
Zuty
YugoKoral55
kokisa82
Crazy128
ristivoje
Nikola NS
castiel-87
Petar
Milos
Avijatichar
pilip
ZAC
Sima21
VPetar
Baggiolinho
cunji
kalasnjikov
miljanxXx
Miljan
Pedja
YUgisa
ladisz81
41 posters
Strana 12 od 17
Strana 12 od 17 • 1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 17
Re: Grejanje u kolima - problem
YUgisa ::Pa onda cemu cudjenje Ako nisi obrnuo gornje i donje crevo na hladnjaku, tu lezi problem, los hladnjak
Ovo mi je treći hladnjak po redu
castiel-87- SOHC 1116ccm 55ks
- Broj poruka : 1158
Godina : 37
Datum upisa : 16.08.2012
pilip ::Nisam rešio problem sa odzračivanjem, preko hladnjaka i pritiskanjem gumenih creva. Menjan je i termostat, ali nije pomoglo. Jedino nisam probao na isparivaču. Kad vozilo ugasim, čuje se klokotanje vode kod bloka motora, je li to normalno ili ne?
To znaci da imas vazduha
junior45- DOHC 1995ccm i.e 139ks
- Broj poruka : 35121
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012
Onda ću pokušati i preko creva na isparivaču. Samo mi reci da li crevo skidam dok motor radi?
pilip- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 65
Godina : 53
Datum upisa : 01.03.2012
probaj prvo dok ne radi pa posle dok radi..isto uradi i sa crevom na mali hladnjak
pilipe, ja mislim da kod tebe vazduširanje skoro pa gotovo. Kod mene je taj proces isto tako trajao danima. Sve malo po malo, pa sam dolivao antifriz. Stalo je tek nekoliko dana kasnije.
Moguće Petre, nadam se da ću pre proleća da imam grejanje . Probaću ovo što mi Junior 45 opisao, pa da rešim ovu zezanciju.
pilip- OHV 767ccm 30ks
Al da bude otvoren cep na ladnjaku bas,ne na prelivnoj posudi
Nema vazduha ni na crevu od isparivača, ali sam primetio da je sa čepa hladnjaka gumica spala i u prilično lošem stanju je. Odem kupim novi čep, doduše nisam našao 21.oktobar, ali za sada grejanje radi. Da li je moguće da je čep hladnjaka mogao prouzrokovati ove probleme?
pilip- OHV 767ccm 30ks
Mogao je, zbog loseg cepa hoce da izadje dosta vode iz sistema kako se motor greje. Manifestuje se kao gubitak tecnosti...
Godina : 50
Datum upisa : 16.06.2012
A koji hladnjak imas? Onaj stari ili novi tip aluminijumski?
ako je kec,najverovatnije ima st
Stari tip hladnjaka imam. Pratiću situaciju dalje, ali se nadam da neće biti problema.
pilip- OHV 767ccm 30ks
A jel ti grejao uopste ili nije ni grejao?
Posle čišćenja je grejao, ali mi je grejanje samo prestajalo u toku vožnje.
pilip- OHV 767ccm 30ks
Los cep bas takve probleme pravi.
Miljan- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 9430
Datum upisa : 05.03.2008
Meni je cep bio los, to jest ona gumica se raspala, ali nije pravio nikakve probleme...
Nikola I.- SOHC 1290ccm 60ks
- Broj poruka : 2252
Godina : 29
Datum upisa : 07.05.2015
Ne bih mi čep pao na pamet, da nisam čuo šištanje kod njega, kada sam ugasio vozilo. Čim budem išao na dužu relaciju, napisaću utiske da li je sve u redu. Obavezno ću uzeti čep 21.oktobar čim dođe u prodavnicu. Nadam se Miljane, da je zbog čepa sva ova zezancija kod mene sada rešena.
pilip- OHV 767ccm 30ks
Evo i posle testiranja na dužim relacijama, problem nisam rešio. Grejanje ponovo prestaje na malim obrtajima, a pri većim obrtajima dobijam topao vazduh. Kada je temperatura motora ispod radne, onda imam grejanje. Kada postigne radnu temperaturu, a treba mu 25-30km grejanje se smanjuje, a temperatura prelazi sredinu i nabija tečnost u expanz. posudu. Kada motor ugasim izbacuje balončiće u expanz. posudu. Sta još da pokušam?
pilip- OHV 767ccm 30ks
A u hladnjaku jel ima baloncica, kad skines cep i zagrejes motor bez cepa?
Nema, cirkuliše tečnost. Pri dodavanju gasa, ide brže i diže tečnost do otvora. Ostavljao sam ga tako otvorenog dok ne uključi ventilator 2-3 puta. Imaš li neki predlog?
pilip- OHV 767ccm 30ks
To zvuci kao da ni taj cep ne valja, ne drzi pritisak u sistemu, prerano otvara.
Nabaviću i originalan čep, pa da probam. A to što izbacuje vazduh i tečnost u posudu, ne bi smeo?
pilip- OHV 767ccm 30ks
Ne bi smeo sa ispravnim cepom.
Sta bi moglo da drzi ovu polugu koja ide na klapnu i slavinu grejanja?
Znam ide ona zica koja je namotana ali nigde je nisam uspeo naci u prodaji, a ne znam sta bi to moglo da zameni?
Danas sam iskoristio lepo vreme da zamenim termostat, isperem komplet ceo sistem i sipam novi antifriz i posto sam imao problem sa grejanjem da i kada digne radnu temperaturu duva vruce ali nije to-to, znam da sam na proslom Jugu imao takvo grejanje da bude sauna unutra. Ovde mi je bio problem sto em nije toliko vruce kada digne radnu temperaturu, em nema tu neke sredine ili je vruce koliko vruce moze biti ili je led ledeno.
Uzeo sam drugu polovnu metalnu slavinu i isprobao je na cesmi da vidim kako zatvara/otvara i tu je opet slican problem ili je zatvoreno skroz ili kad se malo otvori kao da je otvoreno skroz.
Creva koja idu do hladnjaka kabine i slavine su vruca, mislim da je donje koje ide do slavine vrelo, a gornje i ne toliko ali je vruce.
Sta mi je raditi da resim problem stelovanja grejanja i temperature u vozilu, da li treba uzeti bas novu slavinu i zameniti je ili tu ima nekog drugog leka?
Znam ide ona zica koja je namotana ali nigde je nisam uspeo naci u prodaji, a ne znam sta bi to moglo da zameni?
Danas sam iskoristio lepo vreme da zamenim termostat, isperem komplet ceo sistem i sipam novi antifriz i posto sam imao problem sa grejanjem da i kada digne radnu temperaturu duva vruce ali nije to-to, znam da sam na proslom Jugu imao takvo grejanje da bude sauna unutra. Ovde mi je bio problem sto em nije toliko vruce kada digne radnu temperaturu, em nema tu neke sredine ili je vruce koliko vruce moze biti ili je led ledeno.
Uzeo sam drugu polovnu metalnu slavinu i isprobao je na cesmi da vidim kako zatvara/otvara i tu je opet slican problem ili je zatvoreno skroz ili kad se malo otvori kao da je otvoreno skroz.
Creva koja idu do hladnjaka kabine i slavine su vruca, mislim da je donje koje ide do slavine vrelo, a gornje i ne toliko ali je vruce.
Sta mi je raditi da resim problem stelovanja grejanja i temperature u vozilu, da li treba uzeti bas novu slavinu i zameniti je ili tu ima nekog drugog leka?
dimmu- SOHC 1301ccm EFI 68ks
- Broj poruka : 3943
Datum upisa : 29.04.2015
Pa ta kao oprugica ide, nema to novo da se kupi, uzmi kod ovih sto rasturaju Zastave, dace ti dzabe, a privremeno mozes vezicu da stavis ili parce tankog gumenog creva.
Strana 12 od 17 • 1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 17
Similar topics
» Problem sa kolima!
» Problem resen:Grejanje u Jugu...
» Grejanje u leru
» Misterija - grejanje
» grejanje
» Problem resen:Grejanje u Jugu...
» Grejanje u leru