Felne i gume
+99
Lazarevic
Matija
Vlado 128
snopy106
Sultan
ljuti
vukiclab
Yugo_45
Aleko2141
stojadin
dimmu
kocnicar
_jugosloven
YUgisa
jugota
Miljan
junior45
slobokv88
VPetar
ZAC
Sima21
nikola031
zaya95
Alex
ricpe
Marko Zemun
srbelix
Milos55
ilija94
zoki
ristivoje
jollyjumper
martin koral IN
Skala 55
MarkoIrmes
Jandro
LeSa
Nikola I.
blaks157
sloba1995
dejandejo
Yoxa
Nikola Vukovic
bendzii1981
shomi 991
Loshmey
bukovski
Nenn3
srdjan_gsp
Wookman
nenad_jj
danijeldokic
lekac
fox_87
novmaher
Petar
d.stole
Nikola NS
Milos
grofmed
Nemanja 101
srki79
Petar030
Zuty
BorisZemun
kokisa82
MarkoNN
venoman
Vuk_
Zivaccc
AlenTZ
Mitke
charjek
zastavayugo1.1i
miljanxXx
bukusa
csaba32
Predrag B.
altairandy
castiel-87
davidian
medo_kv
100jic
yugo55
Micko85
dragan brate
ratko_82
kalasnjikov
joca_kg
Riverholder
Wii
attilla
valsorimkaran
djolee cervello
csaba
yugodriver
djzecky
zeleni macak
Pedja
103 posters
Strana 36 od 40
Strana 36 od 40 • 1 ... 19 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40
Re: Felne i gume
Moze lepo da izgleda Koralka kada se slaze boja poklopca sa bojom felne (sto je tesko ostvariti kada razliciti materijali stare na razlicite nacine), i meni se nekako vise svidjaju te sa poklopcem (ne sa cepom). Stoji da su ti poklopci od kojih je meni ostao samo jedan sami po sebi problem (ostali su pokradeni).
Takodje mi se svidja sto je unutrasnjost Koralke crna, ukljucujuci i polumesece - to se nekako uklapa sa starim crnim branicima i pragovima (valjda, makar ja to tako vidim).
Takodje mi se svidja sto je unutrasnjost Koralke crna, ukljucujuci i polumesece - to se nekako uklapa sa starim crnim branicima i pragovima (valjda, makar ja to tako vidim).
vukiclab- OHV 903ccm 45ks
- Broj poruka : 555
Godina : 32
Datum upisa : 05.03.2008
Nadjoh verziju Mercedes felne, pomozite znalci: 7x15", offset 23, sa promerom rupa za Mercedes, dakle mora neka medjuploca. Je li ovo upotrebljiva felna za Yugo?
Tesko sa fabrickim rubovima sem ako auto ne bude kao koza, mozda uspe da prodje sa podvijanjem rubova, stelovanjem nagiba i da probas da rasiris 175/55 R15 gumu.
Ma stavicemo sire rubove, to nije problem
Na koliko bara se duvaju prednje a na koliko zadnje gume
Yugo 45
Yugo 45
Yugo_45- OHV 843ccm 34ks
- Broj poruka : 200
Datum upisa : 15.06.2019
Nezahvalno je reci na koliko posto to zavisi od dimenzija, zavisi i od proizvodjaca jer gume u istoj dimezniji mogu da imaju drugaciju konstrukciju cak i kad su za istu sezonu, a mogu biti razlicite i od toga da li su letnje ili zimske, plus svaki manometar je manje vise prica za sebe, a fabricke preporuke su totalno nelogicne kod Zastave. Moj predlog je krenes od 2.1 napred i 1.9 nazad, vidis kako stoji i kako se ponasa auto pa povecas napred ili smanjis nazad.
Imam dve varijante za nove felne, gume u obe varijante su 195/45 recimo Toyo Proxes T1R sa tezinom 7.26kg:
Varijanta 1: 7Jx15, offset 23, tezina felne 9.79kg
Varijanta 2: 6.5Jx15, offset 37, tezina felne 7.26kg
Za obe varijante moram da stavim adapter za raspored rupa (5x112 je na ovim felnama) i nasao sam neke koji su 35mm debljine (mozda ima tanjih). Interesuju me iskustva sa opterecenjem na trap sa ovakvom konfiguracijom - koliko treba da se otezaju tockovi da bi doslo do ubrzanog habanja lezajeva i slicno?
Svakako planiram da sirim rubove, samo pokusavam da izaberem felne i utvrdim sta i koliko treba - znacajna je razlika izmedju ove dve varijante.
Hvala i pozdrav!
Varijanta 1: 7Jx15, offset 23, tezina felne 9.79kg
Varijanta 2: 6.5Jx15, offset 37, tezina felne 7.26kg
Za obe varijante moram da stavim adapter za raspored rupa (5x112 je na ovim felnama) i nasao sam neke koji su 35mm debljine (mozda ima tanjih). Interesuju me iskustva sa opterecenjem na trap sa ovakvom konfiguracijom - koliko treba da se otezaju tockovi da bi doslo do ubrzanog habanja lezajeva i slicno?
Svakako planiram da sirim rubove, samo pokusavam da izaberem felne i utvrdim sta i koliko treba - znacajna je razlika izmedju ove dve varijante.
Hvala i pozdrav!
Pa u SAD mogu da ti naprave kakve god felne pozelis Jeste skupo ali jednom se zivi Celicni adapteri mogu biti i 20mm debeli ako uvrnes srafove kao sto su ST na celicnim felnema kod Yuga sa kratkom glavom u teoriji glava bi mogla da viri ali posto stavljas felnu sa 5 rupa, tesko je to nacentrirati da upadne u onaj prostor izmedju srafova sto vecina felni ima. E sad alu adapteri mislim da moraju biti deblji, a pre bih ti savetovao ove druge felne sto zbog manje mase sto zbog ET koji ces dobiti u kombinaciji sa adapterom.
Ja sam pre imao tako neki tezi tocak sa povecim adapterima i nista na trapu nije potrajalo nesto krace nego sto se mnogi imaju iskustva sa fabrickim tockom, mislim da i dalje zavisi od toga u kakvim se uslovima vozi
Ja sam pre imao tako neki tezi tocak sa povecim adapterima i nista na trapu nije potrajalo nesto krace nego sto se mnogi imaju iskustva sa fabrickim tockom, mislim da i dalje zavisi od toga u kakvim se uslovima vozi
Ne prelazimo mi stotine hiljada km godisnje, pa da toliko utice na trap teza felna.. Pogotovo na jugu, vecinu delova trapa treba zameniti nakon par godina iz razloga sto gumice propadnu od vremena..
VPetar- SOHC 1581ccm i.e 75ks
- Broj poruka : 7304
Godina : 30
Datum upisa : 07.10.2013
Hvala na savetima; ima mi smisla da to ima veze kada se bas puno prelazi ali uvek je dobro imati neko provereno iskustvo.
Najverovatnije bih isao sa varijantom 2 jer je svakako lakse siriti rubove za tu varijantu nego za 1.
Najverovatnije bih isao sa varijantom 2 jer je svakako lakse siriti rubove za tu varijantu nego za 1.
Nije bas pozaljno vise i sa strane geometrije trapa, ja imam ET3 sa svojim felnama i distancerima, ali i izmenjenu geometriju trapa koja je ok za takav ET.
Jasno je potpuno da ovi distanceri od 20-35mm kvare sliku iz perspektive geometrije makar sa ovim ET u varijanti 1.
Prva verzija je bas ekstremna u svim pogledima i verovatno nepotrebna za to sto zelis.
Uzeh subler u ruke: minimalna debljina adaptera za ovu varijantu je 35mm zato sto ne moze da bude iz jednog dela (sabloni 4x98 i 5x112 se delimicno poklapaju).
Pa necu da tvrdim suprotno, jer bih morao sad staviti na papir, mada mislim da mozda moze da se okombinuje ali u svakom slucaju, stavi onda druge felne pa ce se lepse ukombinovati sa tim adapterima.
Prepravis lepo felnu na centralnu maticu i onda moze tanji adapter
Pravili su pre nekako to preklapanje ali ne mogu da se setim kako su to pravili. Ne pamtim vec kad sam video da je neko radio ovakve adaptere. Pa ja sam pre imao iste felne bez distancera, ET13 i 3.5 stepena nagib i to je stalo ispod fabrickih rubova uz puno kacenja.
Sad ne znam kako mislis da ih pravis, ako bi uzimao mozda od G1 rubove, oni su oko 2cm siri, mada moze da se dobije jos malo prostora ako ih podvijes skroz pa bi mozda stalo
Pravili su pre nekako to preklapanje ali ne mogu da se setim kako su to pravili. Ne pamtim vec kad sam video da je neko radio ovakve adaptere. Pa ja sam pre imao iste felne bez distancera, ET13 i 3.5 stepena nagib i to je stalo ispod fabrickih rubova uz puno kacenja.
Sad ne znam kako mislis da ih pravis, ako bi uzimao mozda od G1 rubove, oni su oko 2cm siri, mada moze da se dobije jos malo prostora ako ih podvijes skroz pa bi mozda stalo
Moze da napravi glavcine sa tim rasponom rupa i srafi normalno.
slobokv88- OHV 1295ccm 61ks
- Broj poruka : 646
Godina : 36
Datum upisa : 06.04.2014
Da znas da si u pravu Zadnje nije nikakva mudrost izraditi a ni prednje ne bi trebale da budu veci problem, za nekog ko je strucan, jedino sto diskove/dobose treba uvek busiti na meru kad se potrose
Verujem da ce u americi to mnogo lakse resiti nego ovde, svakako 😁
VPetar- SOHC 1581ccm i.e 75ks
- Broj poruka : 7304
Godina : 30
Datum upisa : 07.10.2013
Mislim da je to mnogo bolje resenje nego dvodelni distancer adapter.
I lakse je napraviti.
I lakse je napraviti.
slobokv88- OHV 1295ccm 61ks
- Broj poruka : 646
Godina : 36
Datum upisa : 06.04.2014
Nisam siguran da je lakse napraviti prednju glavcinu od distancera, ali je svakako bolje resenje. Nadjoh neku firmu koja prepravlja felne - na neki nacin popunjavaju rupe i otvaraju nove u zeljenom rasporedu. Videcemo sta kazu za konkretno ovu felnu.
Za onog ko ima alat, nije nista specijalno komplikovano Da to sam hteo da ti i ja predlozim ali reko verovatno si zeleo resenje da mozes i naknadno menjati felne. Vidjao sam to da zavare rupe, sve popune i onda izbuse sve ponovo na novim merama, tako su uradjene i felne za one glavcine koje sam ja iznad postavio sa centralnom rupom.
Ma tu sam saglasan 100% - elektro instalaciju sam pocupao i spremio da se baci za 5 minuta jer ce to meni biti nikakav posao da napravim novu i to onakvu kakvu hocu. E sad kad bih tako mogao i sa svim ostalim...
Krenuo sam da Mercedesove "Koralke" pakujem i ne planiram to da menjam, videcu sta ce da kazu ovi za promenu rasporeda rupa na felni; mislim da je to najlakse ako mogu da urade i to mi omogucava da tu debljinu adaptera iskoristim pametnije (tipa za stelujuca ramena).
Krenuo sam da Mercedesove "Koralke" pakujem i ne planiram to da menjam, videcu sta ce da kazu ovi za promenu rasporeda rupa na felni; mislim da je to najlakse ako mogu da urade i to mi omogucava da tu debljinu adaptera iskoristim pametnije (tipa za stelujuca ramena).
Pa u tom slucaju ces morati da vidis neko resenje, jer to nece stati bez distancera ili ako stavis duza ramena i viljuske onda mozes umanjiti nagib tocka (slicovanjem, ekscentricnim srafovima ili nesto trece) gornje rupe na amortizeru i samim tim udaljiti gornji deo tocka od amortizera da bi fizicki moglo stati. Mada ako produzavas ramena i viljuske onda je opet bolje i kad je manji ET tako da si bas u zacaranom krugu
Similar topics
» Felne/Gume
» Gume i Zakon - Da li pneumatici na obe osovine moraju da budu isti (odnosno sve cetiri gume na vozilu iste) ?
» Felne
» felne, nedoumica... :D
» Srafovi za alu felne
» Gume i Zakon - Da li pneumatici na obe osovine moraju da budu isti (odnosno sve cetiri gume na vozilu iste) ?
» Felne
» felne, nedoumica... :D
» Srafovi za alu felne
Strana 36 od 40
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu