Felne i gume
+99
Lazarevic
Matija
Vlado 128
snopy106
Sultan
ljuti
vukiclab
Yugo_45
Aleko2141
stojadin
dimmu
kocnicar
_jugosloven
YUgisa
jugota
Miljan
junior45
slobokv88
VPetar
ZAC
Sima21
nikola031
zaya95
Alex
ricpe
Marko Zemun
srbelix
Milos55
ilija94
zoki
ristivoje
jollyjumper
martin koral IN
Skala 55
MarkoIrmes
Jandro
LeSa
Nikola I.
blaks157
sloba1995
dejandejo
Yoxa
Nikola Vukovic
bendzii1981
shomi 991
Loshmey
bukovski
Nenn3
srdjan_gsp
Wookman
nenad_jj
danijeldokic
lekac
fox_87
novmaher
Petar
d.stole
Nikola NS
Milos
grofmed
Nemanja 101
srki79
Petar030
Zuty
BorisZemun
kokisa82
MarkoNN
venoman
Vuk_
Zivaccc
AlenTZ
Mitke
charjek
zastavayugo1.1i
miljanxXx
bukusa
csaba32
Predrag B.
altairandy
castiel-87
davidian
medo_kv
100jic
yugo55
Micko85
dragan brate
ratko_82
kalasnjikov
joca_kg
Riverholder
Wii
attilla
valsorimkaran
djolee cervello
csaba
yugodriver
djzecky
zeleni macak
Pedja
103 posters
Strana 27 od 40
Strana 27 od 40 • 1 ... 15 ... 26, 27, 28 ... 33 ... 40
Re: Felne i gume
Moj kolega 627 000 km. Kupljen sa 250 000,nemam stvarno nikakav komentar. Vezano za golf 2 1.6d.
martin koral IN- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 59
Datum upisa : 15.02.2016
Koliko sam ja cuo sigura je uzasna guma... I sto se tice veka trajanja i udobnosti, a sto se tice sportskih performansi za to neznam, ali verujem da ne bi zadovoljila vozaca sa "trkackim" karakterom...
Mada moje misljenje je da za gradske odnosno normalne uslove je i vise nego dobra...
Wintera je sasvim zadovoljavajuca zimska guma (medju vozacima vlada misljenje da je univerzalna) i namenjena je za upotrebu zimi, mada mnogi je voze i preko leta, sto joj naravno smanjuje vek eksploatacije, jer ce je vreo asfalt bukvalno pojesti saru...
Nekada je tigar pravio iskljucivo univerzialne gume, cuvena TG serija, koje si mogao da vozis i zimi i leti, a da se ne potrosi sara uopste...
Mada moje misljenje je da za gradske odnosno normalne uslove je i vise nego dobra...
Wintera je sasvim zadovoljavajuca zimska guma (medju vozacima vlada misljenje da je univerzalna) i namenjena je za upotrebu zimi, mada mnogi je voze i preko leta, sto joj naravno smanjuje vek eksploatacije, jer ce je vreo asfalt bukvalno pojesti saru...
Nekada je tigar pravio iskljucivo univerzialne gume, cuvena TG serija, koje si mogao da vozis i zimi i leti, a da se ne potrosi sara uopste...
Nikola I.- SOHC 1290ccm 60ks
- Broj poruka : 2252
Godina : 29
Datum upisa : 07.05.2015
Mislis?
Zato sto su ih naucili da je Wintera letnja i zimska guma a to je sasvim pogresno,to je zimska guma i nista vise.Nemaju svi uslove da imaji letnje i zumske gume pa i zbog toga se Wintere voze.Miljan ::Nikad nisam imao Winteru, ali cela Srbija ih vozi i svi ih hvale. Na ulici od 10 auta, 8 imaju Winteru.
kokisa82- OHV 1451ccm 73ks
- Broj poruka : 890
Godina : 42
Datum upisa : 22.02.2012
Vecina vozaca, posebno oni stariji, misle da M+S oznacava univerzalan pneumatik...
Naravno da nemaju svi uslove za dva seta guma, pa zimske gume voze i leti, ali ko mnogo vozi posle dve godine takve gume su samo za bacanje i opet troskovi za nove gume...
A tacno je da se Wintere dosta voze, skoro svaki drugi auto, pre svega zbog cene, a potom i zbog kvaliteta koji je za tu cenu veoma dobar...
Naravno da nemaju svi uslove za dva seta guma, pa zimske gume voze i leti, ali ko mnogo vozi posle dve godine takve gume su samo za bacanje i opet troskovi za nove gume...
A tacno je da se Wintere dosta voze, skoro svaki drugi auto, pre svega zbog cene, a potom i zbog kvaliteta koji je za tu cenu veoma dobar...
Nasi ljudi vole da stvore mit da se osecaju manje bedno kada rade nesto pogresno. Zato je Wintera "najbolja" guma... Zato je super i leti, najbolja je 145/80 itd... To mogu da potvrdim i iz svog "posla", kad pricam sa ljudima dobijem osecaj kao da sam 80tim i da niko nije cuo za nove tehnologije.
Shvatam situaciju da su primorani da je koriste cele godine i da je kupe, ali ako neko ne shvata ozbiljno njene mogucnosti i ogranicenja, onda ce kad tad da nastrada u nepaznji...
Shvatam situaciju da su primorani da je koriste cele godine i da je kupe, ali ako neko ne shvata ozbiljno njene mogucnosti i ogranicenja, onda ce kad tad da nastrada u nepaznji...
Sigura se trosi i kad se ne vozi. U sred j*benog leta kolega vozi siguru, na 128, ja vinteru na mom kecmanu (neka finansijska kriza stisla jbg u tom momentu se nije imalo za letnje a posle me bolelo u predelu prepona), on vozi smireno i stalozeno, ja auto cerecim ko da sam ukrao (kolega i manje prelazi od mene), septembar, sigure nema, vintera gurala jos 2 zime.
Meni sa mojom voznjom je sigura jedva izgurala jedno leto, na kraju sezone nije bilo nista od sare.
Vozio i jednu i drugu i pricam iz iskustva.
Meni sa mojom voznjom je sigura jedva izgurala jedno leto, na kraju sezone nije bilo nista od sare.
Vozio i jednu i drugu i pricam iz iskustva.
Mitke- SOHC 1581ccm 83ks
- Broj poruka : 8662
Godina : 34
Datum upisa : 25.03.2011
Pa to jedino da postoje dve smese sigure jer kod caleta apsolutno se nista ne trosi ako izuzmem da su se nejednako potrosile zbog loseg trapa...
YUgisa ::Nasi ljudi vole da stvore mit da se osecaju manje bedno kada rade nesto pogresno. Zato je Wintera "najbolja" guma... Zato je super i leti, najbolja je 145/80 itd... To mogu da potvrdim i iz svog "posla", kad pricam sa ljudima dobijem osecaj kao da sam 80tim i da niko nije cuo za nove tehnologije.
Pa nekako mi i deluješ istrošeno i umorno
Nemoj previše obraćati pažnju, ja živim među takvim sujetanima i navikao sam. Ja vozim na gumama Wintera i da kojim slučajem imam para, zamenio bi ih čim pre. Užas kako je autu dugačka zaustavna linija. Nema skoro nikakvog osećaja da se auto naglo zaustavlja kada stisnem kočnicu do kraja. Samo se isplaše žena i deca od zvuka ABS-a.
Petre, pricas o letnjoj ili zimskoj voznji na vinteri?
YUgisa, tvoj cale je onda mislim prvi slucaj u istoriji kom sara na siguri nije isparila u veoma kratkom roku.
YUgisa, tvoj cale je onda mislim prvi slucaj u istoriji kom sara na siguri nije isparila u veoma kratkom roku.
Mitke- SOHC 1581ccm 83ks
Ja sam presao 10000km sa Sigurom, vozim ostro, potpisujem pri kretanju, i tek su skoro na prednjim nestale one male crtice koje su najlice, oko 0.5-1mm, a na zadnjim su jos tu. Drze ko zalepljene za asfalt i po mokrom i po suvom, u kakve sam situacije ulazio bez imalo proklizavanja, nisam mogao da verujem.
Miljan- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 9430
Datum upisa : 05.03.2008
Mitke, pričam o svim periodima. Jednostavno, guma je ostarila i razvlači se previše po putu, to primetim kada moram naglo levo-desno, a pri kočenjima je jako loša kako god da se vozi auto. Dubina šare i dalje zadovoljava.
Petre, jedno je kad ostari, ne mozes da gledas gumu koja je matora Pricamo o tome kad je nova. Zato je resenje sjebati saru pre nego sto guma ostari
Miljane
Miljane
Mitke- SOHC 1581ccm 83ks
Kupi siguru...
Mitke ::Petre, pricas o letnjoj ili zimskoj voznji na vinteri?
Ne znam stvarno, on je sad zamenio i isto nisam primetio nista specijalno ni nan ovim a znam i nekoliko ljudi da ih koriste i nema problema mada jesam cuo za te slucajeve da se trose.
Wintere sam vozio. Siguru nisam. Wintera je super guma za voznju zimi po snegu i blagoj poledici. Za sve druge uslove (suvo, mokro) je sranje, a da ne pricam o voznji od kraja zime do pocetka. Imao sam tu srecu da i na njoj puno prelazim i da je vozim u svim mogucim i nemogucim uslovima. Ako hocete dobru gumu, bolje iskesirajte malo vise.
Kod mene je ovakva situacija,na Yugu sam imao 145/80 i Winteru i Siguru. Sa Winterom se peo sto kazu uz masnu banderu,nekako mi se cini da je i udobniji,a nisam primetio da su se preterano trosile i jedne i druge. Na Fiatu imam Winteru 155/70,leto i zima,nekih 13000 sam presao,gotovo da se nisu ni pohabale ali primetio sam da mi je za razliku od Yuga dosta klizao preko nosa po snegu,verovatno su se malo isprzile Opet,po suvom se ponasaju sasvim ok.
ristivoje- SOHC 1290ccm 60ks
- Broj poruka : 2385
Godina : 43
Datum upisa : 30.08.2014
A ona ostala dvojica Savu...Miljan ::Nikad nisam imao Winteru, ali cela Srbija ih vozi i svi ih hvale. Na ulici od 10 auta, 8 imaju Winteru.
Jandro- OHV 903ccm 45ks
- Broj poruka : 531
Godina : 41
Datum upisa : 20.03.2013
Koje letnje gume kupiti,imam ponudu za savu na akciji
Oko 3000 din po komadu,kleber 3470 din,i tigar sigura. 3250 din.
Ja se razmisljam za kleber. 165 /70 r13.
Oko 3000 din po komadu,kleber 3470 din,i tigar sigura. 3250 din.
Ja se razmisljam za kleber. 165 /70 r13.
slobokv88- OHV 1295ccm 61ks
- Broj poruka : 646
Godina : 36
Datum upisa : 06.04.2014
Ja imam neku letnju Savu(kontam da je to ta guma, klasican model) i uzasna je..leti na 25 stepeni padne kisa i na velikim uzbrdicama proklizava ostaju tragovi od asfalta kao da se kida(kao da sam vozio po nekom kamenjaru), a ni ne prelazim neku kilometrazu veliku..
VPetar- SOHC 1581ccm i.e 75ks
- Broj poruka : 7304
Godina : 30
Datum upisa : 07.10.2013
Pa pretpostavio sam da nije keka guma,uzecu kldber onda
Cim skupim jos malo love,trnutno imam za jednu. Nego nemaju 165/65 nego samo 165/70?
Cim skupim jos malo love,trnutno imam za jednu. Nego nemaju 165/65 nego samo 165/70?
Kad pisem na telefonu to je katastrofa,sve izgresim
Sava eskimo s2 se dosta brze trosi od wintere,a pritom je losija na snegu od nje. Za dimenziju 155/80-13 kazem iz iskustva.
martin koral IN- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 59
Datum upisa : 15.02.2016
Strana 27 od 40 • 1 ... 15 ... 26, 27, 28 ... 33 ... 40
Similar topics
» Felne/Gume
» Gume i Zakon - Da li pneumatici na obe osovine moraju da budu isti (odnosno sve cetiri gume na vozilu iste) ?
» Felne
» felne, nedoumica... :D
» Srafovi za alu felne
» Gume i Zakon - Da li pneumatici na obe osovine moraju da budu isti (odnosno sve cetiri gume na vozilu iste) ?
» Felne
» felne, nedoumica... :D
» Srafovi za alu felne
Strana 27 od 40
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu