Felne i gume
+99
Lazarevic
Matija
Vlado 128
snopy106
Sultan
ljuti
vukiclab
Yugo_45
Aleko2141
stojadin
dimmu
kocnicar
_jugosloven
YUgisa
jugota
Miljan
junior45
slobokv88
VPetar
ZAC
Sima21
nikola031
zaya95
Alex
ricpe
Marko Zemun
srbelix
Milos55
ilija94
zoki
ristivoje
jollyjumper
martin koral IN
Skala 55
MarkoIrmes
Jandro
LeSa
Nikola I.
blaks157
sloba1995
dejandejo
Yoxa
Nikola Vukovic
bendzii1981
shomi 991
Loshmey
bukovski
Nenn3
srdjan_gsp
Wookman
nenad_jj
danijeldokic
lekac
fox_87
novmaher
Petar
d.stole
Nikola NS
Milos
grofmed
Nemanja 101
srki79
Petar030
Zuty
BorisZemun
kokisa82
MarkoNN
venoman
Vuk_
Zivaccc
AlenTZ
Mitke
charjek
zastavayugo1.1i
miljanxXx
bukusa
csaba32
Predrag B.
altairandy
castiel-87
davidian
medo_kv
100jic
yugo55
Micko85
dragan brate
ratko_82
kalasnjikov
joca_kg
Riverholder
Wii
attilla
valsorimkaran
djolee cervello
csaba
yugodriver
djzecky
zeleni macak
Pedja
103 posters
Strana 26 od 40
Strana 26 od 40 • 1 ... 14 ... 25, 26, 27 ... 33 ... 40
Re: Felne i gume
Michelin CrossClimate se zove guma i kako sam ja video na testovima, malo zaostaje po snegu za najboljim zimskim, po suvoj takodje za letnjima a po mokrom je isto ko letnja i puno bolja od zimskih...
Verovatno joj je i cena all-round Nešto mi se čini da mi neće biti žao para ako pruža veću sigurnost od ovih mojih sličuga.
Trebao si kupiti cim je izasla, kako sam citao na FLCS, sad su vec poskupele oko 10%, ali cini mi se da nisu puno skuplje od "klasicnih" guma a ovako izbegavas koriscenje dva seta. Ja kad bi imao novac, sigurno bih ih uzeo za zimsku sezonu.
195/65 R15 ti je 8750din, na zalost koliko vidim nema ni jedna druga dimenzija koja bi ti odgovarala od onih sto se proizvodi a da je R15, ima jos 205/65 R15 koja je sira ali je milimetarski visi profil i cena je cak 13400din... Steta sto ne proizvode ispod R15, mislim da bi to bila odlicna guma za one koji preferiraju da voze zimske gume tokom cele godine...
195/65 R15 ti je 8750din, na zalost koliko vidim nema ni jedna druga dimenzija koja bi ti odgovarala od onih sto se proizvodi a da je R15, ima jos 205/65 R15 koja je sira ali je milimetarski visi profil i cena je cak 13400din... Steta sto ne proizvode ispod R15, mislim da bi to bila odlicna guma za one koji preferiraju da voze zimske gume tokom cele godine...
Naravno, ko preferira da i zimi i leti vozi te gume su odlicno resenje... Jos i cena kada bih bila prihvatljiva vozacima...
Nikola I.- SOHC 1290ccm 60ks
- Broj poruka : 2252
Godina : 29
Datum upisa : 07.05.2015
Ne znam koliko one mogu da predju, ali su svakako prihvatljive(pogotovo onima koji ne prelaze puno) jer se ne bakces sa 2 seta guma, vulkanizerom, menjanjem tockova itd..
VPetar- SOHC 1581ccm i.e 75ks
- Broj poruka : 7304
Godina : 30
Datum upisa : 07.10.2013
Izdrzace sigurno vise i bolje od obicnih zimskih Sigurno imaju dosta zajednickog sa mojim Michelin gumama sto sam pre imao, te su bile letnje ali je sara imala neke karakteristicne odlike za zimske gume i stvarno se moglo voziti zimi bez ikakvih problema i po snegu, ja sam radije vozio mog Yuga nego caletovog sa Winterom...
Dvoumim se 145/80 ili 155/70 r13 zimska winter 1,koja je po vama bolja?
martin koral IN- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 59
Datum upisa : 15.02.2016
Za normalne uslove i normalan stil voznje, dimenzija 145/80 ce sasvim zadovoljiti kriterijume... Posto mnogi tvrde da auto sa tim gumama izgleda kao rucna kolica ili pak neki tvde da izgledaju kao ona kolica u marketu sto je i delimicno tacno pa ako hoces da ti vozilo malo lepse izgleda kupi 155/70, ako ne zelis slobodno uzmi 145...
Nikola I.- SOHC 1290ccm 60ks
- Broj poruka : 2252
Godina : 29
Datum upisa : 07.05.2015
Apsolutno se slazem sa Nikolom, 145/80 odlicna za zimu i sneg ali sa njom izgleda kao rucna kolica u bukvalnom smislu i to se meni ne svidja i zato preporucujem 155/70. Nije neka razlika u ceni a vizuelno je mnogo lepse nego 145
Milos- SOHC 1372ccm 72ks
- Broj poruka : 4104
Godina : 28
Datum upisa : 05.05.2012
145 80 sasvim dovoljno,moz da izgleda ko rucna kolica koliko hoces,zimi jaa prodjem,oni ostaju
junior45- DOHC 1995ccm i.e 139ks
- Broj poruka : 35132
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012
Na Koral In fabricki uopste i ne ide 145/80, tako da o tome ne bi trebalo ni da razmisljas.
Miljan- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 9430
Datum upisa : 05.03.2008
Da, to znam da ne ide nego imam utisak da je nesto tvrdji od moje stare 55 na koju sam uvek montirao 145,pa ne znam da nije zbog toga. Mislim da je visina nesto manja kod 155/70 ali to ulazi u toleranciju od 3% koja je i dozvoljena. Bije kad se predje lezeci samo tako i prednji i zadnji trap. Da li ima razlike u amortizerima z101 i yugo?
1. Nemoj kupiti tu gumu
2. Ako mislis to voziti i tokom leta nemoj kupiti tu dimenziju
3. Fizicke razlike ima kod prednjih amortizera, mehanicke nema ni napred i nazad
4. Razlike u udobnosti mogu biti usled raznih ispravnosti i neispravnosti delova oslanjanja
5. Razlika u udobnosti kod guma nije toliko izrazena po pitanju udobnosti ako profil nije nizi od 95mm, nego je stvar obima, veci obim, udobnija voznja
6. Ne moze lezeci da bije ako pravilno predjes preko njega. A to je da se zaustavis ispred njega i predjes lagano preko.
2. Ako mislis to voziti i tokom leta nemoj kupiti tu dimenziju
3. Fizicke razlike ima kod prednjih amortizera, mehanicke nema ni napred i nazad
4. Razlike u udobnosti mogu biti usled raznih ispravnosti i neispravnosti delova oslanjanja
5. Razlika u udobnosti kod guma nije toliko izrazena po pitanju udobnosti ako profil nije nizi od 95mm, nego je stvar obima, veci obim, udobnija voznja
6. Ne moze lezeci da bije ako pravilno predjes preko njega. A to je da se zaustavis ispred njega i predjes lagano preko.
Ok,kupicu 155/70. Ma relativno polako predjem,ali bije bas,sluzbeni poli koji je presao mnogo vise sa 155/80 predje isti lezeci ne oseti. Doduse ima i vece medjuosovinsko rastojanje. Kad kazem bije ne mislim da se cuje nesto u trapu nego da je tvrdji.
Ta Wintera ovog leta ima da bude pecena.Ja sam samo jedno leto vozio Wintere i auto pliva,nestabilan,to je guma za zimu.
kokisa82- OHV 1451ccm 73ks
- Broj poruka : 890
Godina : 42
Datum upisa : 22.02.2012
A o potrosnji gume da i ne pricamo
Mogu recimo da budu tvoji amortizeri ispravni a na drugima neispravni ili suprotno, tvoji mogu da budu totalno neispravni pa da se sabijaju do kraja, jos ako se kombinuju recimo propao gibanj i slicno, eto recepta za katastrofu i losu udobnost.
Nece auto prelaziti mnogo a najvise lokal, zato ide wintera. Guma mi se svidela zato sto dosta prelazim sa sluzbenim polijem, svaki dan i to 310 dana godisnje,ne radim samo nedelju.Menja se 2-4 gume godisnje.
Wintere za leto nikako, a to sto sto ti firma stavlja iste i leti je komentara bez. Ako se vec toliko menjaju gume valjda mogu da stave neke normalnije letnje. Wintera je meni i vise nego ok sto se tice preformansi na snegu tu je stvarno za te pare odlicna, ali kada padne kisa ili je asfalt mokar od otopljenog snega daleko bilo da treba naglo zakociti cak i da se ne kreces nekim ogromnim brzinama auto ode.. Ja ne divljam po saobracaju pa mi se desilo par puta da treba da se zakoci sa 50-60 jer je neko izleteo ili se nesto desilo ispred mene i bome bilo je za dlaku svaki put.
dimmu- SOHC 1301ccm EFI 68ks
- Broj poruka : 3943
Datum upisa : 29.04.2015
Cak i najobicnija Sigura je neizmerno bolja od Wintere po suvom i mokrom. Po snegu nemam skoro nikakva iskustva jer sneg skoro pa da nisam ni video...
A za leto ispod 165 ne bih uzeo nista, a pre bih se ispruzio i za neke 175.
A za leto ispod 165 ne bih uzeo nista, a pre bih se ispruzio i za neke 175.
Sigura -jedina guma koja nestaje i kad se ne vozi! Potvrdjena stvar iz licnog iskustva i to u dimenzijama 145/80-13,175/65-14,185/65-14. Sto se tice voznje jedino sam primetio da je tisa od wintere. Realno stvarno se brzo trosi! Ne vozim brzo i ne zalecem,ne kidam auto.
Wintera je leti jos gora, vise se trosi..iz iskustva
Moj cale ih ima i nisam primetio nikakvu specijalnu ubrzanu potrosnju. Winteru ako malo ozbiljnije provozas po toplom, otpadne platna/blok sa gume
Nikad nisam imao Winteru, ali cela Srbija ih vozi i svi ih hvale. Na ulici od 10 auta, 8 imaju Winteru.
Miljan- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 9430
Datum upisa : 05.03.2008
Strana 26 od 40 • 1 ... 14 ... 25, 26, 27 ... 33 ... 40
Similar topics
» Felne/Gume
» Gume i Zakon - Da li pneumatici na obe osovine moraju da budu isti (odnosno sve cetiri gume na vozilu iste) ?
» Felne
» felne, nedoumica... :D
» Srafovi za alu felne
» Gume i Zakon - Da li pneumatici na obe osovine moraju da budu isti (odnosno sve cetiri gume na vozilu iste) ?
» Felne
» felne, nedoumica... :D
» Srafovi za alu felne
Strana 26 od 40
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu