Felne i gume
+99
Lazarevic
Matija
Vlado 128
snopy106
Sultan
ljuti
vukiclab
Yugo_45
Aleko2141
stojadin
dimmu
kocnicar
_jugosloven
YUgisa
jugota
Miljan
junior45
slobokv88
VPetar
ZAC
Sima21
nikola031
zaya95
Alex
ricpe
Marko Zemun
srbelix
Milos55
ilija94
zoki
ristivoje
jollyjumper
martin koral IN
Skala 55
MarkoIrmes
Jandro
LeSa
Nikola I.
blaks157
sloba1995
dejandejo
Yoxa
Nikola Vukovic
bendzii1981
shomi 991
Loshmey
bukovski
Nenn3
srdjan_gsp
Wookman
nenad_jj
danijeldokic
lekac
fox_87
novmaher
Petar
d.stole
Nikola NS
Milos
grofmed
Nemanja 101
srki79
Petar030
Zuty
BorisZemun
kokisa82
MarkoNN
venoman
Vuk_
Zivaccc
AlenTZ
Mitke
charjek
zastavayugo1.1i
miljanxXx
bukusa
csaba32
Predrag B.
altairandy
castiel-87
davidian
medo_kv
100jic
yugo55
Micko85
dragan brate
ratko_82
kalasnjikov
joca_kg
Riverholder
Wii
attilla
valsorimkaran
djolee cervello
csaba
yugodriver
djzecky
zeleni macak
Pedja
103 posters
Strana 16 od 40
Strana 16 od 40 • 1 ... 9 ... 15, 16, 17 ... 28 ... 40
zeleni macak- SOHC 1116ccm EFI 63ks
- Broj poruka : 1994
Datum upisa : 08.03.2008
Re: Felne i gume
E drugari nasao sam neke felne od informacija znam samo promer rupa pa me zanima da li to moze na Yuga,ovako evo slika:
e sad promer rupa je 4x100 i jedna ima ostecenje `` jedna je vozena sa labavim srafovima,pa se se rasirile rupe za brezone`` pa me zanima da li moze ova dimenzija rupa da se uglavi na yuga i koliko je problem sa ovim ostecenjem sto sam naveo,tj da li moze da se resi?
Znam jos da su 13 inca.
EDIT: Izmenjen link slike, obrati paznju na pravila postavljanja slika na forum. YUgisa
e sad promer rupa je 4x100 i jedna ima ostecenje `` jedna je vozena sa labavim srafovima,pa se se rasirile rupe za brezone`` pa me zanima da li moze ova dimenzija rupa da se uglavi na yuga i koliko je problem sa ovim ostecenjem sto sam naveo,tj da li moze da se resi?
Znam jos da su 13 inca.
EDIT: Izmenjen link slike, obrati paznju na pravila postavljanja slika na forum. YUgisa
lekac- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 149
Godina : 30
Datum upisa : 08.03.2013
4x100 moze na Zastavu ali su ti potrebni srafovi sa plivajucim konusom:
Sto se ostecenja tice, tu sacekaj nekog drugog da odgovori. Ince ta felna je ATS Cup.
EDIT: Obrati paznju na pravila postavljanja slika. YUgisa
Sto se ostecenja tice, tu sacekaj nekog drugog da odgovori. Ince ta felna je ATS Cup.
EDIT: Obrati paznju na pravila postavljanja slika. YUgisa
Milos- SOHC 1372ccm 72ks
- Broj poruka : 4104
Godina : 28
Datum upisa : 05.05.2012
Licno, meni se ne svidja sto su rupe tako pojedene, vrlo lako moze da se desi da je felna oslabljena kod konusa i da imas problema sa pritezanjem srafova zbog ostecenog konusa. Takodje ti treba da vidis da li je odgovarajuca centralna rupa i da razbusis felnu na vecu rupu ako je manja ili da napravis prstenove ako je veca rupa na felni od glavcine.
E drustvo opet ja jbg, resio sam da kupim felne pa mi treba pomoc ne bi valjalo da pogresim pri kupovini,pa zato bolje da pitam posto sam odustao od onih gore navedenih felni,nasao sam druge koje su mi privukle paznju,e sad ako bi neko mogao da mi rastumaci sta sve ovde pise,
TIP B 6333 f ETt-31
6JX13 - H2
4 KBA -4139
KBA 41329
i da li ovo moze da se uglavi na Yuga?
TIP B 6333 f ETt-31
6JX13 - H2
4 KBA -4139
KBA 41329
i da li ovo moze da se uglavi na Yuga?
lekac- OHV 767ccm 30ks
novmaher- OHV 843ccm 34ks
- Broj poruka : 181
Godina : 38
Datum upisa : 12.11.2013
Ako planiraš da ih središ to mora da ide komplet. Prvo peskarenje, drugo prajmer i treće farbanje nekom kvalitetnijom farbom.
nenad_jj- OHV 843ccm 34ks
- Broj poruka : 277
Godina : 36
Datum upisa : 06.12.2012
pa ako ih radim za sebe bice peskarenje verovatno ili skidanje farbe nekom hemijom,front felne se polira a ostalo se farba u crno,naravno i falc.
al ne znam nista za ove felne,izmerio sam i znam da su 5.5j,ne znam koji su et i koliko vrede ovako ne sredjene?
al ne znam nista za ove felne,izmerio sam i znam da su 5.5j,ne znam koji su et i koliko vrede ovako ne sredjene?
ja sam koralke platio 50e 5kom stim što planiram 4 da sredim za sebe za letnji set guma. Neka ti to bude smernica.
znaci oko 50e eura ovakvo stanje kakvo je.
jel moze neko da mi napise podatke za ove felne,cuo sam da su ove felne isle standadne na yugo.
ne znam ni kakve su dimenzije standardne felne za yuga,dal su 4-4.5-5J ?
jel moze neko da mi napise podatke za ove felne,cuo sam da su ove felne isle standadne na yugo.
ne znam ni kakve su dimenzije standardne felne za yuga,dal su 4-4.5-5J ?
Da li da uzimam univerzalne gume jer su iste cene kao I zimske, jer ove "letnje" mogu da se bace, ili da uzmem posebno zimske pa na leto druge, mada je to vec dupli trosak? Ima li neke velike razlike izmedju zimske I univerzalne?
Drugo, sta je pametnije, 165/80 ili 175/70 , nadam se da nisam pogresio oznake ?
Naravno ovo pitam za nove gume, ali bi me zanimao I komentar o polovnim, jer vidim da su samo 1000din jeftinije od novih I kao takve gube smisao kupovine, I sta mislite o protektiranim gumama? Evo koja je ponuda a ja bih se zadrzao do 4.400din/kom , pa moze I misljenje koji model odabrati.
Drugo, sta je pametnije, 165/80 ili 175/70 , nadam se da nisam pogresio oznake ?
Naravno ovo pitam za nove gume, ali bi me zanimao I komentar o polovnim, jer vidim da su samo 1000din jeftinije od novih I kao takve gube smisao kupovine, I sta mislite o protektiranim gumama? Evo koja je ponuda a ja bih se zadrzao do 4.400din/kom , pa moze I misljenje koji model odabrati.
fox_87- OHV 1295ccm 61ks
- Broj poruka : 634
Godina : 37
Datum upisa : 28.02.2013
165/80 ili 175/70 nisam siguran da li uopste postoje te dimenzije...
Mozda si mislio na 145/80 ili 155/70. nebitno je mozes koju god dimenziju od te dve hoces (ako si na njih mislio)
Moj savet batali univerzalne, jer niti zimi imaju svojstvo kao zimka guma, niti leti kao letnja, one su neko polovicno resenje, najbolje bi bilo uzeti zimske i da ne razmisljas.
Polovne bih ja zaobisao iz prostog razloga sto ja nisam ljubitelj polovnih guma, a ukoliko uzimas zimske gume, tigar wintera ti je u tom cenovnom rangu, i odlicna je guma za zimu, pa ne znam ima li svrhe uzeti neku polovnu.
O protektiranim gumama takodje ne znam sta da kazem osim da bi ih licno ja obisao.
Mozda si mislio na 145/80 ili 155/70. nebitno je mozes koju god dimenziju od te dve hoces (ako si na njih mislio)
Moj savet batali univerzalne, jer niti zimi imaju svojstvo kao zimka guma, niti leti kao letnja, one su neko polovicno resenje, najbolje bi bilo uzeti zimske i da ne razmisljas.
Polovne bih ja zaobisao iz prostog razloga sto ja nisam ljubitelj polovnih guma, a ukoliko uzimas zimske gume, tigar wintera ti je u tom cenovnom rangu, i odlicna je guma za zimu, pa ne znam ima li svrhe uzeti neku polovnu.
O protektiranim gumama takodje ne znam sta da kazem osim da bi ih licno ja obisao.
Mitke- SOHC 1581ccm 83ks
- Broj poruka : 8662
Godina : 34
Datum upisa : 25.03.2011
Pa kao prvo gume jedino 165/70 ili 175/60 ako mislis na Zastavu
Sto se tice protektiranih, ja ti ne preporucujem to iz razloga sto niko ti ne garantuje da je baza gume preko koje su nalepili novu saru ima jednake osobine... Znaci mozda je neko uzeo jednu letnju, jedni zimsku, jednu od ovog, jednu od onog proizvodjaca, razlicite starosti i sve to ima uticaj na karakteristike te gume. Cak i da izuzmemo skroz pitanje kvaliteta izrade protektorata, ne bi nikad uzeo naslepo tako, samo pod uslovom da na moje gume lepe nove mada sumnjam u kvalitet, pogotovo kod nas...
Sto se tice univerzalnih, zimskih i letnjih, ja za zimske nisam osecao nikad neku potrebu pa te necu ubedjivati za njih, barem ne tu po Backoj gde ja vozim pa sam vozio sa letnjima dok mi je zakon to dozvoljavao, ali posto je zaista dug period suvog vremena, ja licno ne bih stedeo na letnjim gumama... A realno univerzalna ne moze biti super ni u letnjim ni u zimskim uslovima... Tako da ako uzmes neke letnje onda nekom logikom se podrazumeva da uzmes i zimske. Mada sve zavisi i od guma, ja kad sam birao moje letnje bile su jedne od najboljih u letnjim uslovima i imale su i najbolje ocene po snegu od letnjih i na nivou nekih jeftinih zimskih...
Ono sto ne mogu da preporucim je wintera pa da je vozis tokom cele godine jer ta guma ima tako ocajne osobine na visim temperaturama i suvom kolovozu da je to kriminalno...
Sto se tice protektiranih, ja ti ne preporucujem to iz razloga sto niko ti ne garantuje da je baza gume preko koje su nalepili novu saru ima jednake osobine... Znaci mozda je neko uzeo jednu letnju, jedni zimsku, jednu od ovog, jednu od onog proizvodjaca, razlicite starosti i sve to ima uticaj na karakteristike te gume. Cak i da izuzmemo skroz pitanje kvaliteta izrade protektorata, ne bi nikad uzeo naslepo tako, samo pod uslovom da na moje gume lepe nove mada sumnjam u kvalitet, pogotovo kod nas...
Sto se tice univerzalnih, zimskih i letnjih, ja za zimske nisam osecao nikad neku potrebu pa te necu ubedjivati za njih, barem ne tu po Backoj gde ja vozim pa sam vozio sa letnjima dok mi je zakon to dozvoljavao, ali posto je zaista dug period suvog vremena, ja licno ne bih stedeo na letnjim gumama... A realno univerzalna ne moze biti super ni u letnjim ni u zimskim uslovima... Tako da ako uzmes neke letnje onda nekom logikom se podrazumeva da uzmes i zimske. Mada sve zavisi i od guma, ja kad sam birao moje letnje bile su jedne od najboljih u letnjim uslovima i imale su i najbolje ocene po snegu od letnjih i na nivou nekih jeftinih zimskih...
Ono sto ne mogu da preporucim je wintera pa da je vozis tokom cele godine jer ta guma ima tako ocajne osobine na visim temperaturama i suvom kolovozu da je to kriminalno...
Ma dobra je Wintera, ako voziš peMzionerski, kao ja, ili ako imaš radar dometa 10km u osmatranju i 5km u zahvatu, pa da unapred isplaniraš situaciju. U svakom drugom slučaju, bojim se svih mogućih i nemogućih naglih poteza...
Znaci sve u svemu univerzalne otpadaju. I ja sam za winteru procitao poprecna misljenja, neko kaze super za te pare dok drugi kazu da je na nekom testu prosla gore i od nekih kineskih i da je treba izbegavati u sirem luku. Ako sam dobro ukapirao ujaka treba da trazim 165 ili 175, 165 su valjda vise dok su ove druge nize.
Iz nekog razloga sam gore pogresan link ubacio, sta mislite o ovoj ponudi http://goo.gl/Y2ZTZo
Koju preporucujete do 4.400, sava mozda?
Iz nekog razloga sam gore pogresan link ubacio, sta mislite o ovoj ponudi http://goo.gl/Y2ZTZo
Koju preporucujete do 4.400, sava mozda?
fox_87- OHV 1295ccm 61ks
ja sam imao savu na corsi c 175/65/14 i mogu ti reci da je isla za sve pare.drug imao na vektri 185/60/15 i nije isla nikako.kupio odma posle par dana 2 nove 195/55/15 isto sava isle ko blesave. mnogo zavisi od dimenzije guma nema iste karakteristike na istoj dimenziji.
ja sad na corsi imam od prole godine ultra grip 7+ i 8 i bolje mi isla sava al su ove 185 sirina tako da verovatno je to.
ja sam zadovoljan sa savom eskimom s3 i nju cu kupiti za yugica pa videcu kako se pokaze.
za one felne sto sam pitao niko nista ne znam ili cute??????
ja sad na corsi imam od prole godine ultra grip 7+ i 8 i bolje mi isla sava al su ove 185 sirina tako da verovatno je to.
ja sam zadovoljan sa savom eskimom s3 i nju cu kupiti za yugica pa videcu kako se pokaze.
za one felne sto sam pitao niko nista ne znam ili cute??????
Pita me moj kolega sa posla, pa rekoh da pitam, pošto je skinuo letnje gume sa felni i stavio zimske, kako bi trebao da čuva ove letnje gume? Da li da ih položi jednu pored druge, da stavi jedu na drugu, da ih nekako okači na zid ili kako već? I u kojoj prostoriji da ih stavi? Jel sme u podrumu/ili na potkrovlju ili gde već?
castiel-87- SOHC 1116ccm 55ks
- Broj poruka : 1158
Datum upisa : 16.08.2012
trebalo bi da obelezi gde je koja bila, pa prednje sledeci put da stavi pozadi
cuvaju se na mracnom, hladnom, suvom mestu, kao lekovi
fox_87- OHV 1295ccm 61ks
Takodje predlazem tvom kolegi da kupi jos jedan set felni jer ne valja mnogo skidati i stavljati gume na felnu jer se osteti obruc u gumi gde naleze na felnu
Znači koliko sam shvatio treba da ih poređa jedne pored drugu i da ih okaci negde da vise ili mogu tako uz zid?
castiel-87- SOHC 1116ccm 55ks
- Broj poruka : 1158
Datum upisa : 16.08.2012
sve pise na slici, al ako vidis da ih u "hotelima" za gume "strucnjaci" stavalju uspravno sa sve felnom sto je po ovome pogresno, ko sam ja da te ucim, sto se mene tice o ovome ne bih vodio racuna ni da vozim lambo od 250.000e a ne zastavu/jugo.al to sam samo ja
fox_87- OHV 1295ccm 61ks
neko pravilo za koje sam ja cuo je da gume na felnama treba staviti vodoravno,a gume koje nisu na felnama uspravno.
lekac- OHV 767ccm 30ks
danijeldokic- OHV 1295ccm 61ks
- Broj poruka : 786
Datum upisa : 23.09.2010
svaka cast,prava stvar
junior45- DOHC 1995ccm i.e 139ks
- Broj poruka : 35132
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012
Mnogo dobra stvar, vrlo pismeno. Čiviluk za točkove.
Strana 16 od 40 • 1 ... 9 ... 15, 16, 17 ... 28 ... 40
Similar topics
» Felne/Gume
» Gume i Zakon - Da li pneumatici na obe osovine moraju da budu isti (odnosno sve cetiri gume na vozilu iste) ?
» Felne
» felne, nedoumica... :D
» Srafovi za alu felne
» Gume i Zakon - Da li pneumatici na obe osovine moraju da budu isti (odnosno sve cetiri gume na vozilu iste) ?
» Felne
» felne, nedoumica... :D
» Srafovi za alu felne
Strana 16 od 40
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu