Felne i gume
+99
Lazarevic
Matija
Vlado 128
snopy106
Sultan
ljuti
vukiclab
Yugo_45
Aleko2141
stojadin
dimmu
kocnicar
_jugosloven
YUgisa
jugota
Miljan
junior45
slobokv88
VPetar
ZAC
Sima21
nikola031
zaya95
Alex
ricpe
Marko Zemun
srbelix
Milos55
ilija94
zoki
ristivoje
jollyjumper
martin koral IN
Skala 55
MarkoIrmes
Jandro
LeSa
Nikola I.
blaks157
sloba1995
dejandejo
Yoxa
Nikola Vukovic
bendzii1981
shomi 991
Loshmey
bukovski
Nenn3
srdjan_gsp
Wookman
nenad_jj
danijeldokic
lekac
fox_87
novmaher
Petar
d.stole
Nikola NS
Milos
grofmed
Nemanja 101
srki79
Petar030
Zuty
BorisZemun
kokisa82
MarkoNN
venoman
Vuk_
Zivaccc
AlenTZ
Mitke
charjek
zastavayugo1.1i
miljanxXx
bukusa
csaba32
Predrag B.
altairandy
castiel-87
davidian
medo_kv
100jic
yugo55
Micko85
dragan brate
ratko_82
kalasnjikov
joca_kg
Riverholder
Wii
attilla
valsorimkaran
djolee cervello
csaba
yugodriver
djzecky
zeleni macak
Pedja
103 posters
Strana 12 od 40
Strana 12 od 40 • 1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 26 ... 40
Re: Felne i gume
Ma ja sam kriv. U oglasu je pisalo moguca svaka provera. Odem do vulkanizera sve ok, ja pogledam sve ok, nesto slabasno se razumem, ali mogu da vidim da li je npr felna jedna 5 druga 6 j, i treci drugar isto pogledao kao i ja i to je to , nema sta, nije udareno, vareno
Jbg, sta je tu je, dve felne da stavljam je presmesno, jedino da se dodaju tegici na taj jedan sto je laksi, pa neki distanceri i srafovi, ali to, realno ne pije vodu .. Jedino ako necu vrv da ostanem bez tocka
Jbg, sta je tu je, dve felne da stavljam je presmesno, jedino da se dodaju tegici na taj jedan sto je laksi, pa neki distanceri i srafovi, ali to, realno ne pije vodu .. Jedino ako necu vrv da ostanem bez tocka
BorisZemun- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 97
Datum upisa : 12.06.2013
Ne pije ti to vodu.
Ono sa felnama o glavu, je moj nacin resavanja problema sa bezobraznim magarcima A ako se tebi ne svidja taj nacin, ne znam sta da ti kazem
Ono sa felnama o glavu, je moj nacin resavanja problema sa bezobraznim magarcima A ako se tebi ne svidja taj nacin, ne znam sta da ti kazem
Mitke- SOHC 1581ccm 83ks
- Broj poruka : 8662
Godina : 34
Datum upisa : 25.03.2011
Ma nije da ne odgovara, najdraze bih ja svoje pare nazad, videcu sutra da ga pozovem jos jednom, pa ako se nekako nadjemo, da se barem nesto sredi Aj javljam sta se izdesavalo
Kad sam danas stavio felnu, ona je lepo legla na glavcinu, nije udarala u amortizer, i tu je bilo minimum 1.5 cm (ili oko dva prsta) razmaka izmedju felne i amorta. Kada je stavljena ta ista felna sa gumom koju sam namontirao (nasao sam neke 155/65) i to nije kacilo amort. Da li to znaci da nece kaciti kad se skroz okrene volan levo ili desno ili ne mora da znaci ? Vulkanizer mi je rekao da nece, ali mi treba jos jedno misljenje. Sad kad okrenem pun levi na autu sa 145/80/13 na najuzem delu, to je cini mi se gde se ona crna plastika srafi na metal, ima oko dva prsta sigurno. Koliki je et na fabrickom zastavinom tocku ?
Napred nece nikad ni kaciti u amortizer, nego u sponu... Nazad kaci u amortizer. ET je 38 na felni od 4.5j
A da li ako nista nije smetalo pri namestanju kad je volan u normalnom polozaju, ne mora da znaci da nece cukati ako ga namotam ?
U amortizer nece, samo u delove karoserije mozda
Znaci u sponu napred i amortizer ne bi trebalo, ali u metal ili one plastike mozda ?
Negde sam citao da moze i da se to malo "ucuka" pa premaze zastitom i da to nije pravilo problem ?
Onu zadnju sam delimicno resio. U Banovce sam je odneo, stavice se distancer 15mm, msm da ce ga slepiti, zavariti, kako god, za felnu, i onda mi jedini problem ce biti ako je ta masa razlicita, mada ne znam kolika ce biti razlika, jer je i dist od alu, i izgledace skoro isto kao na ove 3 ... Barem cu pokusati da tako teram sa tom na zadnjoj osovini, i videcu da ako jos nes moze da se po tom pitanju uradi .. Znam da je dundjerisanje klasicno, ali bolje da probam, nije mi na odmet .........
Negde sam citao da moze i da se to malo "ucuka" pa premaze zastitom i da to nije pravilo problem ?
Onu zadnju sam delimicno resio. U Banovce sam je odneo, stavice se distancer 15mm, msm da ce ga slepiti, zavariti, kako god, za felnu, i onda mi jedini problem ce biti ako je ta masa razlicita, mada ne znam kolika ce biti razlika, jer je i dist od alu, i izgledace skoro isto kao na ove 3 ... Barem cu pokusati da tako teram sa tom na zadnjoj osovini, i videcu da ako jos nes moze da se po tom pitanju uradi .. Znam da je dundjerisanje klasicno, ali bolje da probam, nije mi na odmet .........
Ako je auto fabricke visine, ne bi trebao da imas ikakvih problema...
Skroz stock Aj nek ostane i varijanta da malo moram da radim, ali drzim fige, mora se
Ja sam rekao da cu postaviti slike, danas sam se vukao po banovcima, gumama, vulkanizerima cudima, sutra sam na malom+velikom(antifriz mu menjam, deo vodene onaj bez kucista, svece, kablove, kaiseve - bio kod penzionera, to je Bogu na ispovest kako je odrzavano, sem sto je presao 30.000, pa da ne bude da menjam prerano sve)
Za vikend se predstavljam, ali kako treba
Ja sam rekao da cu postaviti slike, danas sam se vukao po banovcima, gumama, vulkanizerima cudima, sutra sam na malom+velikom(antifriz mu menjam, deo vodene onaj bez kucista, svece, kablove, kaiseve - bio kod penzionera, to je Bogu na ispovest kako je odrzavano, sem sto je presao 30.000, pa da ne bude da menjam prerano sve)
Za vikend se predstavljam, ali kako treba
Tockovi su sredjeni.
E sad su na redu srafovi. koliko mm ili navojaka (krugova) treba da bude optimalno, i koliko maksimalno, van felne, znaci kad gurnem sraf u rupu, koliko treba da viri ?
E sad su na redu srafovi. koliko mm ili navojaka (krugova) treba da bude optimalno, i koliko maksimalno, van felne, znaci kad gurnem sraf u rupu, koliko treba da viri ?
E za ovo ti ne mogu bas dati podatke, znam samo da je 4 kruga minimum a da je preporuka preko 6
Ja sam se raspitao kod vulkanizera i on je isto rekao 6 navojaka, a kaze da ima onih sto voze na 3, s' tim sto se ogradio da on ne pusta sa minimumom, zbog sigurnosti.
Hteo sam da proverim ovu informaciju, tako da sada znam sta mi treba.
Hteo sam da proverim ovu informaciju, tako da sada znam sta mi treba.
BorisZemun ::Tockovi su sredjeni.
Kakvi crni krugovi...
Izmeri debljinu felne + debljinu distancera, za toliko ti trebaju duzi zavrtnjevi od fabrickih.
Godina : 50
Datum upisa : 16.06.2012
Na koju debljinu felne mislis, to nisam shvatio bas
Tamo gde prolazi saraf kroz felnu, alu felna ima deblji zid od celicare
To se racuna bez konusa ? Znaci od mesta gde sraf pocinje da bude ravan, do mesta na kom napusta felnu ?
Zavisi kako izmeris, mozes od pocetka konusa, a mozis i bez konusa, bitno je da oba zavrtnja meris isto, pa na fabricki dodas tu meru... ali mislim da ti je lakse sa konusom, znaci od ulazne povrsine otvora sa prednje strane felne, znacu uracunas i konus.... pa izmeris distancer i saberes...dobijas potrebnu meru za novi zavrtanj.
PS: Vodi racuna koje zavrtnjeve uzimas, moraju biti najmanje kvaliteta 10.9 (celicni zavrtnji), a i konusi moraju odgovarati konusu felne...to je vlo vazno. !!!!
PS: Vodi racuna koje zavrtnjeve uzimas, moraju biti najmanje kvaliteta 10.9 (celicni zavrtnji), a i konusi moraju odgovarati konusu felne...to je vlo vazno. !!!!
Godina : 50
Datum upisa : 16.06.2012
Da li je siroka guma za yuga 205/35 r16 racunao sam i ispada da je precnik negde oko 47 cm , da li bi to moglo da se ugradi ili npr 195 50 R15 precnik negde oko 47.7cm
venoman- OHV 903ccm 45ks
- Broj poruka : 367
Datum upisa : 16.11.2012
Jesi ti nasao tu gumu ili pitas ovako fiktivno? Jer za tu dimenziju ja stvarno nisam cuo, verovatno postoji ali prave kinezi... Po pitanju precnika tocka je ok, ali je profil ekstra nizak, skrsices negde felnu a da nekazem da nece biti bas nesto udoban a ni super u voznji jer je jako krut bok gume. Mada ti to nisi pitao, usustini moze da se ugradi, neverujem da bi uspeo da uglavis bez sirenja rubova, ali moze. Mada nisam siguran zasto bi stavio toliku gumu? Mislim, treba mnogo snage i ulaganja u trap da bi iskoristio potencijal tih guma, sem naravno ako nije stajling glavni faktor
205/35 r16 ove nisam video kod nas ali ima u inostranstvu,koje bi 16 mogle onda da se uglave bez sirenja rubova ili mozda 15 ali da su minimum 185
venoman- OHV 903ccm 45ks
- Broj poruka : 367
Datum upisa : 16.11.2012
Mnogo zavisi od toga da li je spusten auto ili ne, ali na spustenom ne verujem da mozes da ukopis bez sirenja, vec sa 195 je tesko jer je sve u mm... Na nekima i 185 jedva staje jer nemaju svi jednake rubove. Tako siroke gume je malo tesko ovako napamet reci jer to staje u mm a postoje razlike u rubovima, amortizerima, reglazi trapa i sve to utice na mogucnost da stane
Evo ovako...Posle pretrage za temu koja meni treba odlucio sam se za ovu jer se ipak radi i o felnama i o gumama. Cale (sad vec juce) danas video gume i felne na pijaci, ceni covek 70 evra pa sam zbog toga postavio pitanje u Chatu jer nisam bas imao nesto vise informacija o gumama. Na kraju sam otisao ja na pijac da vidim o cemu se radi, pa sam zakljucio da su felne od Pola ili tako nekog auta i da verovatno ne odgovaraju (bar centralna rupa- mislim da je veca) na zastavu. Prilazem i slike, a rec je o Semperit Winter Grip gumama, proizvodjac Rumunija. Gume su M+S, dimenzija 155/70 r 13. Dot i godina proizvodnje se vide na slici. Nisam slikao saru (zaboravio) jer sam i ja zurio. E sad, pitanje je da li se ovo moze upakovati na zastavu (mislim na felne) i da li vredi tih 70 evra (mislim da bi dao i za 60). Gume na oko ne izgledaju lose,i sara (dubina) im nije losa
Sima21- SOHC 1290ccm 73ks
- Broj poruka : 3028
Godina : 40
Datum upisa : 28.08.2009
Centralna rupa za VW je 57mm, a za Zastavu 58mm, mora da se siri kod strugara, a i ove felne ne bih stavio da mi poklone, odvratne su.
Miljan- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 9430
Datum upisa : 05.03.2008
Evo vidim dosta pitaju dal moze ova dal moze ona guma, pa da pitam i ja---
U pitanju je felna i guma ona sto sam danas postavljao u chat-box, evo slike opet
Felna Fondmetal Et-38, H2 7Jx15, i guma 195/50 r15,
Pa da li je fizicki moguce voziti sa ovim dimenzijama (zastava 101) znaci ono da ne kaci nigde a i ako kaci da se to popravi ali bez sirenja rubova,(nego tipa distanceri ili kako vec sta jos). Danas sam stavljao jednu i ne izgleda lose, nije izbacena onako sa strane mnogo, ali udara u amortizer za ceo prst,..?
Evo kako to izgleda otpozadi
I na dizalici pola spustenoj
PItam cisto onako, kad bi moglo, sto da ih ne bi stavio, ali ipak....
U pitanju je felna i guma ona sto sam danas postavljao u chat-box, evo slike opet
Felna Fondmetal Et-38, H2 7Jx15, i guma 195/50 r15,
Pa da li je fizicki moguce voziti sa ovim dimenzijama (zastava 101) znaci ono da ne kaci nigde a i ako kaci da se to popravi ali bez sirenja rubova,(nego tipa distanceri ili kako vec sta jos). Danas sam stavljao jednu i ne izgleda lose, nije izbacena onako sa strane mnogo, ali udara u amortizer za ceo prst,..?
Evo kako to izgleda otpozadi
I na dizalici pola spustenoj
PItam cisto onako, kad bi moglo, sto da ih ne bi stavio, ali ipak....
Zuty- SOHC 1290ccm 60ks
- Broj poruka : 2224
Godina : 30
Datum upisa : 17.06.2013
Strana 12 od 40 • 1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 26 ... 40
Similar topics
» Felne/Gume
» Gume i Zakon - Da li pneumatici na obe osovine moraju da budu isti (odnosno sve cetiri gume na vozilu iste) ?
» Felne
» felne, nedoumica... :D
» Srafovi za alu felne
» Gume i Zakon - Da li pneumatici na obe osovine moraju da budu isti (odnosno sve cetiri gume na vozilu iste) ?
» Felne
» felne, nedoumica... :D
» Srafovi za alu felne
Strana 12 od 40
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu