Koje diskove, plocice, dobose i pakne ugraditi? - Preporuke za proizvodjace
+34
gorski_stab_57
VPetar
ristivoje
Nikola NS
d.stole
Milos
DrSimke
bukusa
miljanxXx
Crazy128
kokisa82
Predrag B.
ZAC
castiel-87
junior45
BlackDog
Punkerstein
Aki91
milinkos
danijeldokic
Mitke
AcidLos
Danilo
testudio
Petar
DRAZEN92
djolee cervello
djzecky
Nisevic
bavaria
Miljan
zastava101b
YUgisa
yugodriver
38 posters
Zastava Forum :: Mehanika :: Kocnice
Strana 5 od 8
Strana 5 od 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Re: Koje diskove, plocice, dobose i pakne ugraditi? - Preporuke za proizvodjace
Ovo su pakne koje definitivno netreba ugraditi u auto
Napravljene su od takvog materijala koji lici na plastiku, pre dve godine su montirane u tom stanju u istom su demontirane. Niti je nozna sa njima kocila valjano a ni rucna. Danas sam ih zamenio, stavio sam nove lepljene sa mekanim ferodama. Razlika u kocenju je ogromna, ko nebo i zemlja. Tako da ako negde naletite na AUTOTEC robu, tipa paknovi, svecice dihtuzni. Zaobidjite je u velikom radijusu. Ziveli
Napravljene su od takvog materijala koji lici na plastiku, pre dve godine su montirane u tom stanju u istom su demontirane. Niti je nozna sa njima kocila valjano a ni rucna. Danas sam ih zamenio, stavio sam nove lepljene sa mekanim ferodama. Razlika u kocenju je ogromna, ko nebo i zemlja. Tako da ako negde naletite na AUTOTEC robu, tipa paknovi, svecice dihtuzni. Zaobidjite je u velikom radijusu. Ziveli
junior45- DOHC 1995ccm i.e 139ks
- Broj poruka : 35132
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012
Ove neznam koje su koje sam danas ugradio. Samo znam da ona kociona masa sto naleze na dobos crvene boje i ako se jace pritisne srafcigerom odma se ocrta vrh od srafciger. Mnogo mekano a koci ko bolesno
a koliko si platio lepljenje?
Dao sam ove auto tec paknove + 200 dinara preko i uzeo gotove zalepljene
a koliko bi izasli lepljenje,da lepis svoje?
900 dinara za paknovi, za plocice 1300 za oba tocka. Ali covek radi sa stvarno kvalitetan materijal. Uskoro cu i plocice da zamenim, on ce takodje da ih radi ili cu zamenim za gotove
Pa ako dodas jos malo mozes da kupis FERODO ili TRW
Mitke- SOHC 1581ccm 83ks
- Broj poruka : 8662
Godina : 34
Datum upisa : 25.03.2011
Miljan- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 9430
Datum upisa : 05.03.2008
mitke ::Pa ako dodas jos malo mozes da kupis FERODO ili TRW
Nisam upoznat sa cenama, ako nadjem TWR ili FERODO do 1500 din uzecu sigurno. Samo da mi ne naleti opet kineska kopija sto se tice Autotec, kinezi cistokrvni. Cale ih pre 2 godine kupio u neku prodavnicu tu u Lebane. Sve smo zivo nazad izmenjali, kocione cilindre, cevi, peti cilindar sam iskljucio i postavio samo racvu. I opet nije valjalo. A da su se bar istrosile, nego su ostale iste debljine kao i prvog dana. Kao da nisu ni radile.
Teško da će moći TRW da kupi za 1200 dinara,ja pitao kod uvoznika,paknovi koštaju 2000 dinara,a dok Ferodo koštaju 1160 dinara.
danijeldokic- OHV 1295ccm 61ks
- Broj poruka : 786
Godina : 38
Datum upisa : 23.09.2010
zadnje ferodo su 700 din,barem su bile pre 1.5 godine..
Pa obicne ferodo plocice moze da uzme za iste pare kao sto ga kosa to lepljenje (cak i jeftinije), a trw jesu skplje, ali su odlicne, vredi dati 800 dinara vise.
A ferodo paknove sam ja uzimao i bili su mislim oko 1200.
A ferodo paknove sam ja uzimao i bili su mislim oko 1200.
Mitke- SOHC 1581ccm 83ks
- Broj poruka : 8662
Godina : 34
Datum upisa : 25.03.2011
ja sam sa mojim prezadovoljan,bas su trpele torturu i jos rade ko zmaj..i rucna drzi ko zmaj..
Ja sam Ferodo Premier imao pre(sad samo na jednom točku nazad),i zapalile su se,par puta pod ručnom i pa-pa. E sad,platio sam ih 700-800 dinara,bile su mi jako sumnjivog kvaliteta,kutija istrošena,a posle sam načuo da taj prodavac lepi paknove,pa moguće da je bio neki " uvalitis",sad bih trebao promeniti opet paknove,uzeću opet Ferodo,pa ćemo videti vrede li.
Ne osporavam,kočile su jaako lepo,meka papučica sve full,nema cviljenja,al luda glava blesava,malo iživljavanja i odoše.
Ne osporavam,kočile su jaako lepo,meka papučica sve full,nema cviljenja,al luda glava blesava,malo iživljavanja i odoše.
stvarno ne znam koja je oznaka tog feroda sto sam ja stavio,znam da su placene 700 din i da su stavljene 2011 u leto,pre 15-20k km..i jos koce extra
danijeldokic ::Ja sam Ferodo Premier imao pre(sad samo na jednom točku nazad),i zapalile su se,par puta pod ručnom i pa-pa. E sad,platio sam ih 700-800 dinara,bile su mi jako sumnjivog kvaliteta,kutija istrošena,a posle sam načuo da taj prodavac lepi paknove,pa moguće da je bio neki " uvalitis",sad bih trebao promeniti opet paknove,uzeću opet Ferodo,pa ćemo videti vrede li.
https://www.youtube.com/watch?v=0AeYGT11cBo
Cudo da ne odu
Miljan- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 9430
Datum upisa : 05.03.2008
miljanxXx- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 10127
Godina : 31
Datum upisa : 07.01.2012
Miljan ::danijeldokic ::Ja sam Ferodo Premier imao pre(sad samo na jednom točku nazad),i zapalile su se,par puta pod ručnom i pa-pa. E sad,platio sam ih 700-800 dinara,bile su mi jako sumnjivog kvaliteta,kutija istrošena,a posle sam načuo da taj prodavac lepi paknove,pa moguće da je bio neki " uvalitis",sad bih trebao promeniti opet paknove,uzeću opet Ferodo,pa ćemo videti vrede li.
https://www.youtube.com/watch?v=0AeYGT11cBo
Cudo da ne odu
jel ferodo ostao na levom tocku
Hahahaahahaha,uhvaćen na delu.
Ali tad ručnu nisam pipao,samo gas i kvačilo.
E sad idemo ovako,kupio sam Ferodo premier paknove 1160 dinara,metelli zadnje cilindre 300 dinara komad,namontirao sve to i kočnice su preporođene,kao nove,hvala Bogu.
Uporedio sam ove Ferodo Premier i one stare,sa LEVOG točka( ) i nebo i zemlja je razlika.
Nisu ni one istrošene,ali naležuća površina je nikakva,nisam slikao jer mi ruke bile masne,ali imam slike novih.
Čak na novim paknovima stoji ispisano Ferodo,dok na starim nije bilo nigde.
Još sam nivo završne obrade na starim je užas,a nove su full,videćete sa slika.
Takođe metelli i zastava cilindri,nebo i zemlja,što po pitanju kvaliteta obrade,što po kvalitetu zaptivnih gumica. Haos.
Tako da je moje naravoučenije da vodite računa gde kupujete delove za svoj auto,da ne prođete kao ja.
Ja se raspisah,eto i dokaza nekoliko:
Ali tad ručnu nisam pipao,samo gas i kvačilo.
E sad idemo ovako,kupio sam Ferodo premier paknove 1160 dinara,metelli zadnje cilindre 300 dinara komad,namontirao sve to i kočnice su preporođene,kao nove,hvala Bogu.
Uporedio sam ove Ferodo Premier i one stare,sa LEVOG točka( ) i nebo i zemlja je razlika.
Nisu ni one istrošene,ali naležuća površina je nikakva,nisam slikao jer mi ruke bile masne,ali imam slike novih.
Čak na novim paknovima stoji ispisano Ferodo,dok na starim nije bilo nigde.
Još sam nivo završne obrade na starim je užas,a nove su full,videćete sa slika.
Takođe metelli i zastava cilindri,nebo i zemlja,što po pitanju kvaliteta obrade,što po kvalitetu zaptivnih gumica. Haos.
Tako da je moje naravoučenije da vodite računa gde kupujete delove za svoj auto,da ne prođete kao ja.
Ja se raspisah,eto i dokaza nekoliko:
znaci ipak su ostale samo na levom tocku
dobro je sto si sredio
dobro je sto si sredio
Jeli neko imo BOSCH paknove,imam u ponudi Cobest 950 din i Bosch 1000 din.Pre bi uzo Bosch
Zadnji cilindar Meteli je 275 din a od POLY 365,ima li potrebe ugradjivati zadnje kocione cilindre od POLY i pase li na Z101?
Imam neke nove Zastavine stari su jedno 7 godina,stoje jos cepovi na navojima za crevo,da li bi njih smeo da stavim?
Zadnji cilindar Meteli je 275 din a od POLY 365,ima li potrebe ugradjivati zadnje kocione cilindre od POLY i pase li na Z101?
Imam neke nove Zastavine stari su jedno 7 godina,stoje jos cepovi na navojima za crevo,da li bi njih smeo da stavim?
bukusa- OHV 1295ccm 61ks
- Broj poruka : 756
Datum upisa : 14.02.2012
Koliko sam ja cuo, BOSCH delove za kocnice proizvodi fabrika Pagid koja proizvodi kvalitetne delove. Ja nisam imao iskustva, ali od ljudi koje sam ja cuo da koriste, svi su zadovoljni ali prosecan kvalitet je. Svakako da Cobest ne bih uzimao ni u obzir posto nisu nikakve. Sto se tice starih delova, ako imaju gumenih elemenata, ona je mogla da propadne, mada je pitanje da li je to kvalitetnije ili ovo sto sad moze da se nadje.
Tacno tako,i ja mislim da je kvalitetniji nego ovi sad.Mada kazem nisu uopste korisceni,samo otpakovani.
Pa uzecu Bosch gurtne,a za kocione cu videti.Kad vec sve menjam da li i dobose da promenim ili obradim na strugu?
Pa uzecu Bosch gurtne,a za kocione cu videti.Kad vec sve menjam da li i dobose da promenim ili obradim na strugu?
bukusa- OHV 1295ccm 61ks
- Broj poruka : 756
Datum upisa : 14.02.2012
Bolje kupi nove jer ces imati problema zbog povecanog precnika dobosa sa razilazenjem pakni.
Similar topics
» Zamena amortizera u sopstevnoj reziji, preporuke za proizvodjace...
» Gde kupiti elektricne podizace stakala za Yuga i koje ugraditi?
» svetla ili ti sijalice koje uzeti a koje ne
» Elektronsko paljenje - da li mogu ovo ugraditi?
» Kocnice: Koji diskovi,paknovi,plocice i vece kocnice napred
» Gde kupiti elektricne podizace stakala za Yuga i koje ugraditi?
» svetla ili ti sijalice koje uzeti a koje ne
» Elektronsko paljenje - da li mogu ovo ugraditi?
» Kocnice: Koji diskovi,paknovi,plocice i vece kocnice napred
Zastava Forum :: Mehanika :: Kocnice
Strana 5 od 8
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu