Prelazak sa karburatora na EFI
+10
Predrag B.
ZAC
MarKaba
mijaus
BudzenjeUpokushaju
yugodriver
Speed_Hunter
YUgisa
Miljan
Pedja
14 posters
Strana 3 od 3
Strana 3 od 3 • 1, 2, 3
Re: Prelazak sa karburatora na EFI
Videcu jos...... razmisljam.
Godina : 50
Datum upisa : 16.06.2012
miljanxXx- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 10127
Godina : 31
Datum upisa : 07.01.2012
Treba ti ECU, instalacija i pumpa.
Miljan- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 9430
Datum upisa : 05.03.2008
instalacija je otisla u bakar
a jel moze preko el paljenja od stojadina nekako da se poveze?
znaci samo ECU i pumpa...
a instalacija nova da se razveze
a jel moze preko el paljenja od stojadina nekako da se poveze?
znaci samo ECU i pumpa...
a instalacija nova da se razveze
Moze, ali to je puno posla i treba ti 3 kilometra zice.
imam ja ecu i komplet instalaciju pa ako si zainteresovan zovi 0643404797 cena je 50 evra
mijaus- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 67
Datum upisa : 17.08.2009
pri prelasku sa karburatora na EFI jel treba atest za to?
i jel svaki EFI ima blokadu?
i jel svaki EFI ima blokadu?
Ne treba atest i ima svaki blokadu
nesto sam citao da na plinu nema blokadu...
Da nema, jel EFI sece benzin u blokadi. Ali to je na venturi plin, mislim da sekvent ima blokadu, ali nisam nikad video zvanicnu potvrdu za to. Tj koliko ja znam plinski ECU iscitava podatke sa benzinske mape a onda bi tom logikom trebao da sasece gorivo isto pri blokadi...
sekvent ima...
a na ovaj obican znaci nema...
ubacivanjem efi na stojadina mora i koska da se menja....
nmz ona kriva
i kako resiti filter,gde ubudziti onu kutiju???
a da se ne stavlja pecurka filter
a na ovaj obican znaci nema...
ubacivanjem efi na stojadina mora i koska da se menja....
nmz ona kriva
i kako resiti filter,gde ubudziti onu kutiju???
a da se ne stavlja pecurka filter
Ima sekvent blokadu na onoliko koliko mu podesis kad ga programiras.
Pa stavis kutiju na mesto gde bi stavio pecurku. Negdo iza desnog fara, od prilike gde stoji prelivna boca za antifriz
Mitke- SOHC 1581ccm 83ks
- Broj poruka : 8662
Godina : 34
Datum upisa : 25.03.2011
tu je isparivac
a boca za vodu bolje da ne znas gde je
a boca za vodu bolje da ne znas gde je
Zasto ne moze koska na EFI, pa bas je usisna manja od kucista karburatora? Uostalom najbolje napravis pa stavis da ide iznad usisa kao kod mene...
A sto ne bi jednostavno pecurku umesto se stalno gnjavio placanjem 800-1000din za filter vazduha... Za dva ta filtera, moze da se kupi pecurka i lepo je operes... Pa ne znam da li ti imas nesto tamo sa desne strane na kosu, ali mozda moze da stane originalna kutija od Floride koja ima nesto plice to kuciste za razliku od Yuga... Mada su male sanse za to. Pa taj isparivac ti ne treba...
A sto ne bi jednostavno pecurku umesto se stalno gnjavio placanjem 800-1000din za filter vazduha... Za dva ta filtera, moze da se kupi pecurka i lepo je operes... Pa ne znam da li ti imas nesto tamo sa desne strane na kosu, ali mozda moze da stane originalna kutija od Floride koja ima nesto plice to kuciste za razliku od Yuga... Mada su male sanse za to. Pa taj isparivac ti ne treba...
Predpotavio sam da je tu isparivac, ali ako stvljas efi i sekvent onda taj isparivac nema tu sta da trazi. Gde je boca za vodu, bas me zanima?
Mitke- SOHC 1581ccm 83ks
miljanxXx ::nesto sam citao da na plinu nema blokadu...
Kod sekvencijalnih TNG uređaja pri visokim obrtajima na kojima je snaga bliska maksimalnoj, motor počinje da radi na benzin.
Predrag B.- SOHC 1498ccm 85ks
- Broj poruka : 6738
Godina : 38
Datum upisa : 14.09.2012
Venturi i EFI rade ko rastelovan karburator i plin... Nekoliko puta sam imao priliku da vidim 1.3EFI na venturi plin koji ide slabije nego 55ica...
Hahahaha mene su ubedjivali neki pojedinci da sam idijot i budala i da to nije tacno sto ti kazes Predraze
Hahahaha mene su ubedjivali neki pojedinci da sam idijot i budala i da to nije tacno sto ti kazes Predraze
Pa kada ne znaju... To se dešava zbog toga što pri tom režimu rada motora ne može da se obrazuje adekvatna smeša. Da ne bi došlo do oslobađanja prevelike količine toplote zbog siromašne smeše, sekvencijalni uređaji se podešavaju tako da automatski pređu na benzin u uslovima velikog opterećenja.
Zbog toga je venturi TNG opasan ukoliko nije podešen uz pomoć sonde, naročito ako je zavrnut dotok gasa, a auto se ganja na auto-putu do krajnjih granica. Ventili i sedišta ventila tada trpe ogromna opterećenja.
Najverovatnije da sam svoju kompresiju oborio upravo zahvaljujući vožnji na TNG sa gasom do daske nekih 40 km. Taman ću da vidim posledice kada budem skinuo glavu...
Nakon što montiram novu glavu i dvogrli karb, otići ću da mi podese TNG uz pomoć sonde, a ubuduće na auto-putu neću da ga terorišem visokim obrtajima.
Zbog toga je venturi TNG opasan ukoliko nije podešen uz pomoć sonde, naročito ako je zavrnut dotok gasa, a auto se ganja na auto-putu do krajnjih granica. Ventili i sedišta ventila tada trpe ogromna opterećenja.
Najverovatnije da sam svoju kompresiju oborio upravo zahvaljujući vožnji na TNG sa gasom do daske nekih 40 km. Taman ću da vidim posledice kada budem skinuo glavu...
Nakon što montiram novu glavu i dvogrli karb, otići ću da mi podese TNG uz pomoć sonde, a ubuduće na auto-putu neću da ga terorišem visokim obrtajima.
Predraze, ja sam mog keca terao beograd pojate pun gas, brzina po cajgeru 150, realno, 140-145 na plin pa mu nista nije falilo. to je bilo jos pre dve godine.
Mitke- SOHC 1581ccm 83ks
Dobro podešena smeša
Mitke- SOHC 1581ccm 83ks
Potreban mi je kaisnik radilice za EFI,za 1.3 motor 4.6 sistem(ukoliko ima razlike..).Ako neko neko zna od kog vozila odgovara,ili gde da trazim neka javi.Unapred hvala na pomoci
hcore1- OHV 843ccm 34ks
- Broj poruka : 151
Godina : 36
Datum upisa : 07.02.2013
YUgisa ::Pa te osobe su se malo jace zeznule sto su presle sa EFIja na karb, postoje neke cake koje bas ozive EFI motorcic, ali o tome u nekoj drugoj temi. Za pocetak, mislim da su glave iste za EFIja i za karb. Pricao sam sa jednim momkom, on misli da se razlikuju kanali u glavi, valjda ima neke useke zbog brizgaljki, ali meni to nepije bas vodu, ne verujem da bi u zastavi toliko prepravili. Preporucio bih da kad se kupuje polovan EFI sistem, onda kupite sve zajedno, jer ce te tesko naci neki deo posebno (retko ko zeli da proda odvojeno delove). Treba i uzeti izduvnu grani, jer u obicnoj nepotoji koliko znam mesto gde se uvrce lamda sonda. Ostale senzore nije tesko povezati, trebalo bi da postoje vec mesta za njih, jedino treba ECU staviti u kabinu (zastita od vlage) i pricvrstit ga. Treba jedino obratiti paznju na povezivanje koje kakvih cevcica i recirkulacija, jer do sad nisam video ni jedan EFI koji je isto povezan Pa moze se staviti druga el. pumpa koja bi mogla da bude van rezervoara, tj mogao bi da se koristi standardni rezervoar. Moze da se kupi i pumpa koja daje jaci pritisak pa se dobije veca snaga. Ako, opet, neko zeli da ugradi EFI rezervoar, onda moraju da se naprave novi nosaci, jer mislim da standardni neodgovara ni jedan, i izduv mora obavezno od EFIja jer fabricki smeta. Toliko za sad...
to mene sve plasi nasao sam kabria efi,jer mogu da stavim pirke lonac protocni,navikao sam na to,nikada nisam vozio fabricki auspuh
koliko kosta kompletan efi sistem da se kupi polovan ispravan,kod mene nezna niko to da popravi
i da li mogu ja lepo i najprostije da stavim dvogrli weber tu i da stavim najobicniji plin,nisam zahtevan korisnik,a ono od efi-ja da sacuvam,mozda mi zatreba nekada ili restauriram i ofarbam,okacim na zid kao suvenir
Strana 3 od 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Nazalost, prelazak sa EFi-ja na karburatorski sistem
» Prelazak sa motora od 1116 ccm na motor od 1300 ccm
» Problem oko karburatora
» Promena karburatora
» Pomoc oko karburatora
» Prelazak sa motora od 1116 ccm na motor od 1300 ccm
» Problem oko karburatora
» Promena karburatora
» Pomoc oko karburatora
Strana 3 od 3