Interkuler na karb
+9
stojadin
AnteLo
dzonimus
Sultan
junior45
vukiclab
ZAC
YUgisa
VPetar
13 posters
Zastava Forum :: Mehanika :: Tuning
Strana 3 od 3
Strana 3 od 3 • 1, 2, 3
Re: Interkuler na karb
Koje bese ubrizgavanje ima taj motor?YUgisa ::Zasto ljudi traze uvek UnaTo je djubre od ubrizgavanja
Da ne kazem da je Punto jaci i cesci kod nas uz to sto je puno moderniji i bolji
![]()
ristivoje- SOHC 1290ccm 60ks
- Broj poruka : 2320
Godina : 42
Datum upisa : 30.08.2014
Poslušaj ostale i okani se motora od Una Turba, pogotovo onih 1.3t. Ako baš oćeš stavi sve od Punta GT i miran si.
2step se može još i lakše složit na atmo karb motoru nego na ecu-u od Punta GT.
Iako bi ja na tvoj mjestu ipak stavio neki 1.6 s karbom, imaš serijskih 90ks koji će dosta više osjetiti u manjim okretajima.
Pitaj bilo koga tko se vozio u Puntu GT i reći će ti isto, ispod 3000rpm je to ista stvar kao i da imaš 1.1 pod haubom.
Yugo je dosta lakši pa to vjerovatno nebi bilo toliko primjetno ali opet ja to nebi radio jer imas sranja s intercoolerom, ECU-om na kojem treba obaviti immo off, svaki pandur koji digne haubu vidi da to sigurno nije tvornički......
Stavi 1.6 8v 90ks i mirna bosna, ako ti triba snage daj 200e za jaču bregastu i neki dobar karb.
2step se lako složi, za pop & bang ti najčešće triba ECU šta već znaš da je ogromna komplikacija.
2step se može još i lakše složit na atmo karb motoru nego na ecu-u od Punta GT.
Iako bi ja na tvoj mjestu ipak stavio neki 1.6 s karbom, imaš serijskih 90ks koji će dosta više osjetiti u manjim okretajima.
Pitaj bilo koga tko se vozio u Puntu GT i reći će ti isto, ispod 3000rpm je to ista stvar kao i da imaš 1.1 pod haubom.
Yugo je dosta lakši pa to vjerovatno nebi bilo toliko primjetno ali opet ja to nebi radio jer imas sranja s intercoolerom, ECU-om na kojem treba obaviti immo off, svaki pandur koji digne haubu vidi da to sigurno nije tvornički......
Stavi 1.6 8v 90ks i mirna bosna, ako ti triba snage daj 200e za jaču bregastu i neki dobar karb.
2step se lako složi, za pop & bang ti najčešće triba ECU šta već znaš da je ogromna komplikacija.
AnteLo- OHV 1451ccm 73ks
- Broj poruka : 944
Godina : 19
Datum upisa : 14.01.2020
jeff je vozio 1.1 sa 10psi oko 0.7 bara preko 150000km,a imao je drugara koji je na elektroncu imao turbo i 22 psi,sto mu dodje 1.5 bar..motor trpi,samo ga trebas znati sloziti,nije to samo uzmes metes..hladnje klipova uljem,zazori na karikama da se srede,ovo ono..liven je blok,sto ne bi trpeo?VPetar ::Neces dobiti puno snage jer nece izdrzati veliki pritisak.. Mnogo je lakse npr samo staviti 1.6 i neki karburator i zajebavati se takoAko hoces da se zezas i da pravis, onda samo pici 😁
junior45- DOHC 1995ccm i.e 139ks
- Broj poruka : 34569
Godina : 32
Datum upisa : 10.01.2012
ristivoje ::Koje bese ubrizgavanje ima taj motor?YUgisa ::Zasto ljudi traze uvek UnaTo je djubre od ubrizgavanja
Da ne kazem da je Punto jaci i cesci kod nas uz to sto je puno moderniji i bolji
![]()
Iskreno sad se vec ni ne secam, znam da su imali digiplex paljenje koje je odvojeno od ubrizgavanja, neke brizgaljke koje su iz jednog elementa sa railom, osetljiv neki protokomer i tako

Punto ima Bosch, dosta slican sistem novijem EFIju.
Nece trpeti jer nece uraditi sve to. Znam ja sta je Jeff vozio, samo ovde nema nikoga da to i uradi.
VPetar- SOHC 1581ccm i.e 75ks
- Broj poruka : 7263
Godina : 29
Datum upisa : 07.10.2013
ja kad bi pakovao to,ne bi se ni zajebavao sa fabrickom strujom,to je sve sranje..kad jedes govna,jedes do kraja,kupis ecu i radis sta hoces
junior45- DOHC 1995ccm i.e 139ks
- Broj poruka : 34569
Godina : 32
Datum upisa : 10.01.2012
Sad se setih,prava skalamerija

ristivoje- SOHC 1290ccm 60ks
- Broj poruka : 2320
Godina : 42
Datum upisa : 30.08.2014
Ubrizgavanje je bilo komplicirano, trebalo ga je šetlat s lambda sondom kao i karb ali kad bi se to dobro namjestilo i kad je bilo ispravno (lol) onda nije bilo loše.
Digiplex paljenje isto nije bilo toliko loše, pogotovo na unu sx70 ili 75, mogli su se čak i remapirat.
Da ima malo više informacija o tome ja bi prvi stavljao digiplex paljenje u Yuga
Digiplex paljenje isto nije bilo toliko loše, pogotovo na unu sx70 ili 75, mogli su se čak i remapirat.
Da ima malo više informacija o tome ja bi prvi stavljao digiplex paljenje u Yuga
AnteLo- OHV 1451ccm 73ks
- Broj poruka : 944
Godina : 19
Datum upisa : 14.01.2020
Strana 3 od 3 • 1, 2, 3

» Karb vs EFI
» Karb.. Elektronac
» Karb.. Elektronac
» Ugradnja EFI auspuha na karb Yugo
» Prebacivanje plina sa jednogrlog na dvogrli karb.
» Karb.. Elektronac
» Karb.. Elektronac
» Ugradnja EFI auspuha na karb Yugo
» Prebacivanje plina sa jednogrlog na dvogrli karb.
Zastava Forum :: Mehanika :: Tuning
Strana 3 od 3
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
|
|