Stavio nov karburator, a i dalje trza na benzinu
+2
dimmu
Kićlu95
6 posters
Strana 1 od 1
Stavio nov karburator, a i dalje trza na benzinu
Pozdrav. Vozim yuga koral in 2007 god. Danas sam bio kod majstora, doneo mu prakticno nov karburator (repariran, iz Warnera, platio sam ga 6200), on ga montirao, platio sam 1000 din i radio je super u leru i na gasu i na benzinu. Kad sam ga provozao malo na benzinu, primetio sam kad idem u drugoj na oko 2, 2.5 soma obrtaja i naglo pustim gas, krece da trokira. Slicno se desava kad mu dam pun gas, oseti se kako nema snage i kako trza, dok mi se svi ovi simptomi uopste ne desavaju dok ga vozim na gasu (jer je prethodno servisiran sistem gasa kod istog majstora). Moram da naglasim da je pre mesec dana radjen dihtung glave, navodno bregasta je radjena, sto i dalje ne mogu da proverim nigde jer me je svaki od 10 majstora kod kojih sam bio ili posteno nasamario ili napricao bajke sta je sve radjeno, a na kraju zameni cep od ulja samo i curenje prestane, ne trosi vise antifriz hvala Bogu, menjana je pumpa za gorivo, komplet paljenje odradjeno, nov set kvacila i jos nekoliko stvari, komplet limarija sredjena, istektiran). Ne razumem se skoro uopste oko mehanike automobila. Presao je 250000. Moje pitanje je da li smatrate da su otisli dođavola ventili, klipovi i ostala cuda? Da li vredi raditi generalku za ovaj auto? Posto sam ocigledno poceo da resavam problem od repa, a ne od srzi. Pukao sam oko 500 jura od kako sam ga kupio. Hteo sam da ga picnem. 5 meseci od kupovine je isao kao metak i onda krenuli problemi. Hvala unapred ko god da odgovori.
Kićlu95- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 9
Datum upisa : 18.01.2020
Re: Stavio nov karburator, a i dalje trza na benzinu
Ako radi normalno na plin, onda ne moze biti problem mehanicke prirode na motoru ili oko struje, onda je problem do karburatora ili pumpe ako se problem manifestuje samo na benzin. A Warner je sinonim za fals i kopiju delova, tako da sa njihovim delovima neces ni daleko dogurati. Nekoliko puta kad sam bio primoran da kupim kod njih i u 90% slucajeva nije bilo kako treba. Od banalnih stvari da matica nema normalan korak navoja pa do puno gorih stvari...
Da li treba raditi generalku ili ne, ti niko ne moze reci bez precizne provere stanja motora i merenja kompresije.
Da li treba raditi generalku ili ne, ti niko ne moze reci bez precizne provere stanja motora i merenja kompresije.
Poslednji put izmenio YUgisa dana Sub 18 Jan 2020, 15:44, izmenio ukupno 2 puta
Da li mozes da me posavetujes gde bih mogao u Subotici da odradim tu dijagnostiku kako valja? Hvala na odgovoru.
Kićlu95- OHV 663ccm 21ks
Pa ja ti mogu uraditi procenu stanja auta i motora, ali iako radim servisiranje Zastava, ne radim karburatore, razvodnike i plin. To bih eventualno mogao da te usmerim na druga, ali ne znam koliko je on slobodan sa vremenom, mada trenutno ni ja te ne bih mogao primiti pre kraja sledece nedelje. Sve dobre majstore koje ja znam u SU da su specijalnizovani za Zastavu su nazalost pokojni.
A ja iako ih servisiram, to mi nije osnovni posao, vise su prepravke za stazu i trke.
A ja iako ih servisiram, to mi nije osnovni posao, vise su prepravke za stazu i trke.
Kapiram te. Da li bih mogao da te kontaktiram sredinom nedelje, pa ako slucajno budes imao vremena da me primis?
Kićlu95- OHV 663ccm 21ks
Nije problem.
Vazi. Hvala druze.
Kićlu95- OHV 663ccm 21ks
Nema na cemu
Pozdrav druze. Da li bi imao vremena za vikend da me primis?
Kićlu95- OHV 663ccm 21ks
Pozdrav. Jedino sutra, za vikend nazalost ne mogu.
Sutra eventualno posle 6 popodne...ne znam koliko ti to odgovara.
Kićlu95- OHV 663ccm 21ks
Poslao sam ti privatnu poruku
Kao prvo, zao mi se je sto si bacio 6.200din za remontovani karburator.
Koji pritom i nije dobro sređen, verovatno malo opran i produvan, zamenjeni osnovni dihtunzi, sta vec.
Samo da si se raspitao pre to ga ovde, savetovali bi smo te npr da uzmes karb iz nekog starog auta sa otpada za 1000din.
Kolega ZAC bi ga detaljno sredio, poravnao nalezuce povrsine i zamenio sta je neophodno, bio bi bolji no iz fabrike.
Onako na prvu....Zeza te pumpa goriva (pretpostavljam da je mehanicka), otisla membrana.
Ili na karburatoru membrana za ubrizgavanje goriva (ajnspric membrana).
Koji pritom i nije dobro sređen, verovatno malo opran i produvan, zamenjeni osnovni dihtunzi, sta vec.
Samo da si se raspitao pre to ga ovde, savetovali bi smo te npr da uzmes karb iz nekog starog auta sa otpada za 1000din.
Kolega ZAC bi ga detaljno sredio, poravnao nalezuce povrsine i zamenio sta je neophodno, bio bi bolji no iz fabrike.
Onako na prvu....Zeza te pumpa goriva (pretpostavljam da je mehanicka), otisla membrana.
Ili na karburatoru membrana za ubrizgavanje goriva (ajnspric membrana).
d.stole- OHV 1295ccm 61ks
- Broj poruka : 612
Datum upisa : 23.09.2013
Ma i to je lutrija, naći na otpadu nešto što, koliko toliko valja, pa da se reparira. Da nije vožen samo na gas i tako dalje. Videćemo večeras šta je u pitanju. Nadam se da neće biti potrebno 400 evra da bi bio kako valja. Hvala na podršci. Javljam šta je bilo.
Kićlu95- OHV 663ccm 21ks
Imamo clana na forumu (ZAC) koji se bavi reparacijom karburatora, alternatora, anlasera i jos svega ostalog.
Mnogi od nas sa foruma su njegove zadovoljne musterije.
Temu sa njegovim radovima imas ovde.
Ubuduce da znas ako ti budu trebale slicne usluge
Mnogi od nas sa foruma su njegove zadovoljne musterije.
Temu sa njegovim radovima imas ovde.
Ubuduce da znas ako ti budu trebale slicne usluge
dimmu- SOHC 1301ccm EFI 68ks
- Broj poruka : 3943
Datum upisa : 29.04.2015
Jeste li uspeli resiti problem sa Jugisom?
Nismo nista resavali, jer nije bilo vremena za toliko stvari posto je motor prezbio za 1 zub, paljenje je pomereno brdo, mozda i nekih 30 stepeni, a kompresija je bila razocaravajucih 7.2plus minus 0.3 bara na topao motor sto znaci da je motor manje vise spreman za skupljanje para za generalku.
Pozdrav svima i hvala na savetima. Sutra idem kod majstora kog mi je Yugisha preporucio. Najverovatnije ce se raditi generalka, tako da krece skupljanje kesa.
Kićlu95- OHV 663ccm 21ks
Ajoooj....A vidim u prvom postu, skoro si radio dihtung glave. Pa kud ti taj majstor pre toga ne rece da je i kompresija otisla u aut. Sad ispada dvaput skidas i ravnjas glavu u kratkom vremenu (i vise para odlazi bespotrebno).
Mozda nisu ventili dobeo nastelovani pa nema kompresije
junior45- DOHC 1995ccm i.e 139ks
- Broj poruka : 35121
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012
Ne verujem da su svi jednako rastelovani, ali rekao sam mu da ide kod Akija i nek mu nasteluje ventile, podesi fazu, paljenje, karburator i premeri jos jednom kompresiju ako je takva nek vozi do pred zimu pa nek se jos jednom onda izmeri kompresija, ako je otisla jos dole onda nek radi generalku da bi mogao nesmetano da ga vozi tokom zime
Ma rade oni na toj kompresiji,zuti imao kompresiju 4 pa islo nekako 😂
junior45- DOHC 1995ccm i.e 139ks
- Broj poruka : 35121
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012
Pa to je na toplo, znaci hladan bi imao mozda 5 i ne kazem ja da sad ne bi radio, ali on ce do jeseni potencijalno da napravi 15.000km tako da mozda opadne dodatno Ja sam rekao da skupi pare pa ako opadne da radi pre zime, ako ne nek proveri nakon proleca pa opet pred jesen ako zeli da se igra sa tim Ali ono cinjenica je da je ili trebalo ostaviti glavu i voziti tako jedno vreme ili uraditi sve umesto na dva puta.
Preporuka za majstora da nasteluje karburator u Kragujevcu za Zastavu 101 jednogrli karburator , ili negde drugde.
mdjordjevic10- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 110
Godina : 45
Datum upisa : 28.09.2013
Similar topics
» Jugo 55 IN trza i dalje!!!!! Hitna pomoc!!!!
» EFI Problem na benzinu
» Motor prolupao Jugo 55, sta dalje oko kupovine drugog?
» Trzanje na benzinu,a na gasu sve ok??
» Jugo 45 radi na benzinu kao V8!
» EFI Problem na benzinu
» Motor prolupao Jugo 55, sta dalje oko kupovine drugog?
» Trzanje na benzinu,a na gasu sve ok??
» Jugo 45 radi na benzinu kao V8!
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu