Koje ulje?
+84
MarkoIrmes
ilija94
Tatamata
jollyjumper
bratislavbelic
VPetar
Jandro
Zuty
saleanddeki
Nikola I.
Milos
Loshmey
MartinJ
ristivoje
darkos
Kum Ruzvelt
slobokv88
zoki
srdjan_gsp
nenad_jj
slobodan271
Wlayo
luka_bor
Crazy128
Radule89
blackb
fox_87
vatreni 45
zastavayugo1.1i
Nikola NS
stuntman
MarkoVelja
Vuk_
DonPablo
Deksonja
KoralaC
banebg81
venoman
zastava 128
miljanxXx
MikiUE
teslaboj
YugoM55
zile
Boba_CT
charjek
ilija jovanovic
altairandy
ZAC
Predrag B.
golub
castiel-87
junior45
Sima21
Louisss
kokisa82
gile u srcu
Neca_Delija
dragance.griska
djuki
bruki78
fox
predrag5891
kalasnjikov
Vladimir-1985
Avram '90
Mitke
dragan brate
USKE
thunderchase
Aki91
lazo78
Petar
darko.su84
CyberianIce
danijeldokic
zivadin84
valsorimkaran
djzecky
Pedja
bavaria
Miljan
YUgisa
yugodriver
88 posters
Strana 24 od 40
Strana 24 od 40 • 1 ... 13 ... 23, 24, 25 ... 32 ... 40
Re: Koje ulje?
Kao prvo, nije fradov filter kriv, vec ti prilikom zamene, pretegao si ga...uljni filter se steze samo za 2/3 kruga od momenta kada gumice dodirne povtsinu bloka.castiel-87 ::E moji drugari ja se juče namučih sa filterom za ulje. :(Prešao sam oko 10-12000 km Seleniom Gold i rekoh ajde da zamenim ipak je to jako puno, ali stegla me finansijska kriza, a inače sam ranije ulje menjao na 5000 km. I kupio ja fradov filter, prethodni je isto bio fradov, jer tecnecov nisam mogao pronaći tada i odoh kući i rekoh da zamenim ulje, filter ulja i filter vazduha. Ispustio ja ulje iz kartera i da skinem filter ulja, a on ni mrdnuti, pa mi se malo i onaj deo gde se stavlja ključ za filter ulja urubio unutra od pokušavanja i silnog pritezanja, ali šta ću ostavio tako filter digao ruke i sipao ulje. E sada mene zanima šta vi mislite, da li će možda puštati ulje na filteru ulja, jer je malo urubljen filter ka unutra, ali nije nešto strašno. Ali više u životu neću koristiti jebene frad proizvode.
Drugo, sipao si novo ulje a ostavio filter koj je presao 12000 km..i koji je verovatno pun opiljak i djubreta...po meni znaci da si bacio novo ulje... to ulje kad prodje kroz taj filter bice itekako kontaminirano...a to mozes i okom videti po crnoj boji.... nisi smeo ostaviti stari.... mogao si ga odvrnuti srafcigerom tako sto ga probijes i srafciger koristis kao polugu...mora da popusti 100 %
Godina : 50
Datum upisa : 16.06.2012
Pa to ne moze tako kako ti kazes Ulje ide samo u jednom pravcu kroz filter, kad dodje do filtera tu se uprlja ali kad prodje kroz njega i kroz prljastinu onda se ocisti ponovo
Kroz nov filter se ocisti, kroz filter koji je presao 12000 ne moze da prodje, posto je filter papir nepunjen djubretom...pa se otvara baj-pas ventil da bi ulje proslo...znaci kao da filtera i nema...
Godina : 50
Datum upisa : 16.06.2012
E šta je mene zadesilo... U pokušaju da skinem fulter ulja on se iskrivio, urubio i naprso, a samim tim počeo da štrca ulje na sve strane... I kad sam se juče sasvim slučajno namolio da odem kod majstora na dizalici da mi zameni filter ulja, tek tada saznam da mi je filter svo vreme ispustao ulje i da je u motoru ostalo svega nekih 500 ml ulja. I juče me je jelo to da sam morao da kupim još 3 litara ulja. Ko ne plati na drini, plati na Ćupriji, to je naša poznata poslovica i stvarno je to tako.
castiel-87- SOHC 1116ccm 55ks
- Broj poruka : 1158
Godina : 37
Datum upisa : 16.08.2012
pa jel imas ti lampicu za pritisak ulja na tabli???
koja se pali kad opadne pritisak,tj kolicina...
a i kakav si ti vozac ako ne proveravas ulje?
koja se pali kad opadne pritisak,tj kolicina...
a i kakav si ti vozac ako ne proveravas ulje?
miljanxXx- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 10127
Godina : 31
Datum upisa : 07.01.2012
Ni meni nije jasno kako si izveo da ti ulje opadne na 500 ml
Mitke- SOHC 1581ccm 83ks
- Broj poruka : 8662
Godina : 34
Datum upisa : 25.03.2011
To je sve poteklo od toga sto se nisi prvi put vise potrudio da zamenis stari filter sada te stiglo sve.Skroz je bezveze da naspes ulje a ne zamenis filter (posebno kad si ga vec poceo "lomiti") posebno ako sipas neko kvalitetno i skupo ulje.Secam se kad sam bio mladji pa cale menja filter na svako drugo menjanje ulja,to sam cuo od vise ljudi,neka "stara skola".
Nego mene interesuje kako ti se nije upalila lampica od ulja (ili je ti nisi primetio...),pa 500ml je skroz malo omalo stane u filter toliko...
ps.sad zameni ulje kako treba (sve novo nista tih 500ml da ostavljas...)
Nego mene interesuje kako ti se nije upalila lampica od ulja (ili je ti nisi primetio...),pa 500ml je skroz malo omalo stane u filter toliko...
ps.sad zameni ulje kako treba (sve novo nista tih 500ml da ostavljas...)
charjek- SOHC 1116ccm 55ks
- Broj poruka : 1005
Datum upisa : 20.01.2012
Nije ni meni jasno, sad je sve zamenjeno, nije se nikakva lampica palila, što je i meni jako čudno, ali tako je.
a kad das kontakt jel je upaljena bila lampica za ulje???
Upali se na sekund kad das kontakt i odmah se isključi.
Jel se iskljuci kad zaverglas, ili se jos na kontaktu ugasi?
Mitke- SOHC 1581ccm 83ks
Ma nema tu trte mrte kod lampice za ulje i davaca, to pod hitno da se resi da se pali lampica kad opadne negde do minimuma, inace ne daj boze zakove motor i tolko, xXx jel ti pri svakom paljenju auta proveras ulje,(Ne) tako da ovo pod hitno...
Zuty- SOHC 1290ccm 60ks
- Broj poruka : 2224
Godina : 30
Datum upisa : 17.06.2013
ne svaki dan
kad ti motor ostane bez 3l ulja promeni mu se i zvuk...
nema opravdanja za to sto nije video da je ispod minimuma,ako je vec zguzvao filter,mogao je jednom nedeljno da proverava...
imati auto znaci i odrzavati ga,a ne samo da sipas i teras dok ne rikne!
kad ti motor ostane bez 3l ulja promeni mu se i zvuk...
nema opravdanja za to sto nije video da je ispod minimuma,ako je vec zguzvao filter,mogao je jednom nedeljno da proverava...
imati auto znaci i odrzavati ga,a ne samo da sipas i teras dok ne rikne!
Ne pali se ta lampica kad opadne nivo, nego kad opadne pritisak, a pritisak ce da ima i sa pola litra u karteru.
Miljan- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 9430
Datum upisa : 05.03.2008
Jadan auto. Mogu samo da zamislim koje su riseve napravile karike bez podmazivanja
Predrag B.- SOHC 1498ccm 85ks
- Broj poruka : 6738
Godina : 38
Datum upisa : 14.09.2012
fuuuuu...pa kako nisi primetio mrlju ispod auta,jbt to bi se slivalo na sve strane,kad istekne deci jedan ima ulja na sve strane,a ne 3l..
junior45- DOHC 1995ccm i.e 139ks
- Broj poruka : 35121
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012
Meni 2 godine lampa za ulje nije radila, i uvek sam imao ulja na nivou, iako sam znao da ne trosi, redovno sam proveravao.Zuty ::Ma nema tu trte mrte kod lampice za ulje i davaca, to pod hitno da se resi da se pali lampica kad opadne negde do minimuma, inace ne daj boze zakove motor i tolko, xXx jel ti pri svakom paljenju auta proveras ulje,(Ne) tako da ovo pod hitno...
Slazem se, jedan deci kad iscuri primeti se, a ne 3 litra, tako da ovo samo moze da se pripise nepaznji i nemarnosti vlasnika.junior45 ::fuuuuu...pa kako nisi primetio mrlju ispod auta,jbt to bi se slivalo na sve strane,kad istekne deci jedan ima ulja na sve strane,a ne 3l..
Mitke- SOHC 1581ccm 83ks
Dobro sta ste sad zapeli, njegov auto, njegov problem. Ne razumemo se svi jednako u mehaniku niti svi jednako posmatramo auto, da je on znao da ce se to desiti, sigurno bi i sam drugacije postupio. Svakom moze da se desi nesto nepredvidjeno. Kritikovanje njegovog postupka tj slucajne nepaznje mu nece olaksati situaciju. Ja proveravam cesto nivo ulja u motoru pa se i meni desilo da iz totalno nepoznatog razloga odjednom zafali u roku od par 100km 1l ulja u motoru i moglo se desiti da nestane i vise i da zariba motor pa nikom nista. Promenio marku i mesto nabavljanja i sad nema problema.
Poslednji izmenio YUgisa dana Uto 08 Okt 2013, 23:38, izmenjeno ukupno 1 puta
Ma nije to ništa...sjećam se kao sada kad je moj stari prije 5-10 godina kada je još vozio mog Yuga jedno jutro rekao kako je ostao bez ulja skroz...i posebno su mi se urezale u sjećanje 4 litre "Delte" koje je kupio to jutro jer je u to auto rijetko kada sipano novo ulje. Nije baš za pohvalu. U mom "mandatu" smo promijenili motor, ali s obzirom na tretman mog oca prema starom motoru i taj je stari motor vozio vrhunski.
YugoM55- OHV 1295ccm 61ks
- Broj poruka : 746
Datum upisa : 13.10.2012
Pa jedno je totalno nepoznat razlog (dakle nije curilo, ven je verovatno potrosio), a drugo je CURENJE, svako curenje se primecuje , nije to nevidljivo.YUgisa ::Dobro sta ste sad zapeli, njegov auto, njegov problem. Ne razumemo se svi jednako u mehaniku niti svi jednako posmatramo auto, da je on znao da ce se to desiti, sigurno bi i sam drugacije postupio. Svakom moze da se desi nesto nepredvidjeno. Kritikovanje njegovog postupka tj slucajne nepaznje mu nece olaksati situaciju. Ja proveravam cesto nivo ulja u motoru pa se i meni desilo da iz totalno nepoznatog razloga odjednom zafali u roku od par 100km 1l ulja u motoru i moglo se desiti da nestane i vise i da zariba motor pa nikom nista. Promenio marku i mesto nabavljanja i sad nema problema.
Naravno, njegov auto, njegov problem, ali mi malo nelogicno da nije primetio 3 litre ulja koje je ISCURILO.
Mitke- SOHC 1581ccm 83ks
Da vam ja nešto kažem. Kao prvo nisam ja neodgovoran vlasnik automobila kao što me mnogi ovde prozivaju. Verujem da sebe mogu nazvati mnogo odgovornijim od većine ovde na forumu. Što se ulja tiče i filtera, moglo se je svakom desiti da zariba, a ja nisam ko zna koliko potkovan znanjem što se mehanike tiče. Sa filterom sam se baš bio namučio, a možda mi je i ključ proklizao na početku, pa da je i to iskrivilo filter, kao prvo i kad se je malo filter iskrivio nije se odokativno moglo baš videti da je to nešto ko zna koliko strašno i ko zna koliko uništen filter. Bilo je tragova ulja, ali uglavnom tek tek koja kapljica u dvorištu, a mislio sam da je sa kartera možda jer uvek mi kod šrafa kartera kapljala po koja kap. A auto mi je uglavnom bio na gradskom parkingu, dok sam bio na poslu, a parking je uveliko uprljan razno raznim uljem, pa se i nije moglo znati da li je moje ili nije. Nije to tek sad odmah iscurelo, već je ulje zamenjeno pre 2-3 nedelje. Kao što kažem moglo se je svakom desiti, kako meni, tako i vama, a ne treba se drugima u nevolji smejati, rugati i ponižavati ih, vrlo lako možete i vi u sličnu situaciji da zapadnete.
Nadam se da administratori neće zameriti na mojim rečima, ali ne mogu prosto da dozvolim da me niko vređa niti ponižava i da mi govori da sam neodgovoran, a mnogi su od tih "odgovornih" vlasnika automobila znatno neodgovorniji od mene.
A sad jedno pitanje, pošto je doliveno 3 litara ulja, i na skali na šipci stoji da ima nešto više od trećine, koliko bi otprilike trebao da dospem? Jel dovoljno pola litre ili treba manje/više?
Nadam se da administratori neće zameriti na mojim rečima, ali ne mogu prosto da dozvolim da me niko vređa niti ponižava i da mi govori da sam neodgovoran, a mnogi su od tih "odgovornih" vlasnika automobila znatno neodgovorniji od mene.
A sad jedno pitanje, pošto je doliveno 3 litara ulja, i na skali na šipci stoji da ima nešto više od trećine, koliko bi otprilike trebao da dospem? Jel dovoljno pola litre ili treba manje/više?
Pa ja ti preporucujem da dolijes do pola ili 2/3, to je oko 0.3-0.5l ja mislim...
Zasto meni na sipci od ulja sa jedne strane pokazuje jednu kolicinu a sa druge strane drugu kolicinu-nivo ulja?
charjek- SOHC 1116ccm 55ks
- Broj poruka : 1005
Datum upisa : 20.01.2012
Hahahaha verovatno je fals, treba da jednako pokazuje
Similar topics
» Koje ulje?
» Koje ulje za yuga 55
» Lampica za ulje u motoru i ulje u kocnicama tj rucna
» lampica za ulje
» Ulje-menjac
» Koje ulje za yuga 55