Koje ulje?
+84
MarkoIrmes
ilija94
Tatamata
jollyjumper
bratislavbelic
VPetar
Jandro
Zuty
saleanddeki
Nikola I.
Milos
Loshmey
MartinJ
ristivoje
darkos
Kum Ruzvelt
slobokv88
zoki
srdjan_gsp
nenad_jj
slobodan271
Wlayo
luka_bor
Crazy128
Radule89
blackb
fox_87
vatreni 45
zastavayugo1.1i
Nikola NS
stuntman
MarkoVelja
Vuk_
DonPablo
Deksonja
KoralaC
banebg81
venoman
zastava 128
miljanxXx
MikiUE
teslaboj
YugoM55
zile
Boba_CT
charjek
ilija jovanovic
altairandy
ZAC
Predrag B.
golub
castiel-87
junior45
Sima21
Louisss
kokisa82
gile u srcu
Neca_Delija
dragance.griska
djuki
bruki78
fox
predrag5891
kalasnjikov
Vladimir-1985
Avram '90
Mitke
dragan brate
USKE
thunderchase
Aki91
lazo78
Petar
darko.su84
CyberianIce
danijeldokic
zivadin84
valsorimkaran
djzecky
Pedja
bavaria
Miljan
YUgisa
yugodriver
88 posters
Strana 1 od 40
Strana 1 od 40 • 1, 2, 3 ... 20 ... 40
Koje ulje?
Ajde da cujem vasih mislenja koje ulje treba kupiti za motor i za menjac,i sta najvise koristite,i sta najvise odgovara za yugo?
yugodriver- SOHC 1116ccm 61ks
- Broj poruka : 1508
Godina : 44
Datum upisa : 27.10.2008
Re: Koje ulje?
nema tu sta najvise odgovara za Yuga, ono sto valja za BMW to valja i za Yuga... Ulje za menjac Tutela Car Epyx. A za motor koristim Valvoline, polusintetiku i stvarno super ulje.
Ali negde sam citao da je za starije motore bas ne prepurucuju polusinteticko ulje!
Miljene ali za menjac?
Miljene ali za menjac?
Za menjac ono sto sam ti ja rekao, to sam ja po Miljanovoj preporuci uzeo Nema tu noviji, stariji, nego produvan ili motor u odlicnom stanju
Bas tako.
Samo ako sipas prvi put polusintetiku posle mineralnog, zameni na 3-4000km i posle normalno menjaj.
Samo ako sipas prvi put polusintetiku posle mineralnog, zameni na 3-4000km i posle normalno menjaj.
Miljan- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 9430
Datum upisa : 05.03.2008
Valvoline max life 15w-40,jeste da neki pricaju da je kao loshe valvoline ulje i da ga svako pravi sada vec ali to sam sipao prvi put i toga se i drzim za sada nemam nikakvih problema,a takodje sam cuo da je selenia najpouzdanije ulje i trenutno najbolje na nasim prostorima jer se ne puni u svakom podrumu nego samo original imaju.....
sto se menjaca tice sipao sam Total 80-ku i za sada nemam takodje nikakvih problema....
sto se menjaca tice sipao sam Total 80-ku i za sada nemam takodje nikakvih problema....
bavaria- OHV 903ccm 45ks
- Broj poruka : 408
Godina : 39
Datum upisa : 07.01.2009
Selenia Gold je sintetil ili polusintetik?
Ja sada takodje hocu da menjam ulje i u nedoumici sam.
Hteo bih da uzmem neko mineralno e sada koji proizvodjac pojma nemam- Elf,Esso,Shell...videcu jos.
Nekako bih najradije ELF prestigrade ts 15w40 ali ...sada je u motoru Lukoil mineralno 15w40 i za 7-8000 kilometra koliko sam presao sa njim sam morao dosuti 0,5l sto je citajuci po net-u stvarno malo tj.sasvim ok.
Sada sam u dilemi, voleo bih da uzmem ulje nekog od ovih gore proizvodjaca ali dobar rad motora i potorsnja ovog Lukoil-ovog mi nesto govori da mozda treba da ostanem na njemu.
Sve se tripujem da ce da pocne da mi trosi vise a ja kao uzeo bolje ulje
Hteo bih da uzmem neko mineralno e sada koji proizvodjac pojma nemam- Elf,Esso,Shell...videcu jos.
Nekako bih najradije ELF prestigrade ts 15w40 ali ...sada je u motoru Lukoil mineralno 15w40 i za 7-8000 kilometra koliko sam presao sa njim sam morao dosuti 0,5l sto je citajuci po net-u stvarno malo tj.sasvim ok.
Sada sam u dilemi, voleo bih da uzmem ulje nekog od ovih gore proizvodjaca ali dobar rad motora i potorsnja ovog Lukoil-ovog mi nesto govori da mozda treba da ostanem na njemu.
Sve se tripujem da ce da pocne da mi trosi vise a ja kao uzeo bolje ulje
djzecky- SOHC 1116ccm 55ks
- Broj poruka : 1098
Godina : 41
Datum upisa : 13.11.2008
Slika vredi 1000 reci.
@djzecky
Zasto zelis bas mineralno? Mislim, cuo sam i ja price da u starije motore ne valja polusinteticko, ali mislim da to nije bas tacno.
A ako si zadovoljan sa tim koje sad imas, najbolje onda uzmi isto to.
@djzecky
Zasto zelis bas mineralno? Mislim, cuo sam i ja price da u starije motore ne valja polusinteticko, ali mislim da to nije bas tacno.
A ako si zadovoljan sa tim koje sad imas, najbolje onda uzmi isto to.
Selenia je jako dobro ulje siguran sam+ konzervica= original ali kod mene imaju polusintetiku i sintetiku od Selenie.
@Admin
Jeste da je jako malo trosio ovaj Lukoil sada ali ipak mislim moj motor nije u takvom stanju da sipam polusintetiku u njega pa zbog toga sipam mineralno kao i dosada. Ima on i godina dosta,i malo duva itd. pa mislim da bi mu bilo retko 10w-40.
Edit: ipak sam na kraju uzeo Shell Helix 15w40
@Admin
Jeste da je jako malo trosio ovaj Lukoil sada ali ipak mislim moj motor nije u takvom stanju da sipam polusintetiku u njega pa zbog toga sipam mineralno kao i dosada. Ima on i godina dosta,i malo duva itd. pa mislim da bi mu bilo retko 10w-40.
Edit: ipak sam na kraju uzeo Shell Helix 15w40
Selenia .Od kad sam kupio Yuga sipam Seleniu i ako je pre toga isla Coma u njega. Radio sam servis pre 4 meseca i igrom slucaja pukne karter. skinuli karter a polu motor izgleda kao nov. kao sto je gore pomenuto selenia se nepakuje u plasticna pakovanja i stvarno je najpouzdanija na trzistu a i cena je pristupacna oko 500 RSD.
stara dobra modriča i za motor i za menjač,nikad nisam imao problema
zivadin84- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 12
Datum upisa : 02.10.2010
Dok je bila "stara" bila je i dobra i povoljna, danas joj je samo cena "dobra"!
Sad nema ni O od Optime!
Selenia Gold definitvno!
Selenia Gold definitvno!
danijeldokic- OHV 1295ccm 61ks
- Broj poruka : 786
Godina : 38
Datum upisa : 23.09.2010
A sta valja sipati u motor koji nije bas u divnom stanju (produvao ili kako vec to zovete)?
Preko leta bi trebao sipati neko gušće ulje,a zimi i nije baš preporučljivo jer se po hladnoći teško "razbija"!
Poslednji put sam u juga sipao ELF prestigrade 15w40 i ok se ponasa
darko.su84- OHV 843ccm 34ks
- Broj poruka : 262
Godina : 40
Datum upisa : 02.01.2010
za losije motore Valvoline max life-mama(najbolje ulje za losije motore),a sto se tice ovih sto su ok stanju,ja licno koristim total,a kazu da je mobil jako dobar....
bavaria- OHV 903ccm 45ks
- Broj poruka : 408
Godina : 39
Datum upisa : 07.01.2009
Za Valvoline ne znam,nisam imao prilike da koristim,a Mobil nije loše,koristio sam ga sve do poslednjeg puta,kad sam prešao na Seleniu Gold.
Menjao sam ga na 5000 pređenih km i sve je bilo ok!
Menjao sam ga na 5000 pređenih km i sve je bilo ok!
Ja sam na mom jugu koristio Valvoline dura-blend 10W40. Mislim da ga i YUgisa koristi. Kod zamene, ulje je skoro isto viskozno kao i pri sipanju. Radna temperatura je bila ok.
Jeste, i ja to koristim, a moj cale je jedno vreme koristio Total ako se nevaram da se zove i sa tim uljem je motor radio kao traktor, a prelaskom na valvoline se osetila drasticna razlika u pozitivnom smislu tj smirivanju rada motora...
Similar topics
» Koje ulje?
» Koje ulje za yuga 55
» Lampica za ulje u motoru i ulje u kocnicama tj rucna
» lampica za ulje
» Koje ulje za yuga 55
» Lampica za ulje u motoru i ulje u kocnicama tj rucna
» lampica za ulje
Strana 1 od 40
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
|