Problem sa kvacilom, smanjuje snagu motora

5 posters

Strana 2 od 2 Prethodni  1, 2

Ići dole

Problem sa kvacilom, smanjuje snagu motora - Page 2 Empty Re: Problem sa kvacilom, smanjuje snagu motora

Počalji od ZAC Sub 13 Maj 2017, 15:51

Velika greska sto nisi probao kako nova lamela klizi po nutovima...cudi me da taj majstor sa toliko iskustva to nije proverio...osnovno sto se radi prilikom zamene je da se proba nova lamela na spojnicu, spojnicka se namaze tankim slojem grafitne masti , lezista poluge potisnog lezaja se podmaze gustim uljem sa par kapi...to su osnovne operacije koje se obave dok je menjac ili motor van auta....
Da ne kazem da se zamajac obavezno odmasti nitro razredjivacem ..mesta gde naleze lamela, takodje i korpa.

DOHC 1581ccm 103ks

Broj poruka : 14369
Godina : 50
Datum upisa : 16.06.2012

Nazad na vrh Ići dole

Problem sa kvacilom, smanjuje snagu motora - Page 2 Empty Re: Problem sa kvacilom, smanjuje snagu motora

Počalji od YUgisa Sub 13 Maj 2017, 16:30

Realno zamajac bi trebao i da se obradi na strugu, da se poravnaju povrsine gde naleze lamela i korpa i da se te dve povrsine obrade na odgovrajucu meru medjusobno kako bi korpa imala propisan pritisak.

YUgisa
DOHC 1995ccm Turbo 197ks

Broj poruka : 62038
Godina : 35
Datum upisa : 08.03.2008

http://boyracermotorsport.forum315.com/

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Milosija Sub 13 Maj 2017, 16:54

Dobro greska je sto nije probana lamela na spojnicku, zamajac nemam sta da obradjujem, ravan je ko pista bio, osmirglao sam rdju i to je to... Ne znam ni nekog dobrog majstora za to, u sustini nije bio udubljem ili sl, nijr bilo potrebe za obradjivanje, a i to sigurno nije problem... Ali dobro videcu vec da skinem karter da proverim aksijalne pa ako nije do njih javicu, ali ja sam 99% siguran da je do toga...

Milosija
OHV 663ccm 21ks

Broj poruka : 21
Datum upisa : 30.03.2017

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od ZAC Sub 13 Maj 2017, 17:44

Ako lamela nailazi tesno na nutove spojnicke ...eto problema.. prem da ni to ne bi kocilo motor u leru kada se pritisne kvacilo...

DOHC 1581ccm 103ks

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od junior45 Sub 13 Maj 2017, 17:59

Vidis jel se mrda remenica klinastog kaisa kad stiskas kvacilo
junior45
junior45
DOHC 1995ccm i.e 139ks

Broj poruka : 35121
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Milosija Sub 13 Maj 2017, 18:41

Ma nije do spojnicke i lamele, ajde provericu za pola sata nisam trenutno kod kola provericu to za klinasti, ako se mrda sta je u pitanju?

Milosija
OHV 663ccm 21ks

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Milosija Sub 13 Maj 2017, 19:39

Evo proverena remenica seta...

Milosija
OHV 663ccm 21ks

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od ZAC Ned 14 Maj 2017, 01:25

Aksialni prsten radilice.... skidanje kartera, radilice i zamena lezajeva i prstena...

DOHC 1581ccm 103ks

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od junior45 Ned 14 Maj 2017, 02:09

Vetovatno kaf szisned kvacilo stegnu se lezaji i teze se okrece
junior45
junior45
DOHC 1995ccm i.e 139ks

Broj poruka : 35121
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Milosija Ned 14 Maj 2017, 07:01

Brate ZAC lezeci lezajevi kad odu se cuje struzanje, meni oni nisu otisli provericu ih ali nema potrebe za zamenom, videcu kad skinem, ako mislis na te lezajeve, a ovo sto zoves prsten to su aksijalni lezajevi radilice, to cu da zamenim danas u toku dana ako dozvoljavaju vremenski uslovi... Pozdrav

Milosija
OHV 663ccm 21ks

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od ZAC Ned 14 Maj 2017, 09:36

Kad skidas karter zamenis i lezece lezajeve...tako se bar to radi, ali kako hoces....
To sto zoves "aksialni lezaj", moze se reci i aksialni prsten, posto je u vidu prstena iz dva dela....
On ima ulogu da anulira aksialni zazor kolenastog vratila...zovi ga kako hoces znam na sta mislis.
Dok sam radio u Renou i kod Loneta, nikada nismo menjali samo aksialni lezaj-prsten, vec komplet lezece i letece lezajeve....tako bih radio i sebi.

DOHC 1581ccm 103ks

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Milosija Ned 14 Maj 2017, 10:32

Ma dobro razumem ja tebe, jasno, ali ako nesto funkcionise ok, nema potrebe da menjam a provereno je da je sve ok, jer sam vec skidao karter pre nedelju dana, leteci su otisli zamenjeni su i to je to... Imao sam vec dosta troskovs ulje menjano menjac i motor filteri, gumice balans stangle, set kvacila, a skoro sam radio i glavu... Sad za sad dosta je, ako vidim da nesto ne valja zamenici ovako nek cepa samo...

Milosija
OHV 663ccm 21ks

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od ZAC Ned 14 Maj 2017, 10:39

A vec si skidao karter..i to skoro....eto vidis zasto ja pricam...kada se skida karter menaj se sve..i miran narednih 20 godina...Isto kao i kvacilo..ima ljudi zamene sam olamelu..pa posle dva meseca ponovo skidaju da bi zamenili korpu...a opet nece potisni lezaj..p prodje jos mesec dana pa treci put skidaju da zamene lezaj...

Tako im valjda isplativije...

DOHC 1581ccm 103ks

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Milosija Ned 14 Maj 2017, 10:58

Ma dobro da razumem, neko kanala na otvoreno sve skidano da se odradi i set kvacila i lezajevi leteci i gumice balans stangle... Nije imalo vremena da se sve proveri i odradi, a i nisma ni imao kes za lezece provereni su dobri su bili, ali eto nismo proverili aksijalni i tolko sad ponovo zezanje... To je sto je ustanovio sam sta je problem najverovatnije, videcemo kad skinem i montiram novo... Hvala u svakom slucaju na savetu i pomoci...

Milosija
OHV 663ccm 21ks

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Miljan Ned 14 Maj 2017, 11:58

Lezeci jako retko stradaju i za njihovu zamenu mora da se skida radilica, ja to menjam samo kad se radi puna generalna, kad se vadi blok iz auta, inace ne.

Miljan
SOHC 1581ccm 88ks

Broj poruka : 9430
Datum upisa : 05.03.2008

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Milosija Ned 14 Maj 2017, 15:05

Pa to i ja kazem leteci hoce da stradaju, lezeci bas retko nema potrebe samo sam pogledao bio sve ok, ali ne obratih paznju na aksijalni i to mi je sad... Cool

Milosija
OHV 663ccm 21ks

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od ZAC Ned 14 Maj 2017, 21:03

Skines jednu polutku jednog lezeceg lezaja..obrises i pogledas boju..i sve ce ti biti jasno....da li su dobri ili ne.

DOHC 1581ccm 103ks

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Strana 2 od 2 Prethodni  1, 2

Nazad na vrh

- Similar topics

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu