Problem sa kvacilom, smanjuje snagu motora
5 posters
Strana 1 od 2
Strana 1 od 2 • 1, 2
Problem sa kvacilom, smanjuje snagu motora
Drugari imam problem da posle zamene seta kvacila, montiran set kvacila mec arm 7004 i lamela mec arm standradna koja ide, bredin druk lezaj... Prilikom stiskanja na papucicu kvacila, motor gubi snagu, smanjuje se broj obrtaja, cak u par navrata se i ugasi... Nakon pustanja kvacila motor dobija svoju snagu, tj standardan broj obrtaja... U razmeni misljenja sa Miljanom iz Nisa zakljucili smo da se najverovatnije radi o aksijalnom lezaju radilice, medjutim majstor Miki kod kog sam bio danas mi je rekao da nema sanse da se radi o aksijalnim lezajevima radilice, da motor ne bi radio da su oni u pitanju, i da se radi o plitkoj korpi, da mnogo jaki pritisak ima i da zbog toga obara obrtaje motora... Takodje reko mi je da moze da se desi da zbog toga ode druk lezaj jer trpi vecu snagu mada zbog toga sam i stavio kvalitetniji, ili da pukne neko pero korpe, a mozda i posle odredjenih kilometara nalegne korpa, tj. omeksa.... Voleo bi da cujem i druga misljenja o problemu koji ima.... Unapred hvala na odgovorima.... Pozdrav iz Nisa
Milosija- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 21
Datum upisa : 30.03.2017
Re: Problem sa kvacilom, smanjuje snagu motora
Propisano ugradjen set kvacila ne moze biti problem jer znam desetine vozila sa tom kombinacijom seta kvacila da nisu imali problema, a ni ja nemam isto istina ja imam sinter lamelu ali to samo ima negativniji efekat u smislu moguceg potencijalnog problema. I pero nece sigurno da pukne na MecArmu
Pozdravi tog majstora i pitaj ga kako motor moze da koci korpa koja ima jak pritisak ????
Aksijlni luft je moguc...na radilici i radio bi motor i sa njim... samo bi se aksialni prsten jos brze i vise razbijao.. .
Aksijlni luft je moguc...na radilici i radio bi motor i sa njim... samo bi se aksialni prsten jos brze i vise razbijao.. .
Godina : 50
Datum upisa : 16.06.2012
Pa nisam prvi put menjao set kvacila, propisano je odradjeno sve u tome nema problema... Nikad do sad nisam imao taj problem, sad je odradjen i semering radilice zamenjen zamajac jer je stari bio naprso, zamenjeni leteci lezajevi dva su bila otisla, ali nisu provereni aksijalni, sad me interesuje verovatnoca da su upitanju aksijalni lezajevi ili da motor gubi snagu zbog jakog pritiska korpe? A taj majstor je majstor Miki koji je bio Miljanov majstor dok on nije poceo sam da popravlja kola tako da covek nije neznalica, covek se kladi u 1000e da je do korpe...
Ja sumnjam na aksijalni lezaj da je otiso i da zato zeza, ali on kaze da nema sanse da je to, ne znam sta mi je ciniti, cak sam i kupio glyco za zamenu medjutim on kaze ja se kladim u 1000e odma da ti izbrojim ako kad ti zamenim korpu radi sve ok... On tvrdi da nije do aksijalnih...
A i da kazem simptomaticno je to da cim pocne da hvata kvacilo malo cim stisnem on odma gubi obrtaje stim sto nije isti intenzitet sa potpuno stisnutim kvacilom i to kad pocne da hvata, a cim se pusti kvacilo sve ok, ne pravi mi problem prilikom promene brzina motor lepo vuce, ali prilikom polaska dosta pravi problema jer na spustenom sauhu mirnom ler gasu, prakticno mi se gase kola kad stisnem kvacilo....
Ne vidim kakve veze bi imala uopste jacina korpe sa tim niti kako je tako nesto moguce ako je sve propisano ugradjeno, jer kad stisnes kvacilo, ti odvojis pritisak korpe od lamele... Motor, zamajac i korpa se vrte onda odvojeno od lamele i menjaca...
Pazi Milose...korpa je zasrafljena na zamajac..izmedju nje i zamajca je lamela, u "sendvicu"....koliko god da je jaka korpa ne moze da koci motor...
Kazes menajli ste zamajac...a da nije taj zamajac drugaciji?
Koja je debljina frikcione obloge na lameli?
Ti tvoji simptomi ne ukazuju na kvacilo...pre na aksijalni prsten na lezaju radilice.
Kazes menajli ste zamajac...a da nije taj zamajac drugaciji?
Koja je debljina frikcione obloge na lameli?
Ti tvoji simptomi ne ukazuju na kvacilo...pre na aksijalni prsten na lezaju radilice.
Da korpa ne odvoji i koci motor, onda ne bi moglo ni da se salta normalno.
Ma zamajac je isto od stojadina malo uhavtila bila rdja na njemu ali osmirglali smo ga smirglom sve je ok lepp naleglo, ista velicina zamajca kao sto je bila na kolima, a montiranje zamajca korpe i lamele na zamajac nije neki bauk ne znam kolki otkacis srafove montiras ponovo msm, ne znam sta ne bi moglo da bude po propisu spojnicka upala sve je ok montirano, kazem nisma prvi put menjao lamelu ili korpu i druk lezaj... A ZAC ja sumnjam kao sto sam i pricao sa Miljancetom na aksijalni lezaj, nego me majstor zbuni ja kazem sto bi korpa obarala snagu motora on kaze ima jak pritiska sigurno to je, kaze covek imam 48 godina radnog iskustva to mi je poso... Nece ni da cuje da je aksijalni lezaj otiso i da zbog toga obori obrtaje... A lamela je standradna ona md 0902 ta koja idr jedna jedina...
Pa video sam kad ljudi okrenu naopako lamelu ili kad druk lezaj ne stave kako treba, ne poravnaju zamajac kako treba...
Moje iskustvo je takvo da sto mi neko vise prica o godinama radnog iskustva, to su manje sanse da bude kako treba.
Moje iskustvo je takvo da sto mi neko vise prica o godinama radnog iskustva, to su manje sanse da bude kako treba.
Pa vise se i ne secam za druk lager znam da sam montirao sigirno dobro jer sam se zamajavao sa onim osiguracima da ih nabacim lepo, a lamela vise se i ne secam, da ga da ne kazem sta nemoguce da nisam to ok montirao da zbog toga usporava motor????
Koji su simptomi ako nije pravilno okrenuta lamela?
Pazi, i ja bi posumnjao na korpu da ne znam da sa tom istom korpom na desetine drugih Zastava sve funkcionise normalno. Jedino ako bas sa tim konkretnim primerkom postoji neki problem, ali cisto sumnjam jer bi onda i kvacilo lose funkcionisalo.
Miljan- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 9430
Datum upisa : 05.03.2008
Jel bi uopste moglo da se vozi tako ako je nepravilno montirana? Ubaci mi sad crv sumnje...
Ma nije do toga sigurno sve neotpakovano niko cackao nije gledao sam i oznake leglo pucka sve,nego me yugisha sad iscima sa ovo da nisam dobro montirao lamelu mozda? Jel moze to takav problem da radi kao sto sam ja opisao ako nije dobro montirana lamela?
Ja mislim da uopste ne moze da se stavi lamela naopako, udaralo bi srce u zamajac, tj. u radilicu.
Miljan- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 9430
Datum upisa : 05.03.2008
Pa msm ne bi moglo da se vozi tako uopste, ja delim isto misljenje, ta solucija otpada, druk lager je milion poato dobro montiran jer se secam ko sad jedan osigirac bio puko jer se raspao ceo bio prosli druk lager zastavin, imao sam jedan stari cvrst osigirac i jos dva sam bio kupio u prodavnicu za svaki slucaj namontirao sam sve super proban druk na onu polugicu kako izbacuje sve super... Pa msm tolki poso da poskidas menjac i nabacis ga i sve na ruke nas trojica sve upalo na mesto probano nastelovana sajla, ali kad probano u voznji tako pod sauh se nije osecalo ali kad se spusti sauh osetniji dosta slabiji rad, jedino logicno objasnjene je aksijalni lezaj radilice...
Da li se cuje neki zvuk kad stisnes kvacilo?
junior45- DOHC 1995ccm i.e 139ks
- Broj poruka : 35121
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012
Pa ne cuje nista da ima neki problem da krcka i tako to, samo to sto oboro obrtaje, imam neki luft u maloj pesnici klipa izgleda pa se cuje na odredjenom broju obrtaja kao udarac neki zaigra, i onda smo pregledavali kod majstora, da stisnem kvacilo da oslusne dali je neko problem do menjaca i kaze da nije da je sve u redu... A opet mi kaze da nije ni do aksijalnih....
Lamela ne moze kontra da se montira..ne bi ni sela na zamajac.
Kod tebe moze biti da je aksialni luft radilice (kazes da nije) , zatim los ili lose montiran zamajac...mozda je kriv ili nije odgovarajuci, vec dosta deblji od starog.
Da li si probao kako nova lamela svojim srcem klizi po nutovima spojnicke osovine???
Da li si spojnucku podmazao grafitnom mascu u tankom sloju?
Kod tebe moze biti da je aksialni luft radilice (kazes da nije) , zatim los ili lose montiran zamajac...mozda je kriv ili nije odgovarajuci, vec dosta deblji od starog.
Da li si probao kako nova lamela svojim srcem klizi po nutovima spojnicke osovine???
Da li si spojnucku podmazao grafitnom mascu u tankom sloju?
Moze da se stavi, fali mozda koji mm da nalegne ali ce je sabiti korpa... Ali struze onda srce o srafove zamajca pa bi se culo.
Ne nisma reko da nije aksijalni luft radilice, nego sam reko da sumnjam na aksijalne lezajeve, a to znaci da ima aksijalni luft... Spojnicku nisam podmazivao, zamajac je odgovarajuci, isti tip keca imao sam dva motora fiatova za 101, skinuo sa drugog motora pogleda odoka sve je isto kao na starom sem sto je stari bio naprso... Nisma podmazivao spojnicku niti probao kako klizi po spojnickoj... A cuje se neko kao sustanje kad je hladan kad polazim, kao shhhhhh, to valjda dok nalegne lamela...
A kad stiskas kocnicu onda je sve ok?
Da da, ok nije vakum, verovatno si na njega mislio da vuce fals vazduh... Ali nije on, nego taja zamajc bila rdja po nalegajucoj povrsini i onda sam uzeo smirglu i osmirglao ga, e sad to je napravilo riseve moguce po njemu...Pa verovatno lamela dok to lepo izravma sve, ma to mi njje problem ne cuje se to kad menjam brzine... Nego mi je problem sa ovim obaranjem obrtaja, danas mi se cini da je manje... Mozda stvarno da nalegne korpa... Mada mi se vise cini da je aksijalni luft, kad nisam proverio odma kad sam menjao letece lezajeve, sad cu morati ponovo da skidam karter i traverzna masala sta da kazem drugo...
Strana 1 od 2 • 1, 2
Similar topics
» Problem za kvacilom
» Problem sa kvacilom kad je hladan motor
» problem sa nosacima motora
» Problem sa temperaturom motora?
» Problem sa radom motora
» Problem sa kvacilom kad je hladan motor
» problem sa nosacima motora