Problem sa radom motora
5 posters
Strana 1 od 1
Problem sa radom motora
Naime, ja sam iz kraljeva, i a mojim kecom sam otisao u bar na more. prosao bez ikakvih problema, i u povratku pred ulaz u kraljevo, na nelkih 10 km od kuce, auto poce stucati i nece da primi gas preko pola gasa.
Nekako se dovucem do kuce, i sa rekoh da pogledam sta je, sve mi deluje ok. Prestelujem paljenje, jok. Promenim platine, pa ponovo nastelujem, nista.
Skinem karb i ocistim, vratim, i opet ista prica. Stavim drugi karburator, i nece.
Zna li neko sta bi moglo da bude, sto ne mogu da predjem preko 3000 obrtaja.
U leru radi lepo, i u principu prima gas lepo do 3000, mada ponekad i tu zajebava.
Nekako se dovucem do kuce, i sa rekoh da pogledam sta je, sve mi deluje ok. Prestelujem paljenje, jok. Promenim platine, pa ponovo nastelujem, nista.
Skinem karb i ocistim, vratim, i opet ista prica. Stavim drugi karburator, i nece.
Zna li neko sta bi moglo da bude, sto ne mogu da predjem preko 3000 obrtaja.
U leru radi lepo, i u principu prima gas lepo do 3000, mada ponekad i tu zajebava.
medo_kv- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 140
Datum upisa : 24.04.2011
Re: Problem sa radom motora
Kakva je situacija sa gorivom?
Imao sam nesto jako slicno, pre par godina...
Pali odlicno, lepo radi, al ne mogu preko 85-90km/h. Filter za gorivo [plasticni] pun, nivo u karburatoru dobar...
Na kraju se nije mogao voziti preko 60km/h. Stanem i provalim da je plasticni filter za gorivo skoro "zacementiran" sa onim crvenim talogom od goriva i jednostavno, ne moze da dovede dovoljno goriva do karburatora.
Skinem ga , pun je i okrenem kontra i iz njega samo kaplje, toliko je zapusen.
pozz
Imao sam nesto jako slicno, pre par godina...
Pali odlicno, lepo radi, al ne mogu preko 85-90km/h. Filter za gorivo [plasticni] pun, nivo u karburatoru dobar...
Na kraju se nije mogao voziti preko 60km/h. Stanem i provalim da je plasticni filter za gorivo skoro "zacementiran" sa onim crvenim talogom od goriva i jednostavno, ne moze da dovede dovoljno goriva do karburatora.
Skinem ga , pun je i okrenem kontra i iz njega samo kaplje, toliko je zapusen.
pozz
zelko.d- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 13
Datum upisa : 02.06.2012
Treba razgraniciti da li je struja ili gorivo. Proveri svaki kabal i svecicu, takodje i kako ti baca pumpa za gorivo. Ako je sve ok a nece i dalje da znas da hoce da zapusi auspuh i onda nema izduvavanje. Skini lonac pa probaj bez njega.
igy 79- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 52
Datum upisa : 31.01.2012
probao sam i na plin i na gorivo, ista je prica, tj relativno ista, za nijansu ima stabilniji rad na benzin.
medo_kv- OHV 767ccm 30ks
Meni se desilo nesto slicno...pukao je onaj mali bakelitni drzac-podloska kod paljenja, tacno gde sraf izlazi za kondenzator, u biti ta podloska izoluje kondenzator od mase i onu zicu sa bobine....i motor je radio samo onako bengavo jer je tamo stalno malo probijalo...i onda sam se posteno napatio dok nisam nasao kvar...
BlackDog- OHV 903ccm 45ks
- Broj poruka : 324
Godina : 51
Datum upisa : 28.02.2012
Uspeo sam da resim problem.
Naime, posumljao sam na razvodnik, da ne zezaju opruge u njemu (platinsko paljenje) i rekoh da ih zamenim. Kad ni to nije. I tu puknem, i sta cu, daj da krenem sve izpocetka. Rekoh, daj da zamenim prvo kablove, ruku i kapu, i da probam. I ispostavilo se da nakon toga masina radi kao sat. Sve je ponovo bilo u redu.
Ali sta je tacno od to troje bilo, ne znam, bitno je sada radi kako treba.
Naime, posumljao sam na razvodnik, da ne zezaju opruge u njemu (platinsko paljenje) i rekoh da ih zamenim. Kad ni to nije. I tu puknem, i sta cu, daj da krenem sve izpocetka. Rekoh, daj da zamenim prvo kablove, ruku i kapu, i da probam. I ispostavilo se da nakon toga masina radi kao sat. Sve je ponovo bilo u redu.
Ali sta je tacno od to troje bilo, ne znam, bitno je sada radi kako treba.
medo_kv- OHV 767ccm 30ks
Verovatno kapa, imaju i u njoj oni panjići pa se vremenom potroše!
Avram '90- SOHC 1372ccm 72ks
- Broj poruka : 4182
Godina : 34
Datum upisa : 29.08.2010
Nisi rekao , na pocetku, da se isto ponasa i na benzinu i plinu...
pozz
pozz
zelko.d- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 13
Datum upisa : 02.06.2012
Similar topics
» problem sa radom motora
» Problem sa radom motora
» problem sa nosacima motora
» Problem sa temperaturom motora?