Problem sa paljenjem kad je hladan motor
+14
kokisa82
nesa-zeka
charjek
Milovanovic
Zuty
ZAC
junior45
castiel-87
Crazy128
Mitke
Milos
Tatamata
Nikola NS
VPetar
18 posters
Strana 2 od 4
Strana 2 od 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Problem sa paljenjem kad je hladan motor
Ne dirati razvodnik, nista plin ne zahteva razlicito u odnosu na benzin. Paljenje se steluje NA BENZINU.
Mitke- SOHC 1581ccm 83ks
- Broj poruka : 8662
Godina : 34
Datum upisa : 25.03.2011
meni plin zahteva ranije paljenje,dok tu benzinu nije bas najidealnije mesto za rad
charjek- SOHC 1116ccm 55ks
- Broj poruka : 1005
Datum upisa : 20.01.2012
Kod mene ja paljenje namesteno bas kako i treba da bude na benzinu i auto se odlicno ponasa i na plin i na benzin
Nikola NS- SOHC 1116ccm 61ks
- Broj poruka : 1321
Godina : 31
Datum upisa : 26.07.2013
Jutarnje paljenje veoma tesko na plin,muci se bas,na benzin upali na odmah,e sad zanimljivo je to da kad odem na posao i auto stoji 8h,upali veoma lako na plin. Coknem jednom i upali odmah. Sta li moze biti? Cini mi se da lipa plin onako solidno.
martin koral IN- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 59
Datum upisa : 15.02.2016
Po mom nekom iskustvu plin zahteva za nijansu ranije palenje,ali se desava problem malo posle na benzinu,tj hoce da zaustavi okretanje radilice pri verglanju po neki put... i na -20 nikad nisam imao problem,za 2-3 sekunde verglanja pali kao mina...
I jednu caku ako neko ima problem zimi:
Ko ima elektricni ventil na isparivacu(ne onaj vakumski jer on ima posebno dugme za dodavanje plin) slobodno nek ugasi plin tj neka stavi prekidac na sredinu(izmedju plina i benzina) i kada zavergla 2-3 sekunde motor upali i odmah mora da okrene prekidac na plin da radi... znaci okrenes kljuc na kontakt i posle 1 sekundu ugasis plin,a moze i odmah plin da se ugasi pa kontakt i palenje...
Ovaj princip sam koristio 3 godine pogotovo zimi,i nema dugog verglanja,praznjenja akumulatora,vuce itd...
Probajte i uvericete se da je 1001% delotvorno...
I jednu caku ako neko ima problem zimi:
Ko ima elektricni ventil na isparivacu(ne onaj vakumski jer on ima posebno dugme za dodavanje plin) slobodno nek ugasi plin tj neka stavi prekidac na sredinu(izmedju plina i benzina) i kada zavergla 2-3 sekunde motor upali i odmah mora da okrene prekidac na plin da radi... znaci okrenes kljuc na kontakt i posle 1 sekundu ugasis plin,a moze i odmah plin da se ugasi pa kontakt i palenje...
Ovaj princip sam koristio 3 godine pogotovo zimi,i nema dugog verglanja,praznjenja akumulatora,vuce itd...
Probajte i uvericete se da je 1001% delotvorno...
nesa-zeka- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 61
Godina : 37
Datum upisa : 20.09.2015
Imam cok prekidac,vakuumski isparivac nije elektronac,paljenje samo prvo problem mislim da nije u pitanju spoljna temp.,vlaga,kisa. Zamenjeni kablovi , kapa,ruka itd
Nemaš neki fazon za paljenje kao svaki jugić? Kod mene je ovako.. Spušten sauh.. Dam kontakt, stisnem crveno dugmence dva puta kratko, izvučem sauh, zaverglam i upali, ponekad malo pomognem papučicom gasa.. I pali na teškom minusu.. Ali ako ne uradim to, onda se muči, vergla 5-6 sekundi dok ne upali... Evo video:
MarkoIrmes- OHV 1295ccm 61ks
- Broj poruka : 651
Datum upisa : 02.09.2015
Ubusen karb. Kad povucem sauh tek tad nema paljenja. Kod mene je tek mesec dana pa mu ulazim u pore. Sluzbeni poli na poslu palim kao munju ,coknem dva puta verglam on upali i tad povucem sauh i sve super ali moj jugo mi trenira strpljenje. Inace na poliju je plin preko mesaca. Vozi se uvek na plin i svaki dan.
Pa i moj je ubušen karb, samo na plin vozim, benzin ne palim.. Zašto nema paljenja kada povučeš sauh? Probaj do pola samo da povučeš nakon što pritisneš dva puta kratko, kod drugara je tako jer mu nije dobro naštelovana sajla za sauh... Meni se sauh ponaša identično kao na benzinu, a koliko znam, kada je ubušen karb tako bi i trebalo da funkcioniše...
Pa kad je i malo povucen sauh nece,nece da vuce na plin kad mu je povucen sauh,kao da mu najbolje kad radi bez sauha. Vec na benzinu je druga stvar tu podnosi sauh normalno.
Pritisnem kvacilo levom nogom, pritisnem kocnicu desnom nogom i okrenem kljuc
P.S.Ili samo okrenem kljuc ako nije hladan
P.S.Ili samo okrenem kljuc ako nije hladan
VPetar- SOHC 1581ccm i.e 75ks
- Broj poruka : 7302
Godina : 30
Datum upisa : 07.10.2013
Petre tvoj sekvent se ne racuna
Na njega sam zaboravio, on se upali sam
I ne pali na plin
Milos- SOHC 1372ccm 72ks
- Broj poruka : 4104
Godina : 28
Datum upisa : 05.05.2012
Ili kad se aktivira alarm nece uopste
junior45- DOHC 1995ccm i.e 139ks
- Broj poruka : 35121
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012
To znaci da radi
te3bi nije natelovan plin kako treba a veovatnosu ti i membrane u kurcumartin koral IN ::Pa kad je i malo povucen sauh nece,nece da vuce na plin kad mu je povucen sauh,kao da mu najbolje kad radi bez sauha. Vec na benzinu je druga stvar tu podnosi sauh normalno.
Tatamata- OHV 843ccm 34ks
- Broj poruka : 263
Datum upisa : 25.02.2015
martin koral IN ::Ubusen karb. Kad povucem sauh tek tad nema paljenja. Kod mene je tek mesec dana pa mu ulazim u pore. Sluzbeni poli na poslu palim kao munju ,coknem dva puta verglam on upali i tad povucem sauh i sve super ali moj jugo mi trenira strpljenje. Inace na poliju je plin preko mesaca. Vozi se uvek na plin i svaki dan.
A koji karb imas jednogrlni i dvoglni?Pitam jer vidim da vozis koral in 1.3 akod njih je fabricki elektronac.
kokisa82- OHV 1451ccm 73ks
- Broj poruka : 890
Godina : 42
Datum upisa : 22.02.2012
Jednogrli IPM nabacen. Moguce da su membrane izgleda da lipa plin. Tek je kod mene mesec dana pa jos ne znam sve o njemu.
Vrati elektronca ,stavi mesac i ima da pali na -30.Jel mesac nov ili polovan?
Paljenje na plin kod jednoglnog ide bez sauha ako je izbusen,das kontakt i prvo probaj bez spricanja,samo noga na gasu,ako nece onda uspricaj dva puta i pali.Kada upali povuces sauh samo malo koliko da odzava rad dok se ne zagreje.
Paljenje na plin kod jednoglnog ide bez sauha ako je izbusen,das kontakt i prvo probaj bez spricanja,samo noga na gasu,ako nece onda uspricaj dva puta i pali.Kada upali povuces sauh samo malo koliko da odzava rad dok se ne zagreje.
Odakle to vama da paljenje kod jednogrlog ide bez sauha ako je bušen?! To čitam na više foruma i ništa mi nije jasno... Moj je bušen, Solex jednogrli, i sauh funkcioniše isto na benzinu i na plinu. Teško upali bez sauha, sa punim sauhom lako, isto kao i na benzinu bukvalno. Mogu snimiti sutra ako ne verujete...
Jedino ne znam da li ima veze gde i pod kojim uglom vam je ubušena dizna za plin, pretpostavljam da ima veze..
Jedino ne znam da li ima veze gde i pod kojim uglom vam je ubušena dizna za plin, pretpostavljam da ima veze..
Ti nemas IPM jednoglni pa je verovatno drugacije.Ja sam vozio na jednoglni plin i samo tako sam mogao da upalim ali sam se otarasio tog karba i stavio elektronca.
Pa moguće, još se ja čudim kako svi pale bez sauha, gledam da li sam ja lud ili o čemu se radi Eto, do mog karba je..
Mesac je dosao na njemu,tako je kupljen. Imam dvogrli komplet mislim da cu ga prodati,trebaju mi 2gume nove.
Neces se opariti za karb koji je 3000 nov
junior45- DOHC 1995ccm i.e 139ks
- Broj poruka : 35121
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012
Strana 2 od 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Problem sa kvacilom kad je hladan motor