Seckanje u toku vožnje ili kako bih ja nazvao "kašljanje" kod mog Koral In-a
+11
Petar
teslaboj
Nikola NS
Mitke
kokisa82
Crazy128
Milos
Zuty
Miljan
YUgisa
castiel-87
15 posters
Strana 3 od 3
Strana 3 od 3 • 1, 2, 3
Re: Seckanje u toku vožnje ili kako bih ja nazvao "kašljanje" kod mog Koral In-a
Seckanje verovatno nije zbog motora.
Ali, samo da rasklopiš i sklopiš motor kod majstora je 50€,
Pa šta onda, ako treba da se razbušuje, eto već u startu 200 - 300€ a to se verovatno ne isplati. Ima mnogo dobrih motora, rashodovanih, zato što ljudi sada bacaju cele automobile za 200 - 300€ a onda, možeš i da probaš, proveriš, raspitaj se pa vidi.
Nema potrebe citirati poslednju poruku. Milos
Ali, samo da rasklopiš i sklopiš motor kod majstora je 50€,
Pa šta onda, ako treba da se razbušuje, eto već u startu 200 - 300€ a to se verovatno ne isplati. Ima mnogo dobrih motora, rashodovanih, zato što ljudi sada bacaju cele automobile za 200 - 300€ a onda, možeš i da probaš, proveriš, raspitaj se pa vidi.
Nema potrebe citirati poslednju poruku. Milos
banebg81- OHV 843ccm 34ks
- Broj poruka : 226
Datum upisa : 10.02.2013
Re: Seckanje u toku vožnje ili kako bih ja nazvao "kašljanje" kod mog Koral In-a
Da li uzrok ovog seckanja ili ti trokiranja može biti ako je iberlauf odnosno njegovo crevo zapušeno?
castiel-87- SOHC 1116ccm 55ks
- Broj poruka : 1158
Godina : 37
Datum upisa : 16.08.2012
Da podelim sa tobom problem koji sam ranije imao. Imao sam problem isto sa seckanjem,mislio sam da je do plina,isao po NS od pumpe do pumpe i nadjem da je na Euro Gas i OMV pumpama najbolji. Medjutim,jednom se desi nesto cudno,ja dodajem gas,auto pocne da usporava i odjednom samo pukne nesto i auto istog momenta proradi i krene da vuce kako bi trebalo. Dosao je red za servis,oteram ga kod komsije mehanicara,on mi kaze da je po tome sto sam rekao verovatno problem sto auto nije u fazi (tako nesto je rekao),nisam pazljivo slusao. Uglavnom,kad je krenuo da skida kuciste filtera rekao mi je da ako je to,verovatno je i bregasta ojedena,i ispostavilo se da je tako. Sad,ja ovo pricam poprilicno sturo,jer se ne secam svih detalja,a nisam bas ni slusao... Ali on je uzupcio auto kako treba,podesio paljenje,auto je tada kad sam isao iz radionice do mene (pet kuca dalje) nenormalno krenuo,osetila se drasticna razlika u odnosu na period pre servisa.
sloba1995- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 74
Godina : 29
Datum upisa : 18.11.2014
Jel samo ozupcio ili je promenio i bregastu?
Samo je ozupcio,ventile nije ni hteo da mi steluje dok ne sredimo bregastu. Samo je sredio paljenje i kais. Promenio mi spaner,dihtung dekle,i stavili smo nove svecice i mislim da je to to.
I,isto je seckao pogotovo kada je hladan,na brdu je jedva isao u drugoj!
I,isto je seckao pogotovo kada je hladan,na brdu je jedva isao u drugoj!
Kako mislis da sredite bregastu? Valjda da je zamenite?
Da,da je zanemnimo. Na to sam i mislio,samo se nisam lepo izrazio
E ovako drugovi. Auto je potrosio 2,5 litara ulja za 800 km. Sipano ulje je bilo selenia gold. Onda sam u dogovoru sa majstorom sipao Optimu gas 15w40. I za sada je dobro. Majstor je ustelovao ventile, pogledao bregastu, kaze da je kao nova. Ali kaze da problem sa seckanjem nije mogao resiti. Sumnja da je to problem sa strujom. Razvodnik je namestio stroboskopom, ali problem ostao isti. Gde i sta sada da radim kad niko od majstora ne zna da mi resi problem? Isti problem je bio sa Ceskim razvodnikom isti je i sa ovim Rudi cajevac. Jel moguce da oba razvodnika imaju isti problem ili ipak sumnjate na nesto drugo?
Nek ti majstor vidi kompresiju, sve vise mi lici na to da ti je neki ventil izgoreo.
Mitke- SOHC 1581ccm 83ks
- Broj poruka : 8662
Godina : 34
Datum upisa : 25.03.2011
Misliš da nema blage veze sa strujom?
Koliko ti je presao auto?
Godina : 50
Datum upisa : 16.06.2012
Komutator jesi menjao? Sve ovo seckanje i kasljanje je cini mi se imao clan foruma "bibliotekar" ako se ne varam. I cela muka mu je bila u razvodnik i komutator. Ako imas neki polovan pri ruci ili da pozajmis od nekog probaj da zamenis. Svi simptomi nekako ukazuju na njega.
Menjao je komutator.
Miljan- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 9430
Datum upisa : 05.03.2008
Mozda je i taj nov los.Ja sam za kadeta kupio nov komutator i donesem iz prodavnice i opet nisam mogaio da upalim auto.Dodje elektricar i stavi svoj polovan i upali na pola kljuca.Za nepoverovati...
Nikola NS- SOHC 1116ccm 61ks
- Broj poruka : 1321
Godina : 31
Datum upisa : 26.07.2013
Pa komutator je kao navodno nemački : Made in Germany K.A.E. - Kaehler automotive equipment - 1400 dinara sam ga platio. Sada na primer baš testirao, kad je hladan bolje radi, možda nekad secne , ali nije strašno. Ali kad se zagreje motor pa rastura. Probana i Rudi Čajavec bobina i Iskrina bobina ista zajebancija. Izmerio sam otpor kalema razvodnika i unimer pokazuje 1328. Neka ideja možda šta bi još mogao da pokušam?
E ovako, do sada je seckanje bilo samo pri nižim brzinama, a sada se proširilo i secka i kad vozim 50-60-70-80 i preko toga.
Do ČEGA bi po Vama to moglo da bude?
Do ČEGA bi po Vama to moglo da bude?
Strana 3 od 3 • 1, 2, 3
Strana 3 od 3
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu