Seckanje na nizim obrtajima
+7
Sima21
castiel-87
Crazy128
Tatamata
YUgisa
junior45
Miljan
11 posters
Strana 1 od 1
Seckanje na nizim obrtajima
Za sve postoji prvi put, pa tako i za ovaj veoma cudan problem koji za sad jos nisam uspeo da resim. U pitanju je auto od drugara, Koral 60 sa originalnim Weberom sa automatskim sauhom i ugradjenim plinom, '90. god, presao je nesto manje od 120.000km i sve je u fabrickom stanju, bukvalno svi delovi sistema za gorivo i sistema za paljenje su iz prve ugradnje (osim svecica naravno).
Desava se sledece, kad je zagrejan motor u svakom stepenu prenosa na nekih 1500-2000 obrtaja se javlja ritmicno trzanje pri voznji konstantnim gasom kao kad nesto od struje zeza, ali to se ne desava uvek, nema pravila kad ce da se desi. Problem se manifestuje jednakim intenzitetom i pri voznji na benzin i pri voznji na plin.
Osim toga auto fenomenalno radi, pali i ide, nema nikakve greske, slobodno mogu reci jedan od najboljih Yuga koje sam video.
Menjani su sledeci delovi, svecice, kablovi, ruka, kapa, komutator, bobina, na kraju i kompletan razvodnik, ali problem nije resen. Delovi su menjani jedan po jedan i nakon svake zamene je isproban auto i vracen fabricki deo posto nije bilo nikakve promene nakon zamene delova.
Utvrdjeno je samo da je motor bio uzubljen za jedan zub kasnije, uzubljen je kako treba, sad jos bolje ide, ali je problem ostao.
Ja vise nemam ideju sta moze biti, sa ovakvim fantomskim kvarom se jos nisam susreo, tako da ako neko ima bilo kakvu ideju sta jos pogledati i proveriti, bio bi mu veoma zahvalan.
Desava se sledece, kad je zagrejan motor u svakom stepenu prenosa na nekih 1500-2000 obrtaja se javlja ritmicno trzanje pri voznji konstantnim gasom kao kad nesto od struje zeza, ali to se ne desava uvek, nema pravila kad ce da se desi. Problem se manifestuje jednakim intenzitetom i pri voznji na benzin i pri voznji na plin.
Osim toga auto fenomenalno radi, pali i ide, nema nikakve greske, slobodno mogu reci jedan od najboljih Yuga koje sam video.
Menjani su sledeci delovi, svecice, kablovi, ruka, kapa, komutator, bobina, na kraju i kompletan razvodnik, ali problem nije resen. Delovi su menjani jedan po jedan i nakon svake zamene je isproban auto i vracen fabricki deo posto nije bilo nikakve promene nakon zamene delova.
Utvrdjeno je samo da je motor bio uzubljen za jedan zub kasnije, uzubljen je kako treba, sad jos bolje ide, ali je problem ostao.
Ja vise nemam ideju sta moze biti, sa ovakvim fantomskim kvarom se jos nisam susreo, tako da ako neko ima bilo kakvu ideju sta jos pogledati i proveriti, bio bi mu veoma zahvalan.
Miljan- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 9430
Datum upisa : 05.03.2008
Re: Seckanje na nizim obrtajima
Pade mi na pamet elektro dizna,al posto problema ima i na plinu i na benzinu,onda nisam siguran..kad bi pratili napon u toku voznje da vidite da ne jebava alternator nesto
junior45- DOHC 1995ccm i.e 139ks
- Broj poruka : 35121
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012
ja bi pregledao svaku dzeksnu i svaki spoj od komutatora do razvodnika wd sprej i sve lepo na sprejiso dotegao svaku dzeksnicu
Tatamata- OHV 843ccm 34ks
- Broj poruka : 263
Datum upisa : 25.02.2015
Mase nismo proveravali, a spojeve od komutatora do razvodnika jesmo i bas se tesko vadi i vraca dzek i na komutatoru i na razvodniku, a nema promene u radu kad se mrda dzek i zice od njega.
Elektro dizna radi, gasi se kad se otkaci zica.
Ne znam da li moze plinska instalacija negde da ima prekid, ono sto ide do prekidaca u kabini, razmisljam da dovedem direktan + sa akumulatora na bobinu pa da probamo.
Elektro dizna radi, gasi se kad se otkaci zica.
Ne znam da li moze plinska instalacija negde da ima prekid, ono sto ide do prekidaca u kabini, razmisljam da dovedem direktan + sa akumulatora na bobinu pa da probamo.
Ja se sad vec ne secam, ali nije Mitke imao takve neke probleme sa seckanjem kad mu je otisla masa do motora?
Izgleda taj nije uzupčen kako valja. Skini deklu i svećicu pa uzubi po p.s. Ne oslanjaj se na oznake.
Ne moze to da radi zbog drugacijeg uzubljivanja, potpuno isto je bilo i kad je bio pogresno uzubljen i sad kad je kako treba.
Ja sam imao slican problem. Zamenom svecica sam resio problem, ali vi ste i svecice menjali. Da nije cev ili auspuh zapusen? Kao sto je kod mene bio slucaj?
castiel-87- SOHC 1116ccm 55ks
- Broj poruka : 1158
Godina : 37
Datum upisa : 16.08.2012
Cackali smo danas malo oko Yuga i opet nismo uspeli da resimo problem.
Proverili smo napon u voznji i dobar je, 13.9-14V konstantno, malo je regler losiji, ali nije do toga, napon je stabilan.
Zamenili smo vakuum crevo razvodnika, filter za vazduh (Champion), creva za dodatni vazduh lera i prvog grla smo skinuli i zapusili izvode ali nije bilo razlike, i dalje se javljalo seckanje, zatim sam vratio creva, ali suprotno od fabrickog redosleda, ono od lera na prvo grlo, a od prvog grla na ler i nije bilo nikakve razlike, posle sam ih vratio kako treba, a vakuum crevo razvodnika otkacio i probali smo bez njega, isto nije bilo razlike.
Ja vise nemam ideju, znaci sta god se zameni apsolutno se isto ponasa auto, sad mi pade na pamet da se nisam setio da otkacim iber pa da probamo bez njega.
Proverili smo napon u voznji i dobar je, 13.9-14V konstantno, malo je regler losiji, ali nije do toga, napon je stabilan.
Zamenili smo vakuum crevo razvodnika, filter za vazduh (Champion), creva za dodatni vazduh lera i prvog grla smo skinuli i zapusili izvode ali nije bilo razlike, i dalje se javljalo seckanje, zatim sam vratio creva, ali suprotno od fabrickog redosleda, ono od lera na prvo grlo, a od prvog grla na ler i nije bilo nikakve razlike, posle sam ih vratio kako treba, a vakuum crevo razvodnika otkacio i probali smo bez njega, isto nije bilo razlike.
Ja vise nemam ideju, znaci sta god se zameni apsolutno se isto ponasa auto, sad mi pade na pamet da se nisam setio da otkacim iber pa da probamo bez njega.
Ajde kad probajte javljaj i za to. Kod mene se oseca to seckanje ili sta vec samo oko 40 km/h i jos misterija nije resena.
Sima21- SOHC 1290ccm 73ks
- Broj poruka : 3028
Godina : 40
Datum upisa : 28.08.2009
Probacemo ovih dana pa javljam.
Jedino sto smo uspeli da resimo je to sto nije aktivirao sauh zbog glupog mesaca za plin jer je poluga leptira kacila u njega, sad radi ko zmaj.
Tako je to kad danas svako misli da moze da pravi delove pa posle ljudi pljuju auto i karb i stavljaju jednogrli jer mora da drze gas dok je hladan
Jedino sto smo uspeli da resimo je to sto nije aktivirao sauh zbog glupog mesaca za plin jer je poluga leptira kacila u njega, sad radi ko zmaj.
Tako je to kad danas svako misli da moze da pravi delove pa posle ljudi pljuju auto i karb i stavljaju jednogrli jer mora da drze gas dok je hladan
Sta ste uradili sa mesacem,?
kokisa82- OHV 1451ccm 73ks
- Broj poruka : 890
Godina : 42
Datum upisa : 22.02.2012
Turpijali smo ga i povukli crevo da ne ulazi do kraja na lulicu kako ne bi poluga kacila u njega.
kakav mu je servo od kocnica? ja imam isti problem, tj.slican ja kad vozim bilo kojom brzinom na 2000 obrtaja auto trza kao gradski bus.Vec na malo visim obrtajima radi normalno.Ostalo sve normalno i pali i ide...
charjek- SOHC 1116ccm 55ks
- Broj poruka : 1005
Datum upisa : 20.01.2012
Isto i ovo, druga na 20, treca na 30, cetvrta na 40, peta na 50, i pri kocenju motorom kad dodje na te obrtaje posle onog konstantnog zvuka njiiiiiiiiiiiii bude njiii nji nji nji nji nji
Nismo gledali servo, ali drugar kaze da mu je nekad kocnica niza, nekad visa.
to su isti simptomi i kod mene...
Miljan ::Isto i ovo, druga na 20, treca na 30, cetvrta na 40, peta na 50, i pri kocenju motorom kad dodje na te obrtaje posle onog konstantnog zvuka njiiiiiiiiiiiii bude njiii nji nji nji nji nji
"njiiiiiiiiiiiii bude njiii nji nji nji nji nji"
Neka ga pregleda i veterinar. Što je sigurno, sigurno je
Takođe je i kod mene bio sličan problem, ali je rešen stavljanjem novog kočionog serva.
i ja mislim da je servo jer jedino mi on brljavi (ispusta neke cudne zvuke)...
Da potvrdim i ja. Servo resio sve probleme cimkanja. Stavljen drugi nov i nema vise cimkanja
Sima21- SOHC 1290ccm 73ks
- Broj poruka : 3028
Godina : 40
Datum upisa : 28.08.2009
Kasno video temu. Sa Djirijevim starim autom imali isti problem, prebacivali sa mog auta paljenje...na kraju je ispalo da je servo pravio problem.
Izgleda da je problem konacno resen, juce je zamenjen set kvacila i seckanje je prestalo. Skroz nelogicno, ali izgleda da je to bilo u pitanju, neki luft u oprugama na lameli koji se tako manifestovao.
Similar topics
» Poboljsanje ponude amortizera po nizim cenama.
» Gasi se na niskim obrtajima
» Pad snage u vecim obrtajima pri ukljucenju brisaca
» Gasi se na niskim obrtajima
» Pad snage u vecim obrtajima pri ukljucenju brisaca
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
|
|