Zamena rasprsivaca drugim modelom (brendom)
+4
charjek
zastavayugo1.1i
nebojsas
kokisa82
8 posters
Strana 1 od 2
Strana 1 od 2 • 1, 2
Zamena rasprsivaca drugim modelom (brendom)
Imam Landirenzo rasprsivac pa bih ga zamenio sa Lovatom. Da li sve ostaje isto, samo zamenim jedan sa drugim, da li na nesto treba da obratim paznju, da li su isti prikljucci za creva, struju? Pitam zato sto jos nisam nabavio Lovato pa ne bih da ne mogu da ga namontiram kad budem nabavio.
nebojsas- OHV 903ccm 45ks
- Broj poruka : 392
Datum upisa : 12.09.2012
Re: Zamena rasprsivaca drugim modelom (brendom)
Sve pasuje,ja sam tako isto menjao,skinuo Landirenzo a stavio Lovato,samo obrati paznju da li je vakumski ili elektronac isparivac.
kokisa82- OHV 1451ccm 73ks
- Broj poruka : 890
Godina : 41
Datum upisa : 22.02.2012
Ok, super, a kako da znam da li je vakumski ili elektronac, Landirenzo je oznake EC04?
zastavayugo1.1i- OHV 1295ccm 61ks
- Broj poruka : 666
Godina : 38
Datum upisa : 31.10.2011
Da, to je taj, ali mi i dalje nije jasno koji je tip?
mislim da je elektoronac....ali bolje rasptaj se u nekom servisu za zamene
zastavayugo1.1i- OHV 1295ccm 61ks
- Broj poruka : 666
Godina : 38
Datum upisa : 31.10.2011
Pa vakumski je ako imas na prekidacu gasa ono "prskanje" plina (kad ga palis ujutru ili posle duze vremena).A elektronac nema tu opciju,on kad das kontakt pusti malo plina i prekine,a cim ti pocnes da verglas on pusta plin...
charjek- SOHC 1116ccm 55ks
- Broj poruka : 1007
Datum upisa : 20.01.2012
Koliko para je Lovato vakumski?
dragan79- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 56
Datum upisa : 16.10.2013
Nesto sam citao na netu i nasao cenu oko 6000-6500din za nov Lovato isparivac.Sada da li je to puno

Ako su membrane oko 25-30 eur onda bolje nov isparivac
dragan79- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 56
Datum upisa : 16.10.2013
Ako ti je takav prekidac, onda ti je obican vakumski rasprsivac. Elektronski nema to dugme za spricanje plina.
Mitke- SOHC 1581ccm 83ks
- Broj poruka : 8665
Godina : 33
Datum upisa : 25.03.2011
Vakum se lako namesti tako sto se izbusi grana ako vec nemas na racvi gde je za servo, nego ce trebati i prekidac da se zameni onaj u kabini posto ja mislim da nisu isti.
Zuty- SOHC 1290ccm 60ks
- Broj poruka : 2224
Godina : 29
Datum upisa : 17.06.2013
Ovo su ti oba prekidaca za vakumski, pa po meni nzm koji je bolji ja mislim da je sve to isto, elektronski ne moras na dugme nekad da drukas kao vakumski, nego on to sam radi kad das kontakt.
Zuty- SOHC 1290ccm 60ks
Da, oba su vakumski, ja imam prvi na eletronskom rasprsivacu, tako je od pocetka, s tim da onda cok nije u funkciji.
Bio sam kod majstora, kaze da nije problem da se namesti, samo mora da se razbusi usisna grana za vakum, sve ostalo je ok.
Bio sam kod majstora, kaze da nije problem da se namesti, samo mora da se razbusi usisna grana za vakum, sve ostalo je ok.
Pa da to minut posla 

Zuty- SOHC 1290ccm 60ks
Konacno sam zavrsio sa zamenom rasprsivaca.
Bio sam u ovlascenom Lovato servisu, majstoru je trebalo otprilike 45 minuta laganog rada da sve namesti. Ja sam to ne bih mogao, tek sad sam video dok je on radio, ili bih uradio sam ali bi mi trebao ceo dan.
Uglavnom, nosac na kome stoji rasprsivac nije bio odgovarajuci zato sto je novi fizicki veci tako da je to moralo da se menja. Promenio je i skratio neka creva, produzio/skratio neke zice da bi to leglo kako treba, izvukao zicu za cok posto ona nije bila u funkciji kod starog elektronca, i jos par sitnica. Namestio on sve, ajd' da probamo, verglam, upali se i odmah ugusi. Proba on da steluje, bas se potrudio ali bez uspeha, nije mogao da nasteluje nikako pa je zakljucio da membrane ne valjaju, propale od stajanja (tako mi i treba kad kupujem iz neproverenih izvora).
Elem, postojale su samo dve opcije, da mi vrati stari, znaci da opet vraca i namesta nosac, creva, zice, i da mi naravno naplati stavljanje/vracanje, ili da mi menja membrane na novom, tako da sam se odlucio za membrane. Opet skidanje, otvaranje, membrane stvarno u losem stanju, unutrasnjost rasprsivaca puna neke prasine i opiljaka. Majstor sve to lepo ocistio, stavio u neku tecnost gde je stajalo petnaestak minuta, osusio i izduvao kompresorom, stavio nove membrane i gumice, namontirao, nastelovao i za sada radi kao sat. Provericu potrosnju posle par stotina km.
Da sam znao da ce tako da ispadne ne bih to radio, pogotovo dan pred odmor, ali sad bar imam skoro nov Lovato, i radi mnogo bolje nego pre.
Bio sam u ovlascenom Lovato servisu, majstoru je trebalo otprilike 45 minuta laganog rada da sve namesti. Ja sam to ne bih mogao, tek sad sam video dok je on radio, ili bih uradio sam ali bi mi trebao ceo dan.
Uglavnom, nosac na kome stoji rasprsivac nije bio odgovarajuci zato sto je novi fizicki veci tako da je to moralo da se menja. Promenio je i skratio neka creva, produzio/skratio neke zice da bi to leglo kako treba, izvukao zicu za cok posto ona nije bila u funkciji kod starog elektronca, i jos par sitnica. Namestio on sve, ajd' da probamo, verglam, upali se i odmah ugusi. Proba on da steluje, bas se potrudio ali bez uspeha, nije mogao da nasteluje nikako pa je zakljucio da membrane ne valjaju, propale od stajanja (tako mi i treba kad kupujem iz neproverenih izvora).
Elem, postojale su samo dve opcije, da mi vrati stari, znaci da opet vraca i namesta nosac, creva, zice, i da mi naravno naplati stavljanje/vracanje, ili da mi menja membrane na novom, tako da sam se odlucio za membrane. Opet skidanje, otvaranje, membrane stvarno u losem stanju, unutrasnjost rasprsivaca puna neke prasine i opiljaka. Majstor sve to lepo ocistio, stavio u neku tecnost gde je stajalo petnaestak minuta, osusio i izduvao kompresorom, stavio nove membrane i gumice, namontirao, nastelovao i za sada radi kao sat. Provericu potrosnju posle par stotina km.
Da sam znao da ce tako da ispadne ne bih to radio, pogotovo dan pred odmor, ali sad bar imam skoro nov Lovato, i radi mnogo bolje nego pre.
Sve radi odlicno samo mi se cini da je potrosnja veca, 11l po gradu. Na otvorenom je 7l, nesto mi velika ta razlika. Otisao sam ponovo kod majstora, on je malo prestelovao ali kaze da to tako mora i da je to odlicna potrosnja za yuga... Znam da potrosnja zavisi od mnogo faktora, stanja motora itd, ali ako je motor u dobrom stanju, ne trosi ulje, normalno se ponasa, po mom misljenju bi trebao da trosi manje. Ne znam da li da probam kod nekog drugog plinadzije, u principu volim kad jedan majstor zavrsi posao oko jedne stvari, jer on najbolje zna sta je sve radio, a ne jos 5 majstora da cacka i da svako vuce na svoju stranu...
reci mi koliko te je izaslo to zadovoljstvo menjanje isparivaca,membrana,ovlascen servis...
nesto slicno bi i ja trebao da radim...
nesto slicno bi i ja trebao da radim...
Isparivac sam ja kupio na Limundu za 1000 din, a ovo ostalo u servisu je bilo 5400 din.
koji isparivac uzeti:
1-landirenzo
2-lovato
3-toreli
4-vase misljenje
i trenutno kod mene na jugu je elektronac pa sta mislite (par mi je reklo da je bolje vakum na zastavu) da zamenim za vakum?
1-landirenzo
2-lovato
3-toreli
4-vase misljenje
i trenutno kod mene na jugu je elektronac pa sta mislite (par mi je reklo da je bolje vakum na zastavu) da zamenim za vakum?
Lovato elektronac.Ja taj koristim vec 6 godina,nikada otvaran,prve membrane.
kokisa82- OHV 1451ccm 73ks
- Broj poruka : 890
Godina : 41
Datum upisa : 22.02.2012
Strana 1 od 2 • 1, 2
Strana 1 od 2
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu