SAM testiranje snaga sa jednogrlim, dvogrlim i duplim karburatorima na fabrickom 1.1 motoru
+9
Miljan
Milos
Salenzze
ugi85
YUgisa
Mitke
Predrag B.
srdjan_gsp
Kum Ruzvelt
13 posters
Zastava Forum :: Mehanika :: Karburatori
Strana 2 od 2
Strana 2 od 2 • 1, 2
Re: SAM testiranje snaga sa jednogrlim, dvogrlim i duplim karburatorima na fabrickom 1.1 motoru
Ja sam imao dugu, i skinuo, stavio kratku, bolje ide u nizim obrtajima, do 120 km/h nikakvu razliku nisam primetio, osim sto ide bolje u nizim obrtajima
MarkoIrmes- OHV 1295ccm 61ks
- Broj poruka : 651
Godina : 31
Datum upisa : 02.09.2015
Re: SAM testiranje snaga sa jednogrlim, dvogrlim i duplim karburatorima na fabrickom 1.1 motoru
To je klasicna prica onih koji ne zele da priznaju da su se zajebali i da im slabije ide auto pa promenio sam ih na desetine i nijedan nije isao bolje sa kratkom...
Miljan- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 9430
Datum upisa : 05.03.2008
Ja kad se zajebem ja priznam, nemam problem sa time, i nemam razloga da lažem Ali uz srednji lonac od starije 55ice, i zadnji lonac od In-a, i kratka dvocevka, meni auto ide kako je i išao, samo bolje povlači na niskim obrtajima.. i na novog juga bih tako isto stavio bez problema
Što se mene tiče, ne mora mi niko verovati, ja znam kako je išao i kako sada ide, sada sam više zadovoljan nego pre, em je tiši, em lakše ide u manjim obrtajima, a retko vozim preko 3000 obrtaja.. Oni koji ganjaju se verovatno ne bi složili sa mnom, ali za moju penzionersku vožnju je ovo idealno
Ima i tema o tome kako vidim.. https://zafc.forumsr.com/t944-velika-zabuna-oko-izduvne-grane-kratka-i-duza-dvocevka
Ako ima neke veze, znaš Miljanje koji mi je karb, pa možda zato ide bolje, za one koji ne znaju, radi se o karbu sa Pežoa 205, Solex 34 PBISA, sa 24mm difuzorom ako se ne varam
Što se mene tiče, ne mora mi niko verovati, ja znam kako je išao i kako sada ide, sada sam više zadovoljan nego pre, em je tiši, em lakše ide u manjim obrtajima, a retko vozim preko 3000 obrtaja.. Oni koji ganjaju se verovatno ne bi složili sa mnom, ali za moju penzionersku vožnju je ovo idealno
Ima i tema o tome kako vidim.. https://zafc.forumsr.com/t944-velika-zabuna-oko-izduvne-grane-kratka-i-duza-dvocevka
Ako ima neke veze, znaš Miljanje koji mi je karb, pa možda zato ide bolje, za one koji ne znaju, radi se o karbu sa Pežoa 205, Solex 34 PBISA, sa 24mm difuzorom ako se ne varam
MarkoIrmes- OHV 1295ccm 61ks
- Broj poruka : 651
Godina : 31
Datum upisa : 02.09.2015
To je samo u Subotici, tu niko ne konta razliku... Mereno je nekoliko puta u raznim kombinacijama (kubikaza, modifikacije, karb i EFI) na 402m od strane mene i drustva i ni jednom nismo primetili razliku ni pola duzine auta... Mozda ima neke razlike tamo 70+ks kad ima motor...
Ali zato stvari kao promene kubikaze, karba, brijanje glave itd smo izmerili bez problema. Samo brijanje glave kod mene za veci stepen kompresije je bila razlika od 2 duzine auta. Tako da sto se mene tice, dok neko ne uzme dve dvocevke jednakih precnika cevi i razlicite duzine i ne izmeri na dyno razliku na fabrickom motoru, za mene je to prodavanje magle. Samo trip onih koji zamene...
Ali zato stvari kao promene kubikaze, karba, brijanje glave itd smo izmerili bez problema. Samo brijanje glave kod mene za veci stepen kompresije je bila razlika od 2 duzine auta. Tako da sto se mene tice, dok neko ne uzme dve dvocevke jednakih precnika cevi i razlicite duzine i ne izmeri na dyno razliku na fabrickom motoru, za mene je to prodavanje magle. Samo trip onih koji zamene...
Auspuh ima najmanje veze tu oko svega..milos mi juce rece daa trkaci voze fabricku 4u1,sto navodno ima najmanji protok..drugar ima 1.4 sa vecim kanalima u usisnoj,32-34 duga dvocevka f45..i opet prva i druga idemo isto tek od trece pocne da bezi,a moj fabricki 1.3 sa malim kanalima u glavi..
junior45- DOHC 1995ccm i.e 139ks
- Broj poruka : 35121
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012
Ja jos nisam video trkacki motor a da je koristio 4-1 fabricku granu
Ljudi, zato vam kazem da su tu promili u pitanju..i jako je tesko odrediti da li ide bolje ili losine sa duzom ili kracom granom... To sam se ja , kao klinja, davne 1989 godine lozio da na Trabantu poliram izduvne i usisne kanale..kao dobicu par KS...dzaba sav trud, nista nisam osetio..prem da je teoretski trebalo da bude bolje.
Godina : 50
Datum upisa : 16.06.2012
Cime se vi bavite...
Zac, dzaba pises, vidis da kuliraju.
Zac, dzaba pises, vidis da kuliraju.
pa poliranje nista ni ne radi nisam ni ja video,al tako sam cuo
junior45- DOHC 1995ccm i.e 139ks
- Broj poruka : 35121
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012
Strana 2 od 2 • 1, 2
Similar topics
» Izrada izduva na fabrickom motoru i kombinovanje razlicitih fabrickih delova izduva
» Problem sa Yugo Floridom 1.3 Tng(Snaga i potrosnja)
» Potrebna snaga za savladjivanje otpora voznje i formula za brzinu
» Cemu sluzi karburator na motoru sa TNG-om?
» Problem sa Yugo Floridom 1.3 Tng(Snaga i potrosnja)
» Potrebna snaga za savladjivanje otpora voznje i formula za brzinu
» Cemu sluzi karburator na motoru sa TNG-om?
Zastava Forum :: Mehanika :: Karburatori
Strana 2 od 2
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu