Cemu sluzi karburator na motoru sa TNG-om?
5 posters
Zastava Forum :: Mehanika :: Karburatori
Strana 1 od 1
Cemu sluzi karburator na motoru sa TNG-om?
Kao sto kaze naslov teme, cemu karburator na vozilima na TNG-?
Kao sto znamo, deo koji je najvise namucio konstruktore SUS motora je karburator. Generacije i generacije ucenih ljudi su potrosili godine usavrsavajuci sistem za napajanje motora gorivom. Danas su to sasvim savremeni uredjaji, da ne kazem "pametni".
Karburator nije "pametan" uredjaj za mesanje goriva i vazduha, ali je najkomplikovaniji na jednom SUS motoru.
Moje pitanje glasi: Cemu sluzi karburator na motoru koji je pogonjen na TNG, posto gubi svu svoju genijalnost kao patent-uredjaj?
Zasto degradirati decenije necijeg rada?
Kao sto znamo, deo koji je najvise namucio konstruktore SUS motora je karburator. Generacije i generacije ucenih ljudi su potrosili godine usavrsavajuci sistem za napajanje motora gorivom. Danas su to sasvim savremeni uredjaji, da ne kazem "pametni".
Karburator nije "pametan" uredjaj za mesanje goriva i vazduha, ali je najkomplikovaniji na jednom SUS motoru.
Moje pitanje glasi: Cemu sluzi karburator na motoru koji je pogonjen na TNG, posto gubi svu svoju genijalnost kao patent-uredjaj?
Zasto degradirati decenije necijeg rada?
Godina : 50
Datum upisa : 16.06.2012
Re: Cemu sluzi karburator na motoru sa TNG-om?
Pa sad onda bi svi trebali da vozimo na karburator jer su ih zamenili ubrizgavanjima i tako degradirali decenije necijeg rada na karburatorima... Isto tako se razvijao i plinski sistem, nije to izmisljeno za 1h, drugo karburator i dalje dozira dotok vazduha, jedino je beniznska instalacija iskljucena koja moze da se koristi po potrebi. Mada vidjao sam i vozila kojima je uklonjen karburator skroz i postavljen samo jedan leptir sa mesacem. Umesto karburatora, ubrizgavanje sada vrsi isparivac plina i ventil za podesavanja protoka plina ka motoru je samo uvecana verzija dizni na karburatoru, ima dosta slicnosti po pitanju toga jedino sto rade kao dva zasebna sistema dok je deo za vazduh zajedincki.
Crazy128 sa naseg foruma je uradio bas ovo sto ti YUgisa kazes, uzeo je donje postolje sa jednogrlog i tako montirao i vozio neko vreme, videce valjda ovu temu pa ce da prenese utiske.
Vladislav- OHV 843ccm 34ks
- Broj poruka : 178
Godina : 32
Datum upisa : 26.02.2014
O Bože Zac...
Predrag B.- SOHC 1498ccm 85ks
- Broj poruka : 6738
Godina : 38
Datum upisa : 14.09.2012
ZAC- DOHC 1581ccm 103ks
- Broj poruka : 14369
Mislim da je tema opet neko vredjanje i samo podsmevanje neko.
Zuty- SOHC 1290ccm 60ks
- Broj poruka : 2224
Godina : 30
Datum upisa : 17.06.2013
Neko, nesto, nekoga????
Manje Sledeci koji skrene sa teme ide 3 dana ban, Zac ponasaj se u skladu ozbiljnosti teme, ako imas nameru da ismevas nekoga to ce ti biti uskraceno.
Nebitno...
A evo i ja da dam neki mali odg na ovo, pa sluzi da ako nam se desi neki kvar na sred puta prebacimo na gorivo i vozimo dalje, a tako isto smo mozda i u blagoj prednosti dok vozimo na benzin i slucajno se pokvari pumpa goriva prebacimo na plin i vozimo dalje , jeste da bas nije odgovor u vezi sa ovim ali eto napisao sam neku stvar koju ste mozda juce izostavili.
A evo i ja da dam neki mali odg na ovo, pa sluzi da ako nam se desi neki kvar na sred puta prebacimo na gorivo i vozimo dalje, a tako isto smo mozda i u blagoj prednosti dok vozimo na benzin i slucajno se pokvari pumpa goriva prebacimo na plin i vozimo dalje , jeste da bas nije odgovor u vezi sa ovim ali eto napisao sam neku stvar koju ste mozda juce izostavili.
Zuty- SOHC 1290ccm 60ks
- Broj poruka : 2224
Godina : 30
Datum upisa : 17.06.2013
Similar topics
» Cemu sluzi ovaj deo??
» Cemu sluzi ova boca
» Cemu sluzi ovo na kosu? (kacenje za pojas)
» Cemu sluze ovi kablovi
» explozije u motoru
» Cemu sluzi ova boca
» Cemu sluzi ovo na kosu? (kacenje za pojas)
» Cemu sluze ovi kablovi
» explozije u motoru
Zastava Forum :: Mehanika :: Karburatori
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu