Kompresija i gubitak snage

+6
Petar
mmarkoo
Crazy128
Milos
teslaboj
nebojsas
10 posters

Strana 2 od 2 Prethodni  1, 2

Ići dole

Kompresija i gubitak snage - Page 2 Empty Re: Kompresija i gubitak snage

Počalji od nebojsas Čet 05 Dec 2013, 20:05

Resen problem!
Makar sto se tice tog blagog trzanja sto sam imao, i snage. Elem, pre neki dan mi se auto ugasio u voznji (spic, Autokomanda), i dok sam cekao drugara da me slepa, pokusavao sam da upalim ali bez uspeha, vergla normalno ali se ponasa kao da nema goriva, a ima sigurno. Isto je bilo i na plinu i na benzinu. Stize drugar posle 45 min, i ja reko aj da probam jos jednom kad ono upali! Odem kuci (NBgd) i ispred zgrade se ugasi ponovo ali odmah upali kad sam zaverglao. Ostavim ga na parkingu pa sam ujutru krenuo da istrazujem sta bi moglo da bude, ne bih ni da krecem do majstora jer bi se verovatno ugasio. Upalim, radi malo, ugasi se, i tako stalno. Onda sam cackao kablove dok je radio i primetim da kad cacnem kabl od komutatora, bas tamo gde ide dzek, auto se ugasi. Odem na otpad, kupim Bosch komutator, zamenim i auto se preporodio. Normalno radi, normalno pali, ne trza vise uopste, na uzbrdicama nemam problema, odlicno ide, sve se vratilo u normalu. Cak su se i sredilil neki problemi koje sam imao i pre, recimo nesto oko alarma, nije dobro radio zimi kada se ujutru otkljucava ili posle duzeg stajanja, sad je to nestalo i sve radi apsolutno normalno, onda prvo paljenje ujutru nikad nije moglo da bude iz prve, uvek moram da zaverglam jednom, upali pa se odmah ugasi, i tako 3-4 puta dok ne sastavi i onda je u redu. Rekli su mi da je to zbog pumpe za gorivo, otisle membrane pa se gorivo u toku noci slije nazad i treba mu malo vremena dok ponovo ne dodje do karba. To mi je bilo sasvim logicno objasnjenje pa nisam nista vise oko toga cackao, ali otkad sam zamenio komutator, pali ujutru iz prve, sto pre nije bio slucaj. Tako sam zamenom komutatora resio dosta problema koje sam imao i ranije. Ne znam da li to utice na merenje kompresije, mislim da ne, ali za sada je i ovo ok.
Malo sam se raspisao ali mozda nekome pomogne. Cheers 
nebojsas
nebojsas
OHV 903ccm 45ks

Broj poruka : 392
Datum upisa : 12.09.2012

Nazad na vrh Ići dole

Strana 2 od 2 Prethodni  1, 2

Nazad na vrh

- Similar topics

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu